HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#1 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 02. 19:53

Ma nagyot szívtam egy tv. tuner kártyával. Ugyan olcsó volt, de legalább szar. Azt hittem, hogy legalább egy Mo-n kapható kártyával a magyar adásokat be lehet fogni, de nem. Tv2, rtl klub nincs, cartoon network nincs, ha németországra állítom a területkódot, mint ahogy a boltban tanácsolták. Létezik olyan kártya egyáltalán, amelyiken egy normális magyar kábel tv. valamennyi programját be lehet fogni? Úgy hogy hangja is legyen, és színes is legyen? Köszi: Fender

#2 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 20:12

Milyen tunerkátya? Próbáltad e Europe területkóddal? Próbáltad e Cable, és Antenna részt is végig szkennelni? Stb stb... biztos, hogy jónak kell lennie, nekem az ezeréves 5 éves tunerkártyám is simám ment, fogott minden adót, pedig még a drivere se igazán volt tökéletes.

#3 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 20:16

Ez inkabb driver meg kezeloprogi problemanak tunik.
DScaler-t probaltad mar TV nezesre? Legtobb tunerrel megy.

Nekem PCTV Pro-m volt, nem volt ilyen jellegu problemam vele, meg kulso progikkal sem. (volt azonban mas, sokkal idegesitobb... A kep es hangminoseg :( )

Most Terratec Cinergy400-am van, ezzel viszont eleg rendesen meg kellett kuzdeni, mire megtalaltam az idealis driver, meg capture progi beallitas kombinaciot, de megerte, sokkal szebb kepe van, mint a PCTV-nek.

Havernal ellenben az Asus TVFM kartyaval nem akarta megtalalni a koliban a legujabb DScaler a csatornakat, holott rendesen felismeri, hogy Philips hardver van rajta (ez van a Terratec Cinergy-ken is)

#4 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 20:27

én 1 honapja vettem ezt LeadTek TV2000EXT TV/FM sztereo + távirányító
minden csatornát befogott:)  igaz szokatlan nekem a kezelése, de annyi baj legyen :)
Szerintem ár teljesitmény gyöztes:) szép a képe

#5 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 20:56

Mercury a tv kártya neve, és most 9.900 ft a szegedi media marktban. Én is azt gondoltam, hogy legalább az adók bejönnek rajta, lehet, hogy kicsit gyengébb képpel. Ez borzasztó, hogy külön program kell hozzá, hogy működjön? Europe országkód nincs benne, nem tudom a cable és antenne részt szkennelni, mert egyszerűen nics ilyen lehetőség. Minden bizodalmam elszállt a kártyával szemben, így holnap vissza fogom kérni a pénzt. Utána nézek ennek a LeadTek-nek, ami csak úgy magától befogja a csatornákat. Nincs kedvem még egy tv tunerrel küzdeni, a gyerekek számítógépébe lenne 4-5 adót néznek csak. Hlnap még veszámolok a fejleményekről, kösz a hozzászólásokat! Fender

#6 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 21:06

én is rizikoztam, aztán valaki venni akart egy tunert hát mielőtt odaadtam neki megkuksiztam magamnál, aztán pár napra vettem egyett ami agyanolyan volt :)

#7 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 21:07

Idézet: fender - Dátum: 2004. április 2, péntek - 22:00

Mercury a tv kártya neve, és most 9.900 ft a szegedi media marktban. Én is azt gondoltam, hogy legalább az adók bejönnek rajta, lehet, hogy kicsit gyengébb képpel. Ez borzasztó, hogy külön program kell hozzá, hogy működjön? Europe országkód nincs benne, nem tudom a cable és antenne részt szkennelni, mert egyszerűen nics ilyen lehetőség. Minden bizodalmam elszállt a kártyával szemben, így holnap vissza fogom kérni a pénzt. Utána nézek ennek a LeadTek-nek, ami csak úgy magától befogja a csatornákat. Nincs kedvem még egy tv tunerrel küzdeni, a gyerekek számítógépébe lenne 4-5 adót néznek csak. Hlnap még veszámolok a fejleményekről, kösz a hozzászólásokat! Fender

Nézd meg a gyártó honlapján, van-e új driver már a kártyához. Esetleg azt sem lenne rossz kideríteni, milyen chip van rajta, akkor valami általános driverrel is lehet próbálkozni.

(Csak lábujjhegyen jegyzem meg, hogy nagyságrendileg +500 Ft-ért 'márkás', azaz Pinnacle tunert is lehetett volna kapni. Nem csúcsminőség, de mindenki ismeri és rendes drivereket adnak hozzá. Igaz, valószínűleg nincs a MMban.)

