HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#361 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 12. 21:38

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 19:59

Nikon Fotoshare-t kipróbálta már valaki? Milyen?

Szerintem rád vár ez a feladat, bár elképzelni sem tudom miért lenne ez jó :)

#362 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 17:50

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 20:38

Szerintem rád vár ez a feladat, bár elképzelni sem tudom miért lenne ez jó :)

Mert tesztelés a mániám  ;)

#363 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 17:56

Hanem aztán. Kedvet kaptam a sportesemények fotódzásához. Helyileg kézilabda ill kosárlabda meccsekre tudok gondolni, az van Szegeden elég jó (focira nem gondolok, mert egyrészt útálom és unom, másrészt az meg nálunk Breki valaga alatt található).

Szóval a kérdés az lenne, hogy a gyakorlatban ehhez az én felszerelésem elegendő lenne-e. Konkrétabban egy Sigma (végül is gondolom márkailag mindegy) teleobjektív, 75-300, de csak 4.5-5.6 fényerővel. Vajon ez elég-e egy sportcsarnokhoz iso 1600-nál? Mert ha azt mondjátok hogy esélytelen, akkor neki se vágok - sajnos ennél jobb fényerejű telére egyelőre nem nagyon számíthatok.

#364 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 18:02

Kosárt meg kézit ügye teremben játszák és itt nem feltétlen a nagy gyújtótávolság számít, bár ez ügye attól is függ, hogy mennyire tudsz közel menni a pályához. Az viszont általában a legtöbb helyen igaz, hogy nagyon kevés a fény, de ez minden pályán más és más. Szerintem semmit nem vesztesz azzal ha kimész egy meccsre és lősz pár tesztfotót. Arra azért számíts, hogyha elég is lesz a cuccod akkor az éppenhogy kategória lesz...

#365 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 18:06

Ja, még egy dolog. Egyre több helyen hallani, hogy szerdán várható új Nikon bejelentés, remélem lesz valami jó dolog :)

#366 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 18:28

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 17:06

Ja, még egy dolog. Egyre több helyen hallani, hogy szerdán várható új Nikon bejelentés, remélem lesz valami jó dolog :)

Most olvastam el a sigma bejelentéseket, nekem elég volt az is  :eek:

A legtutibb tuti dolog az 1.4-es 30mm-es fix obi volt, DG kivitelben. De HSM-es 50-500-as volt... Szóval nyerni kéne mán azon a lottón.. :)

#367 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 18:34

Néztem a Sigmákat is, de azért a legtöbb bejelentés már a meglévő obik digigépre optimalizálását jelentette, ami nekem kb nem mond semmit...

Az új DC obik viszont érdekesek, majd meglátjuk mit tudnak.

#368 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 19:17

Éppen egy Sigma 12-24-est vettem volna az e-bayen, ha nem is lesz belőle 10-20-as vásárlás remélem az árát kissé lenyomja, várok még 1-2 hetet addig úgy se lesz nyár, a tájképek várhatnak... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#369 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 20:03

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 20:17

Éppen egy Sigma 12-24-est vettem volna az e-bayen, ha nem is lesz belőle 10-20-as vásárlás remélem az árát kissé lenyomja, várok még 1-2 hetet addig úgy se lesz nyár, a tájképek várhatnak... :)

Arra azért figyelj, hogy szerintem a legszebb tájképeket tavasszal és ősszel lehet készíteni. Nyáron a kora reggeli és késő esti órákat kivéve tök ronda fények vannak, nem is szeretem :)

#370 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 21:38

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 19:03

Arra azért figyelj, hogy szerintem a legszebb tájképeket tavasszal és ősszel lehet készíteni. Nyáron a kora reggeli és késő esti órákat kivéve tök ronda fények vannak, nem is szeretem :)

El tudnék képzelni pár agyoncsapott tájképet nyáron mondjuk Hawaii-n :p
Megyünk?  :sailor:

#371 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 21:58

Na jó, meggyőztél :)

#372 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 18:17

Ma voltam a Rossmannban, ugyanis hívattam elő náluk digitális képeket, egy olyan 22 darabot. Ezeket a tapasztalatokat szeretném megosztani veletek.

