HWSW Informatikai Kerekasztal: Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) Átfogóan a fotózásról

#1121 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 19:31

Idézet: Studi - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 19:28

Köszi a segítséget. A review alapján ez is 3,2D-t tud, csakúgy, mint a Canon két síkágyasa. Emellett szól a méret, meg hogy ez direkt filscanner. A Canon mellett szól a többcélú felhasználhatóság, és talán az, hogy újabb révén a szoftvertámogatottság jobb lehet. Nehéz döntés. :)

Az kegyetlen kevés. A Canon 2700-es filmscannerem tudott ennyit, diát kegyetlen nehéz volt jól scannelni vele. Rengeteg utómunkára számíts.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#1122 Felhasználó inaktív   CameraMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 09:13

Sziasztok, tudtok valahol olcsón fekete-fehér filmet? Tanulóknak kellene, úgyhogy Forte, Fomapan, ilyesmi is megfelel. A Syrexben néztem 540 HUF körül/tekercs, jó lenne kevesebbért, bár a Syrexnél olcsóbbat még nem találtam, de hátha. A Foma egyébként cseh gyártmány, szerintetek érdemes lenne Szlovákiában körülnézni?
"A kanok fantomra ugratása során, az ugratóhelyiségben tilos a hangoskodás, a gyors mozgás, továbbá az állat nyugalmát zavaró tevékenység. Ondóvételkor úgy kell elhelyezkedni, hogy az oldalra lecsúszó kan a munkavállalóban kárt ne tegyen."
16/2001. (III. 3.) FVM rendelet

#1123 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 29. 10:01

Idézet: CameraMan - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 10:13

Sziasztok, tudtok valahol olcsón fekete-fehér filmet? Tanulóknak kellene, úgyhogy Forte, Fomapan, ilyesmi is megfelel. A Syrexben néztem 540 HUF körül/tekercs, jó lenne kevesebbért, bár a Syrexnél olcsóbbat még nem találtam, de hátha. A Foma egyébként cseh gyártmány, szerintetek érdemes lenne Szlovákiában körülnézni?

Érdeklődj a Fókusz Fotónál. Azt írják magukról, hogy nagyker/mennyiségi megkötés van, a netes árlistájukban ezeket találtam:

Idézet

Fortepan 100 és 200            135-36 256,- Ft + ÁFA 320,- Ft
                                             120 236,- Ft + ÁFA 295,- Ft
                              35 mm x 17 m * 1.992,- Ft + ÁFA 2.490,- Ft

Fortepan 400                 135-36 296,- Ft + ÁFA 370,- Ft
                                   120 * 276,- Ft + ÁFA 345,- Ft
                       35 mm x 30 m * 3.912,- Ft + ÁFA 4.890,- Ft

PS: gondolom együtt szereznétek be nagyobb mennyiséget.
Az aproneten vagy a Vaterán is láttam egy 10 tekercses adagot, de a lejáratáról nem írt semmit. :up:

Szerkesztette: Studi 2005. 03. 29. 10:02 -kor

"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1124 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 16:41

hi

szerintetek hol lehet/érdemes digitális képeket előhívatni?
ha lehet minél olcsóbban
és minél jobb minőségben
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#1125 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 16:58

Idézet: mikike - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 17:41

hi

szerintetek hol lehet/érdemes digitális képeket előhívatni?
ha lehet minél olcsóbban
és minél jobb minőségben

Szerintem A4-es méretig a helyek 99%-ában nagyon hasonló "labor"-okban hívják, sok különbség szerintem nem lesz. A maradék 1%-ot is csak azért hagytam, mert hátha van kivétel, én nem tudok ilyet.

#1126 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 17:03

úgy értettem, hogy esetleg a neten hívassak-e elő?
van-e valami jó hely, ami még postázással együtt is olcsóbb, mint a helyi photo porst (hall) esetleg az annyira rossz, hogy semmiképpen nem ajánljátok

(meg egy gyik is jó lenne, hogy milyen méretű papírképet milyen felbontásba szkenneljek/konvertáljak át)

Szerkesztette: mikike 2005. 04. 07. 17:08 -kor

#1127 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 17:11

Idézet: mikike - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 18:03

van-e valami jó hely, ami még postázással együtt is olcsóbb, mint a helyi photo porst (hall) esetleg az annyira rossz, hogy semmiképpen nem ajánljátok

(meg egy gyik is jó lenne, hogy milyen méretű papírképet milyen felbontásba szkenneljek/konvertáljak át)

A Photo Hallt szokták dícsérni. Lehet tőlük netről rendelni, talán még az is megoldható, hogy ne postázzák, hanem a helyi boltban vedd át.

A minőség tényleg elég jó szokott lenni mindenhol. :)

#1128 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 20:12

Idézet: mikike - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 18:03

Nézd meg >>itt<< Szerintem jól dolgoznak.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1129 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 10:05

és a fotomax szerintetek milyen?
ott valamivel olcsóbb a postaköltség

#1130 Felhasználó inaktív   ken_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 03:37

Kép
Intel DG965RY, Core 2 Duo E6400, 2x1Gb DDR2, Chieftec ház + silent táp, 300+160+120 HDD,Pioneer 110D, Plextor Premium USB2 CDRW, videokártya majd vizsgaidőszak után :)

#1131 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 06:42

Nem rossz kép, kár hogy nagyot csillan a homlok, meg egy kicsit az arc.

