HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2321 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 16. 12:47

Nekem HVR-1300 van. A PVR-350-et cseréltem le, és azért nem 150-est vettem, mert... csak. Azt hittem, hogy majd digitévé, hűdefasza, miazmás, aztán mégsem :)

Képminősége a 350-hez képest kicsit elmosottabb (gondolom más szűrői vannak), ezért gyengébb minőségű adásnál szebb.
Megkockáztatom, hogy a csip ugyanaz mint a 150-esen, csak még egy digitévé funkció is bele van rakva.

Összességében jobb mint a 350, különösen, hogy megy S3-ban, míg a régi (valami eszement HW verzió lehetett) nem.

Én is 1280*1024-ben nézem, VMR9-cel (Media Center), ezt tudtommal a VGA csinákolja. Nincs fent PureVideo codec, csak a free DScaler MPEG Filters.

#2322 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 09:41

Köszönöm, akkor marad a karesz! ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2323 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 10:28

Sziasztok!

Van most nálam egy avermedia avertv box9 típusú külső tuner, de sajnos nincs hozzá meg a power adapter :( Valakinek nincs közületek ilyene? Vagy valaki tudna segíteni milyet kéne szerezni hozzá?

előre is köszönöm!

#2324 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 19. 14:57

Idézet: Capri - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 11:28

Sziasztok!

Van most nálam egy avermedia avertv box9 típusú külső tuner, de sajnos nincs hozzá meg a power adapter :( Valakinek nincs közületek ilyene? Vagy valaki tudna segíteni milyet kéne szerezni hozzá?

előre is köszönöm!

Valamilyen speciális csatlakozója van az adapternek?

#2325 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 18:06

Idézet: pmikloska - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 13:57

Valamilyen speciális csatlakozója van az adapternek?

Nem, nem speciális. Csak nem tudtam milyen paraméterekkel kell rendelkezni. Az itthon lévő Hama nem vitte, úgyhogy mérgemben rádugtam a upc modemhez adott adaptert és azzal tökéletesen működne :cool:  Csak akkor meg adás nem lenne :D
Tehát már tudom, hogy 12V 1A kell neki.

#2326 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 23:32

Idézet: Capri - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 19:06

Nem, nem speciális. Csak nem tudtam milyen paraméterekkel kell rendelkezni. Az itthon lévő Hama nem vitte, úgyhogy mérgemben rádugtam a upc modemhez adott adaptert és azzal tökéletesen működne :cool:  Csak akkor meg adás nem lenne :D
Tehát már tudom, hogy 12V 1A kell neki.

Én is pont ezt akartam javasolni, hogy nézd meg a tuner alján, mekkora feszültség kell neki, és mekkora áramerősség. Azért azt tudod, hogy milyen kockázatot vállaltál azzal, hogy csak úgy belepróbáltál egy adaptert? Akár ki is nyírhatta volna a tunert, ha nagyobb feszültséget kap...
Szerencsére nem így történt. ;)

#2327 Felhasználó inaktív   aquila1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 14:35

Sziasztok!

Lecsereltem a regi Pinnacle PCTV Pro-mat, egy Hauppauge PVR USB2-re tegnap, nem titkoltan a Vita kompatibilitas miatt.
Viszont sajnos nem vagyok boldog :(

Ez a windows media center szerintem egy rakas szar, automatikusan felismert vagy 60 csatornat, de semmifele finomhangolasi lehetoseg nincsen, az Eurosportom pl meg lett talalva 3x, de mindegyik fekete feher. A taviranyitot nem tudom bekonfigolni, csak es kizarolag a hangero allitast tudja, se csatorna valtas se semmi mas nem megy :( Nincsen lehetoseg csatornasorrend allitasara sem, vagy legalabbis en nem talaltal meg.

A Hauppauge oldalan talaltam valami Beta Vista programot, mar az kisse gyanus volt hogy minodosszesen 1,5 mega... de legalabb el se indul, mindenfele hibauzenetekkel kapraztat el amikor elinditom, aztan bejon a progi, de semmi nem muxik benne.

