idézet:
Ezt írta Hubertus:
... [/quote]
Idefigyelj, szerintem mindenkinek jobb, ha ezzel egyszer és mindenkorra leállsz. Gondolom neked se okozna örömöket, ha az ex-vogeles szerkesztőgárdák állnának neki ideönteni a tapasztalataikat (bár ők ennél korrektebbek), szóval fejezd abba légyszi.
Átalakul a PC Guru, CHIP, Playtime!
Elküldve: 2002. 09. 12. 19:07
Elküldve: 2002. 09. 12. 19:30
idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
Szerinted az Intel hazai eladásainak hány százaléka Old man? Szerinted az Intel magyarországi képviselete tudja egyáltalán, hogy ki az az Old man?
Plusz próbálj rendes árlistát szerezni az Intel magyarországtól és vesd össze a kisker árakkal...[/quote]
Nem tudom. Ez egy feltételezés, ami lehet igaz is. Az tény, hogy nem nagy valami kapcsolatba kerülni az INTEL Mo-i képviseletével, és lehet, hogy az ilyen reklám kifizetődőbb (és olcsóbb) nekik, mintha 1-2 oldalt kibérelnének egy számtech magazinban.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2002. 09. 12. 22:00
idézet:
Ezt írta piftuka, az örök négycsillagos:
1. A román verziót arról lehet megismerni, hogy szakadt, gyűrött lapokból áll és fényévente összeszednek hozzá egy 5 1/4-es floppy mellékletet.![]()
[/quote]
Poenos,de latszik h nem figyelsz: mondom hogy egy az egyben a nemet verzio,csak le van forditva plussz 2CD melleklet.
[ 2002. szeptember 12.: Vortex07 szerkesztette a hozzászólást ]
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2002. 09. 12. 22:04
idézet:
Ezt írta Hubertus:
Sajnos a PC Guru ujrainditasa meg idobe telik, de az is meg fog maradni.
[/quote]
Sajnos?Miert sajnos?Ha az eddigi stilusu PcGuru-ra vagysz akkor azt mar jovo honaptol is olvashatod Guru Gamer cimen nem?
Oszinten: engem hodegen hagy majd az uj PcGuru,maradok a jol megszokott stabnal![]()
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2002. 09. 12. 23:31
[ 2002. szeptember 13.: Kevp szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 09. 13. 15:33
idézet:
Ezt írta Vortex07:
azt mar jovo honaptol is olvashatod Guru Gamer cimen nem?
[/quote]
Nem. Már ebben a hónapban ! SZEPTEMBER 27. GURU GAMER is coming !!!![]()
Amúgy, drága Vortex komám ! Dehogynem olvasok. Az csak egy poén volt.
Off: arról jutott eszembe, hogy a barátomék voltak Romániában sátorozni. Namost amikor még magyar területen voltak: szép meszelt házak, muskátlival az ablakban; rendezett utcák és barátságos, tiszta "népek" fogadták őket.
Aztán a román területen: az utcán egy rakás gané, sár, kosz. A nálunk élő, khmm "nemzetiségi kisebbség"-re hasonlító koszos gyerekek szaladgáltak, szakadt ruhákban, a házakról pedíg nehéz volt eldönteni, hogy éppen építik, vagy bontják !
Azt már csak mellékes körülményként említem meg, hogy miután egy éjszaka az erdőben az egyik srác sátrát "kirámolták", onnantól kezdve KÉSSEL a kezükben aludtak és meggkönnyebülten sóhajtottak fel, amikor egy barnamedve és az ERDEI RÉM kukkantott be a sátorba !
[ 2002. szeptember 13.: piftuka, az örök négycsillagos szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 09. 13. 15:35
DChris és a többiek
Nem. Nemtom mikori az értesülésed, én egy ideje itt dolgozom és még soha nem mondta meg a főnök, se nekem, se másnak, hogy ki nyer. Max olyat lehetett félreérteni, ha szólt, hogy 5 termékből ne legyen már 3 legjobb, vagy ilyesmi. Persze átlag havonta hallok ilyen pletykát - mit ád az ég, olyanoktól indítva, akik esetleg nagyon nem lettek legjobbak egy tesztben, sőt...
más
2000 akármikori Voodoo ügy télleg gáz (könnyű nekem, azt nem én szúrtam el), de azóta SZVSZ hozzáértőbb a 3D szakemberünk. Remélem ezt ti is megerősítitek.
más again
hangkártya teszttel ne tudd meg mennyit szívtunk, mire kész lett. És megjelenés másnapján már jöttek anyázó levelek, mert erre specializált HIFI magazinos tesztekhez szokottaknak nem volt elég alapos... na a kolléga kicsit beborult akkortájt - jogosan
Nyunyu
És teljesen igazad van 17" ügyben! Azért van második helyezet, és néha több szempont a győzelemhez (amúgy melyik második helyezetet vetted?). És még nem láttad a második fordulót! Azért mit kapok majd jövőhéten
Próbáltam - mert az a teszt az én lelkemen szárad - érzékeltetni ott is, a tesztelés egyik nagy hibája, hogy nem a létező összes gyártó összes típusának összes példányát vizsgáljuk évekig. Ezzel sajnos nagy csalódások is előfordulnak, sőt én is néha igen meglepődöm 1-2 eredményen. (magunk között: megesik, hogy olyan lesz a tesztgyőztes, amit nem szeretek, sőt. Ez van, kvázi nem rám tartozik (sem a főnökömre!) akármit ugatok szubjektív módban, akié a legnagyobb pontszám a kategóriában, az a legjobb a kategóriában...
más, a harmadik
Az, hogy nem tükrözgetjük a német eredményt, az SZVSZ pozitív - nem fordítjuk a lapot, hanem írjuk. Más a tesztmetódus, a tesztállás, esetleg a lap is jobb/rosszabb pillanatban esett le a futószalagról. Abit erről híres. Ha jól megy a lapja, akkor nagyon ott van, de jó nagy %ban gebaszos.
bocs a hosszúságért, csak ugye a nagy magyar lélek... Szóval azért néhányan itten sokat melózunk azért, hogy mások örüljenek. És építő kritikát mindíg szívesen veszünk, a hibáinkat is be szokjuk ismerni (pl, én válallom a megvesszőzést az XP órajel-magyarázat ügyekben...), de a féktelen fikádzást, meg főleg a sanda "célozgatásokat" aztat nem szeressük. Engem pl. nagyon elszomorít, úgyhogy please kíméljetek a reakciókban. :o
Elküldve: 2002. 09. 13. 16:59
Bár nem kimondottan a "te asztalod", de nem lehetne az "öregember" helyett találni egy olyan tuningszakértőt, aki nem teszi/tette magát nevetségessé ?!?
Nem jelentkezett senki még nálatok külsősként a "posztjára" ?
Bár lehet, hogy hiteltelen, amit írok, mert itt ez a frankó fórum és lehet könnyen találni olyan embert, aki ért a dolgához.
Elküldve: 2002. 09. 13. 19:39
Forditas: par eve elofordult olyan, hogy a nemet lapban (98 marcius remlik) levo 101 vinyo tesztjet 3 reszletben kozoltetek 98 nyaran magyarul...
DM arakkal ott, ahol nem volt elerheto magyar forgalmazo
Utobbi idoben nem lattam a nemet Chip-eket, igy a mai helyzetrol nincs valos kepem, de mostanaban nem lattam nemet nevet a magyar Chipben cikkirokent
Elküldve: 2002. 09. 13. 21:05
No azért nem worshippeltetni jöttem magamat, meg is lepődnék rajta, szóval a negtaív kritika is jöhet, csak monnyuk pozitív céllal. (Anyukámat a polfórumokon is szidják eleget...)
Sajna ez télleg nem az én asztalom. Én is sok rosszat hallottam mán szegény öregre, és az is tuti, hogy sokan vannak itten akik értenek hozzá und lelkesek is DE...
mert az a de az ottan van, hogy köll egy bótocska egész jó készlettel, amiben lehet kísérletezni, sok idő erre, némi lazaság, amivel az illető leírja a kárt ha úgy esik, és aztán még meg kell írni az egészet - na persze meló mellett, mert nem ebből megy nyaralni. Mindezt havonta újra és újra.
nyunyu
az is baromi jó, csak az ára miatt maradt le kissé, mert ugyi DFX az spéci, meg majdnem igazi flat, meg hasonlók. Szóval jó választás az - bár valaki éppen most panaszkodott egy cégre és az ott vett Samsungra
Milliónyi garanciapanaszról hallunk főleg forgalmazókkal szemben, közben a disztribútor/anyavállalat nyomul, hogy ő ezt is meg azt is vállalja és húde - ezért volt a táblázat, ugyan nem pecsétes, aláírt, hivatalos okmány, de hivatkozási alap.
ez a vinyó sztori SZVSZ kicsit gáz, és talán annyira még nem is volt spéci. Igaz legutóbb csak 25 db. körül szedtünk be HDDket, de azok legalább itt vótak, és egyben a környező boltokban is...
