Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 12:38
Nikon DSLR
Elküldve: 2005. 03. 08. 15:39
Elküldve: 2005. 03. 09. 19:23
Elküldve: 2005. 03. 09. 20:00
Idézet: lugosi - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 20:23
Csak külföldi fórumokban olvastam ezekről az újabb iTTL-t támogató Sigmákról, jókat írtak róluk, viszont a konklúzió általában az volt hogy ha az ember egyszer már kipróbált egy SB800-ast akkor nem gondolkodik ezeken. Sajnos én már próbálkoztam vele és ha beledöglök sem lesz másmilyen...
Elküldve: 2005. 03. 09. 20:25
Elküldve: 2005. 03. 09. 21:40
Ami megfogott az SB800-asban az csoportos vezetéknélküli használat adta lehetőségek (akár a beépített villanóval), a kezelhetősége, sebessége stb...
http://www.nikonusa...._techniques.pdf
http://www.mir.com.my/rb/photography/hardw...SB800/index.htm
Elküldve: 2005. 03. 10. 14:46
Idézet: lugosi - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 20:23
Az Index fórumára linkelte be valaki, ott van alsotekeles kolléga, aki gyakorlati tapasztalattal rendelkezik...
http://www.sigmaphot...nuals/F14NA.pdf
Elküldve: 2005. 03. 10. 20:24
Közeledik a nagy nap mikor végre megvásárolhatom az én kicsikémet (gyk. következő hét mikor szabin leszek
Lenne egy olyen kérdésem, hogy szerintetek, hol? igazából 2 üzlet maradt. Az egyik szerepel a nikon weblapján mint hivatalos viszonteladó, a másik nem. Ott ha gond van a géppel akkor a céghez kell visszamenni vele (itt olcsobb 2,5K-val, meg van hozzá ajándék 256os kari), de ha 1-1,5 év múlva eltűník a cég a piacról kkor hová rohangáljon az ember, mert szerintem a nikon mo. nem fogja ingyé javítani. Mondjuk igaz én is lehetnék kicsit optimistább, miért az én gépem hibásodna megm, miért tünne el a cég...
Ha valaki tudna 1-2 jótanácsot adni akkor az pls ne tétovázzon, tegye meg.
thx
Elküldve: 2005. 03. 10. 20:52
Idézet: warfare - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 21:24
Közeledik a nagy nap mikor végre megvásárolhatom az én kicsikémet (gyk. következő hét mikor szabin leszek
Lenne egy olyen kérdésem, hogy szerintetek, hol? igazából 2 üzlet maradt. Az egyik szerepel a nikon weblapján mint hivatalos viszonteladó, a másik nem. Ott ha gond van a géppel akkor a céghez kell visszamenni vele (itt olcsobb 2,5K-val, meg van hozzá ajándék 256os kari), de ha 1-1,5 év múlva eltűník a cég a piacról kkor hová rohangáljon az ember, mert szerintem a nikon mo. nem fogja ingyé javítani. Mondjuk igaz én is lehetnék kicsit optimistább, miért az én gépem hibásodna megm, miért tünne el a cég...
thx
Szia!
Ha csak ennyin múlik a dolog (256MB kari, gondolom nem valami gyors + 2,5kiloforint) akkor mindenképpen a hivatalos forrást választanám. 2004. 10. 01-től a Nikon Kft, 2 év garit vállal a hivatalos forrásból származó gépekre, ne legyen rá szükséged de jól jöhet...
Szerkesztette: Szabcsi 2005. 03. 10. 21:26 -kor
Elküldve: 2005. 03. 10. 21:07
Elküldve: 2005. 03. 11. 09:01
Idézet: warfare - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 19:24
thx
Én múlt héten pénteken vettem ki szabdnapot ugyanezen okból.
Gondolom a 2,5 k-val olcsóbb 256-os kártyás bolt (nem akarok reklámot csinálni) az edigital.
Sajna én nem találtam, csak ezt az egy helyet ebben az árfekvésben (a következő helyen ár már 300,000,- lett volna)
Ezért én náluk vettem és tényleg nem hivatalos viszonteledók. Valószínűleg az olcsó ár amiatt volt (van), hogy nem magyarországon forgalombahozott gépről van szó. Én pl. francia kézikönyvet kaptam hozzá. Mondjuk ez nem baj, mert ugye megvan a magyar pdf-ben. Garanciát ők is két évet vállalnak és nem hiszem, hogy nagyon eltűnnének a piacról, mert amíg hitelt intéztem náluk, legalább 10 ember vett fényképezőgépeket. Alkalmazott meg van vagy 10 csak az eladótérben, úgyhogy nem annyira kis cég. (Legalábbis nagyon remélem
De ha tényleg csak 2500 a különbség + a kártya (az 5000 kb.) akkor vedd csak meg hivatalos helyről. Maga a magyar manual sokkal többet ér. Egyébként a gépnek kutya baja, az eladók rendesek voltak nagyon, a hitelügyintézés meg gyorsan ment és rugalmasan.
Tegnap kipróbáltam a D-70-et a Nikon FM-em jó kis huszonX éves 50mm 1,4-es optikájával. Fullmanual mód. Nagyon tetszett. Most már tudom, hogy minden régi, de jó fényerős optikámat megtartom. Csak a fénymérést kell majd így kitapasztalnom. Így egyre jobban tetszik a D-70.