Ezutan elkezdtem 3rd party progik utan keresni. SageTV: elindul, teljesen szar kepminoseget mutat, mintha nem megfelelo PAL-thazsnalna, minden csatornam egysegesen lilas szinu es marhara pixeles. Szinten nem tudom normalisan beallitani a csatornakat se, de a pontos PAL szabvanyt. (konfignal csak annyit kerdez hogy PAL / NTSC). Probalkoztam mindenfele video kodekekkel, de vagy nincsen nekem fent a megfelelo, vagy mindegyikkel ilyen pocsek a kep valoban. De legalabb a taviranyito mukodik :) Csak eppen nezhetetlen szerintem a kepminoseg. (snookert neztem eurosporton minden golyo szep kekes piros :))
Masik probalkozasom a Beyond TV 4.6-os verzioja volt.
Itt mondjuk oke a kep. DE nincsen hang :) A taviranyitoval csak csokkenteni tudom a hangerot, felfele emelni mar nem. (megnyomom a volume up gombot es felvalt a 777-es csatornara :)) Pedig meg kerdezte is hogy melyik Hauppauge taviranyitom van, es megadtam neki a megfelelot... Ha kezzel emelem fel a hangerot akkor se jon ki belole semmi :(

Nezegettem, hogy nincse e valami friss szep jo uj driver ehhez a tunerhez, de a hauppauge oldaln levo legfrissebb is marha regi...
Szummazva tehat, menni megy szinten mindennel, de JOL hasznalhatoan nem megy semmivel sem!

Mondjatok mar valami tanacsot lecci :) eleg morcos vagyok, megvettem a legdragabb kartyat es ennyit szivok vele...

koszi a segitsegeket.

#2328 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 16:56

Idézet: aquila1 - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 14:35

Ez a windows media center szerintem egy rakas szar, automatikusan felismert vagy 60 csatornat, de semmifele finomhangolasi lehetoseg nincsen, az Eurosportom pl meg lett talalva 3x, de mindegyik fekete feher.

:( Nincsen lehetoseg csatornasorrend allitasara sem, vagy legalabbis en nem talaltal meg.

Szerintem is hulladék, pedig először tetszett.

Nincs finomhangolási lehetőség, viszont csatornát tudsz kézileg hozzáadni, ahol ezred Mhz pontossággal be lehet lőni a frekit. Nézd meg a szolgáltató honlapján a csatornakiosztást, majd állítsd be kézzel.

A csatornasorrendet is lehet állítani, ahogy akarod, csak nem találtad meg.

A beállítások/TV alatt találod mindkettőt.

Csak fejből írtam, én már nem Vistazok, de elég sokat baszkuráltam a Media Centert. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2329 Felhasználó inaktív   aquila1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 27. 21:26

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 16:56

Szerintem is hulladék, pedig először tetszett.

Nincs finomhangolási lehetőség, viszont csatornát tudsz kézileg hozzáadni, ahol ezred Mhz pontossággal be lehet lőni a frekit. Nézd meg a szolgáltató honlapján a csatornakiosztást, majd állítsd be kézzel.

A csatornasorrendet is lehet állítani, ahogy akarod, csak nem találtad meg.

A beállítások/TV alatt találod mindkettőt.

Csak fejből írtam, én már nem Vistazok, de elég sokat baszkuráltam a Media Centert. :)

sikerult egy eldugott helyen talalnom friss (a hauppauge.com-nal sokkal frissebb) driver es egyeb szoftver szettet. Ezzel most kvazi JOL mukodik.

Az hogyha a kepem kicsit pixelesnek vagy olyan elmosodottnak tunik nekem (pl tenisz kozvetitesnel elmosodik a teniszlabda es nem is nagyon lehet latni), az mit jelent? miert van ez?

Anno a PCTV Pro-m kepe a jol foghato csatornakon teljesen eles, konturos volt, a rosszul foghaton meg szarabb, de nem ilyen elmosodott szelu, mintha a kepfrissitese lassu lenne... vagy nem tudom.

van valami otletetek, hogy mivel lehet gond? Az osszes altalam tesztelt tvnezo proginal a kep ilyen volt.

#2330 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 08:25

Idézet: aquila1 - Dátum: 2007. márc. 27., kedd - 15:35

Ez a windows media center szerintem egy rakas szar

User error! Replace user and press any key.

BTW sokan használjuk itt a fórumon is, teljes elégedettséggel.

#2331 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 09:43

Üdv!

Félig offtopic kérdéssel fordulok hozzátok. Projektor meghajtására keresek külső, PC nélkül használható TV tunert ("TV Box"). Ahogy nézem, nincs valami túl nagy választék, 1 gyártót találtam, akinek a termékeit lehet is kapni, ez az AVerMedia. Őt néztem ki: klikk, vagy esetleg ugyanennek a DVI-s változatát.

Mivel nem volt még ilyenem, nem tudom miféle szívásokra érdemes felkészülnöm. Nagyon régen volt PC-ben TV tunerem (egész pontosan egy tunerrel egybeépített Tseng ET6100 VGA), ott pl. a fogható csatornák felét tudtam csak behangolni, ilyesmire, más problémákra lehet számítani?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#2332 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 28. 21:48

Hogy legyen miből választani:Leadtek WinFast TV PRO II

#2333 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 08:10

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 22:48

Hogy legyen miből választani:Leadtek WinFast TV PRO II

Köszönöm, ez talán jobban tetszik. keresek valami tesztet, mert a LeadTek és az AVerMedia is elég mostohán kezeli a honlapján ezeket a tunereket, túl sok info nem derül ki róluk.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#2334 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 17:57

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 7:10

... túl sok info nem derül ki róluk.

- Asszem valahol olvastam, hogy az Aver TVBox9 EISA-díjas volt.

#2335 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 21:08

Idézet: wassermann - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 16:57

- Asszem valahol olvastam, hogy az Aver TVBox9 EISA-díjas volt.

Én nem, de elhiszem. Nem ma kezdték a tuner építést.
Viszont a TV PRO II-ről láttam valahol egy részletesebb leírást, szétkapott belsővel, képekkel(azt hittem, a PH!-n, de ott nem találtam meg), az is elég meggyőző volt.

#2336 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 08:22

Akkor legyen inkább mégis az AVer? :) Ebből van DVI-s változat, a LeadTekből meg nincs, ez sem egy utolsó szempont... Ha nem TV boxról lenne szó, hanem mondjuk valamilyen PC-s TV tunerről, ti melyik márkát vennétek?

#2337 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 12:51

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 7:22

Akkor legyen inkább mégis az AVer? :) Ebből van DVI-s változat, a LeadTekből meg nincs, ez sem egy utolsó szempont... Ha nem TV boxról lenne szó, hanem mondjuk valamilyen PC-s TV tunerről, ti melyik márkát vennétek?

Nézz utána, melyikre van több panasz, és döntsd el. Én biztos, hogy a Leadtek-et választanám, a "sima" pci-os tunerekkel már bizonyított, ez sem lehet rosszabb. Így a második kérdésre is válaszoltam:)
De mivel kissé elfogult vagyok a Leadtek-kel szemben, nyugodtan hagyd figyelmen kívül ezt a pár sort:)

#2338 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 13:12

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 13:51

Nézz utána, melyikre van több panasz, és döntsd el. Én biztos, hogy a Leadtek-et választanám, a "sima" pci-os tunerekkel már bizonyított, ez sem lehet rosszabb. Így a második kérdésre is válaszoltam:)
De mivel kissé elfogult vagyok a Leadtek-kel szemben, nyugodtan hagyd figyelmen kívül ezt a pár sort:)

Nem hagyom, örülök minden információnak. Közben olvasgattam, és én is a LeadTek felé hajlok: úgy látom az AVer TVBox 7 nem tud NICAM sztereot, csak a 9-es de az meg már jóval 20k fölött van, annyit nem szánok rá. A LeadTek viszont tudja ezt 16 ezresért. :)

#2339 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 30. 18:50

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. márc. 30., péntek - 12:12

Nem hagyom, örülök minden információnak ...

Íme egy voks a másik oldalnak: hosszú évekig megelégedéssel használtam egy PCI-os, belső AverTV tunert. A mai napig jól működik egy ismerősöm gépében. Csak azért váltam meg tőle, mert USB-s cuccra váltottam, hogy notebookhoz is jó legyen...

#2340 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 14:24

Kerdes:
Erdemes Terratec Cinergy400-at Sapphire Theatrixre cserelni?

Alapvetoen csak annyi a gondom a Cinergyvel, hogy allandoan kilazul az antennacsatija, es unom mar visszahajtogatni.
Theatrixen F csati van, ott a kabel fog hajlani, nem a csatlakozo :)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.