HWSW Informatikai Kerekasztal: Átalakul a PC Guru, CHIP, Playtime! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Átalakul a PC Guru, CHIP, Playtime! Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 04. 10. 12:08

Kicsit off.

idézet:
ide tartozik, hogy a teljes játékok színvonala jó, de aki emiatt vesz egy számítástechnikai magazint, az meg is érdemli [/quote]

Megérdemli vagy sem, az eladási adatok azt mutatják hogy a mai magyar vásárlónak igenis lényeges szempont, hogy milyen játék/teljes verziós szoftver/film jár az újsághoz ingyen. Azaz az olvasók jelentős többsége egyszerűen elmegy az újságoshoz és azt a lapot veszi meg, amihez több/szebb/jobb a melléklet. Függetlenül névtől, tartalomtól vagy a szerkesztőktől. És ez nem csak a játékokkal foglalkozó lapokra igaz, hanem a Chip/CP/PC World kategóriára is.

#362 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 10. 12:16

Én attól tartok, hogy a csapat osztódása rányomja a bélyegét a színvonalra, amennyiben nem tudnak hasonló képességű embereket toborozni. Gondolom változatlan oldalszámmal mennek tovább a lapok, na most ezt színvonalasan megtölteni fele annyi cikkíróval szvsz nem nagyon fog menni. Nem olvastam a régi GURU-t a szakítás után, így nem tudom mennyit változott annak a színvonala, úgyhogy mindezt tényleg nagyon szvsz írom.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#363 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 10. 12:43

idézet:
Ezt írta Ytse:
Kicsit off.

Megérdemli vagy sem, az eladási adatok azt mutatják hogy a mai magyar vásárlónak igenis lényeges szempont, hogy milyen játék/teljes verziós szoftver/film jár az újsághoz ingyen. Azaz az olvasók jelentős többsége egyszerűen elmegy az újságoshoz és azt a lapot veszi meg, amihez több/szebb/jobb a melléklet. Függetlenül névtől, tartalomtól vagy a szerkesztőktől. És ez nem csak a játékokkal foglalkozó lapokra igaz, hanem a Chip/CP/PC World kategóriára is.
[/quote]

Már miért lenne OFF ? Ez is a témába vág !

Amúgy sajnálatos, amit írtál. De persze ezek az emberek is gondolom két csoprtra oszthatók még:
1. Aki azért a lapot elolvassa
2. Aki a lapot eltüzeli, elajándékozza, kidobja stb.

Namost reális véleményt azért csak az 1. csoprtba tartozó emberektől lehet elfogadni az újsággal kapcsolatban.

Mert az az állítás, hogy pl.: "Jó a lap, mert a Jagged Alliance 2. a kedvenc játékom !" az aztán nagyon nem fedi a lényeget !
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#364 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 10. 13:08

idézet:
Ezt írta Piftuka:

Amúgy sajnálatos, amit írtál. De persze ezek az emberek is gondolom két csoprtra oszthatók még:

Namost reális véleményt azért csak az 1. csoprtba tartozó emberektől lehet elfogadni az újsággal kapcsolatban.

Mert az az állítás, hogy pl.: "Jó a lap, mert a Jagged Alliance 2. a kedvenc játékom !" az aztán nagyon nem fedi a lényeget !
[/quote]

Én naiv lélek! :rolleyes: Azt hittem, a teljes játékra mindenki úgy tekint, hogy az már a hab a tortán. Én először átlapozom az újságot, egy-két cikket elolvasok, azután megnézem a turkálós CD-mellékletet, majd felteszem a teljes játékot, abba is belenézek, majd időosztásos üzemmmódban elkezdek játszani és figyelmesen elolvasni az összes cikket.

[ 2003. április 10.: Thrawn szerkesztette a hozzászólást ]
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#365 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 10. 13:40

Nem tudom, ki hogy van a CD mellekletekkel, de engem annyira sohasem erdekelt, talan ha a Total Annihilation-nal, meg a Master of Orion 2-vel jatszottam (mert nem volt keznel a sajat peldanyom :D )

Annak idejen, amikor a Chip kezdte a mellekletet (Vmikor 94-ben, 8centis CD+adapter, hogy berakhato legyen minden meghajtoba :D ), akkor meg nagy szo volt a melleklet, hiszen relative olcson lehetett sok ugyes programocskahoz jutni, amihez amugy csak innen-onnan tudtunk hozzajutni, de inkabb sehogy.

