HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#2821 Felhasználó inaktív   warfare 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 20:26

Idézet: szeder - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 20:58

sikerült megnéznem, érdekes volt a fickü kodak-os mellényben :)
Ami kijön vezeték a gépekből az milyen drót? (távirányító, adatkábel, töltő?)

#2822 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 20:28

Idézet: warfare - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 16:49

a 7végi börzén szomorkásan vettem észre, h a kétgyűrűs 80-200/2,8 nagyon jól tartja az árát. Volt egy 185K-jé' és volt még kettő azok 200-é'

Érdekes, a Fotomozaik aprójában nagyon nagy a szórás ebben az obiban. Lehet, hogy vannak közte régebbi típusok, de azt hiszem épp a mostaniban láttam már 80-200 ED D-t (ennél már belső a fókuszálás) 100-110-ért ha jól emlékszem. Bár az is igaz, hogy van egy 70-200 VR asszem 175-ért, azzal valami nem stimmel, vagy elírás...

Tekintve hogy a 80-200 az edigitalnál 239e +áfa, újonnan, garanciával, és részletre is megveheted, elég nagyfokú meggondolatlanság lenne érte 200-at adni használtan. Érdekes, azt hittem hogy már csak az AF-S változatot lehet kapni újonnan, de szerintem ez nem az (nem írják).

http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=717&page=2

#2823 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 20:33

És de, a nem-AF-S-t lehet kapni az ed-nél, megnéztem a nikon.hu-t, árulják a sima AF-D-t is, és a kép alapján az lesz az.
Régen én is nagyon akartam 80-200/2.8-at, mostmár csak közepesen :)
Majd ha egyszer nagyon kell...  :D  Vagy nagyon lesz rá mani.

#2824 Felhasználó inaktív   warfare 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 20:36

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 21:28

Érdekes, a Fotomozaik aprójában nagyon nagy a szórás ebben az obiban. Lehet, hogy vannak közte régebbi típusok, de azt hiszem épp a mostaniban láttam már 80-200 ED D-t (ennél már belső a fókuszálás) 100-110-ért ha jól emlékszem. Bár az is igaz, hogy van egy 70-200 VR asszem 175-ért, azzal valami nem stimmel, vagy elírás...

Tekintve hogy a 80-200 az edigitalnál 239e +áfa, újonnan, garanciával, és részletre is megveheted, elég nagyfokú meggondolatlanság lenne érte 200-at adni használtan. Érdekes, azt hittem hogy már csak az AF-S változatot lehet kapni újonnan, de szerintem ez nem az (nem írják).

http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=717&page=2

ebben nagy köröket járok m ostanában, 115-ért szerintem az tolós. Az artwork-nél újban 250k a digitcam-ben meg 254k. (sajna awp-ben nincs még hitel :(, a digitcamba meg aztmondták, h most nincs a nikon mo-nak sem) Egyébként az AF-S változat az amihez eléggé nehéz hozzájutni, ha van akkor meg allig olcsóbb a 70-200-nál)

#2825 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 09:22

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. máj. 21., vasárnap - 19:03

Szia!
Szerintem azt senki nem mondta idáig, hogy a Panáddal volt (van) egy nagyon jó gép/objektív párosításod, nézd meg az obija fényerejét. Ha ilyen fényerejű obikat akarsz a D50-hez, ugyanerre a gyújtótávolságra, akkor az hasraütésszerűen 1 millióba fog kerülni. Mielőtt bárki gondolkodás nélkül lehülyézne, a Pana FZ20-nak van egy 36 - 432 mm-es ekvivalens, az EGÉSZ tartományban 2.8-as fényerejű obija. Hoppá, mennyiből jönne ez ki? A nagylátószög lenne egy Nikon 17-35/F2.8 AF-S IF ED ugye a fényerő miatt, ez most olyan 430e, egy Nikon 80-200/F2.8 AF-D obi 290e-ért, és akkor még nem a több mint 500e-be kerülő VR-est vettem, holott a Pana obija VÉGIG stabilizált, és akkor nézzünk valamit a 400mm köré, vagy fölé: elég lesz a Nikkor 300mm f/2.8D AF-S II, ez most alig 100e-rel van 1 millió fölött, úgyhogy a fenti becslésem eleve bukta, és ez az obi sem VR-es... Ha csak az első két obit nézzük, akkor 720-ból kijön. Ha ragaszkodsz a rázkódáscsökkentéshez (VR), akkor a 17mm-től 200mm-ig (ekvivalensen olyan 25mm-től 300-ig) lesz úgy pont 1 millió...  :eek:

Ez most így elég hülyén hangzott, mert kb 100%, hogy nem fogsz (most még  :D ) ilyen drága obikat venni, meg lehetséges, hogy szükséged se lesz rá, csak érzékeltetni szerettem volna azt a különbséget, ami a Pana obija és a D50+gyengébb fényerős kitobi között majd azért lesz. Amíg nem veszel pl egy normálisabb telét, ne is álmodj olyan telés képekről, mint amit a bridge gépeddel megcsináltál. Ja, a makróról még nem is beszéltünk, 150 körül van nagyon jó.

