idézet:
Ezt írta DDL:
Csak Neked így szűk körben elárulom, hogy '98-ban cseréltem bennük hangszórókat a tulaj kérésére, mondván már öregek.[/quote]
![]()
![]()
![]()
idézet:
Ezt írta DDL:
p.s.: Mi a francra is kell szedni azt a cavicsot? Az doki mondta de elfelejtettem...[/quote]
Azért kell szedni, hogy ne felejtsd el, hogy miért írta fel a doki, hogy szedjed! Teccikérteni?![]()
Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat
Elküldve: 2003. 11. 21. 21:16
Elküldve: 2003. 11. 21. 22:58

Üdv: DDL
Elküldve: 2003. 11. 29. 13:05
Én is hangfal vásárlás előtt állok. A kinézett erősítő egy Denon AVR-1604 vagy 1804. Ezeket már füleltem itt-ott. Tetszettek.
Hangfalakat is hallgatóztam már (eddig a Celestion F sorozat tetszett nagyon), de a múlt héten egy német ismerősömnél belefutottam a Klipsch RF sorozatba. Asszem RF35 volt egy Harman/Kardon erősítővel. Hát mit mondjak, valami elképesztően jól szólt. Nekem sajna arra nem lenne pénzem, de arra gondoltam, hogy elsőre vennék egy RF15-öt, aztán majd bővíteném. Ezzel persze a teljes hangfalrendszerre szánt lóvém elmenne

Mi a véleményetek erről (RF15+1604/1804) az összeállításról? Hallotta már valaki így együtt a bandát? Otthon mindenféle zenét szeretek hallgatni (jazz, klasszikus, kevés rock), hangulattól függően. Meg megnéznék nehány filmet is

NiGo
Elküldve: 2003. 12. 03. 13:39
idézet:
Ezt írta NiGo:
Sziasztok!
Én is hangfal vásárlás előtt állok. A kinézett erősítő egy Denon AVR-1604 vagy 1804. Ezeket már füleltem itt-ott. Tetszettek.
Hangfalakat is hallgatóztam már (eddig a Celestion F sorozat tetszett nagyon), de a múlt héten egy német ismerősömnél belefutottam a Klipsch RF sorozatba. Asszem RF35 volt egy Harman/Kardon erősítővel. Hát mit mondjak, valami elképesztően jól szólt. Nekem sajna arra nem lenne pénzem, de arra gondoltam, hogy elsőre vennék egy RF15-öt, aztán majd bővíteném. Ezzel persze a teljes hangfalrendszerre szánt lóvém elmenne. De olyan szépen szólt.
Mi a véleményetek erről (RF15+1604/1804) az összeállításról? Hallotta már valaki így együtt a bandát? Otthon mindenféle zenét szeretek hallgatni (jazz, klasszikus, kevés rock), hangulattól függően. Meg megnéznék nehány filmet is(Denon DVD700). A szoba úgy 22-25 m2 lehet, kevés bútorral.
NiGo[/quote]
Ha isten is ugy akarja, pénteken délelött felmegyek a Netdepó féle hifi szaküzletbe és meghallgatom a Denon 1804-est és a Marantz 4400-ast ha hagyjákvalamint a kézikönyvük alapján megtudakolom, hogy tudja-e valamelyik a record select feature-t. Hú de szép magyaros lett
![]()
Elküldve: 2003. 12. 03. 14:50
idézet:
Ezt írta topeti:
Ha isten is ugy akarja, pénteken délelött felmegyek a Netdepó féle hifi szaküzletbe és meghallgatom a Denon 1804-est és a Marantz 4400-ast ha hagyjákvalamint a kézikönyvük alapján megtudakolom, hogy tudja-e valamelyik a record select feature-t. Hú de szép magyaros lett
[/quote]
A német denon oldalon azt találtam, hogy a 1804 tudja (Aufnahmewahlschaltercsak fordítottam gondolom azt jelenti, amit te írtál), a 1604 viszont nem.
Amúgy mijaza record select meg a tape monitor?
Nálam új fejlemény, hogy találtam akciósan onkyo tx-sr501 + 501 dvd-t. Kellemes vételnek tűnik az ára alapján.
Onkyo-hoz zenére (nem tuctuc) meg házimozira 150k környékén mit javallotok? Szub nélkül, az későbbi dolog lesz, ha kell.
NiGo
Elküldve: 2003. 12. 03. 17:00
idézet:
Ezt írta NiGo:
Amúgy mijaza record select meg a tape monitor?
NiGo[/quote]
Hali,
Amit te keresel nem épp a hangfal témába vágde elmondom. Aztán az okosabbak majd kijvaitják ha nem joi irom
Szoval a lényege az, hogy mást tudsz felvenni és hallgatni egyszerre. Tehát nézed a DVD filmet, veszed fel videora, közben a CD-röl pedig kazettára tudsz mást felvenni. Ennyi a trükk![]()
Elküldve: 2003. 12. 03. 17:13
idézet:
Ezt írta topeti:
Hali,
Amit te keresel nem épp a hangfal témába vágde elmondom. Aztán az okosabbak majd kijvaitják ha nem joi irom
[/quote]
Kösz. Sejtettem, csak akkor olvastam, amikor neked azt a fícsört néztem. Gondoltam megkérdezem, hátha... És tényleg, ennyivel is többet tudok.![]()
Elküldve: 2003. 12. 03. 17:49
idézet:
Ezt írta topeti:
Hali,
Szoval a lényege az, hogy mást tudsz felvenni és hallgatni egyszerre. Tehát nézed a DVD filmet, veszed fel videora, közben a CD-röl pedig kazettára tudsz mást felvenni. Ennyi a trükk[/quote]
Valóban alkalmas erre is, csak nem erre találták ki. Addig volt ennek értelme, amíg használatban voltak analóg (hang)magnók, így felvételnél a műsorforrás jeléről átkapcsolhattál a magnóról érkező jelre, 3 fejes magnó esetén így már menet közben bele lehetett hallgatni a frissen készült felvételbe.
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2003. 12. 03. 19:24
idézet:
Ezt írta topeti:
...pénteken délelött felmegyek a Netdepó féle hifi szaküzletbe és meghallgatom a Denon 1804-est és a Marantz 4400-ast ha lehet és ha hagyjákvalamint a kézikönyvük alapján megtudakolom, hogy tudja-e valamelyik a record select feature-t. Hú de szép magyaros lett
[/quote]
Azon kivül van ott még egynéhány hangfal amiket szintén meg fogok hallgatni...
Tudtok nekem még tanácsot adni, hogy mely boltokat érdemes felkeresnem hangfalat hallgatás céljából? Boba most segíts
Apropó én hülye elfeledtem hogy ma voltam a MM-ban, és meghallgattam néhány hangfalat. Egy koncerfelvétel szólt, komolyzene. Kezdtem a Magnat Collection-nel. 175e/pár, szép tiszta hangzás, csak mély seholse, vagyis kevéske. Aztán meghallgatatm a Wharfedale-t (asszem Valdus volt) kb. 70e/pár, hát abbol meg a magas hiányzott, szinte mindent elnyomott a mély. Az énekes hangja leköltözött a pincébe, rémes. Aztán jött Dali, ami pont a kettö közt volt az ára 100e/pár alatt. Volt benne mély de nem tul sok, de az énekes még mindig egy zacskóból énekelt... tompa volt. Komolyan nem hiszem el, hogy itt tartunk 2003-ban hogy nem tudnak normális hangfalat késziteni![]()
:confused: Kivancsian fogom várni a JmLab és Mission hangfalakat.
Rájöttem, hogy a keresztválto frekvencia iszonyatosan sokat számit, már tudom hogy mit keresek csak még a frekvenciát nem tudomde már jo jel, hogy tudom hol jo nekem ahol van a váltás
![]()
Elküldve: 2003. 12. 04. 09:03
idézet:
Ezt írta Boba:
Amilyen Hb-m van az kevláros, de mivel nem ismertem az előzőt csak ezt, nekem így is tetszik a hangjaAmúgy Hb1-et nem ismerem csak az annál nagyobbakat meg a centert. Hb2 és Hb3 szól jelenleg a nappaliban egy centerel. A hb4-et szereztem eredetileg de nemigazán illett be a szobába a hangja, nekem nem tetszett.
JmLab utopia nekem is bejövős))[/quote]
Boba HELPHol vetted a JmLabodat? Valamint hol tudom meghallgatni a Heco és Magnat hangfalakat? A többiröl már szép listám van
Szegény boltosok
![]()
![]()
[ 2003. december 04.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 04. 15:19
idézet:
![]()
When you think of home theatre systems, you probably imagine a half-dozen speakers, a spaghetti tangle of wires and connections, and precise placement of equipment and seats to enjoy the experience. Starting today, forget that old image of home theatre systems. "NIRO1.1" achieves superior surround sound with just one speaker and a subwoofer.[/quote]
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 12. 04. 17:27
idézet:
Ezt írta topeti:
Boba HELPHol vetted a JmLabodat? Valamint hol tudom meghallgatni a Heco és Magnat hangfalakat? A többiröl már szép listám van
Szegény boltosok
![]()
![]()
[ 2003. december 04.: topeti szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ajánlom magunkat úgymond, izé... Gyere le Kaposvárra)) Most költözik a bolt, de ha minden jól megy a jövő héttől meglehet találni majd a boltot a KaposvárPlaza-ban. JmLab 707-140ezer. az S-t nemtudom, az kb 160-175 lehet (ez eléggé hasrapacsi, nemtudom bevan-e már árazva normálisan az új cucc. Én az S-eimet 140ért kaptam node ugye van oda kapcsolatom
)
Elküldve: 2003. 12. 04. 18:19
idézet:
Ezt írta lameXpert:
[QB][/QB][/quote]
Valami hasonlót vártam![]()
![]()
Boba - oda nem megyek de kösz.
Elküldve: 2003. 12. 04. 19:31
idézet:
Ezt írta Boba:
Ajánlom magunkat úgymond, izé... Gyere le Kaposvárra)) Most költözik a bolt, de ha minden jól megy a jövő héttől meglehet találni majd a boltot a KaposvárPlaza-ban. JmLab 707-140ezer. az S-t nemtudom, az kb 160-175 lehet (ez eléggé hasrapacsi, nemtudom bevan-e már árazva normálisan az új cucc. Én az S-eimet 140ért kaptam node ugye van oda kapcsolatom
)[/quote]
Nem mondod, hogy földi vagy...A h*f*galériára gondolsz? Már a Plazaban van, épp ma vettem egy HD 600-ast.
![]()
Elküldve: 2003. 12. 04. 20:23
idézet:
Ezt írta topeti:
Valamint hol tudom meghallgatni a Heco és Magnat hangfalakat? A többiröl már szép listám vanSzegény boltosok
![]()
![]()
[ 2003. december 04.: topeti szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Én ma jártam a pólusban lévő media marktban. Ott volt Heco és Magnat is.
Pontos típust sajna nem tudok, mert nem igazán teccettek. A Magnat nagyon "puffogós" volt és nekem túl sok volt a mély, a magasak meg sehol. A Heco már jobban tetszett csak kicsit tompának hallottam. Az erősítő egy onkyo 700-as volt, kifejezetten akusztikus zenével.
Viszont ha már ott jártam beleszerettem a KEF Q sorozatba. Az eddig hallott 6-7 típus közül messze a legjobb volt nekem. Csak qrva drága.Azon gondolkoztam, hogy ha meg bírom erőszakolni az eklézsiát, akkor veszek egy Q3-at, meg egy centert hozzá. A hátsókat meg majd később. Így ugyan nem lesz "igazi" házimozi, de zenére nagyon jó. Végülis a 2front+center jobb mint a mono tv, nem
Még elballagok meghallgatni párat, de eddig a Q a favorit.Hol lehet ócsóbban KEF-et kapni???
Meghallgattam még a denon 1804-et, de az onkyo sokkal jobban teccett. Valahogyan egységesebb, élénkebb, tisztább volt a hangja.
Ha mész próbálj, meg nyitás után menni. Nekem szerencsém volt, rajtam kívül senki nem rongálta a srác idegeit.
Elküldve: 2003. 12. 05. 07:43
idézet:
Ezt írta subvoice:
Nem mondod, hogy földi vagy...A h*f*galériára gondolsz? Már a Plazaban van, épp ma vettem egy HD 600-ast.
[/quote]
Ugye mondtam, hogy HD600 lesz?![]()
Üdv: DDL
Elküldve: 2003. 12. 05. 08:46
idézet:
Ezt írta DDL:
Ugye mondtam, hogy HD600 lesz?![]()
Üdv: DDL[/quote]
Ja.Elég nagy ugrás a lepusztult öreg Philips után.
[ 2003. december 05.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 05. 15:27
idézet:
Ezt írta subvoice:
[/quote]
De mondomArra gondolok... mennyi volt a Hd600? Ha szóltál volna leakuldhattam volna kicsit az árából
(kapcsolat, jobb hangfalat terem... ahogy a mondás tartja
)
Elküldve: 2003. 12. 05. 16:03
idézet:
Ezt írta Boba:
De mondomArra gondolok... mennyi volt a Hd600? Ha szóltál volna leakuldhattam volna kicsit az árából
(kapcsolat, jobb hangfalat terem... ahogy a mondás tartja
)[/quote]
69 rugó. Most már mindegy, különben is erre volt szánva.Jó kis üzlet különben, csak megtévesztő kívülről az a sok Sony felirat.
[ 2003. december 05.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]