(Nem azt kérdezem hol, csak azt, hogy mit.)
Mert a Gamer-ben és it a HWSW-n is volt egy pár nagyon jó kis okfejtés 3D Hardware ügyben. Kár lenne, ha továbbra nem olvashatnánk ilyeneket.
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2003. 03. 20. 19:01
Elküldve: 2003. 03. 20. 19:28
idézet:
Ezt írta Inquisitor:
Engem momentán jobban érdekel, hogy TE mit fogsz csinálni Laa-Yosh?
(Nem azt kérdezem hol, csak azt, hogy mit.)
Mert a Gamer-ben és it a HWSW-n is volt egy pár nagyon jó kis okfejtés 3D Hardware ügyben. Kár lenne, ha továbbra nem olvashatnánk ilyeneket.[/quote]
A fórumozást mostanában krónikus időhiány miatt hanyagoltam (melót fejeztünk be), és pár hétre kiestem a körforgásból, de ezt majd pótolni fogom
A cikkírás más tészta; erről egyelőre azt tudom nyilatkozni, hogy 5 éves barátság fűz a szerkesztőmhöz, és teljes mértékben lojális vagyok hozzá...
Elküldve: 2003. 03. 28. 11:07
idézet:
Ezt írta RF-3:
Ugy hallottam, hogy a csapatot koveti par meghatarozo cikkiro is. Hancu, Stoki, Laa-Yosh, Joshua, Flex, Tatcom, stb.[/quote]
A mostani Gamerben meg irtak.
:confused:
LY: Akkor most hogy lesz? Kovetkezo szamban mar nem varhato, vagy itt is ott is?
...Sose voltam elofizeto, de majdnem mindegyik Guru-PCGuru-Gamer megvan. Valahogy ugy erzem ennek leginkabb azok isszak meg a levet akik a leghusegesebbek voltak es elofizettek...
Elküldve: 2003. 04. 06. 10:32
Elküldve: 2003. 04. 06. 22:14
idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
A hír igaz...[/quote]
Hát ez nem igaz ! A hozzám hasonló, a GURU TEAM-hez hűséges, kispénzű olvasók szopják meg, de nagyon.![]()
Nekem nincs pénzem két újságra, de azt hiszem maradok a GAMER-nél.
Bár a döntés nem könnyű, mert Shoebana, Laa-Yosh ...
Két név, aki miatt szerettem a PC GURU/GAMER HW rovatát és ezt őszintén mondom.
Most majd marad nekünk a "mindent tudó öregember" !
A többi név is elég meghatározó volt. Chris is jó munkát végzett a CD-vel !
Tudod Laa-Yosh, igazad volt ! Ez a szétválás óta egy mocskos ügy és senkinek nem jó, de IMHO mi olvasók szívtunk a legnagyobbat.
Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy miért van rossz anyagi helyzetben az IPMA ???
Te Laa-Yosh mindig azt állítottad itt a topicban is, hogy a GURU "piacvezetők vagyunk" dumája röhejes, a GAMER-be a GURU TEAM-el együtt ment a sok hűséges olvasó, teljesen magabiztos, stabil lábakon áll ...
De akkor hogyhogy a Vogel tud több pénzt fizetni azoknak, akik visszamentek ???![]()
Mert azt, hogy az a csapat, amely nemrégen egy emberként alapított új lapot, személyes ellentét miatt szakadt most ketté, azt senki nem meséli be nekem !
Elküldve: 2003. 04. 07. 10:00
idézet:
Ezt írta Piftuka:
De akkor hogyhogy a Vogel tud több pénzt fizetni azoknak, akik visszamentek ???![]()
[/quote]
A Vogel "nagypályás" versenyző, igen nagy tőkeerővel, egy átmeneti veszteséget könnyedén tud finanszírozni. Ha elhatározta, hogy visszaszerzi az elvesztett olvasókat, akkor annak ez lenne az egyik módja.
[ 2003. április 07.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 07. 14:16
Elküldve: 2003. 04. 07. 19:45
Elküldve: 2003. 04. 07. 20:06
Elküldve: 2003. 04. 07. 20:55
Elküldve: 2003. 04. 07. 23:45
idézet:
Ezt írta PPeter:
Most hagyni kellene, hogy a piac döntse el, melyik újság jobb - és ez is fog történni. [/quote]
nyilván viccölni teccik az uraságnak.
