HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2361 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 08:16

Idézet: reddragon - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 6:18

Az lenne a kérdésem,hogy a hauooauge kártyák szoftvereiben is megtalálhatók a különböző szűrők használata úgy mint a leadtek PVR2000 és 3000-ben?

Elméletileg igen, a 150/250/350-hez még külön (free) progik is vannak:

PVR250PrefilterTweak (Java-s)
HauppaugeTweaker
HauppaugeDisplayProperties (vagymi, ezzel színt, kontrasztot, stb-t lehet állítani)

Meg a ChrisTV oldalán is van egy (fizetős) nagyon profi univerzális tweaker.

HVR-1300-al nem megy egyik sem :mad:

#2362 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 21:44

setlegesen erről  van valakinek ismerete?
avermedia AVerTV MCE 116 Plus

#2363 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 08:01

Sziasztok

Sajna tönkrement Inno3D personal Cinema vga/tv tuner mindenesem, így be kéne ruháznom egy újba. Mármint digitalizáláshoz.
A lényeg, hogy a notihoz is tudjam használni, ezért most csak USB-s jöhet szóba. Jó lenne, ha ismerné az s-videot, a sima antenna bemenetet és a hardveres tömörítést. Ár tekintetében pedig a 20e körüli árat.
Amiket eddig néztem:

Avermedia AVerTV MCE - 25e
AVerTV Hybrid+FM Volar - 19e
AVerTV USB 2.0 plus - 18e
Leadtek WinFast TV USB II Delux - 21e
Leadtek WinFast TV USB II - 23e

Ezek közül van amelyiket ismeritek/ajánlotok?
Vagy másokat?
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#2364 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 14:41

Úgy látom, hogy a Leadtek-ek ugrottak hardveres tömörítés miatt.
Az AVer-ből is csak az MCE maradt.

hauppauge jó?
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#2365 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:16

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 13:41

Úgy látom, hogy a Leadtek-ek ugrottak hardveres tömörítés miatt.

Esetleg Leadtek WinFast WalkieTV?
Hardveres Mpeg-1/2/4
Leadtek

#2366 Felhasználó inaktív   Gyongyver 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 12. 22:49

Idézet: Gyongyver - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 19:06

Sziasztok!

Előre is elnézést, hogy anélkül kérdezek, hogy nem olvastam vissza, ill. hogy esetleg "okosan" írom le a helyzetet, de sajnos jóformám semmi időm nem volt, másrészt meg igencsak kezdő vagyok a témában...

Második nekifutásra sikerült venni egy pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick-et, amit egy Packard Bell Easynote MZ35-213D típusú laptopban használok / használnék (paraméterek: Intel® Celeron M 410 1.46 GHz, 1024 kB, 1024MB (512*2), 60 GB).

A Pinnacle PCTV PMC 4 nevű programjának második installálásán is túl vagyok már, először a saját kis antennájával remekül lehetett fogni az MTV1-et, MTV2-t, Duna TV-t, Duna TV 2-t, de az RTL KLUB, TV2, és a fix TV nagyon kásásan, ill. zizegve jött be. Bedugtam a másik kábelt, amin a parabola antenna is bejön, újra kellett keresni a programokat, és az összes -azzal fogható- csatorna zizegve / rosszul jött be (MTV2, Duna TV, Duna TV nem, csak az MTV1). Harmadszorra megpróbáltam úgy, hogy a videót csatlakoztatom, és azon keresztül fogom az adásokat – az eredmény ugyanaz + videó csatornája, szintén zizisen!=(

Kaptam egy tippet, hogy installáljam újra a programot, és a tartózkodási helyül Németország-ot jelöljem meg. Na, ez nagyjából be is jött, most már azért sokkal élvezhetőbb a kép, de még azért messze van az első körben, a kis antennával fogott adóktól… Újrakerestem megint a csatornákat úgy, hogy a videó van csatlakoztatva – be is jönnek ugyanazok az adások, mint a kábel esetén, kb. ugyanabban a minőségben, viszont a videó saját csatornája nem jön be...

A következő dolgok érdekelnének:
1. hogyan lehet a videó csatornáját ismét megtalálni?
2. hogyan tudnék a minőségen javítani? (felvettem, kiírtam a felvett anyagot, de kb. ugyanaz volt a minőség)
3. hogyan tudom azt elérni, hogy ne kelljen újrakeresni minden egyes alakalommal a csatornákat, ha a kis antenna helyett a kábelt / videót akarom nézni? (a CD levő egyik manual-ban feltűntetnek egy olyan opciót, hogy a csatornakeresésnél az új csatornákat adja a meglévőkhöz, de abban a programban, ami nekünk van nincs meg ez az opció; egyébként más eltérést is találtam – lehet, hogy nem ehhez a programhoz tartozó manualt olvastam, de ha tudnátok ajánlani olyan programot, ami tud ilyet is, és jó lenne a masinához, akkor légyszi írjátok meg a nevét / elérhetőségét)?

Bocsi, hogy kissé hosszú voltam, előre is köszi a segítséget, és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!!

Senki nem tud / akar segíteni? =(

Szerkesztette: Gyongyver 2007. 04. 12. 22:50 -kor

#2367 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 17:10

Kedves Gyöngyvér!

A helyzet, hogy túl kicsi Magyarország és valószínűleg még kevesebben vannak, akik pont ilyen eszközt használnak mint Te. Ha továbbvisszük ezt a gondolatmenetet: még kevesebben vannak akik az előzők közül hasonló notebookkal rendelkeznek és ezeknek is pont ide kellene erre a fórumra találniuk ...

Az egésszel csak azt szerettem volna kifejteni, hogy bármennyire is segítőkészek lennénk, nem tudunk, mert nem egy elterjedt típusról van szó

Nem egyszerűbb ott érdeklődnöd ahol ezeket vásároltad? - ott valószínűleg nem csak neked adtak el ilyet.

#2368 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 20:39

Üdvözletem!
Lehet, hogy kicsit hülye kérdés és nem tudom volt-e már hasonló (pár oldalt visszaolvastam), de azért felteszem :) (A kicsit sem szakszerű szöveget pedig kérlek nézzétek el :) ).
Tehát: Nem ismer valaki néhány jó tuner szoftvert Hauppauge WinTV 878 tuner kártyához? A kártya "saját" szoftverével (momentán a WinTV2000 4.12.24054) szemben van jópár kifogásom. Leginkább maga a kezelőfelület és az, hogy nincs saját hangerőszabályzója, csak a windowsét lehet állítani (bár ezt legalább magán a kezelőfelületen is), illetve a kezelés billengyűzetről sokszor macerás. Szimpatikus szoftver volt a ChrisTV, de a Lite verzióban nincs meg szintén sokminden ami tetszene, a teljes verzió pedig csúnyán fizetős.
Tehát a kérdés: ismertek egy jó hasonló szoftvert, ami működik ezzel a kártyával? :)
A válaszokat előre is köszönöm!

#2369 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 00:24

DScaler altalaban megy a 848/878-as kartyakkal, meg talan a K!TV is.

#2370 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 00:46

Kipróbáltam már mindkettőt, de sajnos hiányzik belőlük ami nagyon tetszett a ChrisTv-ben is, mégpedig az egyszerű billentyűzettel való kezelhetőség. Hasonló volt a problémám a Fly2000-rel is :/

#2371 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 01:20

Mi olyan bonyolult a DScaler-en?

Hasznalat kozben numerikuson bepotyogod, hogy hanyas csatornat szeretnel nezni, esetleg num +/--szal hangerot allitasz, aztan annyi... :omg:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 15. 01:21 -kor

#2372 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 08:13

A DScalerrel leginkább az volt a bajom, hogy nincs benne always on top funkció és a saját kis hangerőszabályzóját is nyomogathattam, kutyának sem számított, mindenféle beállítás után sem. Az előző jobban zavar...

#2373 Felhasználó inaktív   Gyongyver 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 15. 12:17

Idézet: wassermann - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 17:10

Kedves Gyöngyvér!

A helyzet, hogy túl kicsi Magyarország és valószínűleg még kevesebben vannak, akik pont ilyen eszközt használnak mint Te. Ha továbbvisszük ezt a gondolatmenetet: még kevesebben vannak akik az előzők közül hasonló notebookkal rendelkeznek és ezeknek is pont ide kellene erre a fórumra találniuk ...

Az egésszel csak azt szerettem volna kifejteni, hogy bármennyire is segítőkészek lennénk, nem tudunk, mert nem egy elterjedt típusról van szó

Nem egyszerűbb ott érdeklődnöd ahol ezeket vásároltad? - ott valószínűleg nem csak neked adtak el ilyet.

Oké, igazad van... Most feltelepítek egy másik MediaCenter programot, ha azzal sem megy a dolog, akkor felhívom a Pinnacle ügyfélszolgálatot (jókor jut eszembe:))!

#2374 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 13:35

Idézet: DMarton - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 9:13

A DScalerrel leginkább az volt a bajom, hogy nincs benne always on top funkció és a saját kis hangerőszabályzóját is nyomogathattam, kutyának sem számított, mindenféle beállítás után sem. Az előző jobban zavar...

:omg:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  ds.GIF (0byte)
    Letöltések:: 0

#2375 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 13:40

Hangeroszabalyzoja meg attol fugg, milyen a tuner.
PCTV Pro-val a tuner hardveres hangeroszabalyzojat bizergalta, mostani kartyamon nincs ilyen, itt max a Windows hangeroszabalyzojat tudja hasznalni.
De ezt is be lehet allitani a Settings/Audio mixer setupban, hogy melyik hangkartya melyik csuszkajat tologassa.

Ha be van pipalva a System's mixer, akkor a Windows hangeroszabalyzojat hasznalja, ha nincs, akkor a tuneret.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 15. 13:46 -kor

#2376 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 07:49

Újra feltettem a DScalert hogy megnézzem (4.1.15-ös verziót), de egyszerűen most sincs ott ez a menüpont, sőt mitöbb, a csatornákat sem akarja valahogy behangolni O.o Feltelepítettem megint egy régebbi verziót (4.1.11), de azzal sem javult meg. Nagy furcsaságok mennek itt...

Egész pontosan olyat csinál a DScaler, hogy önmaga nem hoz be egy csatornát sem, ám ha előtte a WinTV2000-rel nézek egyet, az az egy tökéletesen bejön. Csatornát váltani már nem tudok azzal az indokkal, hogy nincsenek csatornák, illetve kereséskor sem talál (Magyar kábel tv-re van állítva).
Segítség  :confused:

Szerkesztette: DMarton 2007. 04. 16. 08:02 -kor

#2377 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 10:59

SAA7134 Card menupontom helyen nalad valami BT878 Card menupont van, azon belul Setup Card/Tuner-nel allitsd be, hogy milyen tuner van a kartyadon.

Addig nem tud hangolni, amig ez nincs jol beallitva.

Ja, 4.1.15 tobbfele tunert ismer, mint a 4.1.11.

#2378 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 11:01

Auto detectre nyomva azt mondja, hogy Philips [PAL]. De ezzel nem működik, Hauppauge opció pedig nincs, csak a "Card" menüpontnál. Ott be is állítja szépen az én típusom...

#2379 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 11:34

Probalj masik Philips tunert a listabol.

Nekem FI1216 MK2 tunerrel csak a Philips (PAL) es a Philips FQ1216ME (PAL) ad tokeletes kepet+hangot, az elodmodell FI1216 MK-val brutalisan szemcses a kep, utod FQ1216ME MK3-mal meg mar kep sincs.
Haver Asus 7134 tuneren is az altalanos Philips (PAL)-t kinalta fel a DScaler, viszont azon mar az ujabb fajta FM1216 MK3 tuner volt, ugyhogy nem volt jo az en beallitasaimmal, neki az FQ1216ME MK3 volt a jo beallitas.
(Maig nem fejtettem meg a kulonbseg a radio nelkuli FI es FQ tunerek kozott, FM az oke, azon van radio is.)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 16. 11:52 -kor

#2380 Felhasználó inaktív   Gaeb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 17:45

Hi.

Van egy WinFast TV2000 XP Global nevű kártyám, az lenne vele a gond hogy ha újraindítom a gépet akkor elveszíti a csatornák hangjait, de képet nem !! Ha rányomom a szkennelést és egy ből el is állítom akkor egyből vissza jön minden hang holott tényleges szkennelést ennyi idő alatt nem végez.

Miért lehet ez ??? Mi lehet a gond ??? Minden  tippet szívessen fogadok.

Ja és ez még fontos lehet szobaantennát használok.
Asus M2N-E | AMD ATHLON 64 3200+ AM2 | 2* 512MB DDR-II 667MHZ RAM KINGMAX MARS | 250GB SAMSUNG HDD 7200RPM SATA | LG DVD-RAM 4163B | Acer AL1716 TFT | ASUS 7300 GT SILENT 256MB PCI-E | DELUX MG760S Silver 400W ATX | Leadtek TV2000 XP Global

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.