Így a végére csak annyit, hogy nem akartam destruktív lenni, még akkor se, ha esetleg úgy tűnt. :) Csak pont a múltkor gondolkoztam el azon, hogy egy jól összerakott bridge gép, az obijának köszönhetően (pl a Sony 828-asa, 2.0-2.8 ha jól emlékszem), igenis simán le tud nyomni egy átlagos obival, vagy obikkal felszerelt dslr-t.

Még annyit a végére, hogy a vakuban ne köss kompromisszumot, nekem van manuális vakum, automata vakum, és rendszervakum is, érezhető a különbség. Ha nagyon akarsz spórolni az elején, mindenképpen egy automata vakut vegyél, de erre ne szánj sok pénzt, mert a rendszervakut előbb-utóbb úgyis meg fogod venni. Ebből az egyből (vaku) soha nem vennék semmilyen más márkát a nikonon kívül, a Sigma i-TTL "kompatibilis" vakuiról elég sok rémtörténetet hallottam, végül a vevő mindig azzal nyugtatta meg magát, hogy sok helyzetben igenis helyesen exponál... Hát én ezzel nem kínlódnék. Rendszervakuval dolgozni egészen más.

helló,
köszi a sok gondolatot, es azt hiszem akkor maradok meg egy ideig a Pana FZ20-as gepemnel es veszek hozza egy ilyen vakut:

Sunpak Auto 383 Super (36)
amivel remelem meg ennel is jobb kepeket tudok majd loni
(mivel en majdnem 95%ban sotetben, leves fenynel nyomom)

ez a vaku most 40ezer forint, es ha van vkinek velemenyere rola, akkor ne tartsa magaban :D
köszi!
K/net
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2826 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 09:46

Azért olvasd el Lugosi posztjára történt reagálásokat is...

#2827 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 14:22

hat mivel hobbi szinten kellene a gep es ha jol ertelmeztem, akkor eleg sokat kellene rakoltenem es a regi gepemet meg ugysem tudnam eladni emberi aron, ezert inkabb nezek hozza 1 vakkut, es varok hatha a profibb gepeknek megjobban lemegy az aruk es akkor tudok majd venni egy jobb vazat es ra egy egyel jobb kategorias optikat, plusz 1 potakkut (ha azt mondjatok h ezek jobban birjak) es vmi kisebb vakkut...

azt hiszem ez a terv...
talan ha nyerek a lotton :D

#2828 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 15:42

Idézet: saen - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 8:46

Azért olvasd el Lugosi posztjára történt reagálásokat is...

Tudom, hogy destruktív a hozzáállásom, de a drága cuccok nélkül elkerülhetetlenül csalódna, a saját példámon kiindulva. Szerintem jól döntött, dslr-be akkor érdemes beruházni, ha megvan a hajlandóság a drága obik megvételére. Vagy legalábbis egy közepes szintet meg kellene ütni az obiknak. Anno mikor a D70-et vettem, lehetett választani, hogy kitobival, vagy egy 28-80-as műanyaggal (olyanom már különben is volt :) ), vagy obi nélkül. Szerencsére hagytam magam rábeszélni a kitobira, ami ha külön veszed meg, olyan 100e körül van, de megérte. Egy vackabb obival nem tudom, hogy hogy ment volna ez a dolog.