Elküldve: 2003. 04. 08. 14:42
idézet:
Ezt írta Piftuka:
Hát ez nem igaz ! A hozzám hasonló, a GURU TEAM-hez hűséges, kispénzű olvasók szopják meg, de nagyon.[/quote]
Ebben egyetértünk.
idézet:[/quote]
Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy miért van rossz anyagi helyzetben az IPMA ???
Te Laa-Yosh mindig azt állítottad itt a topicban is, hogy a GURU "piacvezetők vagyunk" dumája röhejes, a GAMER-be a GURU TEAM-el együtt ment a sok hűséges olvasó, teljesen magabiztos, stabil lábakon áll ...
Ha jól emlékszem (mindjárt visszaolvasok), akkor én nem pont ezeket írtam.
Namost... Sok egymásnak ellentmondó információ keringett nyilvános és nem nyilvános csatornákon az utóbbi hónapokban; szerintem ezen a ponton az lenne a legbölcsebb, ha ezeket mindenki elfelejtené. Egyrészt eleve reménytelen kívülállóként pontos képet kapni a valós eseményekről, indokokról és adatokról; másrészt normális esetben nem ezek alapján kellene az olvasóknak megítélni a lapokat. Belátom viszont, hogy a jelenlegi svédcsavarok után ez most speciel nem egyszerű, és sokan nem is engedhetik meg maguknak az összehasonlítást...
Elküldve: 2003. 04. 08. 14:52
idézet:
Ezt írta PPeter:
Nem vicceltem.[/quote]
Akkor hová tűnt pld. az Alaplap? Nem a közönség dönt, hanem a marketing.
Elküldve: 2003. 04. 08. 17:55
idézet:
Ezt írta KovacsUr:
Akkor hová tűnt pld. az Alaplap? Nem a közönség dönt, hanem a marketing.[/quote]Bár nem nekem címezted, de szvsz az Alaplap esetében is a közönség döntött: kicsi volt a példányszám: nem tudta eltartani magát.
Egyébként pedig az Alaplap nagyon jó újság volt, de akkortájt, amikor az IDG megvette (azt hiszem pár hónappal előbb kezdődött, ennek semmi köze az IDG-hez) a cikkek olvashatósága számomra erősen csökkenni kezdett: folyton olyan témákról szólt, amelyek engem nem érdekeltek. Korábban ez nem így volt. Akkoriban váltottam át a Computer Panorámára (tetszettek a HW tesztek). No persze manapság, amikor könyvtárban végiglapozok egy-egy CP-t, akkor általában a szakmai dilettantizmuson, meg a szponzorált tesztek "objektivitásán" mosolygok/bosszankodom.
Szakmai dilettantizmus: a GameStar HW rovatáról (azon belül is főleg levrov => vegyé' Abit-ot vagy Asus-t GF MX-szel, mer' az a joo) nem érdemes beszélni (csak akkor veszek ilyen újságot, ha jó játékot adnak hozzá).
A PC Guru: azért itt is vannak érdekességek. A legutóbbi számban (elvrov) a T. újságíró javasolja a legfrissebb Via 4in1 telepítését Abit NF7 alaplaphoz. Ez persze lehetne figyelmetlenség, ha nem írna más hasonlót a következő oldalon (már nem emlékszem konkrétan, hogy mi volt).
Update: Megnéztem. Midas ezt írta: "az ECS alaplapok az MSI butított változatai, míg az EzRock alaplapok az ASUS kistestvérei". OK: más válaszolók írásai korrektek, de azért valakinek csak el kellene olvasni az újságot, mielőtt a nymdába kerül.
Viszont messze a Gamer HW-esei (voltak) azok, akik értenek ahhoz, amit csinálnak: Shoe, Laa-Yosh, PPéter.
Apropo PPéter: ha jól értem, te maradsz a Gamer-nél?