A váltás örömteli eredménye, hogy ezek után már tutifix nem lesz anyagunk németből fordítva, de aki arra vágyik, mert a német labort tartja hitelesnek (germán precizitás és khmmm, egyebek) asszem az is megtalálhatja a magáét
Elküldve: 2002. 09. 14. 09:34
a MAGYAR PC MAGAZIN-al kapcsolatos.
Szóval régebben mindíg jellemző volt a táblázatban, hogy egy adott termék áránál, forgalmazójánál, elérhetőségénél NAGYKER-t adtatok meg ! Ne ettől tartózkodni kellene a jövőben !!! (akár vesd fel illetékes helyeken; nem egyedi véleményem, sok CHIP rajongó ismerősöm így gondolja; meg hát majd ír ide is a dologról véleményt, aki így gondolja).
Mert bár nem tartom kizártnak, hogy viszonteladók is olvassák a lapot, de azért lássuk be, elsősorban a felhasználóknak készül, nem ?
Namost eltekintve a HWSW Fórum-on "kószáló" emberkéktől, NAGYON SOK embernek nincsen lehetősége NAGYKER-nél vásárolni (pl. nekem sem), ők pedíg SEMMIT nem tudnak kezdeni az adatokkal.
Példa(elképzelt, nem valós): Egy Creative hangkártya elérhetősége: CHS, ára: 14.000 FT.
Na most, lehet, hogy ők adták a teszthez az adott HW-t, de ilyenkor a minimum, hogy megkérdezitek tőlük a 2-3 legjobb VISZONTELEDÓJUK elérhetőségét és azt is közlitek a táblázatban. Ezen már a "mezei" felhasználó elindulhat.
Mert az a nagyker 14.000 Ft kiskertől függően lehet 18.000, de akár 26.000 Ft-ig.
Vagyis ti ezzel egy szolgáltatást nyújtotok a hűséges olvasóknak, hogy ne kelljen nyomozni, az adott termék után !
Egyébként tapasztalatból tudom (volt pozitív kivétel is), hogy nem minden NAGYKER örül, ha magánszemélyek "zaklatják" őket kérdéseikkel.
Szóval megoldható a dolog ?
Elküldve: 2002. 09. 14. 12:59
idézet:
Szóval régebben mindíg jellemző volt a táblázatban, hogy egy adott termék áránál, forgalmazójánál, elérhetőségénél NAGYKER-t adtatok meg ! Ne ettől tartózkodni kellene a jövőben !!! (akár vesd fel illetékes helyeken; nem egyedi véleményem, sok CHIP rajongó ismerősöm így gondolja; meg hát majd ír ide is a dologról véleményt, aki így gondolja).
[/quote]
Ez totál jogos, igyekszünk is néha. pl. az ár az vagy kisker ár, vagy ajánlott kisker ár.
Forgalmazó feltüntetésénél már bonyolultabb a helyzet. Van, hogy a cég elvárja, hogy viszontlássa magát cserébe a kölcsöncuccosért; van, hogy mi vagyunk kicsit lusták; és van, hogy a cégnek 3 fő kiskere van, és nem akarja megsérteni egyiket sem (mert csak 1 cég lehet beírva).
Mindenesetre erről szólok odabe is.
Elküldve: 2002. 09. 14. 13:59
idézet:
Nem. Már ebben a hónapban ! SZEPTEMBER 27. GURU GAMER is coming !!!![]()
[/quote]
OK OK...de ez akkor is az oktoberi szamEn igy ertettem..
idézet:[/quote]
Amúgy, drága Vortex komám ! Dehogynem olvasok. Az csak egy poén volt.
Off: arról jutott eszembe, hogy a barátomék voltak Romániában sátorozni. Namost amikor még magyar területen voltak: szép meszelt házak, muskátlival az ablakban; rendezett utcák és barátságos, tiszta "népek" fogadták őket.
