Szerkesztette: Arkangyal 2007. 04. 23. 18:09 -kor
Kerio tuzfal kerdesek...
Elküldve: 2007. 04. 23. 18:06
Elküldve: 2007. 04. 23. 18:22
Tesztet is csak egy darabot tudsz fölhozni amiben többen kételkednek.
Ja persze tudom nézegesük a logot az megmond mindent. :Đ
Elküldve: 2007. 04. 23. 18:29
Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 18:22
Tesztet is csak egy darabot tudsz fölhozni amiben többen kételkednek.
Ja persze tudom nézegesük a logot az megmond mindent. :Đ
Miről beszélsz?
Elküldve: 2007. 04. 23. 18:50
Idézet: Arkangyal - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 17:15
1. Kíváncsivá tettél, mikorra tudsz eredményekről beszámolni?
2. Na és? Ettől független az általános vélemény, amit itt, a készítői, a pc world és prohardver fórumokban olvasok.
3. Ha komolyan érdekelne és nem csak kacsát akarnál teremteni - egy általad rosszul értelmezett oldalal - az által az egy oldal alapján amit a google kidob, gondolom írnál egy e-mailt nekik, hogy meggyőződj róla...
Arki
Nos...
1. Jelenleg kevés a szabadidőm, ezért nem ígérhetek semmit. Amikor először olvastam a belinkelt cikket, az egyik tesztet végrehajtottam az általam használt programon. Az eredmény kapcsán vegyes érzelmeim voltak. Bár a program kivédte a támadást, nem az a modulja gátolta meg, amelyiknek - szerintem - a feladata lett volna.
2. Nem ismerem a Comodot, ezért írtam, hogy nem akarok vitába szállni a korábbi hozzászólóval. Azt azonban látom, hogy az elvégzett tesztek az alkalmazás kontrollra vonatkoztak. Hajlandó vagyok elfogadni a tesztnek azt az eredményét, hogy alkalmazás kontrollban kiemelkedő a Comodo teljesítménye, de ez még nem jelenti azt, hogy a "személyi tűzfalak" kategóriájában is megállja a helyét. Ennek igazolására másfajta tesztek szükségesek.
3. A belinkelt oldal (nem a Google-t használtam) a tesztelő oldala, nincs okom azt gondolni, hogy szándékosan félreinformálna. Neked van?
Üdv:
Péter
Elküldve: 2007. 04. 23. 19:13
Idézet: dungeon - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 18:50
1. Jelenleg kevés a szabadidőm, ezért nem ígérhetek semmit. Amikor először olvastam a belinkelt cikket, az egyik tesztet végrehajtottam az általam használt programon. Az eredmény kapcsán vegyes érzelmeim voltak. Bár a program kivédte a támadást, nem az a modulja gátolta meg, amelyiknek - szerintem - a feladata lett volna.
2. Nem ismerem a Comodot, ezért írtam, hogy nem akarok vitába szállni a korábbi hozzászólóval. Azt azonban látom, hogy az elvégzett tesztek az alkalmazás kontrollra vonatkoztak. Hajlandó vagyok elfogadni a tesztnek azt az eredményét, hogy alkalmazás kontrollban kiemelkedő a Comodo teljesítménye, de ez még nem jelenti azt, hogy a "személyi tűzfalak" kategóriájában is megállja a helyét. Ennek igazolására másfajta tesztek szükségesek.
3. A belinkelt oldal (nem a Google-t használtam) a tesztelő oldala, nincs okom azt gondolni, hogy szándékosan félreinformálna. Neked van?
Üdv:
Péter
Hm, bocs, azt hittem ez is valami idióta meddő vita lesz

1. Akár priviben is érdekelne, ha tudsz részletekkel szolgálni.
2.

3. Nincs, de igazad van, szerintem is én értelmeztem félre a felsorolást:
"by Carsten Fischer - Director of Product Marketing, Comodo
& David Matoušek - Founder of Matousec - Transparent security "
Na, itt külön vettem a neveket

Innen is:
Géza
Elküldve: 2007. 04. 23. 20:40
Elküldve: 2007. 04. 23. 22:32
Idézet: brd - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 20:40
Mert nem kell. Új megbízható hálózati varázsló-t futtasd le és már megy is az ICS.
Elküldve: 2007. 04. 23. 23:04
Elküldve: 2007. 04. 24. 06:11
Idézet: brd - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 23:04
Akkor nem voltál elég kitartó, de nem akarok off-topic lenni itt, ezért válassz ki egy comodo-s témát és ott segítek neked.
Elküldve: 2007. 04. 24. 06:46
Elküldve: 2007. 05. 18. 16:48
Segítséget szeretnék kérni.
Friss XP-n a képek megnézéséhez, szerkesztéséhez az ACDSee nevű program van hozzárendelve.
Az első kép megnyitásakor megkérdezte a Kerio, hogy engedélyezem-e az ACDSee futását.
Kipipáltam a szabály létrehozását és véletlenül a tiltásra nyomtam.
Az ACDSee beállításait nem találom a Hálózatbiztonság/Alkalmazások között, sem máshol.
Hogy tudom engedélyezni mégis a progi futását?
Elküldve: 2007. 05. 19. 20:57

szép lány volt az anyátok.
Én már akkor nyomultam, mikor még
jó fej volt az apátok.
Elküldve: 2007. 05. 20. 13:09
Idézet: deak21 - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 20:57

Örül, nagyon örül!
Köszönöm szépen!!!
Elküldve: 2007. 05. 29. 23:55
Idézet: Arkangyal - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 20:13

1. Akár priviben is érdekelne, ha tudsz részletekkel szolgálni.
Belefogtam. A fejtegetés az itsecurity.buzz.hu blog bejegyzéseiben lesz olvasható.
Szerkesztette: dungeon 2007. 05. 29. 23:56 -kor
Elküldve: 2007. 08. 13. 11:49
All-Seeing Eye -t szeretném engedélyeztetni kerion.
TCP/UDP 27243-27245 valami ilyesmit találtam eddig h ezeket kell engedélyeztetni.
De pontosan melyik port tipust kell megadni (echo,Ftp,stb) Ezt nem tudom. Vagy ha van esetleg egy screenshot valakinek azt nagyon megköszönném.
Elküldve: 2007. 09. 14. 21:12
Ma kénytelen voltam felrakni ezt a szar új MSN-t!

Üdv: Klown
Elküldve: 2007. 11. 27. 01:27
na mer az áttekintés-statisztika-átállitom utsó honapra-és mégis minden nulla ott!
a naplók és figyelmeztetéseknél viszont a NIPS nél és a WEB nél vannak "dolgok"
ezek is a blokkolt támadásokat jelentik?
továbbá a naplók-nips nél mit jelent a leírásnál az hogy ICMP redirect host,meg a portscan,és a bad traffic ip reserved bit set?
ugyanitt a támadási osztálynál mit jelent az hogy misc-activity,bad-unknown,network scan?
És van olyan tüzfalteszt ami nagyon részletes?olyan,ami ha okét ir ki akkor hátradölhetek mert tudhatom hogy viszonylag jól van beállitva a tüzfal?
a wigwamon teszteltem eddig,továbbá a firewall leakage testerrel és ugy tünt hogy a védelmem jól szuperált.
Elküldve: 2007. 11. 27. 11:43
Idézet: cibuu - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 2:27
na mer az áttekintés-statisztika-átállitom utsó honapra-és mégis minden nulla ott!
a naplók és figyelmeztetéseknél viszont a NIPS nél és a WEB nél vannak "dolgok"
ezek is a blokkolt támadásokat jelentik?
továbbá a naplók-nips nél mit jelent a leírásnál az hogy ICMP redirect host,meg a portscan,és a bad traffic ip reserved bit set?
ugyanitt a támadási osztálynál mit jelent az hogy misc-activity,bad-unknown,network scan?
És van olyan tüzfalteszt ami nagyon részletes?olyan,ami ha okét ir ki akkor hátradölhetek mert tudhatom hogy viszonylag jól van beállitva a tüzfal?
a wigwamon teszteltem eddig,továbbá a firewall leakage testerrel és ugy tünt hogy a védelmem jól szuperált.
ajánlom figyelmedbe az alábbi oldalt, megdöbbentő sorrend alakult ki fw vonalon. Sokan egyébként az ingyenes (és magyar nyelven is beszélő) comodo fw-t ajánlják és használják. Én egy hete térem át rá...
FW tesztek
Elküldve: 2007. 11. 29. 01:44
Online Armor Personal Firewall ról még nem hallottam ,ismeritek?jó?megbizhatÓ?
Outpost Firewall Pro 2008 -hát egyszer volt outpostom de utálat volt első látásra
úgyhogy marad a Comodo Firewall Pro vagyis akkor lecserélem a keriót rá
gondolom a Comodo Firewall Pro 3.0.10.238 is van olyan jó mint a tesztben szereplő 2.4 es.
vagy ez közel sem biztos?
Szerkesztette: cibuu 2007. 11. 29. 01:47 -kor
Elküldve: 2008. 01. 13. 21:17
Comodo Firewall Pro 2.4.19.185-öt használok. A következő a problémám: már mindent megpróbáltam, hogy működjön uTorrent alatt a Port Forwarding. Sajnos a sárga felkiáltó jel nem akar átváltani zöld pipává! Ha rámegyek a uTorrent honlapján lévő Port Forward ellenőrzésre, akkor az is hibát jelez. Amint kikapcsolom a Comodo-t úgy zöld OK-ra vált. Viszont azaz érdekes, hogy a feltöltés ennel ellenére megy maximális (40 KB/sec) sebességgel. Sőt a tracker honlapján is látom a torrentjeimet.
Vajon ez gáz?! Vagy fogadjam el így, ahogy van?! Attól még működhet jól a Port Forwarding, hogy a netes ellenőrzés hibát jelez?! :confused: Segítségeteket előre is köszönöm! Ill. szívesen vennék egy megoldást, mert már az összes neten lévőt kipróbáltam (5 szabályt is létrehoztam), de a netes ellenörző szerint feleslegesen.
Üdv: Klown