HWSW Informatikai Kerekasztal: Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) Átfogóan a fotózásról

#1251 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 10. 08:42

sigma féle DG -> asszem valami olyasmi, hogy arra próbáltak figyelni, hogy az érzékelőre minél merőlegesebben érkezzen a fény, mert a digi érzékelők a nem merőlegesen érkező fotonokat nem tudják érzékelni rendesen a felépítésük miatt.

a tévedés jogát fenntartom :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1252 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 10:14

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 9:42

sigma féle DG -> asszem valami olyasmi, hogy arra próbáltak figyelni, hogy az érzékelőre minél merőlegesebben érkezzen a fény, mert a digi érzékelők a nem merőlegesen érkező fotonokat nem tudják érzékelni rendesen a felépítésük miatt.

a tévedés jogát fenntartom :)

(sigma)DG/(tamron)DI esetében valóban erről van szó.
(sigma)DC/(tamron)Di-II pedig a kisebb (APS-C) szenzorhoz igazítást jelöli (ezek csak krolátozottan használhatók 35mm-es analog vagy fullframe digi vázon)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1253 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 13:51

Értem! Köszi.  :)
mt

#1254 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 15:24

Sziasztok!

A Zenitar jó filmes vázra is (nem APS-C szenzort tud csak lefedni), de akkor le kell mondani a kiterítésről. Ha csak nem szkenneled és úgy, de az már húzós…

Ebben az esetben én a Sigma 20mm f1.8-ast ajánlanám. Van teszt Petteri oldalán, majd én is be akarok szerezni egy ilyen obit. Elég nagylátó, a rajzolata nagyon szép, a fényereje megfelelő és igen jó tapasztalatokat gyűjtött össze róla Petteri. Szerintem érdemes megfontolni. Érdekes, hogy bár nem HSM, de elég csendes a motorja. A 15-30 viszont nagyon hangosan állítja az élességet. Meg az drága is, ezért nekem jobban bejön a 20-as.

Remélem, hogy sikerül jót választanod!
Üdv!
.
.
.

#1255 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 16:34

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 11:14

(sigma)DG/(tamron)DI esetében valóban erről van szó.
(sigma)DC/(tamron)Di-II pedig a kisebb (APS-C) szenzorhoz igazítást jelöli (ezek csak krolátozottan használhatók 35mm-es analog vagy fullframe digi vázon)

A DG szerintem sima marketing fogás...  :rolleyes:

#1256 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 18:10

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 17:34

nem vagyok benne biztos, bár lehet.
mindenesetre pl 70-200 F2.8ból is kiadtak DG-t, 100€-val drágább mint a sima.

kéne mindkettőből 1, és azonos körülmények között kipróbálni, akkor lehet valamit mondani róla.
lehetőleg minél nagyobb szenzorral kell próbálni, szóval legalább 1D kéne hozzá. (hisz minél nagyobb a szenzor, annál nagyobb gond hogy nem merőlegesen érkeznek a fotonok... 1Ds (mark2) nagylátós képeinek a széle szerintem gyalázat)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1257 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 20:19

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 17:34

A filmnek (szinte) mindegy mindegy milyen szögből esik rá a fény, de a ccd-nél a mikrolencsék és egyebek miatt már nem. Sőt a ccd felülete a ráeső fényt csúnyán vissza is tükrözheti ezért az obi hátsó lencséit is "kezelni" kell...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1258 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 08:38

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 16:34

Például a Sigma EX 17-35 f2.8-f4 esetében nem az. A DG már HSM és 82mm helyett kisebb filtert is igényel. Ráadásul van olyan, hogy az újabb lencsék frissíthetők új váz esetén, a régiek meg nem. Hiába azonos elvileg a Canon EOS rendszer, mégis előfordult, hogy például a 10D esetén a régi Sigma lencséket új firmware-el kellett feltölteni. Ez elvégzik ingyen, de akadt olyan lencse, amit már nem lehetett frissíteni és akkor volt egy drága papírnehezéked.

Ráadásul a példaként felhozott obi esetén a DG változat tényleg érezhetően jobb, mint a régi volt, ha digitális vázad van. Mondjuk még mindig messze van az ideálistól, én még elégedett véleményt nem hallottam róla. Bár kevesen is veszik pontosan amiatt, hogy nincs róla sok vélemény és keverik az új szériát a kisség félresikerült régivel. Én is szemeztem ezzel az obival, aztán huszáros vágással Zenitar lett belőle…

Üdv!
.
.
.

#1259 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 12:26

Na... köszi a segítséget mindenben. :) Most rendeltem meg az objektívet... Végül maradtam a Sigma 17-35 DG-nél. Egyrészt a két 12-24-es (Sigma, Tokina) nekem túl drága, másrészt a Tamron 17-35-öt nem tudtam próbálni, a Tokina 19-35 meg "csak" nem jó, mivel azért szerettem volna minél nagyobb nagylátót (jó két mm, de akkor is... :evil2:). Manuális, nemzoomnak itt a Flektogon...

A 17-35-öt kipróbáltam, felépítése kellően masszív, fókusszal se beltérben, se kültérben nem volt gond.
Remélem jól fog szolgálni.  :respect:
Ja! És a bruttó ára végül 136k, ami igaz picit több mint külföldön az átlag 400 euro körüli ár, de nem vészesen, itt van helyben, stb... (vazz... E-Digitalnál 165k...  :omg: )
mt

#1260 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 22:29

aki studioban fotózik, az mivel süti el a vakukat?

én egyelőre plafonra villantott rendszervakuval, de valami más megoldást akarok, mert picit drága volt, ahhoz hogy ilyenre használjam...

kábelezni nem nagyon akarok, mert az úgyis mindig tuti útban van...

azon gondolkozok hogy kéne valami nagyon olcsó vaku, amit manualba tudok használni, és plafonra villantani bőven jóaz...

egyéb 5let?

#1261 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 05:30

Vannak direkt vezeték nélküli adók a gépre, meg vevők vakuhoz. Azonban fogalmam sincs mennyire drágák viszont...

#1262 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 07:52

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 23:29

aki studioban fotózik, az mivel süti el a vakukat?

én egyelőre plafonra villantott rendszervakuval, de valami más megoldást akarok, mert picit drága volt, ahhoz hogy ilyenre használjam...

kábelezni nem nagyon akarok, mert az úgyis mindig tuti útban van...

azon gondolkozok hogy kéne valami nagyon olcsó vaku, amit manualba tudok használni, és plafonra villantani bőven jóaz...

egyéb 5let?

Nekem a Hensel vakuszetthez adtak egy infravörös kioldót. Azt használom. A vakupapucsba kell csúsztatni. Ha jól tudom, akkor külön is lehet kapni, kb. 15ezer Forint.

#1263 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 08:14

de nem tudom hogy az ilyen infrás kioldó elsüti-e ezeket a vakukat.
vagy az elsüt "mindent"?
a vakunak kell rendelkeznie spéci infravevővel, vagy simán slaveként beállítva az infrától villannak?

#1264 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 08:34

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 9:14

de nem tudom hogy az ilyen infrás kioldó elsüti-e ezeket a vakukat.
vagy az elsüt "mindent"?
a vakunak kell rendelkeznie spéci infravevővel, vagy simán slaveként beállítva az infrától villannak?

Nem tudom milyen vakukat használsz, és azt sem hogy az én vakuimon van -e infra érzékelő.  :confused: Szerintem kéne lennie, de még nem foglalkoztam a dologgal ennyire. Simán bekapcsolom, slave üzemmód, aztán már villanak is.  :cool:

#1265 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 08:37

majd ma megnézem, és felírom milyen vakuk, mert megjegyezni úgyse tudom :D

#1266 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 18:58

Itt hirdetnek egy "kellemes"  felszerelést. :respect:
Vannak Hensel stúdióvakuk, meg infra kioldó is. :)
http://torzsasztal.hu/Article/viewArticle?...74330&t=9034190
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1267 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 19:41

kár hogy nevetséges árakkal számol

#1268 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 20:15

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 20:41

kár hogy nevetséges árakkal számol

Igen, kb új itthoni árakkal. :( Mondjuk az 50/1,8-ra lecsaptam volna 13e-ért, de elkéstem.  :reklamacio:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1269 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 20:19

az volt kb. az egyetlen jo vetel.
de elolem sztem meg te is elvitted volna.
mindegy, azon nem lehet sokat bukni :Đ
egyszer kiprobalom.

Szerkesztette: alvaro 2005. 06. 15. 20:19 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1270 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 15. 20:59

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 21:15

Igen, kb új itthoni árakkal. :( Mondjuk az 50/1,8-ra lecsaptam volna 13e-ért, de elkéstem.  :reklamacio:

:offtopic: Egyszer egy srác hirdetett 6 db M42-es objektívet, 8-ezer forintos egységáron. Köztük egy-két olyat, amire reális az ár, de volt köztük Pentacon alap, amit ellenségemnek sem adnék 3-4k-nál drágábban, és egy 2.8/20-as Flektogont, ami mifelénk ~25-28k körül szokott gazdát cserélni, ebayen is 120-140 euro a jobb állapotú darab. :eek: Persze a hirdetés után ~1,5 órával már a 3. jelentkező voltam arra a darabra.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.