Tv tuner kártya van amelyik jó?
Elküldve: 2007. 02. 17. 23:36
Elküldve: 2007. 02. 18. 16:11
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 0:36
Igen, nekem is úgy tűnik, hogy hiába egy volt ez első mpeg4-es felvevő, és hiába a Plextor név, elég magára hagyott vonal ez... sajnos. És még drága is.

A kis Leadtek kütyü viszont egész ígéretesnek tűnik, és ahhoz képest nem is drága.
Elküldve: 2007. 02. 19. 01:03
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 0:36
Most nézem csak, hogy neked meg ADS külső digitcuccod van. Megkérdezhetem, hogy hol laksz? Csak azért, mert ha véletlenül Miskolcon, akkor megnézném egyszer, mert anno én is szemeztem vele.
Szerkesztette: pmikloska 2007. 02. 19. 01:03 -kor
Elküldve: 2007. 02. 19. 21:41
Szofverileg is tökéletes nekem. Beyond TV 4.5-el használom. HW-es tömörítés és egyéb finomságok.
Elküldve: 2007. 02. 19. 22:51

Idézet
* VGA kimenet: 9-tűs Mini-Din Jack (átvitelhez)
* Video bemenet: Kompozit és S-Video
* Audio bemenet: 2 darab RCA Jack, 3.5 mm Stereo Jack
* Audio kimenet: 3.5 mm Stereo Jack
* VGA kimenet: 15-tűs D-Sub
* Video kimenet: Kompozit
* Távirányító: van, beépített infra-vevő
* PC nélkül is használható (csak monitor és hangfal szükséges)
* A TV adások automata szkennelése
* Sleep Timer
* OSD menü
Felbontások:
* 640x480 @ 60 Hz / 75 Hz
* 800x600 @ 60 Hz / 75 Hz / 85 Hz
* 1024x768 @ 60 Hz / 75 Hz / 85 Hz
* 1280x1024 @ 60 Hz
Esetleg van valakinek ilyene? vélemények? Érdemes megvenni vagy van ennél jobb is

Igaz azt nem írták, hogy HW-es tudása van-e, de gondolom nincs

Szerkesztette: Hippo 2007. 02. 19. 22:58 -kor
Elküldve: 2007. 02. 20. 13:49
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 22:41
Szofverileg is tökéletes nekem. Beyond TV 4.5-el használom. HW-es tömörítés és egyéb finomságok.
64-bites driver? Nehogy azt mondd, hogy rajtad is úrrá lett a vista 64-bites változata? Sztem ez még jó ideig csak népbutítás lesz, hogy vegyél új cuccokat stb.
Nekem Core 2 Duo van, de jól megvagyok az xp-vel... 64 bites programokat meg ahogy hallom, még nem nagyon írnak.
Ezért ne add el, ha egyébként jól működik a szerkezet. Vaaagy, rájöttél, hogy jó-jó, de mégsem olyan jó, és más márkát/típus vennél?
Elküldve: 2007. 02. 20. 14:02
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 23:51

Esetleg van valakinek ilyene? vélemények? Érdemes megvenni vagy van ennél jobb is

Igaz azt nem írták, hogy HW-es tudása van-e, de gondolom nincs

Hát, ez bizony hardveres eszköz, csak nem úgy, ahogy te szeretnéd. Ez egy olyan kütyü, ami nem képes felvételre, viszont minden létező analóg jelet tud fogadni (célhardver), rá tudod kötni a videódat, kamerádat stb., és ez továbbítja/fordítja a jelet a monitorodnak, magyarul a monitorodon tudsz tv-t nézni vele anélkül, hogy bekapcsoltad vna a gépet, ugyanis az nem is kell hozzá. Ez olyakor jó, ha van otthon egy tök szuper, óriási monitorod (az mindegy, hogy crt vagy lcd), és azon szeretnéd nézni a tv-t úgy, hogy ne zúgjon a gép mellette. Vagy ha csak úgy van egy felesleges monitor otthon, amit jó lenne tv-nek használni. Vagy ha van egy kivetítőd, amin szeretnél tv-t nézni, bár, akkor már jobb egy videó, ahhoz is van távvezérlő, meg tudja fogni a tvcsatornákat is stb.
Száz szónak is egy a vége, neked nem ez kell

Szerkesztette: pmikloska 2007. 02. 20. 14:03 -kor
Elküldve: 2007. 02. 20. 21:17
Kérlek segítsetek! Most vettem egy Hauppauge WinTv PVR USB2 ketyerét, nagyon frankón műxik, tv2-rtlklub oké, de az M1-en nincs hangom. Ha elhangolom be tudom állítani a hangot, de akkor meg ugyebár a képen csak hangyák szaladgálnak.
Hogyan tudok hangot varázsolni azn M1-re?
Please!
Laci.

Elküldve: 2007. 02. 20. 23:30
Idézet: pmikloska - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 13:49
Nekem Core 2 Duo van, de jól megvagyok az xp-vel... 64 bites programokat meg ahogy hallom, még nem nagyon írnak.
Ezért ne add el, ha egyébként jól működik a szerkezet. Vaaagy, rájöttél, hogy jó-jó, de mégsem olyan jó, és más márkát/típus vennél?
64bites drivert télleg lehet kicsit komolyan veszem

Tegnap felraktam a Vistát és sajna a BeyondTv nem igazán akarja megkeresni a csatornákat mint XP alatt, bár ez sztem nem a tuner gondja, hanem a szoftveré, amiben bízom hogy a következő verzióban javítanak.
Szóval azt mondjátok, hogy egyenlőre nem sok jelentősége vana 64 bitnek?
Elküldve: 2007. 02. 20. 23:31
Idézet: pmikloska - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 14:02
Száz szónak is egy a vége, neked nem ez kell

Köszi lemondok, akkor lemondok róla

És azt hiszem, hogy az ADS Instant TV Deluxe (USB)-s tunerem is megtartom

Elküldve: 2007. 02. 21. 10:41
Idézet: hegelaci - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 22:17
Kérlek segítsetek! Most vettem egy Hauppauge WinTv PVR USB2 ketyerét, nagyon frankón műxik, tv2-rtlklub oké, de az M1-en nincs hangom. Ha elhangolom be tudom állítani a hangot, de akkor meg ugyebár a képen csak hangyák szaladgálnak.
Hogyan tudok hangot varázsolni azn M1-re?
Please!
Laci.

Szia!
Wow, végre valaki, akinek ugyanolyan cucca van, mint nekem

Nálam ilyen probléma nem volt, viszont nem talált meg mindent a kábelen, amikor a Cable-t választottam ki, így egy-egy újratelepítés után mindig úgy találja meg az összes csatornát, hogy először a Cable szerint, aztán az Antenna szerint is végigfuttatom, így mindegyik megvan.
Azt javaslom, hogy próbáld meg te is így, hátha van egy olyan M1, aminek hangja is van. Nálunk is a kábelen van olyan csatorna, ami két helyen is fogható.
Vagy egy másik lehetőség, hogy a hang nélküli M1-nek a csatornaszerkesztőben állítsd át a hangnormáját (PAL BG vagy PAL DK). Ne zavarjon meg a PAL része, a BG és a DK között a hangvivő frekvencia a különbség.
Vagy állítsd át a hangot szeretóról monóra. Más ötletem nincs.
Elküldve: 2007. 02. 22. 17:10
Újra szeretnék kicsit több funkcionalitást kicsalni a gépből így megint TV tunner vásárlásán gondolkodom.
Előte egy Pinnacle valamilyen PCTV volt nekem ami nem akart működni SP2 alatt.
Így most szeretnék venni egy újat de fogalmam sincs hogy milyet.
A lényeg hogy egy 19" os TFT-n nézném a dolgokat így fontos a minnél nagyob felbontás min 800*600 vagy 1024*768 és nem csak a felbontás hanem a minőség is számít, de legfőképpen olyan szempontból hogy fel is szeretnék venni adásokat,filmeket,sorozatokat stb....
A gépem: ABIT IC7-G;P4 3.06Ghz HT 800FSB 1MB L2;2*512 DDr400 Dual Chanen Ram;Geforce6600GT 128Mb GDDR3; PATA 120Gb MAXTOR 7200RPM 4MB Puffer; SATA 160GB SAMSUNG 7200RPM 8MB Puffer
Szóval ehez a géphez kellene egy optiális kártya, árat nem mondok mert nem tom hogyé mennek mostanság de a ényeg hogy a 15e inkább csak alúlról szeretném megközelíteni illetve ha lehetséges elkerülni.
Előre is Köszönöm a segítséget
Vissza meg nem olvastam mert suli van.(sajnálom és szégyenkezek is de remélem segítettek :Đ )
Elküldve: 2007. 02. 22. 22:39
Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 16:10
Igen, a Pinnacle nem volt túl jó választás.
A többi gyártó termékét nem, nem ismerem túlzottan, de a Leadtek tunereivel nem lesz panasz.
A drágább kategóriából(20-22e) a WinFast PVR2000-et, vagy PVR3000 Deluxe-ot tudom ajánlani(utóbbi még nem nagyon kapható), ezek hardveres encoderrel rendelkeznek, a gép különösebb terhelése nélkül rögzítik a műsort(mpeg1-2)
Az olcsóbb kategóriában verhetetlen a WinFast TV2000XP Expert(10-12e), vagy Global(8-9e)
Normális driver XP-re, és Vista-ra is, funkciógazdag, kulturált szoftver(WinFast PVR2) XP-n, és Vista-n is. A két kártya képességeiben, minőségben teljesen megegyezik, a Global olcsóbb ára a modernebb Si tuner, és a lespórolt plusz (fölösleges?)szoftereknek köszönhető. Létezik belőle rádió nélküli változat is, könnyen összetéveszthető a kettő!
Elküldve: 2007. 02. 23. 00:59
Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 18:10
Újra szeretnék kicsit több funkcionalitást kicsalni a gépből így megint TV tunner vásárlásán gondolkodom.
Előte egy Pinnacle valamilyen PCTV volt nekem ami nem akart működni SP2 alatt.
Így most szeretnék venni egy újat de fogalmam sincs hogy milyet.
A lényeg hogy egy 19" os TFT-n nézném a dolgokat így fontos a minnél nagyob felbontás min 800*600 vagy 1024*768 és nem csak a felbontás hanem a minőség is számít, de legfőképpen olyan szempontból hogy fel is szeretnék venni adásokat,filmeket,sorozatokat stb....
A gépem: ABIT IC7-G;P4 3.06Ghz HT 800FSB 1MB L2;2*512 DDr400 Dual Chanen Ram;Geforce6600GT 128Mb GDDR3; PATA 120Gb MAXTOR 7200RPM 4MB Puffer; SATA 160GB SAMSUNG 7200RPM 8MB Puffer
Szóval ehez a géphez kellene egy optiális kártya, árat nem mondok mert nem tom hogyé mennek mostanság de a ényeg hogy a 15e inkább csak alúlról szeretném megközelíteni illetve ha lehetséges elkerülni.
Előre is Köszönöm a segítséget
Vissza meg nem olvastam mert suli van.(sajnálom és szégyenkezek is de remélem segítettek :Đ )
Én csak azt nem értem, hogy miért írják annyian hogy tunner, mikor az tuner!! Hihhetetlen... engem nagyon zavar :confused:
Más: tök mindegy, milyen monitor van a gépen, tök mindegy, milyen az alaplapod, meg a videókártyád...
és óriási hülyeség megírni, hogy nagy felbontást szeretnél.
A gép csak a felvételnél kell, hogy erős legyen, itt is a processzor, az elég sok memória és a hdd gyorsasága kellhet. A többi felesleges.
A tv nézéshez meg akár egy P1 233-mas is elég lenne! Tudom, mert nekem már akkor is volt tv-tuner-em.
Ja, és a felbontás: a tv adások felbontása PAL rendszer esetén 720*576. Szóval lehet neked atom nagy felbontású monitorod, ez van, ezt kell szeretni.
Majd 10 év múlva Mo.on is lesz HDTV (elvileg 2012-ig kell bevezetni a földi digitális műsorszórást, ami nem is biztos, hogy HD lesz, csak digitális, az meg lehet a mai rendszer is, amit a műholdakról foghatsz már régóta, plusz majd úgy járunk, mint az Euro-val, hogy tovább halasztjuk...), addig viszont még többször cserélsz gépet is, az tuti

Egyébként nem gáz, hogy nem olvasod végig az egész fórumot, én is mindig haragudtam, ha valaki letolta a másikat az ilyenért, hiszen nem olvashatunk vissza akár 50-60-100 oldalt is, hogy vajon feltették-e már ezt a kérdést stb.
No, de bocs a fenti kirohanásomért, ha valakit is bántott, de sajnos olyan sok az olyan "tudatlan", aki alapvető, logikus dolgokkal sincs tisztában.
Ja igen! A Pinnacle tuner is megy SP2 alatt, csak a megfelelő szoftver kell neki, még a gyáriból is van olyan verzió, amivel szépen megy!
Szerkesztette: pmikloska 2007. 02. 23. 01:12 -kor
Elküldve: 2007. 02. 23. 13:43
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 22:41
Azt ugye tudod, hogy a PVR-350-hez sincs?
Állítólag készül(get), de jelenleg nincs.
Elküldve: 2007. 02. 23. 19:57
Idézet: fodorb - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 18:45
Megtudná valaki mondani, hogy a Hauppage pvr 500 ast távírányítóval hol lehet legközelebb Bp hez kapni ?
Nem tudom, hogy itthon forgalmazzák-e. Én az öcsémmel hozattam egy PVR500MCE kitet Angliából.
A kártya nagyon érzékeny a jelerősségre és a zavarokra, emiatt sokan panaszkodnak rá különböző fórumokon. Pl. itt.
Ugyanazzal a kábellel, amivel a PVR350-esem tökéletes képet ad, ennek a kártyának - egyelőre - borzalmas a képminősége, de még próbálkozom.
Elküldve: 2007. 02. 23. 23:31
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 13:43
Állítólag készül(get), de jelenleg nincs.
Igen tudom, több fórumtárs írására már lemondtam a 64bitről

Elküldve: 2007. 03. 04. 12:14
TV Tunert szeretnék venni.
Sok fórumot olvastam már, de nem sikerült konkrét típust találni, hisz minden kérdésemre nem sikerült választ találni.
Olyan kártyát keresek:
-Vista Media Center kompatibilis
-Támogatja a rádiót és a TV-t is
-A Teletextet vagy a képernyőre írja, vagy a program egy külön ablakban jeleníti meg. De semmiféleképpen valami webes böngészőben.
-Természetesen jó képet adjon, és kis erőforrással (HW tömörítés) jó minőségben tudjon tömöríteni/felvenni
-lehessen távirányítani
-legyen time-shifting funkció
-ha lehet ne a line-in bemenettel kelljen összekötni a hangkártyával, hanem valahol a gépen belül.
-az sem baj ha stereo
-minél nagyobb felbontást támogasson
-de azért megfizethető legyen

Ha valaki tud segíteni, azt megköszönném?

Zoli