HWSW Informatikai Kerekasztal: BSA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BSA

#221 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 08. 12:44

http://homar.blog.hu.../a_bsa_valaszol

Tetszik... :D
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#222 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 20:03

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 13:44

Nekem nem. Értelmetlen, és hülyeségeket ír.
pl. 5 pont.  Milyen kapcsolat lenne a "kávéfőző-gép" (gyártó) és a levélíró között?  Míg a szoftver licence-ében benne van, hogy az gyártó ellenőrízheti a használatát. Mivel a levélíró elfogadta a licence feltételeket, így ezt is elfogadta. Levélíró közölte a bsa-val a kávéfőző megvásárlása előtt, hogy ha megveszi, akkor ellenőrízheti a használatát? 

Jah, hogy a homárra való irogatás előtt legalább egy ms sw licence-et el kellett volna olvasni?! 

Egyébként én meg nem hallottam, hogy béesáék válaszoltak volna bármilyen levélre is. Megy dev/null -ba.

#223 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 20:51

Azert a vicces, amde korantsem helyenvalo stilus, es az igen ketseges jogalapokon allo licenszeket el nem olvasasan tul, bizony szamon ker az illeto elegge helyen valo dolgokat :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#224 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 21:03

volt ma pár intézkedés megint...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#225 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 22:48

Idézet: djculture - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 22:03

volt ma pár intézkedés megint...

Ja ~100 gépet foglaltak le és állítólag holnap folytatás.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#226 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 22:57

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 22:48

Ja ~100 gépet foglaltak le és állítólag holnap folytatás.

És milyen megalapozott indokkal?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#227 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 23:00

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 23:57

És milyen megalapozott indokkal?

Fogalmam sincs :D

Gondolom kitalálnak valamit, mint a dc huboknál. Egyelőre elég kevés az infó.

Szerkesztette: BoGab 2007. 11. 08. 23:04 -kor

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#228 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 23:10

Melyik cégnél? Vagy több cégnél összesen?

Csak azért furcsa, mert ha nincs megalapozott nyomós indok, akkor én is köthetnék pl. egy ilyen megállapodást a NOD32 fejlesztőivel, hogy képviselem őket.

És bárhova bemegyek, alaposabb indok nélkül lefoglalom, mert csak szerintem nincs meg legálisan a szoftver.

A másik dolog a lefoglalással, hogy ha minden tiszta a végén és emiatt jelentős üzleti kár ért, akkor kártérítést is követelhetnek rajtuk. A másik, hogy elvitte a gépemet akár bizalmi adatok visszaélésével feljelenthetem.

#229 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 23:13

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 0:10

Melyik cégnél? Vagy több cégnél összesen?

Csak azért furcsa, mert ha nincs megalapozott nyomós indok, akkor én is köthetnék pl. egy ilyen megállapodást a NOD32 fejlesztőivel, hogy képviselem őket.

És bárhova bemegyek, alaposabb indok nélkül lefoglalom, mert csak szerintem nincs meg legálisan a szoftver.

A másik dolog a lefoglalással, hogy ha minden tiszta a végén és emiatt jelentős üzleti kár ért, akkor kártérítést is követelhetnek rajtuk. A másik, hogy elvitte a gépemet akár bizalmi adatok visszaélésével feljelenthetem.

Ez nem BSA, hanem asva művelet volt, illetve a bsat szóba hozták az egyik szerver lefoglalásával, de kb ennyi.

info

#230 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 02:21

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 23:10

A másik dolog a lefoglalással, hogy ha minden tiszta a végén és emiatt jelentős üzleti kár ért, akkor kártérítést is követelhetnek rajtuk.

Abszurdisztánban a megítélt kártérítések összege a nevetségestől a cinikusig terjed. Még az olyan kirívó esetekben is, mint az ártatlanul több, mint öt évig leültetett apa és fia története, a (nagy nehezen, pofátlan mellébeszélések és sarki kofákat megszégyenítő alkudozás után) kivasalt összeg minden, csak nem kárpótlás a sérelmekért.
 aláírás
Spoiler

#231 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 06:41

de mit erolkodnek meg? ugyse fogjak elitelni a dc hubok meg torrent oldalak uzemeltetoit. ha sms ftp-s oldalakat vittek akkor nem szoltam (amugy minek az egész gépet vinni, nem elég csak a vinyokat?)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#232 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 07:41

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 6:41

(amugy minek az egész gépet vinni, nem elég csak a vinyokat?)

Mert a Btk. 77. § szerint el kell kobozni azokat a dolgokat, amiket bűncselekmény elkövetéséhez használtak. Ilyen alapon elkövetéshez használták minden részét, alkatrészét a gépnek, még a külső perifériákat is, pl. a monitort is a rajta lógó plüssállatkával és matricával együtt. Bár nem tudom, hogy a gyakorlat mennyire megy el messzire ebben a kérdésben.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#233 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 07:44

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 7:41

Mert a Btk. 77. § szerint el kell kobozni azokat a dolgokat, amiket bűncselekmény elkövetéséhez használtak. Ilyen alapon elkövetéshez használták minden részét, alkatrészét a gépnek, még a külső perifériákat is, pl. a monitort is a rajta lógó plüssállatkával és matricával együtt. Bár nem tudom, hogy a gyakorlat mennyire megy el messzire ebben a kérdésben.

Sot, az epuletet es a salgopolcot is vigyek, meg a szolgaltato switcheit! :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#234 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 10:06

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 8:44

Sot, az epuletet es a salgopolcot is vigyek, meg a szolgaltato switcheit! :D

Így van, az elműt is le kell zárni :D  :D

#235 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 10:35

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 20:03

Egyébként én meg nem hallottam, hogy béesáék válaszoltak volna bármilyen levélre is. Megy dev/null -ba.

Erről is írnak a Homáron. http://homar.blog.hu...sa_nem_valaszol
Arra sem válaszolnak, amit kérnek.
Ismerősnek van egyszem céges laptopja, MM-ből vásárolva, a hozzáadott szoftverekkel.
Már a második levelet kapja tőlük, hogy azonnal írja össze, küldje be, különben APEH.
Amit a tavalyi levélre kaptak, arról kuss van.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#236 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 21:00

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 7:41

Én úgy tudom, hogy a bizonyításhoz feltétlenül szükséges dolgok foglalhatóak csak le. A gép nem szükséges a bizonyitashoz, ahogy a monitor, meg a tápkábel se. Épp elég a vincseszter.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#237 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 11. 09. 21:04

http://www.jogiforum.hu/forum/21/7393

#238 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 09. 21:55

http://kintlentes.blogspot.com/
Make love not Wor.

#239 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 11. 09. 22:34

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 8:41

ne keverd már össze a lefoglalást meg az elkobzást. az egyik a bizonyításhoz kell, a bűnvádi eljárás része illetve a vagyonelkobzás előkészítése, a másik pedig a végleges szankció. pl. ha szeszt, dohányt csempészel az autódat lefoglalják, majd ha rádbizonyítják és elmarasztaló ítélet születik, akkor elkobzásra kerül.
lefoglalás mértékét elsősorban az ügyészség határozza meg. ha a bűnvádi eljárás során nagy az esély a sikerességre, akkor visznek mindent, ha nem, akkor nem lehet nem reckíroznak. de általában nem állnak a helyzet magaslatán és ívben ignorálják, h mivel mekkora kárt okozhatnak, mert egy, az állam ellen irányuló kártárítési per legtöbb esetben hamvában holt ötlet. ebben az országban állami szerv felelősséget nem vállal, így nem is hárít közszolga, hatóság felé. az egész rohadt rendszert a mocskos kis federítési statisztikájuk élteti. röhej, h a vádemelésben az eredményességük 90% felett jár. ami ugye papíron azt jelenti, h nekük van a legszuperebb bűnüldözési szervünk (minden normálisan működő országban 60% körül jár). ez a gyakorlatban azt jelenti, h ha kétséges az ügy, nem vállalják be, és nincs vádemelés, vagy a éppenséggel vádat emeltek sikkasztás, adócsalás miatt, majd egy okirathamisításos pár tízezer hufos tétellel vagy valamilyen pitibb szabálysértéssel megússza a delikvens.
a szerzői jogi sértéseknél hasonlóna működik. rengeteg személy, rengeteg ügy mert külön rendbéli minden szofver, stb., és szinte biztos, h találnak valahol valamit, amit aztán egy bsa-s (i)gazságügyi szakértő jól megjogszakért. és megint emelték a statisztikai átlagot a felderített ügyeknél.

Szerkesztette: avman 2007. 11. 09. 22:38 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#240 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 07:18

Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 22:34

ne keverd már össze a lefoglalást meg az elkobzást.

Nem keverem a kettőt. Először valóban csak lefoglalják az eljárás során. De azért nem csak a HDD-ket (holott a bizonyításhoz az is elég lenne), mert később ítélethozatalnál kínos lenne visszacsoszogni a delikvenshez, hogy "bocs, de ezeket itt felejtettük, add mán'ide". Több lefoglalt dologból sikeresebb az elkobzás.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.