idézet:
Ezt írta boho:
"adartbázis vásárlás" hogyan lehetséges[/quote]
ez csak fedoszoveg az elofizetoi lista lenyulasa miatt
Átalakul a PC Guru, CHIP, Playtime!
Elküldve: 2002. 09. 21. 12:00
Elküldve: 2002. 09. 23. 08:57
Hehe!
Egy oldal arra szánva, hogy a CD-n milyen eszközökhöz van driver!
Ilyen szóhasználatok: 'jópofibb hibaüzenet', 'sziknek', 'szájt', stb...
Nem kérdés, hogy maradok a régi gárdánál! Eddig Chip, mostantól PC magazin!
Elküldve: 2002. 09. 23. 10:22
idézet:
Ezt írta Degeczi:
ez csak fedoszoveg az elofizetoi lista lenyulasa miatt[/quote]
Hogy te mijjen tájékozott vagy!![]()
Mesélj, mit tudsz még?![]()
Elküldve: 2002. 09. 23. 10:48
Elküldve: 2002. 09. 23. 12:02
idézet:
A magyartalanság szerintem részben annak tudható be, hogy a lapot részben romániai magyarok írják, [/quote]
Hinnye, ez szórakoztató lesz ám. Megosztanék egy gyöngyszemet, amit a legnagyobb romániai magyar (?) nyelvű napilap hírrovatában találtam:
Nigéria érdeklôdik
(Brassó / tóásó) * Kedden egy számos nigériai küldöttség látogatott a Cenk alatti városba. Az állam alelnöke, Attiku Abubakar megelégedését fejezte ki a traktor- és a repülőgyárban bemutatottakkal kapcsolatosan. A két állam kereskedelmi kapcsolata a tavaly megközelítőleg 70 millió dollár nagyságrendű, s eddig az üzletkötések csupán a kôolajjal és földgázzal való kereskedelmet érintették. Nigéria lakosságának 70%-a, a szerecsen küldöttségvezetô elmondása szerint, a mezőgazdaságban dolgozik, s ezért érdeklődnek a román traktorgyártás, de az itt gyártott hadipari felszerelések (főként a vidombáki repülőgyár által gyártott Puma helikopterek) iránt. Az üzletemberek, Nigéria külügyminisztere Dudem Onyia, a honvédelmi miniszter Alhaji Lawal Batagawara és Abubakar alelnök elégedetten távoztak Brassóból.
[ 2002. szeptember 23.: eLBé szerkesztette a hozzászólást ]
-Nem tudom. Csak úgy megyünk.
-De ez az út nem vezet sehová!
-Az nem számít.
-Miért, mi számít?
-Csak hogy rajta vagyunk, haver.
Elküldve: 2002. 09. 23. 16:39
MÁR ÉL A [url="http://"http://www.gurugamer.hu"]www.gurugamer.hu[/url] !!!
Szóljanak a fanfárok, peregjenek a dobok !!!!
Már csak 4-et kell aludni !
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2002. 09. 23. 20:49
A CD-k szinte az összes megvan (bár néhány hiányzik - ha valakinek van felesleges darabja, az küldjön mailt egészen nyugodtan
Ma megvettem az októberi CHIP-et, és a Magyar PC Magazint is, hogy objektíven tudjak dönteni a hogyantovábbról.
Lássuk:
CHIP - Az egy dolog, hogy most csak valami 30oldalas izét nyomtak ki, nem volt cikk, nem volt design-terv, semmi nem volt. Ha olyan lesz az új CHIP, mint ez a "bemutató előzetes" valami, akkor azt hiszem nem fog nehezemre esni lemondani róla.
A szövegezés kilométereket zuhant - amolyan 14-18 éveseknek címzett "mi vagyunk a nagyon menő ultradivatos lap" stílusú - kérem, a CHIP név VOLT a legnagyobb szaktekintéllyel bíró lap. Legalábbis szerintem.
Ezzel a stílusváltással kb. az EasyPC szintjére küzdötték magukat. A választott design sem igazán egyedi...
A CD melléklet hiába hogy 4 db., de a rászitázott grafika valami borzadály. Förtelmes lett.
Azt hiszem ebből nagy bukta lesz. Hogy miért? A CHIP olvasói megszoktam egy bizonyos színvonalat - terjedelemben is, minőségben is, hozzáértésben is, stílusban is.
Jelen pillanatban szvsz mindez lecsúszott, és hát mivel ez a "bemutatkozó", joggal hihetjük, hogy a többi is hasonló lesz. Egyszóval iszonyú nehéz lesz megtartani a olvasógárdát, vagy akár csak egy kicsiny kis részét is.
Nézzük a másik oldalt:
Magyar PC Magazin - A villamoson kezdtem olvasni, és pár perc alatt elfogott egy kellemes, otthonos érzés. Igen, otthonos. Más a lap címe, egy egészen hangyányit - alig észrevehető dolgok - változott a design, de alapvetően maradt, ami a CHIP volt. Jó érzés volt ezt a lapot forgatni, olvasgatni, megnyugtató volt számomra, hogy az újság továbbviszi azt, amit eddíg csinált. Hadd ne részletezzem, hogy mitől ugyanolyan jó, mint amilyen jó volt CHIP név alatt.
Innentől azt hiszem tulajdonképp eldőlt a meccs, bár a CHIP-nek van még egy esélye, a következő hónap. Akkor elvileg hozzák az első teljes magazint - kíváncsian várom, azt még mindenképp megveszem.
Ha hosszú voltam, akkor bizony így jártunk.
Elküldve: 2002. 09. 23. 20:54
idézet:
Ezt írta HaZeX:
nagy-színes-képek-a-bénáknak jellegű az egész[/quote]
Tökéletes, így akartam fogalmazni magam is. Ez jól megfogta a lényeget!
idézet:
valahogy ezt a mindent bele, kotyvasszunk hozzáállást nem tudja kiheverni a lap: a kördiagramok titkait felfedező, valamit a semmiről nem szóló, de a hirdető nevét tartalmazó Pingnet -es cikk baromira felbosszantott: tényleg van, aki ezeket keresi a lapban? [/quote]
Szerintem ez nem probléma. Lehet hogy furcsa, de a legtöbb esetben az utolsó betűig elolvasom a CHIP-et (MPCM-et), az olyan cikkeket is, amiből nem sokat értek, de érdekesek. UNIX-os marhaságoktól kezdve a 3DS cuccokig.
Szvsz épp ez teszi különlegessé a magazint, hogy tulajdonképp az IT teljes területét felöleli. Meg hát azon a 160 oldalon elfér, nem?![]()
Elküldve: 2002. 09. 23. 22:17
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2002. 09. 24. 08:37
idézet:
Ezt írta Degeczi:
varok barmilyen magyarazatot arra, hogyan lehetett (az onmagukrol semmilyen piackutatonak nem valaszolo)elofizetoket maskepp megtalalni[/quote]
Dehát kedves hozzászóló TE vagy az, aki - nem csak ezen a fórumon - folyamatosan úgy állítja be magát, mint aki ESZMÉLETLENÜLtájékozott mindenben, ami az újságok és a cégek körül zajlik. Hát akkor oszd az igét, légy szíves, áhítattal figyelek Rád.
![]()
Elküldve: 2002. 09. 24. 11:51
mindenesetre a sajto temakort kozelrol ismerem, kar lenne tagadni
a most emlitett lapokat ugyan belulrol nem - de a jelensegre aligha akad mas magyarazat
Elküldve: 2002. 09. 24. 19:03
idézet:
Ezt írta Vortex07:
Na nem jelent meg az uj Guru Gamer?Nem vette meg senki?Tapasztalatok?[/quote]
Nem, mivel ahogy már többször is írtam szeptember 27. a hivatalos megjelenés dátuma !
Elküldve: 2002. 09. 24. 21:09
Elküldve: 2002. 09. 24. 21:27
idézet:
Ezt írta piftuka, az örök négycsillagos:
Nem, mivel ahogy már többször is írtam szeptember 27. a hivatalos megjelenés dátuma ![/quote]
akko rosszul emlekeztem,mert aszittem hetfon kell jelenjen!
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2002. 09. 24. 21:28
Elküldve: 2002. 09. 26. 14:05
Mindenesetre nekem a Kocsis Kristof nev ismeros, mintha par eve o szerkesztette volna a Computer Panoramat. Nem?
Elküldve: 2002. 09. 26. 15:04
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Azert Ytse belinkelhette volna: [url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=17678&ido=3"]Új főszerkesztő a Chip magazin élén[/url]
Mindenesetre nekem a Kocsis Kristof nev ismeros, mintha par eve o szerkesztette volna a Computer Panoramat. Nem?[/quote]
De igen. Amikor elment onnan, azután kezdett felívelni a Panorama![]()
Elküldve: 2002. 09. 26. 19:57
idézet:
Ezt írta speedy-gee:
Amikor elment onnan, azután kezdett felívelni a Panorama[/quote]
Erdekes, en nem vettem eszre. Marmint a felivelest![]()
Elküldve: 2002. 09. 26. 20:09
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Erdekes, en nem vettem eszre. Marmint a felivelest[/quote]
igaz: mondjuk a PCW eseteben lehetne ilyenrol beszelni, az sokat javult - de a Panoramaban a film szokott lenni az egyetlen ertelmes dolog
Elküldve: 2002. 09. 26. 20:56

Súgó
A téma zárva.