HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#321 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 06. 22:39

Én egy Slik 300DX-et vettem a 10D alá és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Massziv, stabil és 6 kilóig terhelhető.

#322 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 08:09

Idézet: hamond - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 22:39

Én egy Slik 300DX-et vettem a 10D alá és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Massziv, stabil és 6 kilóig terhelhető.

Csak óvatosan a terhelhetőségi adatokkal, legalacsonyabb pozícióban, szélcsend esetén igaz lehet, a gyakorlatban nem árt a felét venni. Persze 3 kg sem kevés, váz, vaku, plusz dögös obi is belefér.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#323 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:43

Különben ám nem olyan katasztrófák ezek a nagyon olcsó állványok. Csak annyi a fontos, hogy a középoszlopot nem nagyon kell kihúzni. Nem azt mondom, hogy ez komoly, végleges megoldás, de összecsuklani azért nem csuklik össze. Megcsináltam már vele pár éjszakai felvételt, állványnak állvány.

#324 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:45

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 22:54

Nekem ilyen Elite Pro van 512-es, meg kaptam kölcsön még egy ugyanilyet már egyszer és mindkettővel volt bajom és mindkettő minden másban tökéletesen megy. Továbbra is csak az ajánlott kártyákat ajánlom. Na ez jó kis mondat volt itt a végén :)

Visszatérve a memóriakártya-kérdéshez: mostmár biztosan tudom állítani, hogy kb 50-50%-ban ismeri fel a Kingstone kártyát a D70. Beteszi az ember, és a kijelzőn továbbra is - E - olvasható. Kivesz, betesz, felismeri, és onnantól fogva működik rendesen. Érthetetlen.

#325 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 10:55

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 10:45

Visszatérve a memóriakártya-kérdéshez: mostmár biztosan tudom állítani, hogy kb 50-50%-ban ismeri fel a Kingstone kártyát a D70. Beteszi az ember, és a kijelzőn továbbra is - E - olvasható. Kivesz, betesz, felismeri, és onnantól fogva működik rendesen. Érthetetlen.

Most fejből nem tudom a linket, de van egy oldal, ahol kártyatesztek vannak különböző gépekkel. Érdekes, hogy az Elite Pro D70-el is szerepel, ha ez nem egyedi probléma, legalább odaírhatták volna, hogy nem ajánlott. Én is ezért mertem ebben a topikban valakinek Elite Pro-t ajánlani
Más SLC típusú kártyát gond nélkül felismer?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#326 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 11:53

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 10:55

Most fejből nem tudom a linket, de van egy oldal, ahol kártyatesztek vannak különböző gépekkel.

http://www.robgalbraith.com/bins/multi_pag...p?cid=6007-6816

#327 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 11:59

Idézet: szeder - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 11:53

Köszi, erre gondoltam. :up:

#328 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 12:02

Ahogy tapasztaltam a Kingston kártyák közül csak a gyorsabb SLC alapú Elite Pro-val szokott problémázni. Részemről Sandisket ajánlok, eddig nem találtam olyat amivel ne működne, síma/ultra/ultraII/extreme 256MB-2GB-ig.

http://www.robgalbraith.com/bins/multi_pag...p?cid=6007-6816 (itt sem írnak inkompatibilitásról, pedig többször belefutottunk 512/1024MB-os kártyákkal)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#329 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 17:35

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 11:43

Különben ám nem olyan katasztrófák ezek a nagyon olcsó állványok. Csak annyi a fontos, hogy a középoszlopot nem nagyon kell kihúzni. Nem azt mondom, hogy ez komoly, végleges megoldás, de összecsuklani azért nem csuklik össze. Megcsináltam már vele pár éjszakai felvételt, állványnak állvány.

Természetesen azért jobb ez, mint a semmi. Ellenben hiába van veszel profi majd objektíveket, csak csalódni fogsz, mert nem hozza majd azt a képminőséget az apró remegések miatt, mint amit vársz tőle. Persze ezeket nem is feltétlenül veszed észre, csak annyit, hogy a képminőség nem tökéletes. Ráadásul nagyobb súly alatt (nem kit obi) meghajolnak/eltörnek, nehezek, körülményesen lehet felállítani, stb, stb.

#330 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 17:50

Állvány: persze ez mind igaz, ezekkel azért tisztában vagyok. Igaz használtam az állványt még anno az orosz gépemmel is (nem semmi súlya van a telémnek), maga a fej és a gyorscsatlakozó az, ami elég gyengének tűnik.

CF kártya: ma vettem egy Sandisk-et, mivel a kingstonnal - személyes tapasztalataimra alapozva - gondok vannak. Ezzel elsőre működött. Nem volt semmi probléma.

#331 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 18:23

No mivel a birtokomban van most 3 CF kártya, nem voltam meg megint egy kis "teszt" nélkül. Konkrétan a sebességükre voltam kíváncsi. Próbáltam bevetni az újságokban olvasott tesztelési módszereket (3 mérés kártyánként, átlagolás, azonos file-ok másolása), így reméljük ha nem is objektív, de azért nagyjából valós képet lehet alkotni.

Tehát a teszt alanyai:
Twinmos 256 mb CF kártya
Kingston Elite Pro 1 gb CF kártya
Sandisk 1 gb (prosztó) CF kártya

Prosztó alatt értem azt, hogy nem ultra, extreme vagy valami ilyesmi, egyszerűen egy "óccsó" verzió, a normál kék-piros kártya.

A fileok: 146 mb .NEF állomány, egy USB 2.0-s kártyaolvasóból a kártyára másolva, stopperrel mérve.
Total Commander emelett kiírja az adatátvitel sebességét. A kártyaolvasó jelzi egy "Access" led villogtatásával, ha van adatforgalom - késleltett írás kilőve.

Eredmények:
Twinmos: 1 perc 6 másodperc, 2.2 MB/s sebesség
Kingston: 39 másodperc, 3.5 MB/s sebesség
Sandisk: 31 másodperc, 4.8 MB/s sebesség

Sebességértékeknél ingadozás volt, így mindegyiknél a csúcssebességet tüntettem fel.

Az eredmény számomra megdöbbentő, mindenképpen fejvakarászásra  :think:  késztet. Ugyanis az általatok belinkelt tábla szerint a Sandisk kártyának csúnyán le kellett volna szerepelnie, ehelyett megverte az Elite Pro-t, igaz nem sokkal, de olyan adatátviteli sebességet írt ki, ami a felső kategóriás gyors kártyák sajátja. Ha nem a saját szememmel látnám, nem hinném el, így viszont örülök neki, mert vettem "óccsójé" egy gyors kártyát. Lehet hogy belül ez egy Ultra, ami kiesett a teszten, ott nem hozta a szintet, de még "sima" kártyaként el lehetett adni? Erre tudok gondolni, mert az adatokat többször egymás után ellenőriztem, a kártyák cseréje után újra körbecsináltam a tesztet. Ez van.

#332 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 18:59

Az egy dolog hogy kártyaolvasóval mit lehet kihozni belőle, bár ez az eredmény tényleg elég érdekes.
Ami számomra mérvadó(bb) hogy C módban (MF/nagy zársebesség) a kamerában (az ebben lévő CF vezérlővel) hogyan teljesít, itt pedig a síma Sandisk sebessége a méréseim alapján is kb 1MB/s körül mozgott.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#333 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 19:14

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 18:23

No mivel a birtokomban van most 3 CF kártya, nem voltam meg megint egy kis "teszt" nélkül. Konkrétan a sebességükre voltam kíváncsi. Próbáltam bevetni az újságokban olvasott tesztelési módszereket (3 mérés kártyánként, átlagolás, azonos file-ok másolása), így reméljük ha nem is objektív, de azért nagyjából valós képet lehet alkotni.

Tehát a teszt alanyai:
Twinmos 256 mb CF kártya
Kingston Elite Pro 1 gb CF kártya
Sandisk 1 gb (prosztó) CF kártya

Prosztó alatt értem azt, hogy nem ultra, extreme vagy valami ilyesmi, egyszerűen egy "óccsó" verzió, a normál kék-piros kártya.

A fileok: 146 mb .NEF állomány, egy USB 2.0-s kártyaolvasóból a kártyára másolva, stopperrel mérve.
Total Commander emelett kiírja az adatátvitel sebességét. A kártyaolvasó jelzi egy "Access" led villogtatásával, ha van adatforgalom - késleltett írás kilőve.

Eredmények:
Twinmos: 1 perc 6 másodperc, 2.2 MB/s sebesség
Kingston: 39 másodperc, 3.5 MB/s sebesség
Sandisk: 31 másodperc, 4.8 MB/s sebesség

Sebességértékeknél ingadozás volt, így mindegyiknél a csúcssebességet tüntettem fel.

Az eredmény számomra megdöbbentő, mindenképpen fejvakarászásra  :think:  késztet. Ugyanis az általatok belinkelt tábla szerint a Sandisk kártyának csúnyán le kellett volna szerepelnie, ehelyett megverte az Elite Pro-t, igaz nem sokkal, de olyan adatátviteli sebességet írt ki, ami a felső kategóriás gyors kártyák sajátja. Ha nem a saját szememmel látnám, nem hinném el, így viszont örülök neki, mert vettem "óccsójé" egy gyors kártyát. Lehet hogy belül ez egy Ultra, ami kiesett a teszten, ott nem hozta a szintet, de még "sima" kártyaként el lehetett adni? Erre tudok gondolni, mert az adatokat többször egymás után ellenőriztem, a kártyák cseréje után újra körbecsináltam a tesztet. Ez van.

A leminősítésben nem vagyok biztos, gondolom az ultrák SLC típusok, a mezei kártyák MLC-k, vagy lehet, hogy a gyengébb SLC-t eladják óccsóért? Végül is... :think:

#334 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 20:39

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 17:59

Az egy dolog hogy kártyaolvasóval mit lehet kihozni belőle, bár ez az eredmény tényleg elég érdekes.
Ami számomra mérvadó(bb) hogy C módban (MF/nagy zársebesség) a kamerában (az ebben lévő CF vezérlővel) hogyan teljesít, itt pedig a síma Sandisk sebessége a méréseim alapján is kb 1MB/s körül mozgott.