Emlekszem arra, hogy elvittem az akkori 240MB-s vinyomat az egyik ismerosomhoz, es ott bongesztuk a CD tartalmat, mert neki MAR volt CD meghajtoja (Sony CDU-33, 2x olvaso, semmi motoros talca! Volt vagy 30-40e akkoriban...)

Hej, a regi szep idok...

Mostaban nalam mar ugy mukodik, hogy ujsag kibont, CD melleklet megy a polcra a tobbi koze, anyam meg folyamatosan csesztet miatta, hogy miert nem dobom ki azt a 150-200CD-t ami az elmult evekben felgyult.

Emiatt voltam CD nelkuli elofizetotok, amig volt ra ilyen lehetoseg, de sajnos ez megszunt, es a szamomra erdektelen melleklet sajnos mar elviselhetetlen szintre dragitja az ujsagot, igy be kell erjem 1 jatek, 1 hardver ujsaggal (utobbira iden mar elo se fizettem), a klasszikus PC-Guru, Chip, Computer Panorama triumviratus helyett.

Utobbi idoben meg amugyis egyre kevesebb idot szanok az ujsagok vegigolvasasara, regen, mielott a Vogel betette volna a labat a PC Guruhoz, es a stab meg egyben volt akkor meg 2-3 este kellett az ujsag vegigolvasasahoz, mostanaban eleg 2-3 ora is ra, mert szelektalok, melyik az a jatek, ami talan erdekel, ezenkivul meg csak par rovatot olvasok el rendszeresen, de ez foleg a cikkirok szemelyenek tudhato be. (Mert tudom hogy felkeszult, meg erdekes cikkei szoktak lenni, plusz Oregember, mert orola tudom, hogy az ellenkezoje igaz :D )

Meg miota van netem itthon, azota mar nem a nyomtatott ujsag az elsodleges informacioforrasom, igy egyre inkabb hanyagolom az off-line bongeszest. Foleg emiatt mellozom a vassal foglalkozo ujsagokat mostanaban, jatekleirast meg nehezebb talalni, ami reszletesen kivesez egy adott jatekot.

#366 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 10. 13:48

idézet:
Ezt írta Desmond T.:
Itt az egész arról szól, hogy a Gamer Magazin "régi" cikkíróit elszippantsa a Vogel, pár hónapig ígérgessen nekik fűt-fát, majd a saját kénye-kedve szerint alakítgassa az életüket (újságot).[/quote]
Mivel senki nem mondott semi érdemit a dolgokról, én kérdezném tőled, hogy honnan tudod az IPMA nem e így állt hozzá a dolgokhoz? Elég vad pletykák keringenek, de nem az én tisztem a hülyeségek terjesztése ... :rolleyes:

Konkrétan arra gondolok, hogy volt már pár munkahelyem, meg szoktam ismerősökkel is beszélgetni ... 99%-ban semmi se úgy van egy új helyen, mint ígérik ám. Abban meg biztos lehetsz, hogy nem jobb. :(

[ 2003. április 10.: Inquisitor szerkesztette a hozzászólást ]
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#367 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 10. 14:59

idézet:
Ezt írta Piftuka:

[/quote]

Az egy dolog, hogy ki alkot reális véleményt és megint másik hogy ki veszi meg az újságot is miért veszi meg.

[ 2003. április 10.: Ytse szerkesztette a hozzászólást ]

#368 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 10. 17:30

idézet:
Ezt írta Ytse:

Az egy dolog, hogy ki alkot reális véleményt és megint másik hogy ki veszi meg az újságot is miért veszi meg.

[/quote]

Nem kell bizonyítanod nekem semmit. Már az előző hozzászólásoddal is egyetértettem.
Mindössze meglepett, hogy a többség nem a tartalom miatt vesz meg egy magazint.

Én úgy vagyok a teljes játékkal, hogy ha az éppen egy kedvenc, akkor nagyon örülök neki, de nem bánom én azt sem, ha nekem nem tetszik.