#1132 Felhasználó inaktív   ken_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 09:45

Idézet: Arakhtahr - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 7:42

Nem rossz kép, kár hogy nagyot csillan a homlok, meg egy kicsit az arc.

Sajnos a vilagitas adott volt es nem lehetett valtoztatni rajta
A sugo csiga dijkioszton keszult mikozben epp interjut adott es a tvsek vilagitottak maguknak be ..
Intel DG965RY, Core 2 Duo E6400, 2x1Gb DDR2, Chieftec ház + silent táp, 300+160+120 HDD,Pioneer 110D, Plextor Premium USB2 CDRW, videokártya majd vizsgaidőszak után :)

#1133 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 23:00

Szűrőkről érdeklődnék :)

Tud valaki olyan helyet Mo-n ahol árulnak jobb szűrőket és van netes árlistájuk? Visszaolvasva láttam, hogy Pálvölgyiben van pl B+W is a Hoya mellett, de nekik meg még weboldalukat sem sikerült megtalálni. Az nem baj, hogyha el kell menni érte, csak ne kelljen már minden boltot körbetelefonálni.
Ahol meg láttam Hoya-t pl, ott iszonyat áruk volt, meg is rémültem. Azért érdekelne a dolog, hogy megtudjam érdemes-e magyar boltokkal foglalkozni vagy hozassam ezt is külföldről...

Igazából valami jobb minőségű polárszűrő érdekelne és a Singh-Ray által gyártott (másnál nem láttam még) ilyen négyzet alakú úgynevezett graduated neutral density filter, amivel a kép egy részét el lehet sötétíteni és mivel nem tekeri rá az ember az obira, hanem egy spec tartóban tartja, így könnyen be lehet állítani, hogy csak azt a részt sötétítse el ami túl világos. Remélem érthető volt :)

#1134 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 04:23

optiform weblapján van letölthető hoya árlista....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1135 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 06:08

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 5:23

Köszi, olyat is keresnék ahol más is van.

#1136 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 08:03

Idézet: saen - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 0:00

Szűrőkről érdeklődnék :)

Tud valaki olyan helyet Mo-n ahol árulnak jobb szűrőket és van netes árlistájuk? Visszaolvasva láttam, hogy Pálvölgyiben van pl B+W is a Hoya mellett, de nekik meg még weboldalukat sem sikerült megtalálni. Az nem baj, hogyha el kell menni érte, csak ne kelljen már minden boltot körbetelefonálni.
Ahol meg láttam Hoya-t pl, ott iszonyat áruk volt, meg is rémültem. Azért érdekelne a dolog, hogy megtudjam érdemes-e magyar boltokkal foglalkozni vagy hozassam ezt is külföldről...

Igazából valami jobb minőségű polárszűrő érdekelne és a Singh-Ray által gyártott (másnál nem láttam még) ilyen négyzet alakú úgynevezett graduated neutral density filter, amivel a kép egy részét el lehet sötétíteni és mivel nem tekeri rá az ember az obira, hanem egy spec tartóban tartja, így könnyen be lehet állítani, hogy csak azt a részt sötétítse el ami túl világos. Remélem érthető volt :)

Hoya szűrőket én legolcsóbban az Elinfóban találtam, szintén van webes árlistájuk, általában meg kell rendelni, ne Képkovács nagyon rendes alak, segít eligazodni, hogy mi is kell neked.

Négyzet alakú szűrőket gyárt még a Cokin is, ezt a Matt-Ker forgalmazza.

#1137 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 09:53

Köszi, körülnézek :)

#1138 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 11:48

Idézet: Studi - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 8:03

Hoya szűrőket én legolcsóbban az Elinfóban találtam, szintén van webes árlistájuk, általában meg kell rendelni, ne Képkovács nagyon rendes alak, segít eligazodni, hogy mi is kell neked.

Én is náluk vettem 72-es UV-t. (8-án pénteken mentem, de nem volt raktáron. Megrendeltem, hétfőn mehettem érte.) És ha Képkovács = Vódli Úr, akkor engem is ő szolgált ki. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1139 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 15:52

Sziasztok!

Nemrég (pár órája) vettem egy Soligor DG-340-as slave vakut, amir egy Canon PS A75-tel és egy Coolpix 4300-assal készülök használni.
A kérdésem az lenne, hogy van-e valahol magyarul vagy angolul valami slave-vakus howto, hogy hogy kell beállítani a kamerát, hogy figyelembe vegye a vaku fényét is? Amit hirtelen találtam, hogy olyan 1-1,5 értékkel elulexponálva nagyjából jó, de gondolom csak van ennek valami elmélete is...

Kép

Imigyen néz ki a vaku hátulja, az S Mode azt állítja, hogy hanyadik villanásra süljön el a kütyü, de más nem derült ki a csomagolás hátuljára korlátozódó leírásra, leszámítva hogy a kulcsszáma 16-34.

Előre is köszönöm a segítségetelet!

Üdv:

SQS
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#1140 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 16:23

szerintem sehogy nem lehet beállítani kompaktokat (de mást se nagyon), hogy egy külső vaku fényét is figyelembe vegye...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.