Idézet: lugosi - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 18:37
No ki lett ma nyomtatva két fotó. Habár maga a nyomtató jó két éves lehet (HP 1315 ha jól emlékszem a típusára), nagyon pozitíven csalódtam benne. Jó lett a kép, meg kell mondani hogy messze nem vártam ennyit képminőségben, mint amilyen lett. A papír Forte Prophoto volt (270 g/m2 ha jól emlékszem), nem a legdrágább, de jónak tűnik.
Ha most azt veszem, hogy egy két éves technika ezt produkálja, akkor teljesen versenyképesnek kell lennie a mai nyomtatóknak egy laborral, már ha a felső(bb) kategóriás fotónyomtatókat veszem. Ez a darab anno a hp-nak valami csúcs gépe lehetett, mert akkor szerintem nem nagyon volt elterjedve a színes lcd monitor a nyomtatón, ezen meg van. Szóval érdeklődve nézegetem a teszteket.
Ma felhívtam a HP Magyarországot, kis telefonálgatás után a következőket derítettem ki (az egy képre jutó költségnek akarok valahogy utánajárni, mert ez MINDEN általam ismert tesztből kimarad, pedig a vásárlónak az első 3 legfontosabb ismérv között benne van). 6125.- ft a fotópatron, ez 125 db 10x15-ös fotóra elég. Ha ezt oszton 4-gyel (az A4-es oldal olyan 4x nagyobb lehet ennél a méretnél - ugyanis A4-es nyomtatásra kellene), akkor kijön durván 31 oldal. Így durván 200 ft az oldalankénkénti festékköltség. Ha ehhez hozzáadok kb 200 ft-ot a papírra (ennél kicsivel olcsóbban vettem a fortét), akkor olyan 400 ft per lap a költség. Az általam fentebb említett helyen 500-ért nyomják ki az A4-et. Erre jön még rá a transzferköltség. Most 3 képet rendeltem, ez 1700 ft lesz. Ez majdnem 600 ft / lap. Ha maradok ennél az árnál (egyszerre ritkán rendel az ember 20-25 A4-es lapot), akkor 200 ft-ot nyerek oldalanként, így 200 kinyomtatott A4-es fotó után már ingyenben van egy 40ezer forintos nyomtató. Plusz hozzájön az, hogy a fotó azonnal az ember kezében van. Így egy ilyen 35-40 ezres kategóriában versenyképesnek érzem az otthoni fotónyomtatást.
A napokban, remélem hogy holnap a kezemben lesz a megrendelt A4-es fotó ugyanarról amit ma kinyomtattam, így a minőségi összehasonlítást is meg tudom ejteni.
Update: míg a hozzászólást írtam, megjött az e-mail a rossmann-ból, hogy holnap mehetek a fotóimért. Kíváncsi leszek!
Szerkesztette: lugosi 2005. 02. 21. 21:12 -kor

Súgó
A téma zárva.