Tv tuner kártya van amelyik jó?
Elküldve: 2004. 05. 30. 16:38

Elküldve: 2004. 05. 31. 07:35
Idézet: tco99 - Dátum: 2004. máj. 30, vasárnap - 17:38

izé... én szedtem már szét néhány tápot (mondjuk nagyon márkásakat nem), és ott a meghajtók tápcsatlakozói keményen 1 pontra vannak közösen forrasztva... de ha ettől megoldódott, akkor örülök!

ESCD: ő olyan kedves, és osztja ki a kártyák között az erőforrásokat (irq). a bios setup-ban be lehet állítani, h a következő indításkor ezt az escd kiosztást számolja újra.
próbáld meg arrébb rakni a tunerkártyát másik PCI slot-ba, kivenni az esetleges "fölösleges" kártyákat, h vajon úgy megjön-e a sebesség?
VIA4in1-al sokat szívtam, próbáld ki az összes verziót, ami letölthető. nekem pl. anno a legfrissebb rosszabb volt, mint az egyel előző verzió

Elküldve: 2004. 06. 02. 13:12
Egyébiránt igen vonzóak a kártya tulajdonságai, nekem viszont elsődleges szempont a digitalizálás.
Köszi előre is a választ!
písz
Elküldve: 2004. 06. 02. 13:41
Idézet: syluccy - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 14:12
Egyébiránt igen vonzóak a kártya tulajdonságai, nekem viszont elsődleges szempont a digitalizálás.
Köszi előre is a választ!
písz
Idézet a kártya gyártójának a honlapjáról:
"Note
The capture performance depends on the system configuration and video parameters setting"
Szerintem ez mindent elárul.
Ha Neked tényleg a digitalizálás a fontosabb (ez a saját felfogásom szerint kompromisszum nélküli digitalizálást jelent) javaslom, hogy vegyél egy direkt erre a célra gyártott capture kártyát.
Elküldve: 2004. 06. 02. 16:34
Nekem még megyeget a 720*576 mpeg2-ben, amikor is elég jó a képe.
Természetesen a kártya pont annyit tud, mint amennyi az ára. De azt tudja. És sajnos ez manapság nagy szó.
Én ma sem valószinű hogy mást vennék.
Elküldve: 2004. 06. 02. 16:53
Elküldve: 2004. 06. 02. 18:43
1. TERRATEC CINERGY 400TV/600TV
2. Pinnacle PCTV pro
3. Hauppauge WinTV PVR 250 PCI/350 PCI
Ár nem számít, a legjobb minőség érdekelne...
Persze ha tudtok más alternatívát, mondjátok...
Előre is köszi...
Bye
Elküldve: 2004. 06. 02. 20:04
Idézet: Senator - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 17:53
Szökőévente 1-1 videoklippet felvenni tökéletesen megteszi.
Én azt nem értem, hogy egyesek miért nem értik meg, hogy mindig az adott igénynek megfelelően kell vásárolni.
Elküldve: 2004. 06. 02. 22:09
Idézet: Senator - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 17:53
Mai középkategóriás gépekkel már simán lehet egy 20 ezer Ft-os kártyával tv-ből DVD minőségű mpeg2 -t készíteni, jövőre az átlagos gépekkel már 640*480-as divx is készíthető lesz ( mai csúcsgépek), 2 év múlva, meg már .. ezért elég a 20ezres tunerkártya, ami még akár 4-5 év múlva is használható, akkor meg minek megvenni a pvr250-est? Mpeg2 már nem is lesz aktuális szabvány.
Elküldve: 2004. 06. 02. 23:15
Idézet: agabe - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 23:09
Jövőre?

Két éves 1800XP-mel 576x432-ben realtime tömörítek divx-be

Elküldve: 2004. 06. 02. 23:44
Idézet: agabe - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 23:09
Naaaa, ne tulozzunk.
2366Mhz-n jaratott Bartonnak 50% prociterheles a real-time DivX5 kodolas 640x480-ban (1pass, Quality 93%)...
Elküldve: 2004. 06. 04. 11:24
Idézet: Bear - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 17:34
Nekem még megyeget a 720*576 mpeg2-ben, amikor is elég jó a képe.
Természetesen a kártya pont annyit tud, mint amennyi az ára. De azt tudja. És sajnos ez manapság nagy szó.
Én ma sem valószinű hogy mást vennék.
Előszöris köszi szépen a segítséget, örülök, hogy ilyen hamar kaptam válaszokat. Arra a következtetére jutottam, hogy nem a legjobb kari a világon

Szerintem a gépem bírná 1ébként a tömörített digizést (2500+ Barton, 512 rammal), de ezek után már ebben sem vagyok biztos, mert mindenki azt írja, hogy "erős" gép kell hozzá.
Ja...meg még1 kérdés, ha jól láttam Nec 2500-ös DVD-d van, jól műxik? Mert az Lg GSA 4082B, meg e-között vacilálok ezen a téren. Mostanában akarok azt is venni, és árban hasonlóak, csak arra lennék kíváncsi, hogy szerinted melyik oldalra billen a mérleg nyelve.
Köszi, ahoj
Elküldve: 2004. 06. 04. 11:56
Idézet: syluccy - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 12:24

Szerintem a gépem bírná 1ébként a tömörített digizést (2500+ Barton, 512 rammal), de ezek után már ebben sem vagyok biztos, mert mindenki azt írja, hogy "erős" gép kell hozzá.
Ja...meg még1 kérdés, ha jól láttam Nec 2500-ös DVD-d van, jól műxik? Mert az Lg GSA 4082B, meg e-között vacilálok ezen a téren. Mostanában akarok azt is venni, és árban hasonlóak, csak arra lennék kíváncsi, hogy szerinted melyik oldalra billen a mérleg nyelve.
Köszi, ahoj
Látom nem igazán vagy képbe.
A DVD az a lemez neve (Digital Versatile Disc). A DVD-VIDEO egy rögzítési formátum mely arra való, hogy a lemezen (DVD-n) digitális formátumban videó anyagot lehessen tárolni (720x576 MPEG2-be tömörített videó). Az MPEG2 egy nemzetközileg elfogadott (szabványosított) videó tömörítési eljárás. Ezt az MPEG2 tömörítést használják többek közt a digitális műholdas adásoknál (otthon a kábelen vagy műholdvevőn jövő TV műsorok döntő többsége is ebben van /pld. HBO/) és a DVD-n elhelyezett DVD-VIDEO formátumnál.
Szerkesztette: wpepi 2004. 06. 04. 11:58 -kor
Elküldve: 2004. 06. 04. 13:57
Idézet: syluccy - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 12:24
Szerintem Bartonnal mennie kell a dolognak. Tetszőleges, a gépedre fölinstallált codeck-kel lehet felvenni. Wpepi jól írta a dolgokat, úgyhogy ezt én már nem fejtem ki jobban.
A Nec-cel kapcsolatban. Ha DVD-RAM-ot akarsz írni akkor LG. (de ahogy gondolom szerintem nem akarsz

Aszem most ugyanezt venném!!!

ui.: Bocs az off-ért itt
Elküldve: 2004. 06. 04. 14:58
Idézet: wpepi - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 12:56
A DVD az a lemez neve (Digital Versatile Disc). A DVD-VIDEO egy rögzítési formátum mely arra való, hogy a lemezen (DVD-n) digitális formátumban videó anyagot lehessen tárolni (720x576 MPEG2-be tömörített videó). Az MPEG2 egy nemzetközileg elfogadott (szabványosított) videó tömörítési eljárás. Ezt az MPEG2 tömörítést használják többek közt a digitális műholdas adásoknál (otthon a kábelen vagy műholdvevőn jövő TV műsorok döntő többsége is ebben van /pld. HBO/) és a DVD-n elhelyezett DVD-VIDEO formátumnál.
Nyugi pubber! Tudom, hogy mi a DVD, a rövidítéssel is tisztában vagyok, és azt meg végképp nem kell elmondani, hogy mit tárolnak rajta, mert volt 1 sejtésem, hogy nem Mariska néni szakács-recepjeit. Csak nem ismerek minden egyes szakszót, ezért nem tudom milyen formátum az mpeg2. Azért neveztem "DVD-formátumnak", mert nem tudom milyen formátum van a DVD-n. De a hiper-okos magyarázatodból még mindig nem derűlt ki, hogy tömörít-e valamit az mpeg2. Mert 1 klippre nem szeretnék többszáz megát áldozni. Ja...és ha nincs jobb dolgod, mint rosszmájúan lefikázni azokat, akik kevésbé jártasak ebben, akkor egyszerűen ne válaszolj. Normális emberektől kértem segítséget, mint pl. Bear. Ha űber-májszter zseni lennék, akkor nem lennék itt, hogy kérdezzek dolgokat. Erre való a fórum. A hozzád hasonló pupákok csak rontják 1 topic színvonalát.

