Idézet: Studi - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 23:16
Kicsit más témában kérném segítségeteket. Nemrég kezdtem fotózni analóggal, a legkézenfekvőbb megoldást, a Fuji Superiát vettem egyből magamhoz. Az érdekelne, hogy aki használ még analógot, az milyen filmet használ, és annak mik az előnyei? Mennyivel nagyobb a diák felbontása? Érdemes amatőr kezdőként diára fotózni?
Budapesten, kis tételben hol érdemes a jobb filmeket beszerezni, ahol olcsó, és a tárolással sincs gond?
Ha analógban gondolkozol, akkor sztem inkább dia, mert annak a legszebb a színvisszadása és azt a legnagyobb élmény visszanézni vetítőn, míg a filmet csak papíron tudod.
Természetfotózáshoz a Fuji Velvia 50-est tudom ajánlani, rengeteg természetfotós ezt használja. Kicsit erősek a zöld színek, de attól lesz ilyen "Velvia"-s.

Igazából a Fuji diáira a zöld szín, míg a Kodak diáira az enyhe pirosas-narancsos színvilág a jellemző. Igazából témától függ, hogy mit akarsz fotózni.
A dia felbontása a mai napig a legjobb, az adja a legrészletesebb képet. Érdemes beszerezni egy diavetítőt, ami táras, pl. a Leica-nak elég jó vetítői vannak.
Szerintem nézd meg a Kolosy téren a Fujinál.