Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 11:13
A kérdésem: Ha csak a film előhívását kérem, akkor a színes negatívot (tejüvegen, hátulról megvilágítva) digitálissal lefényképezve Photoshopban "elő tudom hívni" a képet, vagy ez ennél bonyolultabb?
Kísérleteztem egy régi negatívval, ami fel volt vágva négykockánként. Képet nem mutatok, mert elég primitív módon dolgoztam, mindössze a technikai megvalósítást akartam kipróbálni.
A kísérleti szerkezet abból állt, hogy egy Jornada 720 képernyőjére rögzítettem a filmet, a háttérvilágítást egy új, üres Word dokumentum szolgáltatta

A fényképezőgépet állványra tettem, és 2 másodperces önkioldóval sütöttem el, mert a makró és a HPC gyengécske háttérvilágítása miatt 200 milliméteres gyújtótávolság mellett, legnagyobb blendével (3.5) is 1/15 mp záridő kellett. TIFF-ben fotóztam, fotószerkesztővel vágtam és invertáltam, majd az Adobe Lightroom Beta 4-re bíztam a többit. Mint azt bogdan is említette, a sárgás nyersanyag miatt kékes fátylat kapott a kép, viszont a Lightroom egész precíz fehéregyensúly-állítgató csúszkájával helyre lehetett hozni. Ha eltekintünk a fehér pöttyöktől, amit a képernyő varázsolt a képre, egész kellemes lett a végeredmény. A mérettel viszont nem lettem megelégedve, hosszú rendezkedés után is csak kb. 0.8-1 megapixeles képet sikerült előcsalnom.
Döntésem: vagy kérem a papírképet is, vagy szkenneltetek