Aztán a román területen: az utcán egy rakás gané, sár, kosz. A nálunk élő, khmm "nemzetiségi kisebbség"-re hasonlító koszos gyerekek szaladgáltak, szakadt ruhákban, a házakról pedíg nehéz volt eldönteni, hogy éppen építik, vagy bontják !
Azt már csak mellékes körülményként említem meg, hogy miután egy éjszaka az erdőben az egyik srác sátrát "kirámolták", onnantól kezdve KÉSSEL a kezükben aludtak és meggkönnyebülten sóhajtottak fel, amikor egy barnamedve és az ERDEI RÉM kukkantott be a sátorba !
[ 2002. szeptember 13.: piftuka, az örök négycsillagos szerkesztette a hozzászólást ]
LOLz![]()
![]()
Igaz,de nem mindenhol ilyen azert...mondjuk elmaradt videki terulet.Tolvajok meg mindenhol vanak.Amugy vendegem lehetsz barmikor ha kivancsi vagy! Mi nem lopunk![]()
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2002. 09. 14. 17:07
idézet:
Nem tudom. Ez egy feltételezés, ami lehet igaz is. Az tény, hogy nem nagy valami kapcsolatba kerülni az INTEL Mo-i képviseletével, és lehet, hogy az ilyen reklám kifizetődőbb (és olcsóbb) nekik, mintha 1-2 oldalt kibérelnének egy számtech magazinban.[/quote]
Szerencsére elég jó kapcsolatban vagyok az Intel Magyarországgal, meg úgy általában az Intellel. Hidd el, a reklámok meg elköltött pénzek nem úgy mennek, hogy "na, itt ez az Old Man, adjunk neki egy kis pénzt és majd ír rólunk szépeket". Az Intel iszonyatosan merev és elég bürokratikus cég, mindent száz helyen ellenőriznek és hagynak jóvá, gondolom a reklámokra fordítható keret elköltésével sincs ez másképp. Másrészt pedig az Intel Magyarországnak nem elsősorban a kisker vásárlók meg home userek jelentik a piacot (ugye nekik ír Oldman), elsősorban talán azért, mert a kiskerekben vásárolt processzorokhoz az Intel Magyarországnak a világon semmi köze, ezeket külföldi forrásokból szerzik be a cégek.
Elküldve: 2002. 09. 14. 18:34
idézet:
Ezt írta Vortex07:
LOLz![]()
![]()
Igaz,de nem mindenhol ilyen azert...mondjuk elmaradt videki terulet.Tolvajok meg mindenhol vanak.Amugy vendegem lehetsz barmikor ha kivancsi vagy! Mi nem lopunk[/quote]
Ebben egészen biztos vagyok ! Lehet, hogy egyszer szavadon foglak !![]()
Elküldve: 2002. 09. 14. 18:35
idézet:
Ezt írta Ytse:
Szerencsére elég jó kapcsolatban vagyok az Intel Magyarországgal, meg úgy általában az Intellel. Hidd el, a reklámok meg elköltött pénzek nem úgy mennek, hogy "na, itt ez az Old Man, adjunk neki egy kis pénzt és majd ír rólunk szépeket". Az Intel iszonyatosan merev és elég bürokratikus cég, mindent száz helyen ellenőriznek és hagynak jóvá, gondolom a reklámokra fordítható keret elköltésével sincs ez másképp. Másrészt pedig az Intel Magyarországnak nem elsősorban a kisker vásárlók meg home userek jelentik a piacot (ugye nekik ír Oldman), elsősorban talán azért, mert a kiskerekben vásárolt processzorokhoz az Intel Magyarországnak a világon semmi köze, ezeket külföldi forrásokból szerzik be a cégek.[/quote]
O.K. meggyőztél ezzel kapcsolatban ! Hiszek neked.
Az "öreg" viszont mehetne !
Elküldve: 2002. 09. 16. 11:40
Brazil is megy az új laphoz????
Nem lesz kicsit sok a számteklapokból?
Meg tud élni ennyi?
Ez csak kérdés.
Elküldve: 2002. 09. 16. 11:52
idézet:
Ezt írta aliendeath:
Nem lesz kicsit sok a számteklapokból?
Meg tud élni ennyi?