Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 23:07
én ezt az alapos indokot nem látom. arra nem lehet egy társadalomképet alapozni, hogy alapvetően mindenki lop meg csal.
csak amiheztartás végett hogy éreznéd magad, ha az apeh félévente kiszállna vegzálni téged, a könyvelésedet túrva - mondván a vállakozók tipikusan adócsalók = alapos indok?
Lehet, hogy nem jó arra alapozni, de írtam, 100-200 fős cégeket is látok warezwinekkel működni, meg azért Win2k-val, mert 2-őt vettek, aztán feltolták 70 gépre, nem kell aktiválni, működik, jó.
Otthoni cuccokról nem is beszélve, de mondom, nem ritka, hogy 2-5millió pénzes videókamerás megfigyelőrendszerek vannak, vagy VPN-es központi számlázás, aztán videókamerás gépre nem adtak el egy kurvakibaszott XP homeot, VPN-es cucc ott fut warezwinen havi 200ezresért, mert nem volt 100 rugó egy web editionra?
Lehet, hogy Te más júzerekhez jársz, de mióta a BSA befenyített, azóta pár cég legalizált. Amúgy komoly tőkével rendelkező webes cégek is kalóz Frontpage cuccal, meg amit el bírsz képzelni. Itt a fórumon is tudok olyan kereskedőt, aki meg sem próbálja eladni a Wint, mert minek, next, next, feltol egy warezt, oszt mossa kezét. Nyugodtan be lehet kapni, de júzerek nagy része felháborodik, mikor megemlítem, hogy szoftverért is illik fizetni. Tágra nyílt szemek, oszt "hhhúúúú, mert minek? Nem lehet azt valahogy megoldani?"
Vagy Neked más a tapasztalatod?
APEH jöhet, forgalmamhoz képest egész jól adózom, kapom az inkasszót kerekperec, én bevallok. Basztatni is kellene az olyan cégeket, akik adózás előtt megszűnnek, átalakulnak, eladják, telephelyet váltanak, meg egyéb szarkavarás.
Make love not Wor.