#2829 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 15:46

Idézet: KekszNET - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 13:22

hat mivel hobbi szinten kellene a gep es ha jol ertelmeztem, akkor eleg sokat kellene rakoltenem es a regi gepemet meg ugysem tudnam eladni emberi aron, ezert inkabb nezek hozza 1 vakkut, es varok hatha a profibb gepeknek megjobban lemegy az aruk es akkor tudok majd venni egy jobb vazat es ra egy egyel jobb kategorias optikat, plusz 1 potakkut (ha azt mondjatok h ezek jobban birjak) es vmi kisebb vakkut...

azt hiszem ez a terv...
talan ha nyerek a lotton :D

Szerintem a vázra magára nem érdemes először nagyon sokat költeni. Inkább az objektívre figyelnék. Nem kell obiból sem a legprofibbat megvenni (nem kell pl Saen több mint 300 ezres alapzoomja  ;)  - először legalábbis nem), de egy erős közepes azért legyen meg, hogy ne a szenvedéssel teljen az idő. Tudom, hogy egy nikonos topikban ezért fenékberúgást fogok kapni, de ajánlom pl az olympus E-1-et. Egy ismerősöm most vett ilyet, a baráti társaságban 3 is van, elég olcsó most már, van benne egy csomó funkció, ami egyedülálló, és a Zuiko 4/3-os obik között igazából nem is nagyon tudsz gagyit venni. Mennek vele átalakítóval a kiváló minőségű OM és M42 manuális obik, csak annyit fogadj meg hogy ezt a lehetőséget nézd meg mielőtt döntesz.

#2830 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 16:21

Szerintem a két alapobi a D50-hez (18-55 és 55-200) is lenyomja a kompakt szintet simán és a könnyebb, gyorsabb kezelhetőség meg az igazi plussz. Ettől függetlenül tényleg sokat lehet javítani a jobb obikkal a dolgon, nagy a különbség egy gyenge és egy profi obi között. Emiatt sajnos könnyű lázba jönni és vagyonokat költeni, de ez nem jelenti azt, hogy ez feltétlen szükséges is. Emellett azzal sincs baj, ha még használja az illető a kompakt gépét, pana jó cuccokat gyárt :) Árcsökkenés meg olyan túl sok már szerintem nem lesz, vagy legalábbis nagyon lassan fog történni, vagy ha mégis akkor azokat a vázakat meg nem fogom ajánlani...

Olympus rendszer persze nem rossz, én is gondolkoztam rajta, de tiszta szívből akkor tudnám ajánlani ha már kicsit nagyobb múlt lenne mögötte, így egy picit még hazárdjátéknak érzem.

#2831 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 16:32

Idézet: warfare - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 18:49

a 7végi börzén szomorkásan vettem észre, h a kétgyűrűs 80-200/2,8 nagyon jól tartja az árát. Volt egy 185K-jé' és volt még kettő azok 200-é'

fotóbörzén nevetséges árakkal találkzotam sajnos.
most voltam először, és utoljára.

leharcolt, levert canon 300 F4 IS-t 290ért adta a user.
új ára 1100$...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2832 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 16:37

Ez súlyos, úgy kevesebbért vettem a vadiújat, hogy a posta hazahozta :omg:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2833 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 16:38

Fz20 lehet hogy végig F2,8 de iso200on is zajosabb mint egy dslr iso400-800 körül...

szóval annyira nem feltétlen nagy szám az az F2.8
na meg kis érzékelő miatt eleve nagyon nagy a mélységélesség kompaktnál... dslrnél sokszor 5.6 körül is kisebb imho mint kompaktnál...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2834 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 17:00

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 17:32

leharcolt, levert canon 300 F4 IS-t 290ért adta a user.
új ára 1100$...

Lehet, hogy akart hagyni egy kis teret az alkudozásnak :)

#2835 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 23. 17:03

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 17:38

Fz20 lehet hogy végig F2,8 de iso200on is zajosabb mint egy dslr iso400-800 körül...

szóval annyira nem feltétlen nagy szám az az F2.8
na meg kis érzékelő miatt eleve nagyon nagy a mélységélesség kompaktnál... dslrnél sokszor 5.6 körül is kisebb imho mint kompaktnál...

Csak a DSLR-nek tizenötször nagyobb az érzékelője. Az viszont nagyon kényelmes hogy nemcsak az alapoptika hanem a feltétek is tartják a 2,8-as fényerőt.

#2836 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 18:28

szoval ha jol ertem akkor egy vazat (D50) akar hasznaltan is vehetek es akkor meg kell nekem egy jo objektiv (mit ajanlotok?) es akkor meg vakku, stb...

#2837 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 18:43

Idézet: KekszNET - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 19:28

szoval ha jol ertem akkor egy vazat (D50) akar hasznaltan is vehetek es akkor meg kell nekem egy jo objektiv (mit ajanlotok?) es akkor meg vakku, stb...

