HWSW Informatikai Kerekasztal: Kerio tuzfal kerdesek... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kerio tuzfal kerdesek...

#261 Felhasználó inaktív   Arkangyal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 23. 18:06

Miről beszélsz?

Szerkesztette: Arkangyal 2007. 04. 23. 18:09 -kor

Pár szó magyar nyelven Comodo termékekről - http://comodo.freegamespalace.net

#262 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 23. 18:22

Arról hogy észérvet mostanába nem hozol föl a comodo mellett.

Tesztet is csak egy darabot tudsz fölhozni amiben többen kételkednek.

Ja persze tudom nézegesük a logot az megmond mindent.  :Đ

#263 Felhasználó inaktív   Arkangyal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 18:29

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 18:22

Arról hogy észérvet mostanába nem hozol föl a comodo mellett.

Tesztet is csak egy darabot tudsz fölhozni amiben többen kételkednek.

Ja persze tudom nézegesük a logot az megmond mindent.  :Đ

Miről beszélsz?

#264 Felhasználó inaktív   dungeon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 18:50

Idézet: Arkangyal - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 17:15

Anélkül, hogy vitába szállnék Veled.

1. Kíváncsivá tettél, mikorra tudsz eredményekről beszámolni?

2. Na és? Ettől független az általános vélemény, amit itt, a készítői, a pc world és prohardver fórumokban olvasok.

3. Ha komolyan érdekelne és nem csak kacsát akarnál teremteni - egy általad rosszul értelmezett oldalal - az által az egy oldal alapján amit a google kidob, gondolom írnál egy e-mailt nekik, hogy meggyőződj róla...

Arki

Nos...

1. Jelenleg kevés a szabadidőm, ezért nem ígérhetek semmit. Amikor először olvastam a belinkelt cikket, az egyik tesztet végrehajtottam az általam használt programon. Az eredmény kapcsán vegyes érzelmeim voltak. Bár a program kivédte a támadást, nem az a modulja gátolta meg, amelyiknek - szerintem - a feladata lett volna.

2. Nem ismerem a Comodot, ezért írtam, hogy nem akarok vitába szállni a korábbi hozzászólóval. Azt azonban látom, hogy az elvégzett tesztek az alkalmazás kontrollra vonatkoztak. Hajlandó vagyok elfogadni a tesztnek azt az eredményét, hogy alkalmazás kontrollban kiemelkedő a Comodo teljesítménye, de ez még nem jelenti azt, hogy a "személyi tűzfalak" kategóriájában is megállja a helyét. Ennek igazolására másfajta tesztek szükségesek.

3. A belinkelt oldal (nem a Google-t használtam) a tesztelő oldala, nincs okom azt gondolni, hogy szándékosan félreinformálna. Neked van?

Üdv:

Péter

#265 Felhasználó inaktív   Arkangyal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 19:13

Idézet: dungeon - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 18:50

Nos...

1. Jelenleg kevés a szabadidőm, ezért nem ígérhetek semmit. Amikor először olvastam a belinkelt cikket, az egyik tesztet végrehajtottam az általam használt programon. Az eredmény kapcsán vegyes érzelmeim voltak. Bár a program kivédte a támadást, nem az a modulja gátolta meg, amelyiknek - szerintem - a feladata lett volna.

2. Nem ismerem a Comodot, ezért írtam, hogy nem akarok vitába szállni a korábbi hozzászólóval. Azt azonban látom, hogy az elvégzett tesztek az alkalmazás kontrollra vonatkoztak. Hajlandó vagyok elfogadni a tesztnek azt az eredményét, hogy alkalmazás kontrollban kiemelkedő a Comodo teljesítménye, de ez még nem jelenti azt, hogy a "személyi tűzfalak" kategóriájában is megállja a helyét. Ennek igazolására másfajta tesztek szükségesek.

3. A belinkelt oldal (nem a Google-t használtam) a tesztelő oldala, nincs okom azt gondolni, hogy szándékosan félreinformálna. Neked van?

Üdv:

Péter

Hm, bocs, azt hittem ez is valami idióta meddő vita lesz :smoker:

1. Akár priviben is érdekelne, ha tudsz részletekkel szolgálni.

2. :respect:

3. Nincs, de igazad van, szerintem is én értelmeztem félre a felsorolást:
"by Carsten Fischer - Director of Product Marketing, Comodo
& David Matoušek - Founder of Matousec - Transparent security "
Na, itt külön vettem a neveket :omg:

Innen is:

Géza

#266 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 20:40

Arkangyal: Ha olyan nagyon jó az a Comodo, ugyan miért nincs benne "Is Running on Internet Gateway" opció (legalábbis, amit én néztem, abban nem volt)? A Kerio már a 2.x óta tudja ezt.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#267 Felhasználó inaktív   Arkangyal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 22:32

Idézet: brd - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 20:40

Arkangyal: Ha olyan nagyon jó az a Comodo, ugyan miért nincs benne "Is Running on Internet Gateway" opció (legalábbis, amit én néztem, abban nem volt)? A Kerio már a 2.x óta tudja ezt.

Mert nem kell. Új megbízható hálózati varázsló-t futtasd le és már megy is az ICS.

#268 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 23:04

Mi van akkor, ha én nem ICS-el akarok gateway-ni? Magától észreveszi, vagy hogyan működik (olyan nincs, hogy nem kell, mert másképpen kell szűrni a csomagokat)? Mégegyszer: amit én néztem, kb. fél éve, az nem tudott helyesen működni ilyen gépen.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#269 Felhasználó inaktív   Arkangyal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 06:11

Idézet: brd - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 23:04

Mi van akkor, ha én nem ICS-el akarok gateway-ni? Magától észreveszi, vagy hogyan működik (olyan nincs, hogy nem kell, mert másképpen kell szűrni a csomagokat)? Mégegyszer: amit én néztem, kb. fél éve, az nem tudott helyesen működni ilyen gépen.

Akkor nem voltál elég kitartó, de nem akarok off-topic lenni itt, ezért válassz ki egy comodo-s témát és ott segítek neked.

#270 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 06:46

Ez kerio topik brd  ;) .itt comodo-z :)

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 04. 24. 06:52 -kor

#271 Felhasználó inaktív   guho 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 16:48

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Friss XP-n a képek megnézéséhez, szerkesztéséhez az ACDSee nevű program van hozzárendelve.
Az első kép megnyitásakor megkérdezte a Kerio, hogy engedélyezem-e az ACDSee futását.
Kipipáltam a szabály létrehozását és véletlenül a tiltásra nyomtam.
Az ACDSee beállításait nem találom a Hálózatbiztonság/Alkalmazások között, sem máshol.
Hogy tudom engedélyezni mégis a progi futását?

#272 Felhasználó inaktív   deak21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 20:57

Intrusions/Enable Application Behavior Blocking alatti Advanced gombra kattint, Applications fülön ACDSee megkeres, mellette Starting oszlopban deny-ra kattint, hogy permit (de legalábbis ask) legyen, OK, OK, örül. ;)
Én már akkor csajoztam, mikor még
szép lány volt az anyátok.
Én már akkor nyomultam, mikor még
jó fej volt az apátok.

#273 Felhasználó inaktív   guho 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 20. 13:09

Idézet: deak21 - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 20:57

Intrusions/Enable Application Behavior Blocking alatti Advanced gombra kattint, Applications fülön ACDSee megkeres, mellette Starting oszlopban deny-ra kattint, hogy permit (de legalábbis ask) legyen, OK, OK, örül. ;)

Örül, nagyon örül!

Köszönöm szépen!!!

#274 Felhasználó inaktív   dungeon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 23:55

Idézet: Arkangyal - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 20:13

Hm, bocs, azt hittem ez is valami idióta meddő vita lesz :smoker:

1. Akár priviben is érdekelne, ha tudsz részletekkel szolgálni.

Belefogtam. A fejtegetés az itsecurity.buzz.hu blog bejegyzéseiben lesz olvasható.

Szerkesztette: dungeon 2007. 05. 29. 23:56 -kor

#275 Felhasználó inaktív   Totilaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 11:49

Sziasztok kérdésem a következő:
All-Seeing Eye -t szeretném engedélyeztetni kerion.
TCP/UDP 27243-27245 valami ilyesmit találtam eddig h ezeket kell  engedélyeztetni.
De pontosan  melyik port tipust kell megadni (echo,Ftp,stb) Ezt nem tudom. Vagy ha van esetleg egy screenshot valakinek azt nagyon megköszönném.

#276 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 21:12

Üdv!

Ma kénytelen voltam felrakni ezt a szar új MSN-t!  :omg:  Viszont a Kerio-nak valami miatt nagyon nem tetszik! Csak nem tudom, hogy mi az!  :think:  Hiába van az összes Messenger "kipipálva", engedélyezve így sem enged fel! Most csak úgy tudok felmenni az MSN-re, ha kilépek belőle.  :(  Ha valaki tud rá gyógyírt, akkor legyen szíves megosztani velem! Előre is köszönöm!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#277 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 01:27

a kerioban hol találom azt hogy milyen támadásokat blokkolt?
na mer az áttekintés-statisztika-átállitom utsó honapra-és mégis minden nulla ott!
a naplók és figyelmeztetéseknél viszont a NIPS nél és a WEB nél vannak "dolgok"
ezek is a blokkolt támadásokat jelentik?
továbbá a naplók-nips nél mit jelent a leírásnál az hogy ICMP redirect host,meg a portscan,és a bad traffic ip reserved bit set?
ugyanitt a támadási osztálynál mit jelent az hogy misc-activity,bad-unknown,network scan?

És van olyan tüzfalteszt ami nagyon részletes?olyan,ami ha okét ir ki akkor hátradölhetek mert tudhatom hogy viszonylag jól van beállitva a tüzfal?
a wigwamon teszteltem eddig,továbbá a firewall leakage testerrel és ugy tünt hogy a védelmem jól szuperált.
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#278 Felhasználó inaktív   donpepe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 11:43

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 2:27

a kerioban hol találom azt hogy milyen támadásokat blokkolt?
na mer az áttekintés-statisztika-átállitom utsó honapra-és mégis minden nulla ott!
a naplók és figyelmeztetéseknél viszont a NIPS nél és a WEB nél vannak "dolgok"
ezek is a blokkolt támadásokat jelentik?
továbbá a naplók-nips nél mit jelent a leírásnál az hogy ICMP redirect host,meg a portscan,és a bad traffic ip reserved bit set?
ugyanitt a támadási osztálynál mit jelent az hogy misc-activity,bad-unknown,network scan?

És van olyan tüzfalteszt ami nagyon részletes?olyan,ami ha okét ir ki akkor hátradölhetek mert tudhatom hogy viszonylag jól van beállitva a tüzfal?
a wigwamon teszteltem eddig,továbbá a firewall leakage testerrel és ugy tünt hogy a védelmem jól szuperált.

ajánlom figyelmedbe az alábbi oldalt, megdöbbentő sorrend alakult ki fw vonalon. Sokan egyébként az ingyenes (és magyar nyelven is beszélő) comodo fw-t ajánlják és használják. Én egy hete térem át rá...

FW tesztek

#279 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 01:44

asszem leváltom a Kerio 4.5.916 omat,mert ezek szerint elég szar tüzfal!

Online Armor Personal Firewall ról még nem hallottam ,ismeritek?jó?megbizhatÓ?
Outpost Firewall Pro 2008 -hát egyszer volt outpostom de utálat volt első látásra
úgyhogy marad a Comodo Firewall Pro vagyis akkor lecserélem a keriót rá

gondolom a  Comodo Firewall Pro 3.0.10.238  is van olyan jó mint a tesztben szereplő 2.4 es.
vagy ez közel sem biztos?

Szerkesztette: cibuu 2007. 11. 29. 01:47 -kor

Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#280 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 21:17

Üdv!

Comodo Firewall Pro 2.4.19.185-öt használok. A következő a problémám: már mindent megpróbáltam, hogy működjön uTorrent alatt a Port Forwarding. Sajnos a sárga felkiáltó jel nem akar átváltani zöld pipává! Ha rámegyek a uTorrent honlapján lévő Port Forward ellenőrzésre, akkor az is hibát jelez. Amint kikapcsolom a Comodo-t úgy zöld OK-ra vált. Viszont azaz érdekes, hogy a feltöltés ennel ellenére megy maximális (40 KB/sec) sebességgel. Sőt a tracker honlapján is látom a torrentjeimet.

Vajon ez gáz?! Vagy fogadjam el így, ahogy van?! Attól még működhet jól a Port Forwarding, hogy a netes ellenőrzés hibát jelez?!  :confused: Segítségeteket előre is köszönöm! Ill. szívesen vennék egy megoldást, mert már az összes neten lévőt kipróbáltam (5 szabályt is létrehoztam), de a netes ellenörző szerint feleslegesen.

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.