Elküldve: 2005. 03. 11. 17:16
Elküldve: 2005. 03. 11. 18:28
Elküldve: 2005. 03. 11. 19:08
Idézet: saen - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 19:28
Mit jelent a "hivatalos" cucc? Azért 1 picit gázos lenne, ha pl. európai garanciás cuccot európában -már amennyiben Magyarország annak nevezhető- nem javítanának meg... Mondjuk simán el tudom képzelni sajnos. Van rá példa, pozitív meg negatív is, de nem tudom hogy a Nikon Mo. milyen filozófiát követ.
Villámkérdés: a D70-es 18-70 objektívjének mennyire lóg (lötyög) az eleje? Amit én próbáltam az eléggé (1-2mm) mozgott. Picit fura volt.
Köszi:
Elküldve: 2005. 03. 11. 19:43
Idézet: petrosilov - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 20:08
Nikon Kft-s hologramos matrica a dobozon, Nikon Kft-s garanciajegy, ilyesmi. Az EU-val nem tudom mi változott, de pl más kontinensről jött cuccot, szerintem itt nem javítanak. Az már előfordulhat, hogy mondjuk Németországban beszerzett dolgokat javítanak, de azért erre sem esküdnék meg.
Elküldve: 2005. 03. 11. 19:44
Nekem 24-85G van, ami majdnem ugyanilyen és szintén lötyög. El kell fogadni, hogy ennyiért ez van, ettől függetlenül képminőséget fura módon nem befolyásolja.
Elküldve: 2005. 03. 11. 19:45
Villámkérdés: a D70-es 18-70 objektívjének mennyire lóg (lötyög) az eleje? Amit én próbáltam az eléggé (1-2mm) mozgott. Picit fura volt.
Köszi:
Igen a 18-70 DX az ilyen, legalábbis az a 2-3 amivel eddig sikerült összefutnom, nem kell meijedni.
Elküldve: 2005. 03. 11. 20:23
Köszönöm mindenkinek a véleményét. Igazából megerősítést nyert bennem, hogy a "hazait" kell választanom.
Valóban az edigital lenne az olcsóbb hely a másik meg a digitcam, de az első újabb 2,5k előnyre tett szert.
Azonban a döntés már megszületett, s látom hétfőn este 6ig vannak nyitva, így nem lesz más dolgom mint meló után felcsüccseni a vonatra és számolgatni a perceket a találkozásig....
Sajnos anyagi korlátaim nem végtelenek így kezdetnek csak egy 512-es kari lesz, az egyébként d70 + 18-70-es optikás kit mellé.
Akkor el is érkeztem a következő kérdéshez: a sandiskből érdemes az ultra 2es változatba beruházni vagy elég a "sima"?
Elküldve: 2005. 03. 11. 20:26
Elküldve: 2005. 03. 11. 20:52
Idézet: warfare - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 21:23
Köszönöm mindenkinek a véleményét. Igazából megerősítést nyert bennem, hogy a "hazait" kell választanom.
Valóban az edigital lenne az olcsóbb hely a másik meg a digitcam, de az első újabb 2,5k előnyre tett szert.
Azonban a döntés már megszületett, s látom hétfőn este 6ig vannak nyitva, így nem lesz más dolgom mint meló után felcsüccseni a vonatra és számolgatni a perceket a találkozásig....
Sajnos anyagi korlátaim nem végtelenek így kezdetnek csak egy 512-es kari lesz, az egyébként d70 + 18-70-es optikás kit mellé.
Akkor el is érkeztem a következő kérdéshez: a sandiskből érdemes az ultra 2es változatba beruházni vagy elég a "sima"?
Szerintem az UltraII nem drágánbb annyival hogy ne érné meg, ha rászoksz a RAW-ban való kattintgatásra akkor meg főleg. Akár 10év gari is van rá forgalmazótól függően, a sebessége pedig magáért beszél.
Elküldve: 2005. 03. 12. 13:04
Kitobi: tényleg lötyög, és én is nagyon meglepődtem rajta. Pedig ám nem egy olcsó, műanyag darab, de szép a képe.
Garancia: volt valahol egy hosszabb írás azon, hogy a nikon hogyan fizet az egyes országok szervizeinek a szerelés (garanciális) után, valami itt gyökerező oka van annak, hogy nem mindent javítanak ingyen. Az azonban tényleg furcsa, hogy az európai garancia máködik Németo.-ban, Ausztriában, Fro.-ban, nálunk nem.
CF kártya: nekem a legolcsóbb Sandisk van, ha visszaolvasol egy kicsit, csináltam is egy mérést, összehasonlítva a Kingston Elite Próval. Furcsamód még gyorsabb is volt a Sandisk (pedig a nem ultra). Ezek után nem tudom elképzelni, miért adnék ki többet egy "gyorsabb" kártyáért. Egyébként az mp3center.hu oldalon nagyon jó áron lehet kártyákat venni. Ja, és mielőtt mindenki lehülyézne, a valós fotózáskor sem volt lassú a Sandisk. Szerintem nem kizárólag tájképhez, állványról.

Súgó
A téma zárva.