HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2301 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 08:59

Idézet: World-Soft - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 13:14

Üdv!
TV Tunert szeretnék venni.
Sok fórumot olvastam már, de nem sikerült konkrét típust találni, hisz minden kérdésemre nem sikerült választ találni.

Olyan kártyát keresek:
-Vista Media Center kompatibilis
-Támogatja a rádiót és a TV-t is
-A Teletextet vagy a képernyőre írja, vagy a program egy külön ablakban jeleníti meg. De semmiféleképpen valami webes böngészőben.
-Természetesen jó képet adjon, és kis erőforrással (HW tömörítés) jó minőségben tudjon tömöríteni/felvenni
-lehessen távirányítani
-legyen time-shifting funkció
-ha lehet ne a line-in bemenettel kelljen összekötni a hangkártyával, hanem valahol a gépen belül.
-az sem baj ha stereo
-minél nagyobb felbontást támogasson
-de azért megfizethető legyen :)

Ha valaki tud segíteni, azt megköszönném? :respect:

Zoli

Nem értem, miért erőlteti mindenki ezt a vista-t... :confused:
Értsétek meg, a Vista-hoz sok gyártónak még nincs driver-e!

Másik: NINCS OLYAN, hogy egy tv-tuner minél nagyobb felbontást támogasson! A tv adások sugárzása szabványok szerint történik, Magyarországon PAL rendszer van, ami 720x576-os felbontást jelent! Nem lesz sem kisebb, sem nagyob!! ennél. :reklamacio:

Hardveres tömörítésű eszközökből kicsi a valaszték, így a teletext-ről is csak annyit írnék, örülhetsz, ha megy. Ezt azért írom, mert a webböngészővel megjelenített txt-t kifogásoltad. Nem rossz az sem, egy korábbi tv-tuneremhez így működött, gyors volt, esztétikus, szerettem. :)

Ja, és még valami: a hardveres tömörítőknek mindenképpen a PCI buszon át megy a hangja is, mivel már a kátyán lévő chipről a tömörített anyag érkezik oda. Nem is lehetne külön kábellel megoldani, azt csak külső forrás esetén használhatod.
A nem hardveres tuner-ek között is hasonlóan van már megoldva, csak az olcsóbb, vagy régebbi típusokat kell még külön a hangkártyára kötni (házon kívül, vagy belül).

#2302 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 12:17

Idézet: pmikloska - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 7:59

Nem értem, miért erőlteti mindenki ezt a vista-t... :confused:
Értsétek meg, a Vista-hoz sok gyártónak még nincs driver-e!

Másik: NINCS OLYAN, hogy egy tv-tuner minél nagyobb felbontást támogasson! A tv adások sugárzása szabványok szerint történik, Magyarországon PAL rendszer van, ami 720x576-os felbontást jelent! Nem lesz sem kisebb, sem nagyob!! ennél. :reklamacio:

Hardveres tömörítésű eszközökből kicsi a valaszték, így a teletext-ről is csak annyit írnék, örülhetsz, ha megy. Ezt azért írom, mert a webböngészővel megjelenített txt-t kifogásoltad. Nem rossz az sem, egy korábbi tv-tuneremhez így működött, gyors volt, esztétikus, szerettem. :)

Ja, és még valami: a hardveres tömörítőknek mindenképpen a PCI buszon át megy a hangja is, mivel már a kátyán lévő chipről a tömörített anyag érkezik oda. Nem is lehetne külön kábellel megoldani, azt csak külső forrás esetén használhatod.
A nem hardveres tuner-ek között is hasonlóan van már megoldva, csak az olcsóbb, vagy régebbi típusokat kell még külön a hangkártyára kötni (házon kívül, vagy belül).

Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen, ezért akkor javítok:

-tudtommal nem minden kártyának lesz Media Centerrel kompatibilis drivere. Legalábbis az XP MCE-nél hajdanán ezt olvasta. Nem szeretnék olyan kártyát ami soha nem is lesz kompatibilis.

