HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#881 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:09

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 17:45

NEF-et használok és utólag állítom be a Capture-ben.

Nem tudom a Digital DEE mi pontosan a NC-ben, de azt hiszem nekem ezzel meg van oldva a problémám :)

Viszont eléggé fejbe ütött, hogy megnyitottam 2db képet a NC-rel, kicsit állítgattam a dolgokat, és az 1GB RAM-om szertefoszlott, iszonyatos swap vette kezdetét.

#882 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:21

Idézet

Rossznak magyarázod, mert tisztában vagyok a lehetőségekkel, da akkor én is elmagyarázom mégegszer, hogy mit akartam mondani, bolddal kiemelem a lényeget:

Sejtettem, hogy miről van szó, viszont ki akartam emelni azt is, hogy meg lehet csinálni a dolgot úgyis hogy a képeiddel nem kell sokat (összesen 5 perc) szórakoznod, megvan a custom curve-os jpeg állomány és emellett még nef-ben is megvan minden a biztonság kedvéért. Ez a biztonság pl lehet a fehéregyensúly amit ha automatán használsz akkor tuti nem lesznek jók a képeid... Ezenkívül ha jpeg-ben dolgozol akkor meg kell elégedned a gép jpeg konverterével aminél sokkal jobb a capture + ha már úgymond "belekonvertálsz" egy curve-öt a jpegbe, utána már a módosított adaton változtathatsz később ami ismét minőségromlást eredményez. Ha pedig nef-et használsz akkor semmi előnyöd nincs a gépbe töltött custom curve-vel. Persze ha nincs elég CF kártya akkor jogos lehet :)

Ja és még annyi, hogyha nincs meg neki a Nikon Capture akkor nem tudja feltenni a custom curve-öt sem a kamerába...

#883 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:24

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 19:02

Ezen kívül segítség!!!!!
A Nikon View jó tapasztalatai után, feltelepítettem a Nicon Capture-t. Kiváncsi voltam, jobb e mint a Photoshop RAW importja. Mivel a PS-t igencsak ismerem, az NC nem jelentett, revelációt. Az viszont igen, hogy fejbe lötte a PS RAW import pluginjét. A PS teljesen elbutult az NC istallálása után. Ez nagyon idegesit, mivel lejár a triál, aztán nézhetek. A PS-be visszatettem a régi plugint és ekkor ért az igazi meglepetés. Nem a plugint irta felül, hanem a programba szakértett bele. Ez nagyon idegesít, mivel nekem a PS keresi a kenyeret.  Tapasztaltatok hasonlót?

Töröld le a photoshop plug-in könyvtárából a nikon-os file-okat és akkor újra az adobe camera raw lesz a default konverter.

#884 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:26

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 19:09

Nem tudom a Digital DEE mi pontosan a NC-ben, de azt hiszem nekem ezzel meg van oldva a problémám :)

Viszont eléggé fejbe ütött, hogy megnyitottam 2db képet a NC-rel, kicsit állítgattam a dolgokat, és az 1GB RAM-om szertefoszlott, iszonyatos swap vette kezdetét.

A Digital DEE már nincs az új Capture-ben  :p

Erőforrást meg tényleg eszi a progi, ez van sajna  :(

#885 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:27

Idézet: warfare - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 19:03

sotedeskor az AF nem boldogul mit szoktatok tenni

Ha mégis AF kell akkor próbáld a középső szenzort használni, az jobban működik kevés fénynél.

#886 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:33

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 18:21

Ja és még annyi, hogyha nincs meg neki a Nikon Capture akkor nem tudja feltenni a custom curve-öt sem a kamerába...

Ez igaz :) A többiben meg kicsit elbeszélünk egymás mellett :) Te bizonygatod nekem -aki főleg NEF-be fotózok-, hogy miért jobb a NEF, én meg magyarázom, hogy milyen jó lehet egy custom curve, ha valaki nem akar nef-be fotózni és túl sokat utófeldolgozni.. De mostmár szerintem hagyjunk másokat is szóhoz jutni, mert kicsit túlragoztam/tuk a témát :)

Hogy kicsit offoljak, mit szóltok ezekhez, hétvégén készültek, némi utómunkával: klikk

Szerkesztette: zZsOlTi 2005. 06. 21. 18:35 -kor

-ZsOlTi-

#887 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:46

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 17:55

Iiiigen! Arra kíváncsi vagyok.

Hétfő reggel arra ébredtem, hogy nem éri meg nekem a 20D+Tamron combo a nettó 360-at, ha Nikon D70 van (normális objekívvel (18-70)) nettó 188-ért. MAjdnem a duplája :eek: Azon csodálkozom, hogy eddig nem vettem meg  :respect:

Gratulálok, remélem sok örömet fog szerezni. :up:  Ha fordított sorrendben jelent volna meg a 300D és a D70, most nekem is Nikon lenne. Nikonban is megtaláltam volna a nekem megfelelő obit, azt hiszem a 80-400VR lett volna.  :up: Persze nem bántam meg a Canont, a 20D-vel meg pláne nem.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#888 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:46

Ügyesek a képek, csak továbbra is több ember kellene beléjük, szerintem az nagyon megdobná őket.

A vita meg szerintem mások számára is hasznos lehet :)

#889 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:48

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 18:46

Ügyesek a képek, csak továbbra is több ember kellene beléjük, szerintem az nagyon megdobná őket.

A vita meg szerintem mások számára is hasznos lehet :)

Vannak ám portréim is, meg élettelibb képeim, csakhát nem merem őket felrakni, amíg engedélyt nem kérek az alanyoktól (főleg barátok), de most kivételt teszek és mindjárt válogatok párat :)
-ZsOlTi-

#890 Felhasználó inaktív   Tadeusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:49

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 19:24

Töröld le a photoshop plug-in könyvtárából a nikon-os file-okat és akkor újra az adobe camera raw lesz a default konverter.

Hát ez volt az elsö, mint írtam, hogy visszaállítottam az eredeti állapotot.
Oszt mégsem!

#891 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 19:43

Idézet: Tadeusz - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 19:49

Hát ez volt az elsö, mint írtam, hogy visszaállítottam az eredeti állapotot.
Oszt mégsem!

Akkor nem a megfelelő filet törölted le...

#892 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 19:46

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 19:48

Vannak ám portréim is, meg élettelibb képeim, csakhát nem merem őket felrakni, amíg engedélyt nem kérek az alanyoktól (főleg barátok), de most kivételt teszek és mindjárt válogatok párat :)

Nem portréra gondoltam, hanem pl egy templomról szóló kép sokkal élettelibb ha van valami kis mozgás a képen, lásd pl a lenti képet (igaz ez nem templom  :p )

Kép

#893 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 20:37

És utoljára, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni a Nikonnak, hogy kiadta a semmi újat nem nyújtó D70s-t lenyomva ezzel a kifutó D70 árát. :cool: Nélkülük nem jöhetett volna létre számomra az új gép.

Vajon ki vesz D70s-t 65 000-rel drágábban, amíg van D70 a polcokon?  :nevet2:

#894 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 20:54

Igazából szerintem a Nikon szeretné ha a D70 is elfogyna. Ha ugyanannyi lenne a két gép akkor megmaradna egy csomó D70, szerintem tök jól van ez így :)

#895 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 20:58

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 21:54

Igazából szerintem a Nikon szeretné ha a D70 is elfogyna. Ha ugyanannyi lenne a két gép akkor megmaradna egy csomó D70, szerintem tök jól van ez így :)

Szerintem is, csak nem érzem elég erős indoknak a plusz 0,2 coll-t 65k-ért :D
Persze viszik is emiatt a D70-et, a Nikon eladási listán az edigitalban a 2. helyen van megelőzve a sok Coolpix-et!  :eek:
Nekem is csak arra kellett figyelnem, hogy időben vegyem és el ne fogyjon, több hete ennyi már az ára :)

#896 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:07

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 19:26

A Digital DEE már nincs az új Capture-ben  :p

Mi van helyette? Elég jó hasznát lehet venni, ahogy a mellékelt illusztráció is mutatja. Számomra (egyelőre) roppant hasznos :Đ

Csatolt fájl:

#897 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:11

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 20:58

Szerintem is, csak nem érzem elég erős indoknak a plusz 0,2 coll-t 65k-ért :D
Persze viszik is emiatt a D70-et, a Nikon eladási listán az edigitalban a 2. helyen van megelőzve a sok Coolpix-et!  :eek:
Nekem is csak arra kellett figyelnem, hogy időben vegyem és el ne fogyjon, több hete ennyi már az ára :)

Azért van ott még más is nagyobb LCD-n kívül (nagyobb puffer, mirror lock up, távkioldó zsinór, több custom curve feltöltése egyszerre ha jól emléxem), de egyébként igazad van, a plusz 65K azért túlzás. Én még 20K-val drágábban vettem -a mostani nyomott D70 árnál-, de még így is megérte :)

Szerkesztette: zZsOlTi 2005. 06. 21. 21:12 -kor

-ZsOlTi-

#898 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:15

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 19:46

Nem portréra gondoltam, hanem pl egy templomról szóló kép sokkal élettelibb ha van valami kis mozgás a képen, lásd pl a lenti képet (igaz ez nem templom  :p )

A beszúrt képedet már láttam :), tetszik. :) Azért ha már beharangoztam itt az egyik kedvenc képem a húgomról: katt
-ZsOlTi-

#899 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:15

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 22:07

Mi van helyette? Elég jó hasznát lehet venni, ahogy a mellékelt illusztráció is mutatja. Számomra (egyelőre) roppant hasznos :Đ

D-Lighting és állítólag jobb, mint a régi. Azért nem tudok nyilatkozni saját tapasztalatról mert a régit nem használtam sose :)

#900 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 21:16

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 22:11

Azért van ott még más is nagyobb LCD-n kívül (nagyobb puffer, mirror lock up, távkioldó zsinór, több custom curve feltöltése egyszerre ha jól emléxem)

Javítsatok ki, de sztem semmi ilyesmi nincsen!
1.8" helyett 2.0" LCD (de ugyanannyi px), és új firmware, ami a régire is felmegy :)

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.