HWSW Informatikai Kerekasztal: Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) Átfogóan a fotózásról

#1281 Felhasználó inaktív   warfare 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 21. 17:41

Koszi a tanácsokat  :respect:  , a napellenzo sajna nem jo mert ma' kezdettsotetedni (kozben be is sötétedett) ugyhogy marad az UV szuro... meg vennem kene egy vakut, mert ilyenkor elengedhetetlen. egyebkent meg latszik, h elegge kezdo vagyok vegignyomtam az ejszakat ISO200 ban  :(

#1282 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 17:43

Idézet: warfare - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 18:41

a napellenzo sajna nem jo mert ma' kezdettsotetedni (kozben be is sötétedett) ugyhogy marad az UV szuro...

:confused:
sötétben miért ne lenne jó belenyúlás ellen a napellenző?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1283 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 17:57

Mindjárt egy kérdés (ha már szűrők...) 77mm-es nagylátóra való (vékonyított) UV szűrő mely' gyártónál lelhető fel?

HOYA-ból csak Polár+UV-t láttam vékonyítottat, az meg sokba' van... :(
Gyakorlatilag csak a frontlencsét védendő kellene.
mt

#1284 Felhasználó inaktív   warfare 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:10

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 18:43

:confused:
sötétben miért ne lenne jó belenyúlás ellen a napellenző?

mert gondolom en eleve eleg keves a feny, ha felteszem a napellenzot gondolom meg kevesebb lesz
:think:
szerintem, de mint mondottam meg elgge kezdo vagyok, ez csak az en kis szurkeallomanyom szulemenye

#1285 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:12

Idézet: warfare - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 19:10

mert gondolom en eleve eleg keves a feny, ha felteszem a napellenzot gondolom meg kevesebb lesz
szerintem, de mint mondottam meg elgge kezdo vagyok, ez csak az en kis szurkeallomanyom szulemenye

napellenző az igazából csak arra szolgál, hogy oldalról ne tudjon belesütni a nap, így a lensflare lehetőségét csökkenti, és valamelyest kontraszt növelő hatású lehet.

tehát a képen rontani nem fog a napellenző soha, max javítani. este is nyugodtan lehet használni, fényt nem vesz el (csak a nem kívánatosat)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1286 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:22

A napellenző nem csökkenti a fényt, csak azt akadályozza meg, hogy a nap (és lámpák és más fényforrások) rávilágítsanak közvetlenül az obi üvegére ezáltal flare-t és még sok más csúnyaságot okozzanak.

Szerkesztette: saen 2005. 06. 21. 18:24 -kor

#1287 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:24

Felejtsd el. Az oldalról beszűrődő fény mindenképpen csak árt. Több fény nem lesz tőle.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#1288 Felhasználó inaktív   warfare 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:26

a hetvegen megyek bogracsolni, ott majd kiprobalom a napellenzot, mivel addig sajna nemigazan jutok hozza szurokhoz itt videken. megeccer koszi

#1289 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:43

Idézet: warfare - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 19:26

a hetvegen megyek bogracsolni, ott majd kiprobalom a napellenzot, mivel addig sajna nemigazan jutok hozza szurokhoz itt videken. megeccer koszi

Azért a szűrőt szerintem gondold meg, igencsak megoszlanak a vélemények róluk. Sok profi szerint hülyeség ilyet védelemre használni és csak felesleges pénzkidobás, mivel nem véd egyeltalán. Persze vannak akik meg ki sem veszik a dobozból nélküle :)

#1290 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 19:04

Idézet: m-t - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 18:57

Mindjárt egy kérdés (ha már szűrők...) 77mm-es nagylátóra való (vékonyított) UV szűrő mely' gyártónál lelhető fel?

HOYA-ból csak Polár+UV-t láttam vékonyítottat, az meg sokba' van... :(
Gyakorlatilag csak a frontlencsét védendő kellene.

http://www.slrfoto.hu/product_info.php?cPa...products_id=504

Biztos, hogy kell rá a vékonyított?

Szerkesztette: eszpe 2005. 06. 21. 19:09 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1291 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 19:13

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 20:04

Linket köszi.  :respect:  Nekem úgy rémlik, hogy kell rá... (Legalábbis mintha ezt olvastam volna) de azért utánanézek, mert ez továbbra sem olcsó... :(
mt

#1292 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 19:20

Idézet: m-t - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 20:13

Linket köszi.  :respect:  Nekem úgy rémlik, hogy kell rá... (Legalábbis mintha ezt olvastam volna) de azért utánanézek, mert ez továbbra sem olcsó... :(

Kérdezd meg az http://elinfo.hu-t, hogy tudnak -e szerezni vékonyítottat.(árlistájukban nem láttam)
Úgy tudom, hogy Bp-en náluk a legolcsóbban beszerezhető a Hoya szűrő. Általában rendelni kell, de pár napon belül hozzák.

Vagy itt pont most árulnak egy 17-40-et és 77-es B+W F-Pro MRC UV-t
http://torzsasztal.hu/Article/viewArticle?...58622&t=9085279

Szerkesztette: eszpe 2005. 06. 21. 19:28 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1293 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 19:39

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 19:43

Sok profi szerint hülyeség ilyet védelemre használni és csak felesleges pénzkidobás, mivel nem véd egyeltalán.

..és kit érdekel, hogy a "profik" mit mondanak, amikor saját bőrömön, pontosabban lencsémen tapasztalom, hogy milyen jó hogy felraktam, mert nem a lencsét köpködik össze a bulin, meg nem a lencsén pattog a kavics a rally-n, hanem a szűrőn. Mondhat bárki bármit szerintem igen is hasznos terepen a szűrő.
Valszeg a profi fotóriporterek azért nem foglalkoznak vele, mert nem a saját pénzükön vették az L-es obikat.

#1294 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 19:48

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 20:39

Valszeg a profi fotóriporterek azért nem foglalkoznak vele, mert nem a saját pénzükön vették az L-es obikat.

Itt most nem ilyenekről beszéltem, hanem akik pontosan a saját pénzükből veszik a cuccot. Ha nem profi példa kell akkor én sem használok semmi ilyesmit és még sosem volt gondom ilyesmivel, mégcsak közelében sem jártam semmilyen problémának. Cserébe megmaradt a pénzem és nem rongálja semmi a képminőséget feleslegesen.

Ja ha meg szemmagasságban kavicsok röpködnek akkor azt kell mondjam rossz helyen állsz a rallyn...

#1295 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 20:17

Azért egy party fotózáson kénytelen vagy felkészülni bármilyen "támadásra" és kötve hiszem, hogy a szűrőnél jobbat találnál. Az hogy a képminőséget rontja megint egy olyan dolog, hogy ha feltennék ide két azonos képet egyiket szűrővel, másik a nélkül, meg nem mondanád melyiken volt UV szűrő.
Most nem kötekedni akarok, csak nem értek egyet.  :D  :p  :D

#1296 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 20:34

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 21:17

Most nem kötekedni akarok, csak nem értek egyet.  :D  :p  :D

Nem muszáj  :p

#1297 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 23. 21:10

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 18:48

Itt most nem ilyenekről beszéltem, hanem akik pontosan a saját pénzükből veszik a cuccot. Ha nem profi példa kell akkor én sem használok semmi ilyesmit és még sosem volt gondom ilyesmivel, mégcsak közelében sem jártam semmilyen problémának. Cserébe megmaradt a pénzem és nem rongálja semmi a képminőséget feleslegesen.

Ja ha meg szemmagasságban kavicsok röpködnek akkor azt kell mondjam rossz helyen állsz a rallyn...

Hát van az úgy, hogy a szemmagasság 50 cm-el van az út felett :)
Ha nem a szokványos nézőpontból fotóz valaki, az nem baj.

#1298 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 08:26

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 20:20

Vagy itt pont most árulnak egy 17-40-et és 77-es B+W F-Pro MRC UV-t
http://torzsasztal.hu/Article/viewArticle?...58622&t=9085279

:) És itt is figyel már az objektíven a fennt nevezett B+W szűrő. Köszi a linket...  :respect:  (Igaz, mivel nagy volt az érdeklődés, végül felment 9k-ra az ára, de még így is tökéletes ár volt érte. :Đ)
mt

#1299 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 11:00

Idézet: m-t - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 9:26

:) És itt is figyel már az objektíven a fennt nevezett B+W szűrő. Köszi a linket...  :respect:  (Igaz, mivel nagy volt az érdeklődés, végül felment 9k-ra az ára, de még így is tökéletes ár volt érte. :Đ)

gratulálok. :)

#1300 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 17:16

HaLiHó!!

Kérdésem nem igazán ide passzol, de jobb helyet nem találtam neki...  :(
Szóval:

Nagyszüleim pincéjében találtunk egy teljesen új állapotú (gyk sosem használt) Fujinon, tv-kamerához való objektívet. Fogalmam sincsen milyen idős lehet, dobozában volt, tiszta mintha most vették volna le a bolt polcáról... (na nem a doboza...:D) Én sok mindent nem tudok vele kezdeni, ugyanakkor azt sem tudom merre tudnám eladni, már ha egyáltalán el lehet még adni egy ilet valakinek. Mindenféle ötletet várok.  ;) :)

Képek:

Első kép
Második kép
Harmadik kép
mt

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65