-"nagyobb felbontást támogasson" Tisztában vagyok a PAL méreteivel, de nem mindegy, hogy egy kártya 352x288, 720x576, stb. képméretben is tud adást rögzíteni (HW).

-mivel HW-es a tömörítés ezért várható hogy a kártya végzi a tömörítést, és a PCI-on megy a gép felé a betömörített anyag (kép és hang), de ha csak a TV-t akarom nézni akkor eddigi tapasztalataim szerint a tunert össze kell kötni a hangkártyával. Mivel nekem a LINE-IN bemenet foglalt, ezért írtam, hogy olyan kártya érdekel amit nem csak a LINE-IN-en keresztül lehet összekötni.

Tehát akkor így módosítanám kérdésem.
World-Soft

#2303 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 12:43

Idézet: World-Soft - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 13:17

Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen, ezért akkor javítok:

-tudtommal nem minden kártyának lesz Media Centerrel kompatibilis drivere. Legalábbis az XP MCE-nél hajdanán ezt olvasta. Nem szeretnék olyan kártyát ami soha nem is lesz kompatibilis.

-"nagyobb felbontást támogasson" Tisztában vagyok a PAL méreteivel, de nem mindegy, hogy egy kártya 352x288, 720x576, stb. képméretben is tud adást rögzíteni (HW).

-mivel HW-es a tömörítés ezért várható hogy a kártya végzi a tömörítést, és a PCI-on megy a gép felé a betömörített anyag (kép és hang), de ha csak a TV-t akarom nézni akkor eddigi tapasztalataim szerint a tunert össze kell kötni a hangkártyával. Mivel nekem a LINE-IN bemenet foglalt, ezért írtam, hogy olyan kártya érdekel amit nem csak a LINE-IN-en keresztül lehet összekötni.

Tehát akkor így módosítanám kérdésem.

Ha még az XP Media Center Edition-hoz sem volt driver, akkor mit várhatunk a Vista-hoz? Sztem ezt magad is kitalálhatod... ha én tippelnék, akkor semmit...

Nincs már 100 éve olyan, hogy egy hardveres rögzítő 352x288-ba rögzítene... szóval bocsi, de ez elég buta kérdés volt.

A hardveres tömörítők nem csak akkor tömörítenek, amikor te felvenni akarsz, tévedésben vagy. A hardveres tuneren a jel (kép és hang) már a kártyán közvetlenül az encoder chip-re megy, ami tömöríti, és onnan tovább a PCI buszra, így nincs különbség a tv nézés és a felvétel között. Így ezek a kártyák nem is képesek (és a szoftverükben ezért nincs is a kiválasztásukra lehetőség) pl. DV, tömörítetlen videó, vagy DivX felvételre. Csak egyet tudnak, MPEG-2-be rögzíteni. Hopp, most jut eszembe, van már olyan hardveres chip is, és így tuner is, ami MPEG-4-be is tud, ott persze választható az MPEG-4 (~DivX) is.
Amikor tehát egy hardveres tuner-en nézel tv-t, akkor is a tömörített videót nézed már!
Rögzítéskor ezt csak elkezdi másolni a merevlemezre. Éppen ezért jó a hardveres, mert igazából csak másolást végez.

Szerkesztette: pmikloska 2007. 03. 05. 12:49 -kor

#2304 Felhasználó inaktív   World-Soft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 13:08

Idézet: pmikloska - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 11:43

Ha még az XP Media Center Edition-hoz sem volt driver, akkor mit várhatunk a Vista-hoz? Sztem ezt magad is kitalálhatod... ha én tippelnék, akkor semmit...

Nincs már 100 éve olyan, hogy egy hardveres rögzítő 352x288-ba rögzítene... szóval bocsi, de ez elég buta kérdés volt.

A hardveres tömörítők nem csak akkor tömörítenek, amikor te felvenni akarsz, tévedésben vagy. A hardveres tuneren a jel (kép és hang) már a kártyán közvetlenül az encoder chip-re megy, ami tömöríti, és onnan tovább a PCI buszra, így nincs különbség a tv nézés és a felvétel között. Így ezek a kártyák nem is képesek (és a szoftverükben ezért nincs is a kiválasztásukra lehetőség) pl. DV, tömörítetlen videó, vagy DivX felvételre. Csak egyet tudnak, MPEG-2-be rögzíteni. Hopp, most jut eszembe, van már olyan hardveres chip is, és így tuner is, ami MPEG-4-be is tud, ott persze választható az MPEG-4 (~DivX) is.
Amikor tehát egy hardveres tuner-en nézel tv-t, akkor is a tömörített videót nézed már!
Rögzítéskor ezt csak elkezdi másolni a merevlemezre. Éppen ezért jó a hardveres, mert igazából csak másolást végez.

-Bocs. Azért kértem tanácsot, hogy ne kelljen az összes piacon kapható TV-tunert megvennem, hogy ki tudjam próbálni melyik megy XP Media Centerrel és melyik ne.

-És találkoztam olyan kártyával amit nagyban hirdettek 352x288-as felvételi lehetőséggel. Lehet, hogy már nem jellemző, de éppen azért írtam le, hogy ha valaki ajánl egy kártyát, akkor ne utólag legyen az, hogy ja de ez azért nem jó, mert... Az meg azért mert..... (Így leírtam minden eszembe jutó olyan dolgot amit elvárok egy kártyától)

-Amúgy ha nem kell összekötni a TV-tunert a hangkártyával, akkor miért láttam mindegyik kártyán vagy kívül (LINE-IN), vagy házon belüli összekötési lehetőség....?

Ha már ennyi mindent tudsz, akkor mondhatnál 1-2 konkrét ajánlatot is.
World-Soft

#2305 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 13:11

Hauppauge PVR-350: MCE és Vista driver is készül hozzá, HW-es + Line in is van rajta, FM rádió stb.. Nemrég tettem szert egy ilyenre és nem csalódtam benne :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2306 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 13:25

Idézet: World-Soft - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:08

-Bocs. Azért kértem tanácsot, hogy ne kelljen az összes piacon kapható TV-tunert megvennem, hogy ki tudjam próbálni melyik megy XP Media Centerrel és melyik ne.

-És találkoztam olyan kártyával amit nagyban hirdettek 352x288-as felvételi lehetőséggel. Lehet, hogy már nem jellemző, de éppen azért írtam le, hogy ha valaki ajánl egy kártyát, akkor ne utólag legyen az, hogy ja de ez azért nem jó, mert... Az meg azért mert..... (Így leírtam minden eszembe jutó olyan dolgot amit elvárok egy kártyától)

-Amúgy ha nem kell összekötni a TV-tunert a hangkártyával, akkor miért láttam mindegyik kártyán vagy kívül (LINE-IN), vagy házon belüli összekötési lehetőség....?

Ha már ennyi mindent tudsz, akkor mondhatnál 1-2 konkrét ajánlatot is.

Igen, most agyaltam, és leesett, hogy a lényeget lehagytam, hogy melyik kártya lehet jó... de úgy látom, az utánam író kolléga már meg is írta. Igen, én is ezt ajánlottam vna, ez az egyetlen, aminek MCE támogatása van.