#8 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 21:31

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 2, péntek - 19:20

Havernal ellenben az Asus TVFM kartyaval nem akarta megtalalni a koliban a legujabb DScaler a csatornakat, holott rendesen felismeri, hogy Philips hardver van rajta (ez van a Terratec Cinergy-ken is)

Igy is van.
Hardvert gyártani nem nehéz. Adott a tuner meg a chip, rápakolják egy kártyára és kész.
Viszont megfelelő drivert/szoftvert késziteni már nemigen hajlandóak a dzsunkagyártók. A nevesebbeknél is van, hogy bugos, de azért jórészt működik, lásd Pinnacle.

Az Asusnak meg szintén hulladék a szoftvere (először Ezvcr by Cyberlink, most meg Home theater by Intervideo). Pedig a saját maga által készitettek anno jók voltak (Asus Live, meg Dvcr).
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#9 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 11:27

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 2, péntek - 19:20

DScaler-t probaltad mar TV nezesre? Legtobb tunerrel megy.

Nekem PCTV Pro-m volt, nem volt ilyen jellegu problemam vele, meg kulso progikkal sem. (volt azonban mas, sokkal idegesitobb... A kep es hangminoseg :( )

Most Terratec Cinergy400-am van, ezzel viszont eleg rendesen meg kellett kuzdeni, mire megtalaltam az idealis driver, meg capture progi beallitas kombinaciot, de megerte, sokkal szebb kepe van, mint a PCTV-nek.

Hű, az elég gáz, mert a pinnacle eléggé alapmű képminőséget illetően! Nekem is Pro-m van és nagyonnagyon jó a képe! Szerintem valami zavarra érzékeny lehetett a kártyád.
A drivert viszont jól elcseszték. A régivel nagyon jól megy, alacsony prociterheléssel, csak képrögzítéskor átmegy secamba.... (?) Az újjal faca minden, de magasabb a prociterhelés... Ez egy PIII500 gépnél bizony sokat jelent!

SzaboZE

#10 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 13:11

Visszavittem a kártyát a mm-ba, szó nélkül visszaadták az árát. Az eladó elmondta, hogy nekik sem jött be az rtlklub, de a kártya biztos jó, csak hát a szoftver. Hát a végeredmény szempontjából tök mindegy, hogy miért sz@r. Még azt ismondta, hogy egyszer már volt olyan kártya, ami minden adót befogott, de a másik náluk kapható kártyának olyan a hozzáadott suoftvere, hogy semmilyen adót nem lehet vele Mo-n venni. Azért ez elképesztő, hogy egy raklap olyan kártyát árulnak, amit Mo-n igen korlátozottan lehet használni (csak épp a két fő magyar adót nem fogja). Arról nem is beszélve, hogy még a képe sem volt jó, a legtöbb adónál függőleges csíkok futottak a képen. OFF tegnap a feleségem vett egy olcsó gőztisztítót is, mivel semmivel sem tisztított jobban, minha egy szivaccsal töröltük volna, csak éppen sokkal macerásabb, azt is visszavittük, és vissza is vették  ;) . Erről ennyit ON. De legalább a vackokat simán visszaveszik, ha még rögtön kiderül hogy semmire sem való. Akkor: mit ajánlotok, amihez jó szoftvert adnak a boltban, nem kell vele kínlódni, és még a képe is jó? Köszi: Fender

#11 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 14:19

miro/pinnacle pctv pro-kkal vagy terratec cinergy kartyakkal nagyon nagyot nem hibazhatsz (ezek kozul imho terratec kartyak jobbak, noha nekem is pctv pro-m van); hosszabb ideje (~1 ev) a huginal van egy leadtek xp2000deluxe, de ezt en senkinek nem ajanlanam, aki jot akar maganak

a csatornakat illetoen: pctv pro-mhoz talaltam mar olyan wdm driver-t amivel pl. az rtlklub-ot nem lehetett neha befogni, erdekes jelenseg volt, de azert tobbnyire jo

teruletkodokat illetoen: nekem (meg jopar emberkenek) pctv pro-n Austria+Cable volt a megfelelo kombinacio, de ugyanez a huginal a leadtek xp2000dx-en mar nem jott be, nala a Hungary+Antenna a nyero paros (de a kepe sokkal rosszabb a pctv pro-nal)

szo mi szo, _szerintem_ ha mukodo es jo tunert akarsz viszonylag (!) keves szivassal akkor cunergy 4/600 vagy pctv pro; en csak azert maradtam eddig pctv pro-nal, mert anno mikor vettem meg sok volt a szivas a cinergy-kkel linux alatt
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#12 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 14:57

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2004. április 3, szombat - 12:31

Hű, az elég gáz, mert a pinnacle eléggé alapmű képminőséget illetően! Nekem is Pro-m van és nagyonnagyon jó a képe! Szerintem valami zavarra érzékeny lehetett a kártyád.

Nem valami zavarra, hanem MINDEN zavarra erzekeny a kartya.

Ugyanis igen erosen lesporoltak rola a tapszurest... (ertsd: NINCS rajta)

3rd gen PCTV Pro-m volt, MT2032 tuneres, mar maga az egychipes tunerje sem produkal olyan jo kepet, mint a klasszikus Philips tuner, ami meg az elso generacion volt, illetve amit mas gyartok mai napig hasznalnak, ezt tetezte a tapfesz ingadozaskor fellepo csikozodas.

#13 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 15:05

Idézet: kla - Dátum: 2004. április 3, szombat - 15:23

szo mi szo, _szerintem_ ha mukodo es jo tunert akarsz viszonylag (!) keves szivassal akkor cunergy 4/600 vagy pctv pro; en csak azert maradtam eddig pctv pro-nal, mert anno mikor vettem meg sok volt a szivas a cinergy-kkel linux alatt

Terratec-kel tenyleg van szivas, Terratec driverei eleg rosszak.
Inkabb Philips referenciadriverrel hajtom WinXP, azzal van hang is :D

Linux supportot nem ismerem, de mikor a Google-val kerestem a "philips saa7134 driver"-re, akkor egy csomo linuxos oldal jott be, miszerint a 2.6.x-es linuxoktol felfele alapbol benne van a csomagban.

#14 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 03. 17:25

Hali!
AJánlom figyelmedbe a LifeView kártyáit, közepes árkategória, közepes képminőség, stb, de nagyon jó driverek...

#15 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 17:42

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 3, szombat - 16:09

Linux supportot nem ismerem, de mikor a Google-val kerestem a "philips saa7134 driver"-re, akkor egy csomo linuxos oldal jott be, miszerint a 2.6.x-es linuxoktol felfele alapbol benne van a csomagban.

No, ez jo hir. Anno is olt mar mukodo linuxos driver, csakhat alig talaltam embert aki arrol zamolt volna be, hogy gond nelkul mukodik is :)) A legtobbszor a hanggal volt bibi (ill. annak hianyaval :)) Szoval inkabb biztosra mentem. Meg nem tudom, mi lesz a kovetkezo tuner ha ezt egyszer lecserelem, de valoszinuleg ennek a ket cegnek (Pin/Tt) a cuccai kozul valamelyik.
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#16 Felhasználó inaktív   hagyo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 20:19

Idézet: fender - Dátum: 2004. április 2, péntek - 20:00

Mercury a tv kártya neve, .......

Hali

Engem is megáldott a sors egy ilyennel, de végülis
másik szoftal /Chris-TV/ tökéletesen müködik, szép a képe.

#17 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 07:22

Idézet: hagyo - Dátum: 2004. április 3, szombat - 19:23

Hali

Engem is megáldott a sors egy ilyennel, de végülis
másik szoftal /Chris-TV/ tökéletesen müködik, szép a képe.

Ezt a drivert az internetről szedted le?

#18 Felhasználó inaktív   hagyo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 09:18

Idézet: fender - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 6:26

Ezt a drivert az internetről szedted le?

Ez nem driver, hanem progi a Mercury sajátja helyett, innen: http://www.honositom...hu/kateg2t.html

De a saját progijával is bejönnek a csatornák ha Germany -t állitasz be, kivéve a legfelső
CCIR21-31 kábelcsatornák. Legalábbis nálunk ott is ad jelet a szolgáltató.

Szerkesztette: hagyo 2004. 04. 04. 09:23 -kor

#19 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 20:23

Hmm akkor a terratec tv 600 at érdemes megvenni? én tv ből vennék fel sokat szal  kép és hangelcsúszásokat nem szeretnék látni :D
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#20 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 20:48

Idézet: tigga - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 21:27

Hmm akkor a terratec tv 600 at érdemes megvenni? én tv ből vennék fel sokat szal  kép és hangelcsúszásokat nem szeretnék látni :D

Terratec topik utolso oldala.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó