HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#281 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 29. 20:46

lugosi: jellemzően minden olcsóbb zoom objektiv kicsit gyengébb képet produkál a 2 szélén.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#282 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 22:33

Végül is egy kis eszmefuttatás. Megvettem a D70-et direkt a kitobjektívvel, mert sokat olvastam róla és azt írták hogy nagyon jó. A netes árlisták szerint olyan 70e ft-tal kerül többe így kitben a gép, mint maga a váz. Vagyis ez azt jelenti, hogy hajlandó voltam egy alap zoomért adni 70e ft-ot. Ezt bevallom őszintén sose gondoltam volna magamról, de megtanultam hogy ebben a témában az ember kap valamit ha fizet érte. Így azt gondolom, hogy a telénél is így fogok eljárni, vagyis nem veszek meg egy kicsivel jobb objektívet kicsit több pénzért, hanem veszek egy jó objektívet, drágán. Nem azt jelenti, hogy megveszek egy profi objektívet, kerül amiben kerül (ez a tényező sajnos limitált), de egy igazán jó darabot hajlandó leszek megfizetni (nem mostanában lesz).

A fenti eszmefuttatást végiggondolva, ha 70e ft egy jó minőségű alap zoom, akkor 1000 dollár nem olyan meghökkentő egy jó teléért.

#283 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 23:50

Feldolgozva a fotóimat most vettem észre, hogy máris sikerült rákerülni az első porszemnek a CCD-re. Hogy az a....!  :mad:
Nos fogtam minden bátorságomat, és obi levesz, menü, mirror lock up. Egy kis zseblámpával belevilágítva azonnal, szemmel jól láthatóan ott terpeszkedett rajta egy porszem. A kész képen ugyanis egy kb akkora foltot jelentett, mint a fórum betűméretével mérve a kis "o" betű. Úgy döntöttem, hogy nem tudok úgy aludni hogy rajta marad a porszem, de porecsetem meg nincs. Így hát egyszerűen ráfújtam, de nem erősen. Szépen le is szállt a porszem. No, ezen is túlvagyunk.

Egyébként kb be tudom azonosítani, hogy melyik obicserénél ment rá (a képekből), akkor egyszer a nyitott kocsiajtóban cseréltem obit, és elég metsző szél fújt. És elég nagy ökörség is volt, mellesleg.

#284 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 07:44

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 23:33

A fenti eszmefuttatást végiggondolva, ha 70e ft egy jó minőségű alap zoom, akkor 1000 dollár nem olyan meghökkentő egy jó teléért.

Maradjunk annyiban, hogy 70k a közepes minőségű zoom és az 1000+ dolcsi pedig a jó minőségű tele.

#285 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 08:33

Idézet: saen - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 6:44

Maradjunk annyiban, hogy 70k a közepes minőségű zoom és az 1000+ dolcsi pedig a jó minőségű tele.

Nem gondoltam, hogy ez csak közepesnek számít. Mindenesetre nekem nagyon tetszik.
Egyébként azt hiszem, hogy ha legközelebb objektívet veszek, az is az ebay-ről fog történni. Kíváncsi lennék, hogy 16e ft-ért amúgy itthon milyen telét lehet kapni (a 75-300-as Sigma ugyanis ennyibe került, plusz postaköltség).

#286 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 09:02

Ha a kit obinál észrevehetően jobbat akarnál akkor az csak sokszoros áron van, pl a 17-55 f2.8 dx-es obi, olyan 1400 dolcsi körül van most tudtommal.

16k-ért meg itthon max törött telét kapsz, szerintem még használtan sincs semmi ennyiért.

#287 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 09:21

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 8:33

Nem gondoltam, hogy ez csak közepesnek számít. Mindenesetre nekem nagyon tetszik.
Egyébként azt hiszem, hogy ha legközelebb objektívet veszek, az is az ebay-ről fog történni. Kíváncsi lennék, hogy 16e ft-ért amúgy itthon milyen telét lehet kapni (a 75-300-as Sigma ugyanis ennyibe került, plusz postaköltség).

Ha Nikonom lenne, én ezt venném a helyedben, még ha egy álló évig is kellene kuporgatnom. 80-400 VR. Ahogy nézem, ez kb. az EF100-400L Nikon megfelelője, képminőségben is. :up:
Kép
Itt fokozottan érvényes, hogy olcsó húsnak híg a leve. Olcsó obik tulajdonosai azzal vigasztalják magukat (meg egymást), hogy "de hát F11-en az én obim képe is majdnem olyan jó, mint a .... (pontok helyére  egy profi objektív jön) képe. Ez igaz is, csak tessék megnézni egy olcsó obi képét max. fényerőn meg egy profi obi képét max fényerőn. Akkor jön a döbbenet.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#288 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 18:00

Nos, egy évnél talán egy kicsit tovább: a photoandmore oldalán 1789 euro az ára, azaz olyan 440.000.- Ft. Ennyit egyelőre lehet hogy nem adnék érte, szimpatikusabbnak tűnik az 50-500-as Sigma.(959 eur)

De van 80-400-as OS Sigma (az is optikai stabilizátoros) 1000 euro alatt. Ez viszont nagyon jó ennyiért!

Sigma 135-400 nem-OS 135-400 pedig 389.- euro, azaz kb. 100.000.- ft. Az OS-es ára a legjobb, a teljesítményhez képest szerintem.

#289 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 19:16

Kicsit offtopic, de már volt róla szó csak nem találom. A kérdés az lenne, hogy Angliából behozott cuccokra kell vámot/akármit fizetni?