Amikor azt látod, hogy 352x288-cal hirdetik, és hardveres, akkor az azért van, mert Mo.on a Ramiris Rubin Rt. nagykereskedés forgalmazza csak a Hauppauge márkát, és ott valami okos ember beírta már jópár éve ezekhez a termékekhez a leírásba, hogy 352x288, közben meg nagy hülyeség... ráadásul azt is olvasom a tőlük átvevő (és így nagyon hasonló) webboltok oldalán, hogy Bt8x8 chip van rajtuk, ami megint butaság, mert akkor az nem lenne hardveres eszköz, mert az a hagyomásnyos tunereken van. Na azokra írták régen, hogy 352x288, de arra is csak azért, mert régebbi P1 meg hasonló gépek még nem tudtak vna felvenni teljes felbontásban, kevés volt a teljesítményük. Tehát a kártyák már akkor is ugyanazt a 720x576-os jelet adták a PCI busznak, csak rögzíteni nem lehetett ilyenbe.
A hang viszont tényleg külön kábelen ment még akkor.
A mai olcsó tunerek, ahogy azt az előbb is írtam, még mindig ilyenek, biztosan ilyet láttál te is, a hardveres hátulján viszont a jack dugó vagy külső bemenet miatt van ott, vagy pedig kimenet miatt. De azokat nem kell a hangkártya line-in-jébe kötni. Ha bemenet, akkor ugye beledugsz valamilyen hangforrást, amit rögzíteni akarsz a kártyával, ha kimenet, akkor meg ráköthetsz valamilyen felvevő eszközt, vagy erősítőt, de ez utóbbit meg hülyeség, mert a PCI-on úgyis kimegy a hangkártyára a hang, onnan meg hangfalra van kötve a géped.

Egyébként csak belső, vagy esetleg külső eszköz is érdekel?

#2307 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 13:36

Wow, most néztem meg, az én Hauppauge külső tuneremhez is van már Vista driver, sőt, a 64-bites Vista-hoz is van driver. :up:  Ez jó. Bááár, nekem meg nem kell Vista... :confused:

#2308 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 15:44

Idézet: pmikloska - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:36

Hauppauge külső tuneremhez

Melyik is az? PVR USB2, HW-s tömörgetővel ?

BTW az hogy lehet, hogy az ADS (Instant TV Deluxe USB) szintén HW-s, szintén Conexant csipes, és NINCS MCE drivere?! :eek:
A support szerint nincs, és kész.

Azon gondolkodtam, hogy végülis hardverileg nagyon hasonló lehet, mint egy hasonló külső tuner. Valahogy meg kéne erőszakolni egy MCE driverrel. A Hauppauge-s nem megy, próbáltam :(

#2309 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 17:29

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 16:44

Melyik is az? PVR USB2, HW-s tömörgetővel ?

BTW az hogy lehet, hogy az ADS (Instant TV Deluxe USB) szintén HW-s, szintén Conexant csipes, és NINCS MCE drivere?! :eek:
A support szerint nincs, és kész.

Azon gondolkodtam, hogy végülis hardverileg nagyon hasonló lehet, mint egy hasonló külső tuner. Valahogy meg kéne erőszakolni egy MCE driverrel. A Hauppauge-s nem megy, próbáltam :(

Igen, az. PVR-USB2. :)

#2310 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 17:52

Idézet: pmikloska - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 11:43

Így ezek a kártyák nem is képesek (és a szoftverükben ezért nincs is a kiválasztásukra lehetőség) pl. DV, tömörítetlen videó, vagy DivX felvételre. Csak egyet tudnak, MPEG-2-be rögzíteni.

Szerintem olvass utánna egy kicsit a témának, mert botrányos, hogy mennyi hülyeséget írtál itt össze.
Hardveresen csak MPEG-1,2-be tudnak rögzíteni, de szoftveresen, bármilyen telepített codec-kel(szoftverfüggő).
A már tömörített jelet is csak akkor küldi át a képernyőre, ha a szoftvere támogatja. Bizonyos típusoknál választható. Hagyományos üzemmódban kell az audio kábel.
Digitális adásoknál van kizárólag MPEG-2, vagy x264 megjelenítési lehetőség, attól függően, hogy a szolgáltató mit pakol a stream-be.

World-Soft:
Neked meg ahogy mondtam:)
PVR2000 egyelőre 32bites Vista-val, PVR3000 Deluxe 32, és 64bitessel is mehet.

#2311 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 17:20

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 18:52

Szerintem olvass utánna egy kicsit a témának, mert botrányos, hogy mennyi hülyeséget írtál itt össze.
Hardveresen csak MPEG-1,2-be tudnak rögzíteni, de szoftveresen, bármilyen telepített codec-kel(szoftverfüggő).
A már tömörített jelet is csak akkor küldi át a képernyőre, ha a szoftvere támogatja. Bizonyos típusoknál választható. Hagyományos üzemmódban kell az audio kábel.
Digitális adásoknál van kizárólag MPEG-2, vagy x264 megjelenítési lehetőség, attól függően, hogy a szolgáltató mit pakol a stream-be.

World-Soft:

Szerintem meg az botrányos, ahogy itt beszóltál. Ha ennyire okos vagy, miért nem akkor szóltál hozzá, mikor a többiek érdeklődtek. Pl. a Leadtek-nek van olyan külső usb2-es tunere, amin olyan encoder chip van, ami mpeg-4-be is tud hardveresen tömöríteni. A Hauppauge PVR kártyáinak a gyári szoftvere pedig nem tud csakis mpeg-1 és 2-be rögzíteni. Egyáltalán van Hauppauge cuccod???

Az utána szót pedig egy n-nel írjuk...

Szerkesztette: pmikloska 2007. 03. 10. 17:28 -kor

#2312 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 17:58

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 18:52

World-Soft:

Azt el is felejtettem megírni, hogy én a gyári szoftverével haszálom, szerintem a legtöbben nem szeretnek buherálni, egyszerűen csak használni úgy, ahogy eredetileg "ki lett találva".

#2313 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 19:40

Idézet: pmikloska - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 16:20

Szerintem meg az botrányos, ahogy itt beszóltál. Ha ennyire okos vagy, miért nem akkor szóltál hozzá, mikor a többiek érdeklődtek. Pl. a Leadtek-nek van olyan külső usb2-es tunere, amin olyan encoder chip van, ami mpeg-4-be is tud hardveresen tömöríteni. A Hauppauge PVR kártyáinak a gyári szoftvere pedig nem tud csakis mpeg-1 és 2-be rögzíteni. Egyáltalán van Hauppauge cuccod???

Az utána szót pedig egy n-nel írjuk...

Nem szóltam volna be, ha nem írsz hülyeséget úgy, hogy közben lenézed a másikat, mert nem tud valamit, vagy rosszol van informálva. Nem tudom, mennyire vagyok okos, de annyira biztos, hogy ne játsszam meg magam mások előtt. Valószínűleg nem lógok egész nap a neten, így nem látok minden kérdést, de az illetőnek pl. korábban egy másik fórumon válaszoltam a hasonló kérdésére.
Természetesen kizárólag gyári szoftverről van szó. Nincs Hauppauge "cuccom", de ha tényleg csak ennyire képes a szoftvere, akkor már nem is nagyon vágyok rá. Maradok a Leadtek-nél.
Utánnam a vízözön.

#2314 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 20:30

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 20:40

Nem szóltam volna be, ha nem írsz hülyeséget úgy, hogy közben lenézed a másikat, mert nem tud valamit, vagy rosszol van informálva. Nem tudom, mennyire vagyok okos, de annyira biztos, hogy ne játsszam meg magam mások előtt. Valószínűleg nem lógok egész nap a neten, így nem látok minden kérdést, de az illetőnek pl. korábban egy másik fórumon válaszoltam a hasonló kérdésére.
Természetesen kizárólag gyári szoftverről van szó. Nincs Hauppauge "cuccom", de ha tényleg csak ennyire képes a szoftvere, akkor már nem is nagyon vágyok rá. Maradok a Leadtek-nél.
Utánnam a vízözön.

Nem nézek le senkit, ez teljesen távol áll tőlem, maximum más-más az emberek "stílusa, írásmódja", így az enyém is. Hülyeségeket sem írtam. Most is inkább te játszod a nagy bölcset. De nem keveredem tovább vitába veled, igazad van.
Egyáltalán nem játszom meg magam senki előtt. Vannak ismereteim, saját tapasztalataim, és ráadásul ha valaki hardveres mpeg-1/2 encoder kártyát vesz, akkor nem értem miért kell neki a szoftveres mpeg-4 stb. kódolás lehetősége... Ez érthetetlen kukacoskodás.
Az egyik itt kérdezőnek pl. még hosszabb időt is rászántam megkeresni a szükséges szoftvert/drivert.
Nem ülök egész nap a net előtt, jobb dolgom is van annál, sőt, kizárólag ezt a fórumot szoktam megnézni időnként, mivel már máskor is sikerült segítenem olyannak, akivel azóta is barátságban vagyunk, pedig nagyon nem egy korosztály a miénk...
A márkaháborúnak egyáltalán nem vagyok híve, minden gyártótól jöhet ki jó és rossz eszköz is, és a vásárló igényei is mások. De azért vicces, hogy a Leadtek mpeg-4-be kódoló tunerről sincs információd...

Utánam: egy n-nel van!

Szerkesztette: pmikloska 2007. 03. 10. 20:37 -kor

#2315 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 12:26

Idézet: pmikloska - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 19:30

De azért vicces, hogy a Leadtek mpeg-4-be kódoló tunerről sincs információd...

Miből gondolod? Mert nem említettem? Egyszerűen halott ötlet, nincs sok értelme ilyet vásárolni.
De ha érdekel néhány részlet:
WinFast WalkieTV - külső, melegszik, hangos hűtés, külön táp
Phillips TDA8275 Si tuner, 9bites AD konverter, comb filter, Conexant helyett a WIS chip-je tömöríti az anyagot, és itt sincs lehetőség a hardveres felvételen kívül mást választani.
"és ráadásul ha valaki hardveres mpeg-1/2 encoder kártyát vesz, akkor nem értem miért kell neki a szoftveres mpeg-4 stb. kódolás lehetősége... "
Pontosan a lehetőségről van szó. Még ha nem is használom, jó dolog tudni, hogy megtehetem.
De fordítva is igaz. Semmi szükségem hardveres kártyára, de alig várom, hogy megérkezzen a PVR3000-em. Millió más oka is lehet, amiért valaki hardveres kártyát vesz.
És mielőtt teljesen összekevernéd a DVD szabványt a PAL szabványokkal:
''Az ipari standard mintavételezési frekvencia 14.75MHz
A PAL (625/50) rendszerben egy sor hossza 64us melyből aktív 52us (a maradék a horizontális kioltáshoz kell).
Horizontális felbontás értékének meghatározása: sorhossz x mintavételezési frekvenciával azaz 52x14.75=767
A vertikális felbontás pedig 576 mivel 2db 288-as félképből áll össze (váltottsoros megjelenítés) ''

Szóval jó lesz az 768*576-nak is, és ha van hozzá normáli tunered, ki is tudod használni:
The CX23880/CX23881 is designed to efficiently utilize the available 132 Mbps PCI bus. The 32-bit words are output on the PCI bus with the appropriate image data under the control of the DMA channels. The video stream consumes bus bandwidth with average data rates varying from 44 Mbps for full-size 768 x 576 PAL RGB32, to 4.6 Mbps for NTSC CIF 320 x 240 RGB16, to 0.14 Mbps for NTSC ICON 80 x 60 8-bit mode.
Üdv!

#2316 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 10:35

Ezekről a Hauppauge HVR tunerekről nincs esetleg valakinek gyakorlati tapasztalata?
Jelenleg a 3000-est nézegettem. Milyen a képe, milyen chip van rajta, jobb-e a képe, mint a PVR-150-esnek (most ez van a gépben). ;)

Ahogy nézem ez csak szoftveresen tömörít, úgyhogy kilőve. A HVR 1300 viszont már hardveres.

Ezen például ilyen chipek vannak:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Lauda 2007. 03. 12. 10:59 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2317 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 14. 11:14

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 11:35

Ezekről a Hauppauge HVR tunerekről nincs esetleg valakinek gyakorlati tapasztalata?
Jelenleg a 3000-est nézegettem. Milyen a képe, milyen chip van rajta, jobb-e a képe, mint a PVR-150-esnek (most ez van a gépben). ;)

Ahogy nézem ez csak szoftveresen tömörít, úgyhogy kilőve. A HVR 1300 viszont már hardveres.

Ezen például ilyen chipek vannak:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Üdv

Látod, a buta vitázásba bonyolódás helyett inkább neked válaszoltunk volna... de most itt a válasz ;)
Szóval a chip-et nem néztem rajta, fenti kolléga egyébként is jobban értene hozzá, de ami az első gondolatom erről a kártyáról: ez abban különbözik a sima PVR 150,250,350-estől stb., hogy a tuner földi digitális adás vételére is alkalmas, ahogy azt a tetején láttam (DVB-T).
Szerintem ezért nem érdemes most leváltani egy másikat, ha van, ha nincs, akkor meg előre gondolva a messzi jövőre :D vehetsz ilyet is.
Nekem is ilyen távirányítóm van egyébként, nagyon kényelmes fogású, meg hát szép is, és valahol ez is számít. :)

#2318 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 18:54

A fentieket csak megerősíthetem: Magyarországon még jó néhány évig csak akkor érdemes hibrid kártyát venned, ha a DVB-T -t ki tudod rajta használni. Ez csak akkor megy, ha a lakhelyedről rálátsz (!) a Széchenyi- vagy Kabhegy-re. Nekem volt, de már el is adtam, mert hiába lakom Bp-en, a feltétel nem teljesült ...

#2319 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 15. 23:55

Idézet

Látod, a buta vitázásba bonyolódás helyett inkább neked válaszoltunk volna... de most itt a válasz 
Szóval a chip-et nem néztem rajta, fenti kolléga egyébként is jobban értene hozzá, de ami az első gondolatom erről a kártyáról: ez abban különbözik a sima PVR 150,250,350-estől stb., hogy a tuner földi digitális adás vételére is alkalmas, ahogy azt a tetején láttam (DVB-T).
Szerintem ezért nem érdemes most leváltani egy másikat, ha van, ha nincs, akkor meg előre gondolva a messzi jövőre  vehetsz ilyet is.
Nekem is ilyen távirányítóm van egyébként, nagyon kényelmes fogású, meg hát szép is, és valahol ez is számít. 

Idézet

A fentieket csak megerősíthetem: Magyarországon még jó néhány évig csak akkor érdemes hibrid kártyát venned, ha a DVB-T -t ki tudod rajta használni. Ez csak akkor megy, ha a lakhelyedről rálátsz (!) a Széchenyi- vagy Kabhegy-re. Nekem volt, de már el is adtam, mert hiába lakom Bp-en, a feltétel nem teljesült ...

Igazából nem is a digitális adások vétele miatt érdekelt volna. Arra gondoltam, hogy a rajta lévő chip esetleg jobb minőségű képet szolgáltathat, mint ez a PVR 150-es. Nem mintha a mostani rossz volna, de nem bánnám ha tisztább, élesebb képe lenne.

Köszi a tanácsokat! :respect:

Szerkesztette: Lauda 2007. 03. 15. 23:56 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2320 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 09:41

A normál sugárzású, analóg TV-vevő kártyáknál kb. 2-3éve volt amikor elérték a fejlődés mostani állapotát. Könnyen elképzelhető, hogy a 720(768)*576-os jelből innentől kezdve már nem lehet jobb minőséget kicsikarni.
Más dolgokra viszont még rá lehet mozdulni: jobb megjelenítő, jobb szoftveres felskálázás (ezért a DirectX és a videókártya felelős) pl: 576*720>>>1024*1280.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.