Eddig a media marktban hívattam (hívtam) elő a képeket, a fotó kioszk segítségével. Nagyon tetszettek a képek, tényleg nagyon jók voltak, kodak papírra. Most hogy megnéztem a rossmann-os képeket (nem voltak különösebb várakozásaim, úgy voltam vele, hogy ez egy parfüméria, miért lenne jó a fotólaborjuk). Hát totális döbbenet! Piszok jó képeket csinálnak! Persze már tudjátok hogy elég hülye vagyok ilyen téren, szeretek mindent megvizsgálni és körbejárni ("tesztelni" :) ), így elkövettem azt a mocsokságot, hogy pénzt (59 ft-ot darabonként  :cool: ) nem kímélve előhívattam pár képet, amik már megvoltak a MM-os kioszkból is. No itt jól kijönnek a különbségek: a rossmann-os hívás sokkal hűebb a monitoron látott képhez, míg a kioszk "optimalizálja" a képet. A rossmann-ban előhívott képeknél a világos és a sötét részletek megfelelően tartalmaztak képi információkat, a kioszk-os általában sötétített a képeken (pár havas képen a hó sötétkék lett - ez a rossmann-os képeket nem jellemzi). Több részlet, szebb (élethűbb) színek. Ehhez még annyi hozzájön, hogy ha az ember kézbeveszi a rossmann-ban és a kioszkban készült fotókat, érezni lehet, hogy a rossmann-os papír (agfa sensatis) jóval nehezebb, mint a kioszkos (kodak paper).

Innentől fogva számomra nem vitás, hogy csak a rossmann-ban hívatok elő. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy elküldöm a neten, és küldenek egy e-mailt, hogy lehet érte menni. Vasárnap elküldtem őket, és hétfőn este jött az e-mail, hogy mehetek érte (egyébként 3 napra vállalják). Mellesleg az egyik rossmann itt van az utca túloldalán, úgyhogy nekem majdnem házhoz is szállítják  :lefety:

#373 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 18:47

Monitorod meg ügye kalibrált, hogy ahhoz méred az előhivatott képeidet?

#374 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 20:46

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 17:47

Monitorod meg ügye kalibrált, hogy ahhoz méred az előhivatott képeidet?

Igen, és van hozzá ICC profil is.

Különben anélkül is ki lehet találni, hogy egy kép, amin csak hóátfúvás, azaz 99.99%-ban hó van, az vakítóan fehér. Ezzel szemben a kioszk addig sötétítette, amíg kékes/barnás/szürkés, bazi setít árnyalatok is lettek benne. Mintha grafitporral lett volna megtömködve. És ez a képernyőjén odabé a media marktban nem látszott, csak mikor kinyomtatta (előhívta?) őket...  :omg:

#375 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 21:32

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 20:46

Igen, és van hozzá ICC profil is.

Különben anélkül is ki lehet találni, hogy egy kép, amin csak hóátfúvás, azaz 99.99%-ban hó van, az vakítóan fehér. Ezzel szemben a kioszk addig sötétítette, amíg kékes/barnás/szürkés, bazi setít árnyalatok is lettek benne. Mintha grafitporral lett volna megtömködve. És ez a képernyőjén odabé a media marktban nem látszott, csak mikor kinyomtatta (előhívta?) őket...  :omg:

Fotomarketet próbáltad már? Kíváncsi lennék, ehhez képest milyen? :think:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#376 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 21:45

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 20:32

Fotomarketet próbáltad már? Kíváncsi lennék, ehhez képest milyen? :think:

Még nem. Igaz az árakat megnézve (a szállítási költséggel együtt) ők nagyobb tételnél érik meg az árukat, de ha érdekes valamikor rendelek tőlük is és leírom a tapasztalatokat.

#377 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 21:48

én régóta tervezem, hogy csinálok egy nagy tetsztet, és 4-5 "képet" mindenhol kidolgoztatok.

csak nem sikerült megfelelő képeket találnom. olyan kép kéne, ami a felbontást megmutatja, olyan is kéne, ami a színeket, de nem úgy hogy ránézésre jó, hanem tutira összehasonlítható legyen valami referencia színnel....

ha van 5letetek szóljatok.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#378 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 21:50

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 21:45

Még nem. Igaz az árakat megnézve (a szállítási költséggel együtt) ők nagyobb tételnél érik meg az árukat, de ha érdekes valamikor rendelek tőlük is és leírom a tapasztalatokat.

Én rendeltem náluk, arra lettem volna kíváncsi, a Rossmannhoz képest milyen, mert nekem nagyon tetszik. Nem drága, 10x15 45Ft, igaz, én személyesen vittem / hoztam a képeket. Ők is Kodak papírra dolgoznak.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#379 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 22:20

Én is régóta tervezek egy papírkép tesztet, de még én sem találtam megfelelő képeket.

Eddig a FujiFotoCentrumnál (www.fujinet.hu) csináltattam papírképet a Blahánál. 10*15-ös 48,- (4 napos). Fujifilm Frontier 370 minilaborral dolgoznak Fujicolor Crystal Archiv papírra.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#380 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 19:37

Holnap viszek be a munkahelyemre memóriakártyán pár képet, remélem sikerül majd kinyomtatni őket. Ha meglesz beírom hogy milyen, összehasonlítva az előhívottal.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.