#369 Felhasználó inaktív   Elric 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 10. 19:15

Mint regi gamer, kenytelen vagyok megjegyezni, hogy en ket kozel azonos okbol veszem az ilyen ujsagokat. Reszben a csapat iranti lojalitas, de reszben a tartalom miatt is. Egyfelol mint az elso 576kB es CoV elofizetok egyike igen is komoly lojalitassal rendelkezem (ez persze mas teren is igy van), de 2002 vegen (mielott megszunt volna az 576kB) ugy dontottem, hogy a lojalitasom nem toleralja tovabb az 576kB megzuhant szinvonalat es lojalitas ide, lojalitas oda, nem fizettem elo. Kesobb kiderult, nagyon is jol tettem. Aztan mint olyan valaki aki szeret jatszani, szamomra igen is fontos a teljes jatek szinvonala, de nem fontos, hogy mi van a tobbi CD-n, azokat altalaban a kukaban archivalom vagy elajandekozom. Sot meg merem kockaztatni, hogy meg meg is erte elofizetni mind a Gamer-re, mind a Guru-ra, mert ha csak 2-3 jatek van benne ami szamomra elvezheto, mar megerte az arat... Ez persze nem mindig van igy, de azert nem panaszkodom.

Mellesleg mivel relative rendszeresen irok cikkeket, engem is a szerkezto iranti lojalitasom tartott hosszu evekig a Byte-nal, majd kesobb vitt a Chipbol a PC Magazinhoz... Noha ez utobbi kicsit off megjegyzes.
Elric

#370 Felhasználó inaktív   Desmond T. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 04. 11. 03:34

idézet:
Ezt írta Inquisitor:

Mivel senki nem mondott semi érdemit a dolgokról, én kérdezném tőled, hogy honnan tudod az IPMA nem e így állt hozzá a dolgokhoz? Elég vad pletykák keringenek, de nem az én tisztem a hülyeségek terjesztése ... :rolleyes:

Konkrétan arra gondolok, hogy volt már pár munkahelyem, meg szoktam ismerősökkel is beszélgetni ... 99%-ban semmi se úgy van egy új helyen, mint ígérik ám. Abban meg biztos lehetsz, hogy nem jobb. :(

[ 2003. április 10.: Inquisitor szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Abban valószínű igazad van, hogy az IPMA is a kezdetek kezdetén biztos ígérgetett fűt-fát a "régi-új" kollégáknak, de azért szerintem sejtették, hogy nem lesz olyan egyszerű a dolog. Biztos mondták mindenkinek, hogy lesz pár hónap (esetleg 1 év), ami bizony szűkösnek mondható majd. Viszont ezt az egész csapat bevállalta.

Egyébként teljesen mindegy, hogy ki kezdeményezte a szerkesztők, cikkírók mozgolódását; a Vogel vagy az érintett emberkék. Egy a lényeg: a konkurenciát csökkenteni lehet ezen a ponton, gyengülhet a szakmai tudás. Ha én a Vogel helyében lettem volna és megkeresnének a konkurencia emberei, persze hogy bólogatnék mindenre, ígérgetnék össze-vissza, csak jöjjenek el a volt munkaadójuktól. Aztán ha az elkövetkezendő pár hónapban nem jövök ki az újdonsült cikkírókkal, elküldöm őket. Vissza már biztos nem mehetnek... A másik kiadónak meg legalább pár hétig, hónapig kellemetlen perceket okoztam. Ráadásul ez idő alatt még erősödhetek is.

Biztos van abban is igazság, amit az eltávozott emberkék állítanak, de szerintem az "csak" másodlagos, hiszen már a PC Guru-nak is van egy komplett stábja. Az üzlet sokkal inkább az eladott példányszámról szól, sem mint a cikkírók hangulatáról, moráljáról. Igaz ehhez az ő munkájukra is szükség volt... Viszont mint említettem, mindenki pótolható; idővel. Ráadásul kis országunkban nagy a szürkeállomány, ezért aztán biztos vagyok a kimaradt tapasztalt emberek megfelelő utánpótlásában.

#371 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 11. 11:29

idézet:
Ezt írta nyunyu:
... mert neki MAR volt CD meghajtoja (Sony CDU-33, 2x olvaso, semmi motoros talca! [/quote]

OFF:

Az a meghajtó hogyan nyílott ? /OFF

#372 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 11. 12:15

idézet:
Ezt írta Piftuka:

OFF:

Az a meghajtó hogyan nyílott ? /OFF
[/quote]

Gondolom caddys volt.

#373 Felhasználó inaktív   Tajgamenti Balalajka 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 04. 11. 12:52

idézet:
Ezt írta Ytse:

Gondolom caddys volt.
[/quote]

Rosszul gondolod. Eject parancsra egy rugo kilokte kb. 1/3-ig a talcat, onnan kezzel kellett tovabbhuzni. Becsukni is csak kezzel lehetett, ugyancsak a rugo elleneben.

#374 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 11. 13:12

Ja, rugos volt a talcaja. A CDU-55-os utodjaba raktak eloszor motoros talcat Sonyek.

#375 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 11. 20:21

idézet:
Ezt írta PPeter:
Én maradok a Gamernél, igen. Sajnálom, hogy Shoe-ék elmentek, de attól még a Gamer megy tovább.[/quote]drukkolok nektek. bár én ebben a kavalkádban elvesztem, maradt a biztos Gamestar. De a realitások: tudod, az erösebb kutya... akkor is, ha esetleg a gyengébb tetszik jobban a nösténynek. (néhány helyen miért nincs kitéve a gamer?, a pc guru pedig ott virit, na nem mintha ez a te dolgod lenne, de ez igen rövid idön belül (ügy)döntö lehet.)
Business as usual. We fucked up everything.

#376 Felhasználó inaktív   bullseye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 12. 13:31

idézet:
Ezt írta perzecutor:
néhány helyen miért nincs kitéve a gamer?, a pc guru pedig ott virit,[/quote]

Erről mondanál valami bővebbet? Egy helyen én is láttam ilyesmit ugyanis, és erősen érdekel a jelenség, mint érintettet...

#377 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 12. 20:44

Ebben igazad van. Én is több árúsnál láttam ilyet, vagy hasonlót, hogy a Guru teljesen ki volt rakva, a többi meg takarásban, vagy kint sem volt (Gamer, GS, PC.Games, stb.).

Az ok nem tudom mi lehet, talán a Gurut keresik legtöbben (de ez nem lehet kizáró ok, hisz az7 árúsnak az a jó, ha a többit is viszik).

Valakinek valami ötlete?
KomposztWC

#378 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 12. 21:48

idézet:
Ezt írta Grillo:[b]
Valakinek valami ötlete?[/QB][/quote]

idézet:
Az ok nem tudom mi lehet, talán a Gurut keresik legtöbben
[/quote]

Kb. megválaszoltad a saját kérdésed... Minden arra utal, hogy ennyit jelenthet egy bejáratott név.

Mellesleg, bullseye, Sasa már tavaly ősszel is rendszeresen mintavételezte a lakóhelye környékén az újságosokat, és akkor is ugyanezeket tapasztalta. De ennél többet nem igazán lehet mondani a témáról, mert - sajna - semmiféle piackutatásról nem tudok a témában.

Az meg a hab a tortán, hogy a MATESZ auditált adatok stabilan késnek és a netes adatok között továbbra sem lehet újat találni a PCG/Gamer szétválás óta... (és MCP/CHIP sincs)
LY

#379 Felhasználó inaktív   Flex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 05. 04. 08:21

idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
[QB]

Mellesleg, bullseye, Sasa már tavaly ősszel is rendszeresen mintavételezte a lakóhelye környékén az újságosokat, és akkor is ugyanezeket tapasztalta. De ennél többet nem igazán lehet mondani a témáról, mert - sajna - semmiféle piackutatásról nem tudok a témában.

QB][/quote]

Annak idején én is gyakran tapasztaltam, hogy a Gamer Magazint csak újságosnál lehet beszerezni. Egyetlen bevásárlóközpontban, vagy a nagyobb boltok újságospolcán sem találtam Gamert soha, míg a PC Gurutól rogyadoztak a polcok. Pedig ha a család elmegy a Tescoba és otthagy több tízezer forintot a havi nagybevásárlás során, általában sokkal könnyebben veszi rá a gyerek az apukát hogy pakoljon a bevásárlókocsiba egy Gamer Magazint is.
Gyanítottam hogy a terjesztéssel lehet gond, anno szóltam is a tapasztalataimról, de bent azt mondták hogy a terjesztésbe az újságírók nem szólhatnak bele, az a kiadó dolga. Már itt sejthető volt hogy a régi, egységes csapatszellem kezd megbomlani, ha ennyire nem veszik figyelembe a belső javaslatokat.

Szegény Shoebaron, kéthetente hívtam a Tescoból hogy itt állok a polcok előtt és megint nem látok sehol egy Gamer magazint, de kiírva sem, ami azt jelenti hogy egyáltalán nem árulnak :)

#380 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 04. 10:40

Fehérváron nincs ezzel gond ! Itt az Alba Plazamában és a Tecsó-ban is van GAMER. A Madaras Tecsó-t még nem néztem.

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »