HWSW Informatikai Kerekasztal: BSA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BSA

#161 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 08. 18:40

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 18:27

... Arrol mar nemis beszelve, hogy az ABEV program mukodtetesehez windows kell, tehat a magyar allam *rakenyszerit* a windows megvasarlasara, kulonben nem tudsz eleget tenni az adozasi kotelezettsegeidnek.

Ja, erre valami apehos főokos azt mondta, hogy vannak ilyen nyilvános hotspotok (vagy hogy hívják őket, windózos gép az a lényeg) meg netkávézók és ott meg lehet írni az adóbevallást.. Én kérek elnézést  :Đ
-ZsOlTi-

#162 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 18:46

nahat lassuk csak. ha ra lehet kenyszeriteni a jogalanyt egy win/office paros megvasarlasara az 10 gepre nezve 2 millio HUF +AFA, vagyis lett az allamnak 400k AFA bevetele, a BSA ezert jutalekot kap, az M$-nek meg szepkis net income-ja kepzodik. Az adorevizort megdicserik, mert bevetelt kepzett az allamnak, a BSA ugynokot is megdicserik mert bevetelt kepzett az M$nek. Capisci? Arrol mar nemis beszelve, hogy az ABEV program mukodtetesehez windows kell, tehat a magyar allam *rakenyszerit* a windows megvasarlasara, kulonben nem tudsz eleget tenni az adozasi kotelezettsegeidnek.

Valaki nyomott is egy próbapert ellenük, mert windowsmentes környezetben dolgoznak.

Nyilván nem feltétlen jó ez az eszköz, de azt te is érzed, hogy rengeteg vállalkozás használ ms vonalat és nem feltétlenül futtatják le a genuine check-et :) Arról nem is beszélve, hogy egy csomó helyen totál feleslegesen használnak drága programokat tdk edition-ben.

Könyvelésileg viszont nem tűnik túl bonyásnak a 10 gép mellé egy olcsó (persze tudom ingyen is le lehet tölteni) linux disztrib. BSA képzés ide, BSA képzés oda, ebbe elég nehéz belekötni. Mondjuk egy windowsos gép nem árt.

Én amúgy most szándékozom lecserélni a 2001-ben vásárolt Office2000-et majd. Persze nincs 10gép, csak kettő. De a noteszra már nem vettem office-t, hanem feltoltam az open cuccost. Amennyit használom, arra elég. Ha meg nagyon word/excel kényszerem van, akkor belogmeinelek az asztalira.

#163 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 19:13

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 18:46

Nyilván nem feltétlen jó ez az eszköz, de azt te is érzed, hogy rengeteg vállalkozás használ ms vonalat és nem feltétlenül futtatják le a genuine check-et :) Arról nem is beszélve, hogy egy csomó helyen totál feleslegesen használnak drága programokat tdk edition-ben.

Figyu en nem szeretem ezt a 'lebegtetest' - hogy hallottam rola, lattam 2-3 ilyen esetet, ergo mindenki igy csinlaja. van egy angolszasz jogelv amit erdemes megszivlelni: not guilty until prooven.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#164 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 03. 08. 19:37

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 19:13

Figyu en nem szeretem ezt a 'lebegtetest' - hogy hallottam rola, lattam 2-3 ilyen esetet, ergo mindenki igy csinlaja. van egy angolszasz jogelv amit erdemes megszivlelni: not guilty until prooven.

talán proven :p

#165 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 08. 23:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 18:14

*koteles leszel* microsoft irdodai termekcsaladot vasarolni, kulonben nem tuntedheted majd fel a szamitogepet az eszkozok kozott a fokonyvben. es nagyon sokan hasznalnak szabad szoftvert ms$ termekek helyett mert szamukra sokkal kedvezobb. veluk mi lesz?

Persze. Akkor úgy basszák ki az MS-t az EUból, hogy a lába nem éri a földet. Annyi embert nem tudnak megkenni, amennyit kellene hozzá  :D
Make love not Wor.

#166 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 23:02

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 18:46

Én amúgy most szándékozom lecserélni a 2001-ben vásárolt Office2000-et majd. Persze nincs 10gép, csak kettő. De a noteszra már nem vettem office-t, hanem feltoltam az open cuccost.

Ha előbb kérdezel, akkor van promos dobozos Office, kb. 65ezer pénz, oszt minden benne van Professional verzió, és két gépre lehet aktiválni, asztali+laptop. Hogy a többiek is tudják  :up:
Make love not Wor.

#167 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 23:06

nahat lassuk csak. ha ra lehet kenyszeriteni a jogalanyt egy win/office paros megvasarlasara az 10 gepre nezve 2 millio HUF +AFA,

10 gépre atótl függ milyen konstrukció, nálam bruttó 710ezerből kijön a dolog, de akkor van még 2 plusz laptopon is Office, amihez meg amúgy is kaptak retail wint.

Win utálós topikban is licenszelési vitába szálltam, mert nem hitték el, hogy én páran mondjuk 7ezer pénzért vehetünk Officét, laptopra 5 dollár a win, vagy olyan laptophoz 10-20ezer forint, vagy akármi.

Egyszerűbb környezetben meg ott az Openoffice, egy 25 rugós win több évet kiszolgál. ABEV már necces, eddig összesen 2 olyan Linuxos irodát láttam, ahol csak pár ilyen spéci cucc miatt tartottak wint. De tényleg, csak kicsit akarni kell, rokonnak gépe sem volt, megcsinálta nálam...
Make love not Wor.

#168 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 02:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 23:00

Persze. Akkor úgy basszák ki az MS-t az EUból, hogy a lába nem éri a földet. Annyi embert nem tudnak megkenni, amennyit kellene hozzá  :D

nem kell az egész EUt megkenni, elég ezt a kárpát-pöcegödörbeli velejéig korrupt politikai bagázst. az akadémiai licenszen már ígyis szép pénzt kaszál az M$

#169 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 03. 09. 10:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 2:19

nem kell az egész EUt megkenni, elég ezt a kárpát-pöcegödörbeli velejéig korrupt politikai bagázst. az akadémiai licenszen már ígyis szép pénzt kaszál az M$

A Campusra gondolsz ?

#170 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 16:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 17:20

Oszt van így 10 géped, hogy ennyire morgolódsz? Vagy láttál már olyan ember, akit Linux miatt basztattak?

Szerintem zZsOlTi nem konkrétumot írt.

De szerintem is eléggé gusztustalan, hogy azok lesznek számukra gyanús (tehát főképp őket fogják elsősorban ellenőrizni) akiknek a gépszámuk nem egyenlő a win liszenszekkel.

Mert ha valaki vesz 10 gépet, az vajon miért nem vett 10 windows. Nézzünk utána.. :mad:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#171 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 17:21

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 16:07

De szerintem is eléggé gusztustalan, hogy azok lesznek számukra gyanús (tehát főképp őket fogják elsősorban ellenőrizni) akiknek a gépszámuk nem egyenlő a win liszenszekkel.

Mert kb. van alapos indok. De első körben ki is dobhatod őket, mert nem nyúkapiszka, második körben ha van 10 géped, 10 Linuxszal, akkor úgyis csak vigyorogsz, ha van 10 géped 10 warez winnel, akkor meg szívjál csak.
Make love not Wor.

#172 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 23:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 17:21

Mert kb. van alapos indok.

én ezt az alapos indokot nem látom. arra nem lehet egy társadalomképet alapozni, hogy alapvetően mindenki lop meg csal. illetve ha erre alapozod akkor a társadalom előbb utóbb tényleg lopni és csalni fog - na nem az egész, csak az "ügyesebbik" fele. tehát a BSA vagy a májkrémszoft nálam csak ne razziázzon addíg amíg értékelhető, kézzelfogható közvetlen vagy közvetett bizonyítéka nincs arra nézvést, hogy lopom a vindózt. az nem elég, hogy vettem 10 PCt és nem jelentettem le mellé 10 win/office lic-et.

csak amiheztartás végett hogy éreznéd magad, ha az apeh félévente kiszállna vegzálni téged, a könyvelésedet túrva - mondván a vállakozók tipikusan adócsalók = alapos indok?

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 09. 23:11 -kor

#173 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 23:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 23:07

én ezt az alapos indokot nem látom. arra nem lehet egy társadalomképet alapozni, hogy alapvetően mindenki lop meg csal.

csak amiheztartás végett hogy éreznéd magad, ha az apeh félévente kiszállna vegzálni téged, a könyvelésedet túrva - mondván a vállakozók tipikusan adócsalók = alapos indok?

Lehet, hogy nem jó arra alapozni, de írtam, 100-200 fős cégeket is látok warezwinekkel működni, meg azért Win2k-val, mert 2-őt vettek, aztán feltolták 70 gépre, nem kell aktiválni, működik, jó.

Otthoni cuccokról nem is beszélve, de mondom, nem ritka, hogy 2-5millió pénzes videókamerás megfigyelőrendszerek vannak, vagy VPN-es központi számlázás, aztán videókamerás gépre nem adtak el egy kurvakibaszott XP homeot, VPN-es cucc ott fut warezwinen havi 200ezresért, mert nem volt 100 rugó egy web editionra?

Lehet, hogy Te más júzerekhez jársz, de mióta a BSA befenyített, azóta pár cég legalizált. Amúgy komoly tőkével rendelkező webes cégek is kalóz Frontpage cuccal, meg amit el bírsz képzelni. Itt a fórumon is tudok olyan kereskedőt, aki meg sem próbálja eladni a Wint, mert minek, next, next, feltol egy warezt, oszt mossa kezét. Nyugodtan be lehet kapni, de júzerek nagy része felháborodik, mikor megemlítem, hogy szoftverért is illik fizetni. Tágra nyílt szemek, oszt "hhhúúúú, mert minek? Nem lehet azt valahogy megoldani?"

Vagy Neked más a tapasztalatod?

APEH jöhet, forgalmamhoz képest egész jól adózom, kapom az inkasszót kerekperec, én bevallok. Basztatni is kellene az olyan cégeket, akik adózás előtt megszűnnek, átalakulnak, eladják, telephelyet váltanak, meg egyéb szarkavarás.
Make love not Wor.

#174 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 01:58

Janho elég más tapasztalataim vannak, kb az hogy 100-ból átlag 55-60 rendben van, teljesen. Ehhhez képest az USÁk arány úgy 100-ból 65-70 csak, pedig odaát a tőkeerő többszörös, ráadásul ott még olcsóbb is a win. nota bene kaptam már püzit azügyben, hogy öcsi te hülye vagy hogy nem csippeltetted ki az Xbox360-odat és amikor viiszakérdezek, hogy minek csippeltessem ki, akkor bambán néz. amikor megírom hogy nézd öreg, éves szinten azt a 6-7 játékot ami érdekel farzsebből fizetem akkor már irígy. énmeg nem bánom, legyen csak :)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 10. 01:59 -kor

#175 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 08:35

Már készül a teljesen JAVA-s ABev, a titkosító már kész van egy ideje.

#176 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 11:48

KLivancsi leszek, hogy a kulfoldrol vasarolt action pack elofizetesem kepes lesz-e az apeh megemeszteni :) szerintem tuti nem.
Mivel euba szamlazo rendszeres afavisszaigenylok vagyunk, ugyis jonnek gyanithatoan ellenorizni, ugyhogy legalabb a szoftveraudit is meglesz.
Nem ertem, hogy miert okoznak gondot a APEH programjai, az csak a konyvelonel fut, nem?

#177 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 12:27

Idézet: diab303 - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 11:48

KLivancsi leszek, hogy a kulfoldrol vasarolt action pack elofizetesem kepes lesz-e az apeh megemeszteni :)

Nekünk még egyszer sem szóltak érte, de volumenes licenszelősre sem. Sima ügy. Ráadásul az ilyen cégekhez szerintem ki sem jön a BSA, legalábbis nem kaptak szoftvernyilvántartós érdeklődős leveles izét :-)
Make love not Wor.

#178 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 12:30

Idézet: diab303 - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 11:48

Nem ertem, hogy miert okoznak gondot a APEH programjai, az csak a konyvelonel fut, nem?

Ilyemit szoktam emlegetni én is, de 1-1 Linuxos tuti előkerül, aki majd hirdeti az igét, mert akkor Ő majd otthon, meg magának, meg különben is blábláblá, és jujjjj. Ez nekem sokszor ilyen bolhából elefánt stílus, könyvelőiroda meg gazdálkodja már ki azt az 1 szem wines gépet amin beküldik a cuccost a sok cégének, még ha a többi Lionuxos is, vagy remote csinálja meg a júzer egyik gépén, vagy nemtom. Mert problémába élőben még nem futottam bele, pedig láttam én már sok mindent.
Make love not Wor.

#179 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 13:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 12:30

Ilyemit szoktam emlegetni én is, de 1-1 Linuxos tuti előkerül, aki majd hirdeti az igét, mert akkor Ő majd otthon, meg magának, meg különben is blábláblá, és jujjjj. Ez nekem sokszor ilyen bolhából elefánt stílus, könyvelőiroda meg gazdálkodja már ki azt az 1 szem wines gépet amin beküldik a cuccost a sok cégének, még ha a többi Lionuxos is, vagy remote csinálja meg a júzer egyik gépén, vagy nemtom. Mert problémába élőben még nem futottam bele, pedig láttam én már sok mindent.

Szerintem meg engem, téged (mondjuk mint magánszemély), vagy akármilyen könyvelő céget se hozzon az apeh olyan helyzetbe, hogy egy kötelező bevallást csak MS oprendszerrel ellátott gépen lehessen megcsinálni. Ne hozzon olyan helyzetbe, hogy X cég termékét meg kelljen vásárolnom ahhoz, hogy meg tudjam csinálni a bevallást. Még akkor se, hogy ha csak kevés embert /céget érint a dolog hátrányosan. Ha már a mi pénzünkből készül a szoftver, akkor úgy csinálják, hogy mindekinél működjön. Ennyi. Miért nem lehetett az egészet az elejétől java-ban fejleszeni? (Mert volt egy hülye döntési pozícióba, akinek MS csőlátása van..) Így meg most az egész majd a triplájába kerül -szintén a mi pénzünkből-, ahelyett, hogy az elején gondolkoztak volna.

"könyvelőiroda meg gazdálkodja már ki azt az 1 szem wines gépet amin beküldik a cuccost.."
Ne gazdálkodja ki, ha nem akarja. Te se akarnád szerintem, hogy megszabják neked, hogy mostantól cégautó kötelezően csak mercedes lehet, benzint csak arra számolhatsz el, aztán ne sipákolj, hanem gazdálkodd ki, ha már egyszer cég vagy. Vagy lehetne még sok hülye példát mondani.
-ZsOlTi-

#180 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 13:40

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 13:36

Miért nem lehetett az egészet az elejétől java-ban fejleszeni? (Mert volt egy hülye döntési pozícióba, akinek MS csőlátása van..)

Mondjuk ha valamit utálok, akkor az a java, pont az ebeves cuccnál lehet jót szopni, mikor egyikhez ilyen, másikhoz olyan kell, meg lassú, nem megy, összeakad...

mondjak ha saját példámból kellene kiindulni, akkor azt mondanám, hogy MSre ingyé van, mert tömegek használják, Linuxosok meg reggeljenek, oszt meglátjuk mekkora az igény, meg esetleg bétateszt. Akkor kiderül, többi csak fröcsögés a nagyvilágba. Vannak ennél négyzetesen bonyásabb problémák is egy könyvelőiroda életében. Egyáltalán Linuxos alapokon milyen könyvelőprogramok vannak?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.