HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#21 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 12. 00:01

Idézet: olee - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 0:49

Közben egyre jobban tetszik nekem ez a D70...

Nekem is! A dpreview-on sok szép kép van róla. Arról nem is beszélve, hogy a teszt is pozitív.. :cool:
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#22 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 17:47

Arról van már valakinek információja, hogy mely boltokban lehet már kapni?
És valahol esetleg van részletfizetési lehetőség?
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#23 Felhasználó inaktív   [FeRkE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 19:56

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 0:28

Hol is vetted? Ezentúl én is ott fogok vásárolni.  :D
Egyébként hamár itt tartunk, a hazai fotós újságok bizony hagynak némi kívánni valót maguk után. Szakmailag még a legjobb szvsz a Fotómozaik.

Jaja, enis a fotomozaikot jaratom, de ez sem olyan mostanaban, mint egy eve, mikor eloszor vettem..
Magyarorszagon a Tripontban biztos lehet kapni D70-et, meg Digitcamben is, meg nezzetek szet a
www.depo.hu-n, ott van tobb bolt is, ahol lehet, meg arak is, hogy hol mennyi..

#24 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 16:59

Egy másik részletes teszt.

Természetesen itt is highly recommended.

#25 Felhasználó inaktív   [FeRkE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 11:07

Tokre idegesito, hogy megvan a penzem a D70-re, de sehol se lehet kapni,
se a szlovakoknal, se az osztrakoknal.. Nikon igazan belehuzhatna a gyartasba..

#26 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 17:28

Itt az oldal tanulsága szerint raktáron van.

#27 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 17:47

Idézet: [FeRkE] - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 12:07

Tokre idegesito, hogy megvan a penzem a D70-re, de sehol se lehet kapni,
se a szlovakoknal, se az osztrakoknal.. Nikon igazan belehuzhatna a gyartasba..

:D hozok én neked gépet!!
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#28 Felhasználó inaktív   steven7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 19:08

Idézet: saen - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 22:48

Végigolvastam és szerintem simán lenyomta a 300D-t, jó kis masina ez, szerintem is nagyon ajánlott :)

Halihó!

Üdvözlet mindekinek a 300D topicból  :)

Ezek fényképezőgépek és nem szkanderbajnokok, hogy lenyomják egymást  :D

(A kialakulni látszó vélemények szerint a 300D-nek jobb a CMOS szenzora mint a D70 CCD-s szenzora (kisebb zaj, jobb dinamika, stb), amit D70 az újabb elektronikával kompenzál (gyorsabb egy picit, jobb a képfeldolgozó algoritmus, stb). Az objektív pedig már "csak" pénzkérdés.)

A D70 egy nagyon jó gép (akárcsak a 300D  ;)  ), mindenkinek nagyon sok sikert és sok jó képet kívánok a használata során !!!

#29 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 10:54

sziasztok!

bár "Canon-os pribék" vagyok, de küldök egy kis olvasnivalót a tisztelt közönségnek. itt egy újabb review a masináról, lehet olvasgatni...

remélem, hogy tetszik majd!
üdv!

u.i.: hallgassátok a hangját...
.
.
.

#30 Felhasználó inaktív   [FeRkE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 19:59

Az Index Digicam oldalan kijott a D70 teszt

#31 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 12:24

Az index tesztjében a D70 vs. 300D összehasonlító képei kicsit viccesek. A Nikon képek feltűnően életlenebbek, rosszabbak. Azt pedig ne mondja senki, hogy ennyivel életlenebb képet csinál a D70. Hmmm...,érdekes...

#32 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 15:27

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 13:24

Az index tesztjében a D70 vs. 300D összehasonlító képei kicsit viccesek. A Nikon képek feltűnően életlenebbek, rosszabbak. Azt pedig ne mondja senki, hogy ennyivel életlenebb képet csinál a D70. Hmmm...,érdekes...

hát az indexes fiúknak mindíg is a canon felé húzott a szívük :)
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#33 Felhasználó inaktív   [FeRkE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 00:15

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 13:24

En ott voltam, amikor Birdie csinalta a tesztkepeket.. A szokokutas kepnel egyutt nezegettuk,
hogy mekkora kulonbsegek vannak a szinekben.. Pedig nem csak egyfele feheregyensulyt probaltunk.
A tobbi kepnel szerintem az is kozrejatszik hogy a Sigma 18-50DC nem egy csucsminoseg..
Bar az EF-S se egy L-es kategoria a Canonnal..:)

#34 Felhasználó inaktív   [FeRkE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 19:00