Találtam neten egy londoni boltot, ami állítólag nagyon megbízható. Néhány dolog egész drága, de van azért ami meg is érheti és talán be tudnék innen dolgokat szerezni. Ja és íme a cím akit érdekel.

#290 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 19:55

Idézet: saen - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 18:16

Kicsit offtopic, de már volt róla szó csak nem találom. A kérdés az lenne, hogy Angliából behozott cuccokra kell vámot/akármit fizetni?

Találtam neten egy londoni boltot, ami állítólag nagyon megbízható. Néhány dolog egész drága, de van azért ami meg is érheti és talán be tudnék innen dolgokat szerezni. Ja és íme a cím akit érdekel.

Természetesen nem kell sem vámot, sem áfát fizetni, mivel Anglia is tagja az EU-nak. Csak annyi a különbség, hogy az ún. euro-zónának nem tagjai, vagyis nem adták fel a nemzeti valutát (ezért látsz mindenhol fontban árakat, és szerintem ez indította a kérdést).
Nagyon szép a bolt weblapja.

#291 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 21:05

Igazából azért volt meglepő, hogy van olyan bolt EU-ban akik az amcsi ár körül adják a D2H-t, pedig B&H sem szállít már ilyet EU-ba NikonUSA kérésre. Vicces egyébként, hogyha kirepülök Londonba, besétálok a boltba megveszem a gépvázat, majd hazarepülök akkor spóroltam olyan kb 340k huf - repülőjegy árat a magyar bruttó árakhoz képest... (legolcsóbb árat néztem depo-n)
Igaz van ami drágább kinnt, de azért kiváncsi leszek mikor üt vissza a magyar boltokra ez a hatalmas árkülönbség.

#292 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 21:33

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 18:00

Nos, egy évnél talán egy kicsit tovább: a photoandmore oldalán 1789 euro az ára, azaz olyan 440.000.- Ft. Ennyit egyelőre lehet hogy nem adnék érte, szimpatikusabbnak tűnik az 50-500-as Sigma.(959 eur)

De van 80-400-as OS Sigma (az is optikai stabilizátoros) 1000 euro alatt. Ez viszont nagyon jó ennyiért!

Sigma 135-400 nem-OS 135-400 pedig 389.- euro, azaz kb. 100.000.- ft. Az OS-es ára a legjobb, a teljesítményhez képest szerintem.

1300$ USA-ból. Ha el tudod kerülni a sarcot.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#293 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 11:21

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 20:33

1300$ USA-ból. Ha el tudod kerülni a sarcot.

Sajnos nem tudom, hogy el tudnám.

Ellenben megnéztem a webshots-on fent lévő képeidet. Lenne egy kérdésem. Milyen előnyei vannak a webshots-nak más netes fotógalériákhoz képest? Tárhely, stb?

#294 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 13:18

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 11:21

Sajnos nem tudom, hogy el tudnám.

Ellenben megnéztem a webshots-on fent lévő képeidet. Lenne egy kérdésem. Milyen előnyei vannak a webshots-nak más netes fotógalériákhoz képest? Tárhely, stb?

Semmilyen. Egyszerűen nem volt más lehetőségem. A Tar.hu éppen hetekig tartó agóniáját tartotta, saját tárhelyem nem volt. Most már van otthoni netem 50 mega tárhellyel, az újabb képeket oda rakom.
A webshots hátránya, hogy átméretezi és lebutítja a képeket. Ha teljes képet rakok fel, átméretezi 2400x1600-ra és kb. 200kb-ra tömöríti, tehát oda az eredeti képminőség.

#295 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 15:12

Hát az elég nem jó, hogy lerontják a kép minőségét, de mindegy.
Éppen azon vagyok, hogy szeretnék a jobban sikerült fotóimnak egy webalpot csinálni, és nem nagyon tudom hogy hogyan lehetne szépen, de viszonylag egyszerűen megoldani a feladatot. A weblapszerkesztés rejtelmeiben ugyanis nem nagyon szeretnék túl mélyen elkalandozni, jó lenne egy olyan hely ahova az ember felteszi, adják hozzá a felületet, és jól is néz ki.

#296 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 11:28

De nagy a pangás! Nincs senkinek ötlete?

#297 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 17:02

Ingyenest nem tudok, fizetősnek meg ott a pbase.com

#298 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 18:44

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 16:02

Ingyenest nem tudok, fizetősnek meg ott a pbase.com

Fizetős nem érdekel, kár hogy ingyenes nincs.

#299 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 18:28

Találtam egy oldalt, ahova feltölti az ember a képeit, és a cég ügyfelei ahova feltöltöm, pénzért letölthetik őket, és letöltésenként 20 centet (dollárcentet, nem eurocentet) fizetnek érte. A kfizetési küszöb 75 dollár, ha összegyűlik ennyi. No ez érdekes lehet, megnéztem a képeket, hogy milyenek vannak feltöltve, és nem tudom, hogy ezek a képek érdeklik-e azokat, akik képeket vesznek, de egy olyan képet, mint amik ott vannak, kábé minden átlagember tud készíteni.

#300 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 20:35

Ez a tipikus lehúzás esete, van egy rakat ilyen oldal. Nagyon kevés embernek gyűlik össze annyi, hogy kifizessék a pénzt és így gyakorlatilag ingyen kapják a képeket amit továbbadnak... El kell őket messzire kerülni.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.