Ez azért érdekelne, hogy hogyan mérted...

Szerintem ha a kártyaolvasóban valami lassabb, az ugyanúgy lassabb kell hogy legyen a fotómasinában is, nem?

Szerkesztette: lugosi 2005. 02. 07. 20:40 -kor

#335 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 23:13

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 23:00

... Milyen komoly stock lapokat ismersz?

Ez sok-sok lap.  :cool:

Idézet

ROTOVISION
ROT6091 
    People Shots That Sell
How To Succeed in Stock Photography

Az utóbbi tíz évben egy csendben, de gyökeresen megváltozott a reklámfotózás iparága, a kreatív ügynökségek egyre több ''stock'' fotót igényelnek.
Hogyan lehet a mennyiség és a minőség párhuzamos növekedését összeegyeztetni?
Hogyan tudunk megfelelni a legújabb irányzatoknak?
Kész fotóinkat hogyan és hol tudjuk legjobban bemutatni és értékesíteni?
A könyv témáiból kiderül: komoly segítséget jelenthet a témával foglalkozó fotográfusoknak és a reklámipar szereplőinak egyaránt.

Főbb fejezetek:
- A stock-fotó története
- Hogyan törjünk be a ''stock'' iparba?
- A saját munkáink marketingje
- Képek készítése
- A kreatív lehetőségek felfedezése
- Előretekintés: trendek a stock-fotózásban
- Hasznos nevek és címek
- Szakkifejezések gyűjteménye
- Digitális galéria

RotoVision, 2002.
23 × Tracey Tannenbaum - Kate Stevens
26 cm, 143 színes oldal

8 050 Ft + ÁFA (Bruttó: 10 063 Ft)

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#336 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 09:29

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 21:39

Ez azért érdekelne, hogy hogyan mérted...

Szerintem ha a kártyaolvasóban valami lassabb, az ugyanúgy lassabb kell hogy legyen a fotómasinában is, nem?

http://www.dpreview....ond70/page4.asp

Ez a teszt reprodukálható otthoni körülmények között is, nemcsak JPEG hanem NEF formátumot használva is, a puffer telítődése után szépen mérhető a folyamatos kártyára írás sebességének mértéke egy adott - mondjuk 1 perces - intervallum alatt a kártyára rögzített képek mennyiségével számolva.

Lehet (szvsz biztos) hogy a kártyaolvasó nem támogat olyan speciális írás gyorsító eljárásokat mint a WA, ami nélkül egy (erre kihegyezett) gyors kártya is elég gyenge (jó ha közepes) írási sebességet produkál.

Szerkesztette: Szabcsi 2005. 02. 08. 09:30 -kor

#337 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 16:26

Úgy vagyok vele, hogy majd normál használat közben elválik. Még eddig nem fotóztam olyan helyzetben, amikor egyáltalán a sorozatfelvételre szükségem lett volna. De ha minden igaz akkor márciusban megyünk rally-t fényképezni, talán akkor szükséges lehet.
Szoktátok olvasni a www.luminous-landscape.com-ot? A workshops alatt láttam egy exkluzív lehetőséget: 12 napos workshop-túra az Antarktiszra... Nem semmi lehet, 2005. decemberében indul, és már minden hely elkelt. A legolcsóbb hely 8000 dollár. Persze az árban nincs benne, hogy még el kell jutni Argentínába, mert onnan indul a menet. Jó lenne, ha egyszer lenne egy magyar fotós, akit szponzorálna pár cég és el tudna jutni ilyen helyekre, úgy gondolom nem csak én lennék kíváncsi az élménybeszámolóra és a tapasztalatokra, megszerzett ismeretekre.

#338 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 18:09

Megjelent a 4.2-es Capture, lehet tölteni.

#339 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 20:42

Annyit próbáltam ki délután, hogy a Sandisk kártyával egy .NEF file felírása kb 1.5-2 mp-ig tart (ezek olyan 5.5 megásak voltak). Nem akartam túlzásba vinni a "tesztelést", igazság szerint most nem nagyon voltam ráállva a fényképezésre (olyanok is lettek a képek). Szerintem nem olyan rossz...

Mit tud az új capture? Mármint mivel tud többet?
Igazából én egy két hete a Phase One-féle Capture One-t használom, sokkal többet tud, és azt is jobban, szebben és gyorsabban mint a nikon szoftvere. Aki kipróbálja, garantálom hogy áttér rá. Ha sok fotót kell egymásutánban feldolgozni, a hatékonysága sokszorosa a nikon progiéhoz képest.
Azt hiszem írtam már róla, www.phaseone.com oldalról le lehet tölteni egy trial változatot, ami 15 napig korlátozásmentesen működik.

#340 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 22:06

Sok újdonság van benne + támogatja a D2X file-okat is.

Egyébként szerintem adj mégegy esélyt a capture-nek, az összes Nikont használó profi, akitől olvastam már több dolgot a capture-t használja és ajánlja. Szerintem nem véletlenül...

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.