[ 2003. április 09.: Poci76 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 08. 18:52
idézet:
Ezt írta Poci76:
Bár nem nekem címezted, de szvsz az Alaplap esetében is a közönség döntött: kicsi volt a példányszám: nem tudta eltartani magát.
[/quote]
ez is csak egy része a dolognak, ahogy a marketing is
Elküldve: 2003. 04. 09. 00:35
Elküldve: 2003. 04. 09. 23:16
idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
Ha jól emlékszem (mindjárt visszaolvasok), akkor én nem pont ezeket írtam.
[/quote]
Persze, nyilván nem szó szerint, de én is visszaolvastam és változatlanul az jön le, hogy egyhangúlag nagyon rossz volt benned/bennetek a vélemény Bear és újdonsült csapata és az általuk készített újság iránt.
Még volt szó itt mindenféle MATESZ statisztikákról, amely szerint a PC GURU súlyos gondokkal küzd (kevés az olvasó), míg a GAMER-nek jó, mert náluk erre nem lehet panasz.
Szóval engem ezekhez mérten valóban sokkolt a hír a szétválásról.
idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
Namost... Sok egymásnak ellentmondó információ keringett nyilvános és nem nyilvános csatornákon az utóbbi hónapokban; szerintem ezen a ponton az lenne a legbölcsebb, ha ezeket mindenki elfelejtené.
[/quote]
Igen, ez az érem egyik oldala. Sokminden szóba került, jelentős indulatok és sérelmek felvonultatása mellett. Bizonyos forrásokból azért tudni lehetett meglehetősen sokat az igazságról.
idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
Egyrészt eleve reménytelen kívülállóként pontos képet kapni a valós eseményekről, indokokról és adatokról; másrészt normális esetben nem ezek alapján kellene az olvasóknak megítélni a lapokat. Belátom viszont, hogy a jelenlegi svédcsavarok után ez most speciel nem egyszerű, és sokan nem is engedhetik meg maguknak az összehasonlítást...[/quote]
Igen, tény, hogy egy kívülálló ezt nem ítélheti meg úgy, mint azok, akik részesei voltak ennek.
Azt pl. írtad te már itt a topicban, hogy te első sorban, a szerkesztődhöz vagy hűséges. Shoe ment, te pedig vele mentél.
Ezek már tények és nyilván nem változnak, de hadd mondjam el én, hogy mit gondolok és mi alapján döntök.
Én a GURU-t az ősidőktől ismerem és szeretem. A lap azért lett nagy kedvencem, mert olyanok írták, akik különlegessé tették. Ez a csapat volt a GURU TEAM. Sokan részei voltak ennek a társaságnak.
Én miattuk, miattatok vettem ezt a lapot.
Aztán történt az eset, amikor ez a csapat egymással maximális egyetértésben az IPMA "szárnyai alá került", a saját akaratából.
Engem nem érdekelt az újság nevének többszöri változása, mert a tartalmat továbbra is A GURU TEAM szolgáltatta.
És igen, van rálátásom a konkurenciára is, mert olvastam már az új PC GURU-t is. Nem tetszett és nem is tetszik (ide tartozik, hogy a teljes játékok színvonala jó, de aki emiatt vesz egy számítástechnikai magazint, az meg is érdemli !!!). A design maradt, az újoncok egy az egyben ellopták a GURU TEAM topicjait, ráadásul a cikkírók stílusa meglehetős kívánnivalót hagy maga után és az egész lapról lerí, hogy a nagy előd nevére, sikerére építkezve próbál a csúcsra felkapaszkodni. Én ezt elítélem. Hiába, az etalont lemásolni lehet, de a másolat soha nem helyettesítheti az igazit !
Én nagyon bíztam a GAMER jövőjében, erre történik ez az eset... A GURU TEAM sok tagja visszament az addig lenézett konkurenciához.
Az okokat ti tudjátok, mi olvasók csak sejthetjük.
De ahogyan írtam, ez sokaknak az olvasók közül is nagyon rosszul jött.
Én kerek perec megmondom, hogy nincs pénzem két magazinra, de mindenképpen kitartok a GAMER mellett, mert a GURU TEAM azon része, aki a nehéz időkben sem hagyta el a süllyedő hajót, sokkal szimpatikusabb nekem. Vagyis hiába ment át a GURU-hoz sok, általam kedvelt cikkíró (mint te Laa-Yosh), egyszerűen ezt a tényt nem lehet figyelmen kívül hagyni. És sokan lesznek ezzel így ! Annyi minden történt itt a két lap között, hogy kizárt dolog, hogy az olvasók nagy része csak és kizárólag a szakmai szempontokat, a TARTALMAT vizsgálva mérlegeljen és válasszon a két lap között (most, azt, akinek van pénze havi 2,3 vagy több újságra, ne említsük, mert külön kategória !).
Sajnálom, de én így látom. Én bízom a GAMER sikerében !!! Ettől függetlenül természetesen PC GURU-nak és tagjainak rosszat nem kívánok !
Csak sajnos az eddigi tapasztalat azt bizonyítja, hogy "sok dudás, ebben a csárdában nem fér meg" hosszú távon. Az idő majd igazolja vagy az egyik, vagy a másik csapat döntését.
Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy néhány jó szakemberrel kiegészülve is ezt az utat akarja-e járni a PC GURU jelenlegi gárdája, mert amit csinálnak az teljesen hiteltelen. Nem tudok elképzelni két "egyforma" lapot, két GURU TÁBORT, két GURU TEAM-et ...
Üdvözlettel: Piftuka
Elküldve: 2003. 04. 10. 04:32
Elküldve: 2003. 04. 10. 11:55
idézet:
Ezt írta Desmond T.:
Itt az egész arról szól, hogy a Gamer Magazin "régi" cikkíróit elszippantsa a Vogel, pár hónapig ígérgessen nekik fűt-fát, majd a saját kénye-kedve szerint alakítgassa az életüket (újságot). Az egész átalakulás a Gamer Magazin gyengítéséről szól. Ha a konkurenciát nem tudod lenyomni, akkor vedd meg! Tipikusan az oszd meg és uralkodj esete áll fenn...
[/quote]
A szerkesztőket nem "elszippantották". Idézem Sasát a Gamer fórumról:
idézet:
Természetesen felmondásunkat indokoltuk: egyrészről a szerkesztőségi légkör megromlott, másrészről úgy éreztük, hogy a kiadó nem támogatott bennünket kellőképpen a Guru Gamer név elvesztését követő átálláskor. Mindezek fényében a csapat és a hozzájuk kötődő cikkíró-barátok úgy döntött, hogy elhagyják a Gamer magazint.
[/quote]
Az, hogy most már a Vogelnél dolgoznak, nem következménye, hanem csak folytatása ennek a döntésüknek-döntésünknek. Normális esetben így szokott ez menni az életben - ha valaki kilép egy munkahelyről, akkor az adott területen próbál meg új állás után nézni...
Az persze benne van a pakliban, hogy a Vogel ezzel gyengítheti a konkurenciát, bár ez már vitatható kérdés.
Ugyanis akik a PC Guru-t a nehéz időkben kihúzták a szarból, azokat a Vogel nem fogja kirúgni, hiszen ők már bizonyítottak. Ellenben a volt Gamer Magazin-osokkal, akik bizony szó szerint szarban hagyták a kiadót. Mi a garancia, hogy a jövőben nem fogják ugyanezt megismételni? Én a Vogel helyében örülnék, hogy a Gamer-t gyengítettem, de ugyanakkor egy kicsit tartanék attól, hogy nehogy ismételten előfordulhasson a belülről való támadás.
Megint csak légy olyan szíves nem megmondani, hogy ki mit csinált. Te talán úgy látod, hogy a szerkesztők cserben hagyták az IPMÁ-t - ők meg talán úgy, hogy a kiadó hagyta cserben őket. Nem tudod, mi történt, így talán bölcsebb lenne nem ítélkezni és következtetni...
Mindig lehet pótolni mindenkit, csak meg kell találni a megfelelő embert.
Ezt a szöveget már hallottam, több helyen is... és akkor sem értettem egyet vele. Mindenesetre meglátjuk, ki fog derülni hogy ér-e valamit pár év tapasztalat, meg a tudás.