Én inkább objektívet vennék használtan ha lehet, azoknál kevésbé fontos a gari. Vaku meg SB-600 vagy SB-800, semmi más :)

#2838 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 19:28

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 18:03

Csak a DSLR-nek tizenötször nagyobb az érzékelője

és hol érdekli ez a felhasználót?  :think:

ha zajszegény, nagy dinamikájú, jól szabályozható mélységélességű képeket szeretne - akkor olyan gépet választ, ami ezt nyújtja
hogy ez történetesen csak nagy érzékelővel megy? hát akkor azzal - semmi gond

ma már ez még csak nem is szükségszerűen DSLR-t jelent, hiszen a kompakt rendszerűek között is ott a Sony R1

#2839 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 05. 23. 20:45

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 20:28

és hol érdekli ez a felhasználót?  :think:

ha zajszegény, nagy dinamikájú, jól szabályozható mélységélességű képeket szeretne - akkor olyan gépet választ, ami ezt nyújtja
hogy ez történetesen csak nagy érzékelővel megy? hát akkor azzal - semmi gond

ma már ez még csak nem is szükségszerűen DSLR-t jelent, hiszen a kompakt rendszerűek között is ott a Sony R1

csakhogy a Sony 21,4x14,4 mm-es lapkával éri ezt el ami alig kisebb a DSRL-ekénél, ezzel jobb képet produkálni nem teljesítmény. És az ára túlzott, főként mert nem cserélhető optikás így hülyeség megvenni ennyiért inkább egy tükröst kell venni. A 120 mm max. gyújtótávolsággal meg pecsenyét lehet sütni de telézni nem. A nagy lapka miatt itt nem lehetett kompakt optikát alkalmazni.

Szerkesztette: ottokar 2006. 05. 23. 20:50 -kor

#2840 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 20:45

Idézet: KekszNET - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 17:28

Mindenáron nikont akar az ebadta :)
Mindegy, szerintem jó kis gép a D50, árkategóriájában ugyanaz igaz mint a D70-re, hogy ahhoz képest "túl jól" sikerült.
Ha megveszed a vázat (hallgass Saen-re és azt tényleg újat vegyél), ha tényleg D50 lesz (nem tetszik az E-1? kb ugyanannyiért megkapod mint a D50-et... Jó, nikon, abbahagyom :) ). Ha rám hallgatsz, akkor használtan vegyél hozzá egy 18-70 AF-S ED-t (vagyis a D70 kitobiját). Nem tudom mennyi lehet a "normális" ára, használtan olyan 70 körül láttam apróban. Az egy nagyon jó obi, annál jobbat, ugyanebben az átfogásban csak 4-5-ször ennyiért kapsz.

Vaku. Mindenképpen spórolj a (legalább) SB-600-ra. Nekem most ilyenem van, a 800-as pár dologban jobb, de arra egyelőre nem lesz szükséged (pl vezeték nélküli módban master is tud lenni). MOST viszont szóljon hozzá valaki, aki ért a D50-hez. Annak a kisvakuja tudja vezérelni wireless-ben az SB-600-at?

Amíg meg nincs az SB-600 (drága), addig vegyél egy f...sza automata vakut. Nekem egy olyan is van, a Fuji bridge gépemen azt használom, meg előtte a D70-en is az volt. Carena Multi-dedicated a neve, van rajta egy kis érzékelő, ami méri a visszaverődő fényt, beállítod rajta hátul az iso-t, és így működik. Nem tudom mennyi lehet most, a reális ára nem szabad, hogy 5-6 ezernél több legyen, és ez dönthető fejes. Ezzel tényleg el lehet lenni egy darabig.

Különben aztán meg úgyis minden pénzed objektívre, állványra, táskára, szűrőre, vakura, pótakksira, memóriakártyára, kártyaolvasóra költöd. :) Ja, a sorrend tetszőleges.
(az egyetlen, ami viszont szintén megéri, a kártyaolvasó, ezen nem érdemes spórolni, sokkal gyorsabban át lehet másolni vele a képeket, és addig sem kell a vázat az asztalon kerülgetni)

Még egy utolsó gondolat, aztán nem rontom itt a levegőt holnapig. Mi van, ha a váz mellé nem is veszel azonnal zoomot? Hanem egy 50/1.8-as obit. Mert az aztán, annak ellenére, hogy olcsó, egy tök csúcs darab. Igaz, zoomolni nem fogsz. Nem lesz nagylátószög. Mégis inkább előbb a kitobit vedd meg, aztán rögtön egy 50-est, hogy lássad, milyen is egy képnél az, hogy "élesség".

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.