Kösz a segítséged, de ha csak bunkeszkodni tudsz, akkor menj el valami falusi meccsre! Ott találhatsz olyan embert, akit letolhatsz, mert nem ismeri az mpeg2-det!
Bear: A Nec 2500 írni tudja majd a 2-rétegűt? Úgy tudtam arra teljesen új írókat adnak majd ki, amik ráadásúl igen drágák is lesznek. Ha ez igaz, és a GSA 4082-es nem tudja, akkor 1értelmű, hogy jobb a NEC
A rendes embereknek köszi a segítségért, wpepi meg ny**ja ki!
Elküldve: 2004. 06. 04. 15:21
Idézet: agabe - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 21:09
Nahat, es szerinted ez a kartya mennyibe kerul ?

Elküldve: 2004. 06. 04. 16:38
Idézet: syluccy - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 15:58
Elektronikában ua. a kétrétegű írója a NEC-nek mint a 2500-as. Szerintük a fejbeállítás sokkal precízebb a DL-es írónál, mint a 2500-asnál, ezért hivatalosan nem támogatja a következő fw-el sem a dl írást. De van hackelt, ez van az én írómban is . Egyébként a DL-es típusszáma 2510.
Külföldi fórumokon már irtak 2500-al dl lemezt, de egyenlőre még drága és nehezen beszerezhetőek ilyen lemezek.
A lényeg, hogy bár garancia nincs erre, de jó esélyed van rá hogy tudni fogja. Javaslom a következő topik olvasgatását az NEC-vel kapcsolatban: NEC ND-2500
És hogy valami topikba illőt is irjak, természetesen -ahogy ha jobban elolvasod végülis Wpepi is írta - az mpeg2 természetesen tömörített, de nem egy dvix. Tehát egy videoklipp valóban könnyen lehet 2-300Mb.
Peace gyerekek!!!

Elküldve: 2004. 06. 05. 00:32
Idézet: syluccy - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 15:58

Kösz a segítséged, de ha csak bunkeszkodni tudsz, akkor menj el valami falusi meccsre! Ott találhatsz olyan embert, akit letolhatsz, mert nem ismeri az mpeg2-det!
Bear: A Nec 2500 írni tudja majd a 2-rétegűt? Úgy tudtam arra teljesen új írókat adnak majd ki, amik ráadásúl igen drágák is lesznek. Ha ez igaz, és a GSA 4082-es nem tudja, akkor 1értelmű, hogy jobb a NEC
A rendes embereknek köszi a segítségért, wpepi meg ny**ja ki!
Azért mert Te nem érted meg amit itt leírnak még nem kell ilyen stílust felvenni.
Olvasd el még egyszer : "Az MPEG2 egy nemzetközileg elfogadott (szabványosított) videó tömörítési eljárás" Tehát az MPEG2 tömörített videót jelent. (Tömörítés nélkül kb. 2GB tárolókapacitás kellene percenként)
Mivel az MPEG2 lehet CBR vagy VBR is ezért nem érdemes kitérni a tömörítés nagyságára. Továbbá azért nem mert a file mérete függ a felbontástól, forrástól illetve attól, hogy Te milyen minőséget akarsz elérni.
Csak a viszonyítás kedvéért itt egy pár adat:
SVCD (MPEG2 VBR max. bitráta 2600kbps 480x576) kb. 35 perc tárolható egy 80 perces CD-n melynek a minősége megfelel az S-VHS-nek
DVD (MPEG2 VBR max. bitráta 9600kbps, átlag bitráta 4500kbps, min. bitráta 2000kbps 720x576) 120 perc egy 4.7GB-s DVD-n.
Ezek szabvány értékek melyek biztosítják a jó minőségű képet. Természetesen lehet tömörebb is az MPEG2 (SVCD lehet akár 60perc DVD lehet akár 360perc) viszont minél nagyobb a tömörítés annál rosszabb lesz a minőség. Oka az, hogy a tömörítés veszteséges eljárás tehát minél tömörebb az anyag annál több hasznos információ vész el.
Remélem kielégítő voltam. További hasznos információt az MPEG2 tömörítési eljárásról itt találsz:
http://wwwam.hhi.de/mpeg-video/papers/siko...1_2/mpeg1_2.htm
http://icsl.ee.washington.edu/~woobin/pape...eral/node2.html
http://www.mpeg.org/MPEG/video.html
http://www.cybersite.../Tutorial/mpeg/
http://www.powerweb....plom/kap233.htm
http://bmrc.berkeley...g/mpeg2faq.html
ui.: Egyébként bocs de nem tudtam, hogy bunkóságnak számit ha valakinek elmagyaráznak valamit ill. segítenek eligazodni valamilyen témában. Szerintem nézz magadba mielőtt azt fikázod aki segíteni akar.
Szerkesztette: wpepi 2004. 06. 05. 00:59 -kor
Elküldve: 2004. 06. 29. 20:12
Adnak hozzá DVD-lejátszó programot is. Azt még nem próbáltam ki.
Nem vagyok szakértő, és nem ismerek sok TV tuner kártyát, csak egy összehasonlítási alapom van: korábban egy PixelView PlayTV PAK kártyám volt, de az egy rakás szar: a képe ugyan annak is jó volt, de a hozzá adott szoftver iszonyú szar. Szerintem legalább olyan fontos egy jó szoftver, mint maga a kártya. Hiába jó a kép, ha nehezedre esik behangolni, illetve a megfelelő sorrendbe állítani a csatornákat stb.
Sztereo TV és FM, jó távirányító és szofvter, teletext. Mi kell még?
Szóval én nagyon meg vagyok vele elégedve.
Van egy kérdésem is:
Mit gondoltok, mi lehet az oka, ha időnként eltűnik a kép a monitoromról? Ez a TV-kártyától független, korábban is volt ilyen: egy-két másodpercre eltűnik minden, csak a feketeséget látom, mintha mondjuk felbontást változtattam volna. Kattanást nem hallok, de azt akkor sem hallanék, ha tényleg felbontást váltanék, mert egy vadi új Samsung SyncMaster 765MB monitorom van. De kipróbáltam, és pont annyi ideig tűnik el a kép, mintha üzemmódot váltanék. Ha az alatt az idő alatt gépelek pár karaktert, vagy arrébb húzok egy ablakot, akkor ezek a változások nem pontosan jönnek vissza a 2 mp. múlva megjelenő képen, illetve lehet, hogy a monitoron én azt látom, hogy az ablak az előző helyén van, holott én már arrébb húztam. A jelenség független mindenféle programtól: akkor is volt ilyen, amikor csak a böngésző futott, semmi más.
VIA A7V600 alaplapom van, a videokártyám pedig nVidia GeForce FX5200 128 MB. 512 MB RAM van, és XP-t használok.
Az összes alkatrész fél éves. Frissen van telepítve minden. A legújabb 4in1 VIA alaplapi drivereket használom, fent van az összes XP-javítás, és a videokártyához mellékelt drivert használom.
Mi lehet a baj?
Monitor?
Videokártya rossz hardveresen?
Driver probléma?
Nem lehet, hogy csak valami beállítást kell megváltoztatni akár az XP-ben, akár a videokártyán? Pl. 3D gyorsítás, DirectX, hardveres gyorsítás, egyidejű írás engedélyezése stb.? Valamit kikapcsolni vagy lejjebb venni?
Ha van valami ötleted, lécci dobj egy emailt! Kösz!
Elküldve: 2004. 07. 18. 11:20
Egy árlistában ezeket láttam:
Kword (9k HUF) - ezt általában korrekt ár/értékűnek mondják (1-2 fórumot átnéztem)
STLab (7,5k HUF) - ????????
Melyik a jobb választás?
Légyszi ne írjatok olyat, hogy vegyél Terratec, Pinnacle meg hasonlókat, 10k a max keret ui., és nagyon alap célokra kell!