csoves erositok
Elküldve: 2006. 05. 21. 18:43
Én kimenőtrafót a H&M trafo (http://www.hmtrafo.hu/) céggel akartam csináltatni, mert elvileg ők jól megcsinálják csak nem tom mennyiért. Ha jól értem akkor ehhez az erősítőhöz Plachtovics Györgytől is lehet kimenőtrafót venni? De hol? Talán HAM bazár? Mert a csöveket ott lehet megvenni szépen párba válogatva.
Elküldve: 2006. 05. 21. 19:49
Idézet: Prince86 - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 19:43
Én kimenőtrafót a H&M trafo (http://www.hmtrafo.hu/) céggel akartam csináltatni, mert elvileg ők jól megcsinálják csak nem tom mennyiért. Ha jól értem akkor ehhez az erősítőhöz Plachtovics Györgytől is lehet kimenőtrafót venni? De hol? Talán HAM bazár? Mert a csöveket ott lehet megvenni szépen párba válogatva.
Keresd meg e-mailben. A cikkben szerepel a cím. A trafók olyan 15k/db árú lesz a HMTrafónál (jó ár)
Üdv: DDL
Szerkesztette: DDL 2006. 05. 21. 19:50 -kor
Elküldve: 2006. 05. 23. 14:29
15000Ft a hiperszil, 13000Ft lemezelt maggal. a hálózati pedig 14000Ft hiperszil, 12000Ft lemezelt maggal. Szóval nagyon jól saccoltad meg az árakat. Most nekilátok gyűjtögetni mert ez így együtt nem kevés pénz, az ösztöndíjam meg szerény összeg. Előbb-utóbb meglesz, addig meg szól a jó öreg Quad405-öm.
Jah mégegy dolog: van itthon egy EL84-el készült sztereo erősítőm. 5 csőből áll az egész. EZ80 egyenirányító, 2db EL84 végcső és 2db ECC81 kettőstrióda. Hibás állapotban kaptam egy havertól, úgy hogy csak az egyik oldal szólt. Megjavítottam a másik oldalt is de az erősen torzítja a mély hangokat, még nem jöttem rá miért.
Ha lenne ezekkel az alkatrészekkel valamilyen kapcsolásirajzod, küld már el légyszives, hogy átalakíthassam ezt. Tudom nem nagy teljesítményű ez az erősítő (olyan 2* 3-4W) de tapasztalatszerzésnek jó lenne a 45W-os előtt.
üdv:
Prince86
Elküldve: 2006. 06. 09. 12:37
A segítségeteket kérem. Tesómmla építettünk egy Marshall JCM 800-as gitár erősítőt netről töltött kapcsolási rajz alapján. Sajnos nem úgy szól ahogy a nagykönyvben meg van írva. Van hangja de csak nagyon kicsi, és az is erősen torzított. Utólag találtunk a neten egy másik kapcsolási rajzot ugyanerre az erősítőre, ami egy kicsit más. Kérdésem lenne, hogy most melyik a jó? Vagy egyik se? Mi a hiba bennük? Mellékelve felteszem a két kapcs. rajz linkjét. Az egyik két részletben van, azt építettük meg. A másik egy képen van. Minden tanácsot előre is köszönök.
Üdv,
Fisherman
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060609/220...ltoltes.hu_.gif
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060609/220...ltoltes.hu_.gif
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060609/JCM...ltoltes.hu_.gif
Elküldve: 2006. 08. 02. 10:42
Én is segítséget szeretnék kérni, és bár nem igazán a csöves erősítők közé tartozik, hátha van valakinek ötlete:
Van egy Luxman D-103U típusú CD lejátszóm, és ki szeretném cseréltetni a csöveket benne...
Azért gondoltam a cserére, mivel már nem egy mai darab, viszont nagyon a szívemhez nőtt, és esetleg valamit javítana egy új csőkészlet a hangképén...
Én nem merek belevágni, csak azt tudom, hogy milyen csövek lehetnek benne: 6CG7, vagy 6FQ7.
Bár, hogy pontosan melyik típus, nem tudom... :confused:
A két típus közül bármelyik jó lehet?
Lehet ilyet beszerezni itthon?
Foglalkozik esetleg valaki evvel?
Előre is köszönök minden segítséget!
Üdv:
M
gold is at the end for each of us to find
There the road begins where another one will end
Here the four winds know who will break and who will bend
All to be the master of the wind"
By: Manowar, Master Of The Wind...
Elküldve: 2006. 10. 19. 20:45
Más, találtam TV-panelban a padláson vagy 10 elektroncsövet, panelt és rajta trafót. Esetleg ezt fel tudnám használni egy minimális monoblokk építéséhez? (Csak a kíváncsiság a csöves hang miatt.) Az egész kupac mellett volt egy 15Ohmos árnyékolt hangszóró, gondolom akkor a kimenőtrafó is 15Ohm-ra van tekerve, 16Ohmos terheléssel tudnám esetleg használni? (2db HSZ 8Ohmos sorosan kötve).
A típusok (javarészt Tungsram):
2 névtelen - ezek jó állapotban, ECH 81, talán F 82, EC 92 - jó állapotban, E709 sajna lejött a felirat tisztítás közben, ugynezzel a gonddal E7026 (még utánnanézek), EF80, EY86, s egy nagy darab kb. 10cm-es PL36 (ez nem Tungsram), aminek az anódsapkája jött le, de talán nem kapott levegőt.
Sajnos 4 van amire látatlanban laikusként azt mondom működhet, mert nincs eltörve a teteje, s a lábak sem hajlottak meg (valamint ezüst színű ... képződés sincs az oldalukon).
Elsősorban Tisztelt DDL-t kérdezném, de ha másnak van ötlete azt is szívesen fogadom.

