HWSW Informatikai Kerekasztal: Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) Átfogóan a fotózásról

#1211 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 23. 17:16

3 képenként elmondom hogy mosolyogjanak, de nem az igazi.
néha véletlen valamivel sikerül megnevettetni őket, akkor jó, de sajnos ritkán van ilyen, én meg nem vagyok az a nagy dumás, aki simán bárimkor bárkit órákon át nevettet... :(

(meg ha 8x elmondtam, akkor meg is unom hogy mondogassam hogy mosolyogjon. róla lesz a kép, neki kell, nem tudok és nem is akarok mit csinálni ha ba*zik mosolyogni.)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1212 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 05. 23. 17:40

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 18:16

3 képenként elmondom hogy mosolyogjanak, de nem az igazi.
néha véletlen valamivel sikerül megnevettetni őket, akkor jó, de sajnos ritkán van ilyen, én meg nem vagyok az a nagy dumás, aki simán bárimkor bárkit órákon át nevettet... :(

(meg ha 8x elmondtam, akkor meg is unom hogy mondogassam hogy mosolyogjon. róla lesz a kép, neki kell, nem tudok és nem is akarok mit csinálni ha ba*zik mosolyogni.)

Hát, pedig ha jól sikerül a sorozat, akkor a barátnője is hozzád fog menni egy sorozatot csináltatni. Valamivel meg kell őket fogni. Szerintem még egy pár alkalom, és technikailag összeáll a dolog, akkor te is könnyebben el tudsz lazulni, és jobb lesz a hangulat.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1213 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 18:02

jó, persze tudom, hogy nekem is jó, ha jó képeket csinálok róluk... :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1214 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 19:27

Oltani kell a lányokat végig, hogy oldódjon a feszültség, ne legyenek görcsöcsek.  :D meg közben instruálni őket hogy mit csináljanak, stb.

#1215 Felhasználó inaktív   <Bandi> 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 24. 13:42

Nem tudtok Egy olyan ingyenes programot, amivel az EXIF adatok szerkeszthetők?
Nekem olyan kéne, amivel pl a felbontás adatait is tudnám módosítani.

Az egész netet áttúrtam, de csak az EXIF pilot nevű csonkolt (shareware) programot találtam, az pedig csak megtekinteni enged néhányat, de módosítani nem.
Volt egy másik, ami jó lett volna, de azt OS/2 alá írták. :(

Linux, vagy Windows, vagy DOS alatti legyen, mindegy.

#1216 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 19:43

http://wizard.beats.hu/studio/
legújabb képek, az összes, válogatás nélkül. ha van életlen, akkor az is köztük maradt...
ezt is leszedem 1-2 nap múlva.

nekem egyre jobban tetszenek a képek, úgy érzem egyre jobban megy, persze azért még sokat kell tanulnom...

#1217 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 13:42

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 18:43

http://wizard.beats.hu/studio/
legújabb képek, az összes, válogatás nélkül. ha van életlen, akkor az is köztük maradt...
ezt is leszedem 1-2 nap múlva.

nekem egyre jobban tetszenek a képek, úgy érzem egyre jobban megy, persze azért még sokat kell tanulnom...

Megengedsz egy javaslatot egy amatőrtől?
Csak az első hölgy két első sorozatát volt időm megnézni. A fürdőruhás képek kifejezetten nem tetszenek, míg az utcai ruhás képek kifejezetten nagyon tetszenek. Hansúlyozom, ez egy laikus hozzászólása, de látszik a fürdőruhás képeken, hogy feszélyezett, kényelmetlenül érzi magát, és zavarban van. Az utcai ruhás képeknél oldott, természetesen viselkedik, és ez kihatott a képekre is. Valahogy oldani kellene a zavarukat, mert azok a képek úgy nem lesznek olyan jók, főleg ha a ruhás képek mellett nézed őket, ez utóbbiakhoz teljes mértékben gratulálok.

#1218 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 16:04

Tegnap fotóztam ezt a leányzót. Sajnos ma vettem észre, hogy elég koszos volt a lencse és az összes képen kell retusálni. Szívesen veszek minden kritikát!  :D Ne kíméljetek.
Bollman Fotó Stúdó

#1219 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 16:22

lugosi: jah, tudom, rettentő sokat számít hogy a modell hogy áll hozzá, van akiről a minimum 75 képet is alig tudom összefotózni, ma volt akiről 150 kép lett, úgy hogy fel se tűnt :(
sajnos nem vagyok irl túl nagy pofás, így nekem nem megy az oldás :(

#1220 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 16:29

Tegnap 5re jött a csaj, negyed kilenckor végeztünk, készült 415 kép. Ebben mondjuk van pár werkfotó is.

#1221 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 16:32

BoGyesz: ugyan nem szeretek olyat kritizálni, amiben nem érzem magam profinak vagy legalább kellően hozzáértőnek, ezért nem is nagyon mondtam semmit eddig a képeidre.
ennél a mostani sorozatodnál ami nagyon szemet szúrt, hogy rettentően csillog az arca a modellnek. púderezd be :) legalább az orra hegyét... :)

amúgy rájöttem, hogy a harmadik vakut, spot kupakkal a modell mögé a sarokba téve jobb mint nélküle. már a tegnapi képek is így készültek.

Szerkesztette: WiZARD 2005. 05. 28. 16:34 -kor

#1222 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 16:45

Szívesen veszek minden építő jellegű kritikát, nem kell ahhoz profinak lenni hogy vmi ötleted legyen.  :D
Igen a csillogás nekem is feltűnt, melege volt szegénynek és hiába korrigálta mindig a sminkes. Majd ha nekilátok retusálni, kicsit tompítom a csillogást. "Mellesleg" nem csak az arca fénylett. :D :cool:

UI: én a harmadik lámpát a papírtekercs fölé rakom, hajfénynek. Egy méhsejtrácsos előtét van rajta.

Szerkesztette: BoGyesz 2005. 05. 28. 16:48 -kor

#1223 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 21:57

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 17:22

sajnos nem vagyok irl túl nagy pofás, így nekem nem megy az oldás :(

Esetleg azt próbáld meg, hogy nem rögtön a majdnem akt (=fürdőruha) képekkel kezdesz, hanem a kabátosokkal és ahogy egyre jobban oldódik a model, úgy jöhetnek lefelé a ruhák is.

#1224 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 22:16

Kicsit más témában kérném segítségeteket. Nemrég kezdtem fotózni analóggal, a legkézenfekvőbb megoldást, a Fuji Superiát vettem egyből magamhoz. Az érdekelne, hogy aki használ még analógot, az milyen filmet használ, és annak mik az előnyei? Mennyivel nagyobb a diák felbontása? Érdemes amatőr kezdőként diára fotózni?
Budapesten, kis tételben hol érdemes a jobb filmeket beszerezni, ahol olcsó, és a tárolással sincs gond?

#1225 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 01:19

Idézet: saen - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 22:57

Esetleg azt próbáld meg, hogy nem rögtön a majdnem akt (=fürdőruha) képekkel kezdesz, hanem a kabátosokkal és ahogy egyre jobban oldódik a model, úgy jöhetnek lefelé a ruhák is.

sminkes akar mindig a fürdőruhással kezdeni, mer ahhoz kell a legkevesebb smink, és utána arra keni rá a többit, meg a haj is ott a legegyszerűbb általában,

#1226 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 05:32

Idézet: Studi - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 23:16

Kicsit más témában kérném segítségeteket. Nemrég kezdtem fotózni analóggal, a legkézenfekvőbb megoldást, a Fuji Superiát vettem egyből magamhoz. Az érdekelne, hogy aki használ még analógot, az milyen filmet használ, és annak mik az előnyei? Mennyivel nagyobb a diák felbontása? Érdemes amatőr kezdőként diára fotózni?
Budapesten, kis tételben hol érdemes a jobb filmeket beszerezni, ahol olcsó, és a tárolással sincs gond?

Film/Dia párosban nem nagyon vagyok otthon, csak annyit tudok, hogy az egyik legnépszerűbb dia (Fuji Velvia) gyártása 1 éven belül véget fog érni, mivel állítólag valami alapanyag el fog fogyni. Szóval ha ilyet akarsz majd használni, érdemes betankolni.

#1227 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:00

Idézet: saen - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 6:32

Film/Dia párosban nem nagyon vagyok otthon, csak annyit tudok, hogy az egyik legnépszerűbb dia (Fuji Velvia) gyártása 1 éven belül véget fog érni, mivel állítólag valami alapanyag el fog fogyni. Szóval ha ilyet akarsz majd használni, érdemes betankolni.

Köszi, ezt a hírt én is olvastam. Az 50-es érzékenységű szűnik csak meg, a 100-as lesz továbbra is.

#1228 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:02

Idézet: Studi - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 23:16

Ha analógban gondolkozol, akkor sztem inkább dia, mert annak a legszebb a színvisszadása és azt a legnagyobb élmény visszanézni vetítőn, míg a filmet csak papíron tudod.
Természetfotózáshoz a Fuji Velvia 50-est tudom ajánlani, rengeteg természetfotós ezt használja. Kicsit erősek a zöld színek, de attól lesz ilyen "Velvia"-s.  :D Igazából a Fuji diáira a zöld szín, míg a Kodak diáira az enyhe pirosas-narancsos színvilág a jellemző. Igazából témától függ, hogy mit akarsz fotózni.

A dia felbontása a mai napig a legjobb, az adja a legrészletesebb képet. Érdemes beszerezni egy diavetítőt, ami táras, pl. a Leica-nak elég jó vetítői vannak.

Szerintem nézd meg a Kolosy téren a Fujinál.

#1229 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:29

Idézet: Studi - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 15:00

Köszi, ezt a hírt én is olvastam. Az 50-es érzékenységű szűnik csak meg, a 100-as lesz továbbra is.

Persze, mivel a 100-as az a Provia :)

#1230 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 15:06

Idézet: saen - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 15:29

Persze, mivel a 100-as az a Provia :)

Nem, van már 100-as Velvia is.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

Téma megosztása:

• (123 Oldal)