Akit erdekel: D70 magyar felh kezikonyv: http://d70hu.uw.hu/

#35 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:16

Kedves (leendő) tulajok, amennyiben memóriakártya vásárláson töritek a fejeteket, javaslom a Sandisk Ultra II-es szériát. Mind az 512MB-os, mind az 1GB-os igen jó  (kb 4,5MB/s-os) írási sebességgel üzemel a masinában, így az 5MB-os RAW/NEF állományok esetében a puffer megtelése után is lehet közel 1 fame/sec sebességgel lőni, a 3MB-os (L) fine JPEG-ből meg 1,5 frame/sec-mal amíg fér a kártyára. Az 512 MB-os 100 euro körül van, ami szvsz a megfizethető kategória, itthon 26 nettó körül láttam.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#36 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 21:58

Idézet: [FeRkE] - Dátum: 2004. máj. 17, hétfő - 20:00

Akit erdekel: D70 magyar felh kezikonyv: http://d70hu.uw.hu/

örülök, hogy itten is terjed a magyar manual :)

szabcsi:
sztem azért gyorsabb az Ultra II mint amennyinek íród, a D70 már támogatja a WA-t, így sztem 9mb/sec is elképzelhető ...
én 9 képet tudok a pufferbe tenni és még sosem akadt meg, hogy írja a CF-re a képeket, pedig vagy 80 képig elmentem (addig nyomtam az expo gombot), még RAW-ban sem akad meg, szóval elég gyors sztem...

#37 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 08:53

Idézet: -vadaszg- - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 22:58

örülök, hogy itten is terjed a magyar manual :)

szabcsi:
sztem azért gyorsabb az Ultra II mint amennyinek íród, a D70 már támogatja a WA-t, így sztem 9mb/sec is elképzelhető ...
én 9 képet tudok a pufferbe tenni és még sosem akadt meg, hogy írja a CF-re a képeket, pedig vagy 80 képig elmentem (addig nyomtam az expo gombot), még RAW-ban sem akad meg, szóval elég gyors sztem...

Ezeket az eredményeket 2 órányi ismerkedés után írtam, komolyabb teszteket nem végeztem az időket sem másodpercre pontosan mértem, a Canon 10D után így is  "túl" gyorsnak tűnt ezért inkább lefelé kerekítettem... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#38 Felhasználó inaktív   [FeRkE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 20:35

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 9:53

Ezeket az eredményeket 2 órányi ismerkedés után írtam, komolyabb teszteket nem végeztem az időket sem másodpercre pontosan mértem, a Canon 10D után így is  "túl" gyorsnak tűnt ezért inkább lefelé kerekítettem... :)

Ez azert van, mert a Canonoknak legendasan lassu a filekezelese, ezalol egyedul az uj udvoske,
az EOS 1D Mark II a kivetel, am imargyorsabban irkalja a kepeket a kartyara..

#39 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 09:50

A Nikon D100 technológiailag mennyire lehet lemaradva a D70 mögött? Többe kerül ugyan, de az már lassan két éves gép.

A D70-nel játszogattam mostanában, már amennyit egy MediaMarktban lehet vele próbálkozni ebben a béna neon környezetben. Nekem olyan benyomásom volt 1 óra után, hogy bazi sok felesleges dolgot is rátettek, ami engem inkább zavart (rács a keresőben - bár ez kikapcsolható, scene programok, stb.). A D100-on ezek a felesleges dolgok nem voltak rajta, sokkal jobban átláttam, hogy mit csinálok a gépen.

Egy másik benyomás, hogy nekem a Nikon D70 keresőjében sokkal kisebb volt a kép, mint amit vártam. Az analóg SLR-ekben olyan szép nagy kép van, öröm komponálni, ebben meg sokkal kisebb. Nekem a D-SLR-ben nem is a cserélhető optika a nagy vonzerő, hanem az, hogy a keresőben szép nagy képet látok, és pontosabban tudok komponálni. Itt viszont pont ez hiányzik. A Nikon D100-ban, Canon 300D-ben stb. is hasonlóan kicsi volt a kép.

Szóval, azon hezitálok, hogy nekem kezelésre sokkal jobban bejön a Nikon D100, mint a D70, de úgy gondolom, hogy a D70-enben biztos vannak olyan dolgok belül, amit javítottak, csak ez így funkcionálisan nem látszik. Meg elavult gépet ennyi pénzért.

#40 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 05:28

Idézet: olee - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 10:50

Szóval, azon hezitálok, hogy nekem kezelésre sokkal jobban bejön a Nikon D100, mint a D70, de úgy gondolom, hogy a D70-enben biztos vannak olyan dolgok belül, amit javítottak, csak ez így funkcionálisan nem látszik. Meg elavult gépet ennyi pénzért.

Nézd meg ezt.

D70-ben több a spec beállítási lehetőség, fénymérése jobb, beépített vaku/lcd jobb és a kamera működése gyorsabb. Cserébe gyengébb kereső, műanyag váz és hiányzik a portrémarkolat, mármint venni sem tudsz hozzá. Az ne zavarjon, hogy elavult a gép, ettől még működni fog, csak nekem a kereső nem ér meg másfélszeres árat...

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó