HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#1141 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 29. 19:53

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 15:12

Most hiába írom be a sorozatszámát, abból úgysem tudsz meg semmit. Pl lehet, hogy az enyémet már anno megjavíttaták, ki tudja...

De azért ugye beírod?  :cool:

#1142 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 20:23

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 20:53

De azért ugye beírod?  :cool:

Hátha ez téged megnyugtat: 274455

#1143 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 20:36

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 19:23

Hátha ez téged megnyugtat: 274455

Jessz! Jessz! Amit az ebayen árulnak az ez utáni  :)  Ez is valami, megpróbálom...

És amúgy nagyon köszi.  :up:

#1144 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 18:14

Szokásos mai hülye kérdésem következik. Hirdetésben láttam Sigma AF 105/2.8D EX obit. A tulaj szerint kb. 5 éves. Ez ezek szerint még a nem-HSM verzió. Mivel az új, HSM változatról sok jót hallottam, nem hallottál-e véletlen erről? Jó-é avagy sem? Esetleg tesztet tudsz? Kerestem egyelőre, de ebben nem vagyok egy ász, és mindenhol a HSM van írva.
Beírom a zindeksz fórumra is, de mivel neked mindenre van valami teszted vagy linked, először ide teszem be :)

#1145 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 20:17

Sigma obikra nincs, sorry :)

#1146 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:39

D200 -> Itt már külön topicja van. :)

http://torzsasztal.hu/Article/showArticle?...407&la=47078968
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1147 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:45

D70-hez "Delta" markolat
http://torzsasztal.hu/Article/viewArticle?...03433&t=9034190
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1148 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:29

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 21:39

Majd holnap meglátjuk mi igaz a pletykákból, annyifélét hallani, hogy már nem mernék jóslásokba bocsátkozni :)

#1149 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 10:29

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 21:29

Majd holnap meglátjuk mi igaz a pletykákból, annyifélét hallani, hogy már nem mernék jóslásokba bocsátkozni :)

Nézelődök, a dpreview-n pár kompakt bejelentéséről érkezett hír. Remélem nem ez a nagy dobásuk, mert ez eddig elég gyengus...  :mad:

#1150 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 15:57

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 11:29

Nézelődök, a dpreview-n pár kompakt bejelentéséről érkezett hír. Remélem nem ez a nagy dobásuk, mert ez eddig elég gyengus...  :mad:

Ma már nem lesz D200 az tuti...

Igazából olvastam olyan pletykát is ami a mai történéseket támasztja alá, ott az szerepelt, hogy D200 csúszik novemberre az obikkal együtt. Ez van, én sem örülök neki.

#1151 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 16:13

Ez a négy napos jóslat jött be:

Forrás

"Probably will dsiappoint some of you (and me), the upcoming Sept. 1st announcement won't have any DSLR and lenses.

Rather, there will be four DC's, including an upgrade of 4500/990/950. Interesting spec's is the 6.1mp CCD sensor which doesn't seem to appear in any other DC. The package is supposedly much sleeker in similar style of the S series.

Two other DC's will have WiFi built-in. Although Kodak introduced one earlier this year but probably the Nikon DC's will be more integrated than the Kodak SD WiFi adaptor card version.
Not sure about the forth one.

There may be a new set of flash system.

D200 will come, just not this time. Rumor mill says November (yuck). Spec's are pretty much same as what have been floating around: F6/F100 style body, 11 point AF system, 10mp, 5fps, 50ms shutter lag, built-in flash with better CLS control capability than D70/D70s, etc."

#1152 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 16:54

Nem baj, egyelőre se váz, se obi nem érdekel, úgy döntöttem. Megrendeltem a fotónyomtatómat (Canon IP 4000), jövő héten megjön, a mostani elképzelésem szerint egy normális állvány kell, és egy normális vaku. Az állvány helyben, a vaku ebayen lenne vásárolva. Egy makroobi is jó lenne, és most láttam is egyet jó áron, és ha a vakut feláldozom, akkor bele is férne a keretbe, de azt hiszem kevesebbet használnám, inkább csak amolyan poén, rácsodálkozás lenne. Persze még elválik, hogy hogy lesz.
Az viszont jó, hogy nem hagyják le a következő vázról a vakut, mert elég bemarós lenne majd egyszer egy külön SB-800-at venni, hogy vezérelje a nem éppen olcsó vakut...

#1153 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 19:56

A vaku szerintem pont az ami ha F6/F100 alapra lesz akkor tuti lemarad...

Objektíveket sajnálom, hogy nem jelentettek be, azt vártam nagyon. Így megint egyre inkább előjött bennem, hogy kéne venni egy filmes vázat és nem kéne pedig...

#1154 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 13:40

Idézet: saen - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 18:56

A vaku szerintem pont az ami ha F6/F100 alapra lesz akkor tuti lemarad...

Objektíveket sajnálom, hogy nem jelentettek be, azt vártam nagyon. Így megint egyre inkább előjött bennem, hogy kéne venni egy filmes vázat és nem kéne pedig...

Nekem volt filmes vázam, alig tudtam megszabadulni tőle. Holt tőke, inkább ne vegyél.

#1155 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 16:07

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 14:40

Nekem volt filmes vázam, alig tudtam megszabadulni tőle. Holt tőke, inkább ne vegyél.

Nem azért venném, hogy eladjam :) Még nem döntöttem el, mert sajnálom rá a pénzt, de azért jó lenne. Igazából onnan indul a dolog, hogy kellene egy scannert is venni, családi fotógyüjteményt megőrizni, már így is sok tekercs megsárgult szerintem :( Utána meg már nem túl nagy lépés a filmes váz és lenne normális keresőm + nagylátóm is. Igazából a baj ott kezdődik, hogy beleszerelmesedtem az F6-ba, de az kicsit drága :) Most egy F100-ason gondolkozom, egész szépen esik az ára...

#1156 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 21:16

Idézet: saen - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 15:07

Nem azért venném, hogy eladjam :) Még nem döntöttem el, mert sajnálom rá a pénzt, de azért jó lenne. Igazából onnan indul a dolog, hogy kellene egy scannert is venni, családi fotógyüjteményt megőrizni, már így is sok tekercs megsárgult szerintem :( Utána meg már nem túl nagy lépés a filmes váz és lenne normális keresőm + nagylátóm is. Igazából a baj ott kezdődik, hogy beleszerelmesedtem az F6-ba, de az kicsit drága :) Most egy F100-ason gondolkozom, egész szépen esik az ára...

Te tudod, de szerintem csalódás lesz a filmes váz a digitális után.

#1157 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 21:39

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 22:16

Te tudod, de szerintem csalódás lesz a filmes váz a digitális után.

Miért? :)

#1158 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 21:44

Egy holland ismerősöm is utolsó filmes mokihánokra vadászott, F5 lett belőle amihez ajándékba adtak egy erősen leharcolt küllemű ám működőképes Kodak DCS620-at... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1159 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 22:37

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 22:44

Egy holland ismerősöm is utolsó filmes mokihánokra vadászott, F5 lett belőle amihez ajándékba adtak egy erősen leharcolt küllemű ám működőképes Kodak DCS620-at... :)

F5 nekem nem tetszik, baromi nagy. F6 kéne, csak 2000$-t kicsit sokallom érte :) Így ha egyszer belevágok, akkor marad egy használt F100, az negyed áron van...

#1160 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 08:30

Idézet: saen - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 20:39

Miért? :)

Nézd, akárki akármit mond, nem hozza azt a képminőséget, amit egy jó digitális. Persze most lehetne jönni mindenféle matematikákkal, hogy beszorzol ezt azzal, csak kérdés, hogy lesz-e rá egy 1-2 milliós imacon dobszkennered... Vagyis meg tudod-e teremteni azokat a feltételeket, hogy ne a lánc egy eleme legyen a szűk keresztmetszet. Nekem van egy 52e ft-os canon szkennerem, ez már nem a "gyagyi asztalravaló", de messze nem profi kategória. Sem papírképet, sem diát szkennelve nem hozza azt a minőséget, mint a D70.
Mennyi lehet most egy F100 jó állapotban? 100e? Ha jó minőséget akarsz, és nem csak a "filmre fotózok fíling" miatt kell, akkor ehhez kell egy dedikált filmszkenner, abból egy erős közepeset kapsz már 150e körül is. Ja, ez minimum.
Kiadtál 250e-t, de inkább többet, hogy tudd hozni közel ugyanazt a minőséget, mint a meglévő D70-eddel, csak meg kell várnod a laborálást, annak az összes lehetséges hibájával együtt, ez pénzbe kerül, mint a normális minőségű film is. További költségek. Megveszel 20 tekercs jó diát, ezzel van annyi expód, mint amennyit a D70 akkuja egy feltöltéssel megcsinál. Ez a 20 teki kb 30-40e ft. Kidolgozás pluszba olyan 15-20 erre a tekercsszámra (Szegeden 700 számla nélkül ismeretségi alapon, egyébként ált. egy ezres). Ez már felette jár a 300e ft-nak, és eshetsz neki a porszemeket retusálni a gépen, kivéve ha olyan tudású szkennert veszel, ami ezt nagyjából-egészéből elvégzi helyetted (digital ice, gem stb).

Namost, kiadtál 300e-t, és pár napot vársz, mire egyáltalán a kezedbe kerül a kidolgozott film/kép. Aztán, mivel csak fel akarod tenni a netre, vagy szerkeszteni akarsz rajta, akkor beszkenneled. Namost én jó egy évig szkennelgettem a képeket, hidd el, az első pár tekercs poén lesz, utána vasvillával sem tudnak rákényszeríteni, hogy elkezdd. Nem lesz hozzá kedved. Nekem is itt van a hátam mögött két tekercs kidolgozott Kodak T-Max, de egyszerűen nem tudom rászánni magam, hogy beszkenneljem. Egy kártyaolvasó 2500 ft, a tele egy gigát pár perc alatt áttölti a gépre...

Szóval azt mondom, de nem kell megfogadni :) hogy kiadsz 300 körül azért, hogy megközelítsd a mostani felszerelésed színvonalát jóval több szenvedéssel. Nem lenne értelmesebb inkább eladni a D70-et, megpótolni 300-zal, és venni egy minőségibb vázat? Vagy meghagyni a D70-et, és a 300-ból venni egy minőségi objetkívet, vagy 3 SB-600-at 800-ad mellé slave-nek, vagy egyáltalán, fogni a manit és befizetni egy norvég-svéd-finn körutazásra, ahol olyat fotózhatsz, amit mi csak irigyen bámulunk?  :eek:

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.