Megj.: A nagykereskedelmi árak nem tartalmazzák a 25%-os áfát és csak tájékoztató jellegűek. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk és nem felelünk az esetleges nyomdai hibákért. Azaz amit mondtam az sem igaz...
Elküldve: 2006. 11. 06. 17:01
Idézet: Messor - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 11:42
Én is segítséget szeretnék kérni, és bár nem igazán a csöves erősítők közé tartozik, hátha van valakinek ötlete:
Van egy Luxman D-103U típusú CD lejátszóm, és ki szeretném cseréltetni a csöveket benne...
Azért gondoltam a cserére, mivel már nem egy mai darab, viszont nagyon a szívemhez nőtt, és esetleg valamit javítana egy új csőkészlet a hangképén...
Én nem merek belevágni, csak azt tudom, hogy milyen csövek lehetnek benne: 6CG7, vagy 6FQ7.
Üdv:
M
Hali!
Ha kihúzod a csöveket a helyéről, és nem törlődik a felirata, akkor szerencséd van.
Meg tudod nézni, milyen kell.
Van viszont egy bibi.
A Luxman válogatott csöveket használ, ahhoz állítja az elektronika munkapontját.
Ennek hiányában nem biztos, hogy jobban fog szólni új csövekkel.
Csak, ha megszerzed az eredeti doksit.
Üdv: Vik
Elküldve: 2006. 11. 07. 14:17
Idézet: Messor - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 10:42
Üdv:
M
Én azt mondanám, ne nyúlj hozzá. Az eredeti munkapontok minden bizonnyal elmozdulhattak kissé, viszont az új csövekkel még messzebb is kerülhetsz-válogatni kellene, aztán az eredeti munkapontoknak utánalesni. Mennyi idős a gép-de mennyit mehetett?
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 11. 08. 16:22
Egy középiskola igencsak elavult hangosításával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Az iskolában Tesla ARO689-es trafós hangszórók vannak. Az erősítő Qualiton AET453, ami tönkre ment, szervizben van, de valószínűleg nem javítható. Az érdekel, milyen erősítővel válthatnánk ki a régit azzal a feltétellel, hogy a trafós hangszórókat nem tudjuk lecserélni.
Előre is köszönöm.
Edit
Elküldve: 2006. 11. 08. 22:32
Idézet: Editt - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 16:22
Egy középiskola igencsak elavult hangosításával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Az iskolában Tesla ARO689-es trafós hangszórók vannak. Az erősítő Qualiton AET453, ami tönkre ment, szervizben van, de valószínűleg nem javítható. Az érdekel, milyen erősítővel válthatnánk ki a régit azzal a feltétellel, hogy a trafós hangszórókat nem tudjuk lecserélni.
Előre is köszönöm.
Edit
ebben a rüszmében semmi olyan nem tud elszállni, amit ne lehetne olcsón javítani. A villámkár monjuk húzós.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 11. 09. 13:19
Idézet: Messor - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 11:42
Üdv:
M
A 6CG7 és a 6FQ7 azonosak csak fűtésben külünböznek. Sajnos nincs egyértelmű eutrópai megfelelője. E88CC/6922/6DJ8 vagy ECC82, E82CC vel lehet próbálkozni, de csak akkor ha a fűtés 12.6V körüli, mert ebben az esetben betehető mind a kétfajta fűtésű cső is kis machinálással. Ugyanis az E88CC és a 6CG7 6.3V-os a 6FQ7 és az ECC82 pedig 12.6V-tal is fűthető.
Elküldve: 2006. 11. 09. 13:27
Idézet: - Mixa - - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 21:45
Más, találtam TV-panelban a padláson vagy 10 elektroncsövet, panelt és rajta trafót. Esetleg ezt fel tudnám használni egy minimális monoblokk építéséhez? (Csak a kíváncsiság a csöves hang miatt.) Az egész kupac mellett volt egy 15Ohmos árnyékolt hangszóró, gondolom akkor a kimenőtrafó is 15Ohm-ra van tekerve, 16Ohmos terheléssel tudnám esetleg használni? (2db HSZ 8Ohmos sorosan kötve).
A típusok (javarészt Tungsram):
2 névtelen - ezek jó állapotban, ECH 81, talán F 82, EC 92 - jó állapotban, E709 sajna lejött a felirat tisztítás közben, ugynezzel a gonddal E7026 (még utánnanézek), EF80, EY86, s egy nagy darab kb. 10cm-es PL36 (ez nem Tungsram), aminek az anódsapkája jött le, de talán nem kapott levegőt.
Sajnos 4 van amire látatlanban laikusként azt mondom működhet, mert nincs eltörve a teteje, s a lábak sem hajlottak meg (valamint ezüst színű ... képződés sincs az oldalukon).
Elsősorban Tisztelt DDL-t kérdezném, de ha másnak van ötlete azt is szívesen fogadom.

ECH81 ECF82 ezek feljethetőek.
Az E709x és az E7026 talán használhatóak, Az EC92 biztos. A PL36 ha rendben van akkor használható végcsőnek
Ha tudsz betenni ide jó közeli képeket akkor talán meg tudjuk mondani, hogy milyen csövek és milyen állapotban vannak.
Elküldve: 2006. 12. 26. 12:16
Elküldve: 2006. 12. 27. 15:53
Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 19:07
Technics 4 x 60 Watt (DIN) Class H+ Hybrid IC:
Nálam ez szól
[fotó1]
[fotó2]
from wikipedia:
A Class H amplifier takes the idea of Class G one step further creating an infinite number of supply rails. This is done by modulating the supply rails so that the rails are only a few volts larger than the output signal at any given time. The output stage operates at it's maximum effiency all time. Switched mode power supplies can be used to create the tracking rails. Significant efficiency gains can be achieved but with the draw back of more complicated supply design and reduced THD performance.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2006. 12. 27. 18:13
Főleg ha egy xfiről hajtod izotop ózon pluginnal, meg 128k-s mp3akkal, meg teknics 3 utas cipősdobozokkal

-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám..... Muhaha
Elküldve: 2006. 12. 27. 18:26
Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 19:13
Főleg ha egy xfiről hajtod izotop ózon pluginnal, meg 128k-s mp3akkal, meg teknics 3 utas cipősdobozokkal

Elvis a hwsw audioszakertoje, tobbszor is bizonyitotta

Elküldve: 2006. 12. 27. 18:32
iZotope Ozone - DSP "Tube Sound", CooL!
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám..... Muhaha
Elküldve: 2006. 12. 27. 18:33
Ki ne hagyjátok!!!

Szerkesztette: nutria 2006. 12. 27. 18:33 -kor
Elküldve: 2006. 12. 27. 18:55
Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 19:33
Ki ne hagyjátok!!!

En felidegesitem magam rajta.

Elküldve: 2006. 12. 27. 23:57
Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 19:33
Ki ne hagyjátok!!!

Köszönjük az "ingyenreklámot", várjuk a hibajavításokat, észrevételeket -kultúrált és nem tripák/alpári stílusban, lásd fent - az általam indított kommersz hangkártya témában.
Mostmár tudom, hogy van aki "fikázásra" szakosodott, de nem jó helyen próbálkozik OLVASNI tanulni...le kellene jönni előbb a fáról, esetleg falvédőről.....
Tisztelettel,
Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"
PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer