HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#1701 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 13. 01:05

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 13:46

Szia,

Én igazából csak tv műsor MPEG2-be rögzítésére használom de arra tökéletes.
GB-PVR-kel hozzá vidórekorder proginak, és xmltv-vel lesz tv műsorod is, illetve
Chris-Tweak ha a szűrőket akarod állítgatni. De ha jó minőségű kábeltv-s jeled van akkor
legjobb ha kikapcsolod/minimalizálod a szűrőket.
Szerintem tökéletes a képe.

Köszi, hogy válaszoltál, tehát akkor még mindig nem javították ki az eredeti programjait, de ha más programokkal jól megy, akkor végül is nincs nagy baj, pláne, ha a 12 bitet ki lehet használni.
Akkor elkezdem guglizni az általad említett progikat.

Jó lenne tudni. hogy megkerülhető-e az MPEG2 chip, a leírásában szerepel az AVI felvétel, ez jelentheti azt is, hogy igen.

Egyre inkább úgy érzem, hogy az "amatőr" videósokról teljesen megfeledkeztek a gyártók, pedig biztosan rengetegen vannak akik régi kamerás felvételeiket szeretnék elmenteni, de pont erre nincs normális árú cuccos. A TV kártyák megfelelőek egy jóminőségű TV adás rögzítésére (inkább úgy mondanám, hogy nem észrevehető a minőségromlás), de egy reszketeg kamerás felvételnél, ami még ráadásul kevesebb sorból is áll (kisebb a felbontása, információtartalma), hát az egy katasztrófa, amit művelnek. Érdekes módon, a Tv készüléken nézve a kamerás felvételt teljesen tökéletes, hibátlan, csilli-villi kép (ugyanolyan, mint a "gyári" adás minősége, látszólag) a TVkártyából foscsíkként jön elő, mintha nem is ugyanazt a videobemenetet használná, vagy nem ugyanazt az A/D konvertert, elég bizarr. Meg furcsa.

#1702 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 09:23

Idézet: argon - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 1:05

Egyre inkább úgy érzem, hogy az "amatőr" videósokról teljesen megfeledkeztek a gyártók, pedig biztosan rengetegen vannak akik régi kamerás felvételeiket szeretnék elmenteni, de pont erre nincs normális árú cuccos. A TV kártyák megfelelőek egy jóminőségű TV adás rögzítésére (inkább úgy mondanám, hogy nem észrevehető a minőségromlás), de egy reszketeg kamerás felvételnél, ami még ráadásul kevesebb sorból is áll (kisebb a felbontása, információtartalma), hát az egy katasztrófa, amit művelnek. Érdekes módon, a Tv készüléken nézve a kamerás felvételt teljesen tökéletes, hibátlan, csilli-villi kép (ugyanolyan, mint a "gyári" adás minősége, látszólag) a TVkártyából foscsíkként jön elő, mintha nem is ugyanazt a videobemenetet használná, vagy nem ugyanazt az A/D konvertert, elég bizarr. Meg furcsa.

Pont erre találták ki az asztali DVD felvevőt. Ez a szerkentyű a videomagnó utódja és pont arra van mint amire a videomagnót használtuk csak éppenséggel sokkal jobb minőségben. Ezeknek a készülékeknek az ára folyamatosan csökken és a belépőszintű de márkás felvevők ára is már igencsak alacsonyan van de még tovább csökken. A PC-s TV kártyázás lassacskán kimegy a divatból hiszen lassan egy komolyabb TV kártya áráért kapsz egy asztali felvevőt amit sokkal jobb minőséget produkál ráadásul csak megnyomod a rec gombot azt mehet a rögzítés akár DV-ről, akár VHS-ről akár TV-ről. Nincs magas villanyszámla a PC miatt, nem fog lefagyni akkor amikor nem kellene, nem kell bekapcsolva hagyni ha időzített felvételt szeretnél, általában az adott éven belül 32 felvételi programot tudnak kezelni és még hosszasan sorolhatnám az előnyöket a PC-s TV kártyával szemben.

#1703 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 15:49

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 9:23

Pont erre találták ki az asztali DVD felvevőt. Ez a szerkentyű a videomagnó utódja és pont arra van mint amire a videomagnót használtuk csak éppenséggel sokkal jobb minőségben. Ezeknek a készülékeknek az ára folyamatosan csökken és a belépőszintű de márkás felvevők ára is már igencsak alacsonyan van de még tovább csökken. A PC-s TV kártyázás lassacskán kimegy a divatból hiszen lassan egy komolyabb TV kártya áráért kapsz egy asztali felvevőt amit sokkal jobb minőséget produkál ráadásul csak megnyomod a rec gombot azt mehet a rögzítés akár DV-ről, akár VHS-ről akár TV-ről. Nincs magas villanyszámla a PC miatt, nem fog lefagyni akkor amikor nem kellene, nem kell bekapcsolva hagyni ha időzített felvételt szeretnél, általában az adott éven belül 32 felvételi programot tudnak kezelni és még hosszasan sorolhatnám az előnyöket a PC-s TV kártyával szemben.

Viszont ugyanúgy megvannak a hátrányai, mint a videónak, azaz a felvett anyagot nem tudod szerkeszteni (pl. rohadék reklámokat kibűvészkedni), korlátozott felvételi idő stb.
42

#1704 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 19:48

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 15:49

Viszont ugyanúgy megvannak a hátrányai, mint a videónak, azaz a felvett anyagot nem tudod szerkeszteni (pl. rohadék reklámokat kibűvészkedni), korlátozott felvételi idő stb.

Ugye ezt nem gondolod komolyan?  :omg:
Miért ne lehetne kivenni a reklámokat? Erre van a HDD a felvevőkben. Ha meg nincs HDD akkor meg RW-re kell nyomni az anyagot és PC-n pld. a Womble MPEG Video Wizard vagy más MPEG szerkesztő programmal percek alatt kivágható kockapontosan bármi (újratömörítés nélkül).
A korlátozott felvételt mire érted? Az, hogy egymenetben képes vagy telenyomni a 80GB, a 160GB, stb. HDD teljes tartalmát az miben korlátozott felvételi idő? Ha meg a lemezt vesszük alapul akkor 6 óra nem elegendő? Egyébként is ha a hagyományos videomagnót nézzük  akkor ott tökéletes volt a 240 perces kazetta. Ha valakinek 4 óra kell DVD-n az megteheti hiszen az LP rögzítési mód minden készülékben adott.
Én 2004 ősze óta használok asztali DVD felvevőt de még soha nem találkoztam az általad említett problémákkal. Ráadásul ott van az amit a hagyományos videomagnóval lehetetlen volt azaz miközben rögzítem a műsort közben nézhetem azt amit már rögzített (időelcsúsztatás). Vagy éppenséggel rögzítek egy műsort de közben a tegnap esti filmet nézem.

Szerkesztette: wpepi 2006. 03. 13. 19:49 -kor

#1705 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 19:51

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 10:23

Igen, igen, de mint alább BigBear is írja, nehéz vágni, bár a kockapontos vágás (nem tom igazából ez a szó mit jelent, csak sejtem, hogy olyasmiről van szó, hogy nem pont attól a képkockától vágja el, hanem esetleg 10-zel később, mert csak ott van kulcskocka), nem izgat, de az  azután következő kötelező átkódolás már igen, mert romlik a minőség, legalábbis én úgy vettem észre, eléggé sokat.
Az annakidején VHS kazettára pillanatállj segítségével összekínlódott (értsd:"vágott") felvételek 1az1-ben áthúzására biztosan nagyon jó a DVD felvevő, sőt már láttam olyat is, amelyik állítólag tudja a pillanat állj-t (ó Isten, végre idáig is eljutottunk, hihetetlen teljesítmény, bár a mai napig nem értem, mi olyan nehéz ebben, az átlag lesz@rja azt a pár kockát, nem mindenki csinál epilepsziás roham kiváltására alkalmas agyontrükközött videoclipet), szal a már meglévő kazetták átmásolására nagyon jó, de a fontosabb felvételek természetesen ott vannak a 8mm-es kamerakazettákon, és azokat kellene átvenni. Ezekből csak azokat a részeket szeretném kihagyni, amikor az eget, vagy a földet filmeztem, mert nem nyomtam meg elég határozottan a REC gombot, vagy amikor az automatika egy csinos nőszemély követésére állt rá, szal ezt nem mutathatom meg az anyósomnak a családi felvételek között.
Ehhez kellene egy olyan eszköz, amiben van egy jó (10-12-xx bit)A/D átalakító, van egy megkerülhető MPEG2 chip (azért tudjon olyat is, de ki is lehessen hagyni), és a gyári programjai ne DEMO módban működjenek. Most 40EFt körül már lehet kapni DVD felvevő játékosokat, és ezek ebben az árban tartalmaznak egy nagy fémdobozt (ez drága dolog, sok anyag meg minden, itt olvastam, hogy a prociban is a müanyag tok a drága, nem a Si lapka???), egy viszonylag bonyolult mechanikát (legalább három motor, meg egyéb fogaskerekek, sok drága műanyag), egy lézerpiköpöt (általában feleannyiba kerül, mint a javítani kivánt készülék vételára), meg azt a bizonyos kurvadrága MPEG2 chip-et, amitől ugye nagyon megdrágulnak az ilyennel szerelt TV kártyák, mert enélkül már tízért is lehet kapni, de ha ilyen van rajta, akkor egyből 40, pedig egy gép tonnaszámra gyártja valahol.
Szal nem értem, miért drága, és miért lehetetlen kívánság egy ilyen TVkártya, a DVD recorderhez képest?
Most jut eszembe, valaki szedett már szét ilyen DVDfelvevőt, bele lehet tenni utólag egy winyót? Azaz kialakították-e a csatlakozási lehetőséget, és kell-e firmware frissítés? Bizonyos gyártmányok számomra teljesen egyformának tünnek, gondolom nem csináltak külön elektronikát a két verziónak, csak az egyikbe tesznek winyót, a másikba nem.

#1706 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 20:02

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 20:48

Miért ne lehetne kivenni a reklámokat? Erre van a HDD a felvevőkben. Ha meg nincs HDD akkor meg RW-re kell nyomni az anyagot és PC-n pld. a Womble MPEG Video Wizard vagy más MPEG szerkesztő programmal percek alatt kivágható kockapontosan bármi (újratömörítés nélkül).

Ez komoly? Nem kell újratömöríteni? Megtalálhatók ezek a programok a neten?
Ezt szeretem a fórumozásban, venni akartam egy VIVO-s kártyát, és a végén oda jutok, hogy veszek egy gőzhajót, mert az a jó, de közben azért sokmindent megtudtam :) .
DVD recordert is veszek egyszer, de csak akkor, ha a winyós változatnak is lejjebb megy az ára.

#1707 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 21:52

Idézet: argon - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 19:51

Igen, igen, de mint alább BigBear is írja, nehéz vágni, bár a kockapontos vágás (nem tom igazából ez a szó mit jelent, csak sejtem, hogy olyasmiről van szó, hogy nem pont attól a képkockától vágja el, hanem esetleg 10-zel később, mert csak ott van kulcskocka), nem izgat, de az  azután következő kötelező átkódolás már igen, mert romlik a minőség, legalábbis én úgy vettem észre, eléggé sokat.
Az annakidején VHS kazettára pillanatállj segítségével összekínlódott (értsd:"vágott") felvételek 1az1-ben áthúzására biztosan nagyon jó a DVD felvevő, sőt már láttam olyat is, amelyik állítólag tudja a pillanat állj-t (ó Isten, végre idáig is eljutottunk, hihetetlen teljesítmény, bár a mai napig nem értem, mi olyan nehéz ebben, az átlag lesz@rja azt a pár kockát, nem mindenki csinál epilepsziás roham kiváltására alkalmas agyontrükközött videoclipet), szal a már meglévő kazetták átmásolására nagyon jó, de a fontosabb felvételek természetesen ott vannak a 8mm-es kamerakazettákon, és azokat kellene átvenni. Ezekből csak azokat a részeket szeretném kihagyni, amikor az eget, vagy a földet filmeztem, mert nem nyomtam meg elég határozottan a REC gombot, vagy amikor az automatika egy csinos nőszemély követésére állt rá, szal ezt nem mutathatom meg az anyósomnak a családi felvételek között.
Ehhez kellene egy olyan eszköz, amiben van egy jó (10-12-xx bit)A/D átalakító, van egy megkerülhető MPEG2 chip (azért tudjon olyat is, de ki is lehessen hagyni), és a gyári programjai ne DEMO módban működjenek. Most 40EFt körül már lehet kapni DVD felvevő játékosokat, és ezek ebben az árban tartalmaznak egy nagy fémdobozt (ez drága dolog, sok anyag meg minden, itt olvastam, hogy a prociban is a müanyag tok a drága, nem a Si lapka???), egy viszonylag bonyolult mechanikát (legalább három motor, meg egyéb fogaskerekek, sok drága műanyag), egy lézerpiköpöt (általában feleannyiba kerül, mint a javítani kivánt készülék vételára), meg azt a bizonyos kurvadrága MPEG2 chip-et, amitől ugye nagyon megdrágulnak az ilyennel szerelt TV kártyák, mert enélkül már tízért is lehet kapni, de ha ilyen van rajta, akkor egyből 40, pedig egy gép tonnaszámra gyártja valahol.
Szal nem értem, miért drága, és miért lehetetlen kívánság egy ilyen TVkártya, a DVD recorderhez képest?
Most jut eszembe, valaki szedett már szét ilyen DVDfelvevőt, bele lehet tenni utólag egy winyót? Azaz kialakították-e a csatlakozási lehetőséget, és kell-e firmware frissítés? Bizonyos gyártmányok számomra teljesen egyformának tünnek, gondolom nem csináltak külön elektronikát a két verziónak, csak az egyikbe tesznek winyót, a másikba nem.

Először is a kockapontos vágás azt jelenti, hogy bármelyik képkocka mentén el lehet vágni a videót. Ez azért különleges mert az MPEG2 úgynevezett GOP-okban (Group of Picture) tárolja a képkockákat. Ezek a GOP-ok PAL norma esetében 12 ill. 15 képkockából állnak. A lényeg az, hogy csak a kezdő kocka azaz a I (intra frame) tartalmaz teljes képkockát. Ahhoz, hogy kockapontosan azaz bármelyik képkocka mentén el lehessen vágni az MPEG2-t fel kell bontani a GOP-ot és ki kell kódolni a benne lévő képkockákat.
A GOP mentén történő vágás mely 12 ill. 15 képkockát jelent nem okoz semmilyen gondot. A kockapontos vágás esetén az asztali felvevők a HDD-ről DVD-re íráskor a valósidőben újrakódolják az MPEG2-t. Nem kockapontos azaz GOP mentén történő vágáskor közvetlenül úgynevezett High speed copy funkcióval (normál DVD írással) pár perc alatt kiírható az anyag mivel itt nem kell a vágási pontokat újrakódolni.
A márkás DVD felvevők (Pioneer, Panasonic, JVC, stb.) esetében nincs látható minőségromlás hiszen az újrakódolást kiváló MPEG2 processzor végzi ráadásul az újabb modellek már 2 menetes tömörítést végeznek amikor újrakódolva írják DVD-re az anyagot.
Továbbá nem szükséges alacsonyabb bitrátát beállítani azaz lehet ugyanaz a bitráta is.

Idézet

Azért mert az asztali DVD felvevőkben egyrészt jobb MPEG2 processzor van melyet sok esetben maga a készülékgyártó fejleszt másrészt azért egy felvevőben sokkal több minden egyéb is benne van. Ott van pld. a TBC (időalap korrektor), 3D zajszűrés és egyéb elő és utófeldolgozó képjavító áramkör. Ezek igencsak kibővítenék a TV tuner kártya fogalmát és keményen meg is dobná az árát. Egy TV kártyán soha nem fogsz megtalálni 3D zajszűrést meg paraméterezhető képjavító áramköröket. Ha ilyenek lennének rajta akkor már nem TV tuner lenne a neve hanem capture eszköz és ez meg már egy magasabb kategória. (ez a marketing).

Idézet

A HDD nélküli verziókba nem lehet.
De egyébként is minek szedné szét az ember azt a készüléket melyre 2-3 év teljes gyári garanciát adnak  :omg:  Ha HDD-s kell akkor azt kell venni és kész. Annak idején a VHS korszakban sem igazán agyalt azon senki, hogy egy 2 fejes videót, hogyan lehet 6 fejesre átépíteni.

#1708 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 21:54

Idézet: argon - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 20:02

Ez komoly? Nem kell újratömöríteni? Megtalálhatók ezek a programok a neten?
Ezt szeretem a fórumozásban, venni akartam egy VIVO-s kártyát, és a végén oda jutok, hogy veszek egy gőzhajót, mert az a jó, de közben azért sokmindent megtudtam :) .
DVD recordert is veszek egyszer, de csak akkor, ha a winyós változatnak is lejjebb megy az ára.

Sok minden megtalálható a neten. Aki keres talál  :D 
Egyébként ez a program fizetős. Persze van ingyenes MPEG2 vágó program is csak éppenséggel a legtöbbje nem képes a kockapontos vágásra ill. ha képes rá akkor meg nagyon körülményes.

#1709 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 23:04

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 22:52

Először is a kockapontos vágás azt jelenti, hogy bármelyik képkocka mentén el lehet vágni a videót. Ez azért különleges mert az MPEG2 úgynevezett GOP-okban (Group of Picture) tárolja a képkockákat. Ezek a GOP-ok PAL norma esetében 12 ill. 15 képkockából állnak. A lényeg az, hogy csak a kezdő kocka azaz a I (intra frame) tartalmaz teljes képkockát. Ahhoz, hogy kockapontosan azaz bármelyik képkocka mentén el lehessen vágni az MPEG2-t fel kell bontani a GOP-ot és ki kell kódolni a benne lévő képkockákat.
A GOP mentén történő vágás mely 12 ill. 15 képkockát jelent nem okoz semmilyen gondot. A kockapontos vágás esetén az asztali felvevők a HDD-ről DVD-re íráskor a valósidőben újrakódolják az MPEG2-t. Nem kockapontos azaz GOP mentén történő vágáskor közvetlenül úgynevezett High speed copy funkcióval (normál DVD írással) pár perc alatt kiírható az anyag mivel itt nem kell a vágási pontokat újrakódolni.
A márkás DVD felvevők (Pioneer, Panasonic, JVC, stb.) esetében nincs látható minőségromlás hiszen az újrakódolást kiváló MPEG2 processzor végzi ráadásul az újabb modellek már 2 menetes tömörítést végeznek amikor újrakódolva írják DVD-re az anyagot.
Továbbá nem szükséges alacsonyabb bitrátát beállítani azaz lehet ugyanaz a bitráta is.

Azért mert az asztali DVD felvevőkben egyrészt jobb MPEG2 processzor van melyet sok esetben maga a készülékgyártó fejleszt másrészt azért egy felvevőben sokkal több minden egyéb is benne van. Ott van pld. a TBC (időalap korrektor), 3D zajszűrés és egyéb elő és utófeldolgozó képjavító áramkör. Ezek igencsak kibővítenék a TV tuner kártya fogalmát és keményen meg is dobná az árát. Egy TV kártyán soha nem fogsz megtalálni 3D zajszűrést meg paraméterezhető képjavító áramköröket. Ha ilyenek lennének rajta akkor már nem TV tuner lenne a neve hanem capture eszköz és ez meg már egy magasabb kategória. (ez a marketing).

A HDD nélküli verziókba nem lehet.
De egyébként is minek szedné szét az ember azt a készüléket melyre 2-3 év teljes gyári garanciát adnak  :omg:  Ha HDD-s kell akkor azt kell venni és kész. Annak idején a VHS korszakban sem igazán agyalt azon senki, hogy egy 2 fejes videót, hogyan lehet 6 fejesre átépíteni.

Köszönöm a részletes választ.
Akkor viszont márkás gépet kellene venni, ez már 100 fölött van jóval, mert szerintem a 40 ezres kategória biztos nem tud olyan dolgokat, mint amit írtál.
Az ATI  Theatrix550 TV tuner ami után itt följebb érdeklődtem, azért elég sokmindent tud az általad felsorolt tulajdonságokból:

öt soros 2D fésűszűrő
3D fésűszűrő
hardveres zajcsökkentés
hardveres MPEG-2 tömörítés

vagy azt hiszem, ezekről van szó, az erről a kártyáról szóló cikket te linkelted be a VIVOs rovatba, ahol az értetlenkedést kezdtem. TBC-je nincs az biztos.
Az az igaszság, hogy nincs annyi pénzem, hogy vegyek 120 körül DVDrecordert, meg még valami drága szoftvert is, amit említettél, az asztali rovatot még nem olvastam végig, de gondolom az olcsó márkátlan készülékek sem tartalmazzák ezeket a jobb minőségű áramköröket. Marad ez a TVkártya, a rossz szoftvereivel. Nem tudom. A másik rovatban azt írtad, ki-ki vonja le a következtetést. Nem tudok eléggé körültekintő lenni, valahogy nem stimmel az egész, és már következtetni sem tudok.
Az igazi az lenne, ha ki lehetne valahol próbálni ezeket a dolgokat.

Készüléket szétszedni jó, és az a kérdés, hogy ugyanaz a gyártmány winyó nélkül 40, winyóval 80, vajon  belül mi lehet még a különbség, a 10-20ezer Ft-os winchesteren kívül? (ez is marketing?.)

Szerk.:

Szerkesztette: argon 2006. 03. 13. 23:14 -kor

#1710 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 12:41

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 19:48

Ugye ezt nem gondolod komolyan?  :omg:
A korlátozott felvételt mire érted? Az, hogy egymenetben képes vagy telenyomni a 80GB, a 160GB, stb. HDD teljes tartalmát az miben korlátozott felvételi idő? Ha meg a lemezt vesszük alapul akkor 6 óra nem elegendő? Egyébként is ha a hagyományos videomagnót nézzük  akkor ott tökéletes volt a 240 perces kazetta. Ha valakinek 4 óra kell DVD-n az megteheti hiszen az LP rögzítési mód minden készülékben adott.
Én 2004 ősze óta használok asztali DVD felvevőt de még soha nem találkoztam az általad említett problémákkal. Ráadásul ott van az amit a hagyományos videomagnóval lehetetlen volt azaz miközben rögzítem a műsort közben nézhetem azt amit már rögzített (időelcsúsztatás). Vagy éppenséggel rögzítek egy műsort de közben a tegnap esti filmet nézem.

Jah, de honnan is indultunk?

A HDD-s asztali felvevők ára még elég magas szvsz.
Ha számítógéppel szerkesztem az anyagot, akkor meg miért is kell asztali cucc? Akkor már olcsóbb és több lehetőséget nyújt egy jó kártya.
Felvételi idő: szintén. A HDD-s felvevők még drágák, s azok se nyújtják azt, amit egy számítógép. A lemezesekről nem is beszélve.
Nem mondom, hogy nem jó egy asztali készülék, de ha adott egy számítógép, akkor a jelenlegi árak mellett szvsz nem az a nyerő.

Szerkesztette: BigBear 2006. 03. 14. 12:42 -kor

42

#1711 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 22:53

Mégegyszer visszatérve az ATI Theater 550 Pro tévétunerre.
Végigolvastam ezt: http://prohardver.hu...=153201&start=0 .

Ilyen kártyát nem veszek az biztos.

Gyakorlatilag használhatatlan, amit kilehet szedni belőle, azt egy olcsóbb is tudja, az előző hozzászólásomban emlegetett tulajdonságai pedig semmit sem érnek, megfelelő szoft híjján.
Van, aki azért vette meg, mert azt hitte, hogy majd kijavítják a drivercsomagot, de ez nem történt meg. Bevallom, én is kacérkodtam a gondolattal, azt hittem a teszt óta eltelt egy év alatt történt valami változás, mosmár nyugodtan megvehetem, de előtte szerencsére végigolvastam a fentebb belinkelt fórumot. Ez az ATI is egy szemét cég, és megérdemelnek egy bazi nagy fekete pontot.
Azok, akik dicsérik/ajánlják, csak brazil sorozatok felvételére használják, de egy S-video bemenet használó sincs közöttük. Nagyon óvatosan kell véleményt nyilvánítani, ezért most ezeket a sorokat sem szivesen írom le, de abban a fórumban volt egy újonc, aki azt kérdezte, hogy jó-e a kártya, mire egy másik kapásból rávágta, hogy persze, nagyon király, az Isaurát 1x1 pixel méretben akadás nélkül veszi, miközben még játszani is lehet, na itt jöttem rá, hogy nem mindenki egyforma igénnyel van a kártya felé, és a válaszadók nem rosszhiszeműségből, de gyakran félrevezethetnek.
A TVzsuga vásárlók két csoportra oszthatók, a népesebb tábor arra használja, amire kitalálták, azaz tévézésre, meg sorozatrögzítésre, ahol a minősegg nem számít, mert úgyis törölve lesz, a másik csoport pedig a sz@rból várat építőké, akik mégis megpróbálják arra használni, amire készülnie kellett volna, és elhiszik, hogy az S-video, meg a kompozit nem dísznek van rajta.

Szerkesztette: argon 2006. 03. 16. 22:53 -kor

#1712 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 16. 23:21

Ok, ez mind szép, de amit írtál, tök általános. Mik voltak azok, amik konkrétan meggyőztek? Tehát nem adta a színminőséget? Vagy a tömörítés nem volt jó? A szűrők? Mondjuk a ChrisTV utóbbi verzióiban sokat gyúrtak erre a kártyára...
Tehát konkrét negatív indokokra lennék kíváncsi, miért ne vegyek én se ilyet...  :confused:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#1713 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 00:04

A konkrétum a link. Nem tudom néhány szóban összefoglalni. Én is ilyen kártyát szerettem volna.
Tegnap egész délután azt a fórumot olvastam, néha fellelkesültem, néha feldühödtem, a lényeg az, hogy amivel ennyit kell sz@rakodni, az jó nem lehet. Nagyon sok dolgot leírnak ott.
Az első és legfontosabb az, hogy a gyárilag hozzáadott program mindenki szerint rossz, és ezen a gyártó cég nem is akar javítani. Azután kezdődött a linkek berakása (mostmár a tizede sem megy), legálisan ugyanis nem lehet beszerezni dolgokat, mint pl. az ATI Multimedia Center 9.13.
De inkább egy példa onnan, ez egy segítőkész útmutató, atifarkastól:

"Akkor elsonek el kell donteni milyen videokartyad van. Mert ha nvidia akkor nem sok jot tartogat szamodra az mmc. De ha igen akkor semmi gond.
ha ati kartyad van akkor:
1. mmc9.09-ben levo decodert telepitsd fel. Ha nem teszed akkor nem tudod felrakni az mmcben a dvd lejatszot. Es lehetseges hogy a tv nezesnel is hibak lesznek. Persze frissiteni nem tudod az ati honlapjarol de ez nem olyan nagy katasztrofa. Ha megse tudnal tole rendesen aludni akkor megoldhato hogy felteszem valahova a aiw radon 9800 telepito cd-jet.(amirol persze semmi nem kell majd csak az ati oldalarol letoltott decoder frissitesehez kell, addig nem hajlando elinditani a frissitest mig nem adsz neki egy 8.5os eredeti mmc cd-t.)
2. az mmc9.09-ben levu UCI-t rakd fel, vagy amit az ati honlapjarol toltesz le. Ez egy microsoftos kiegeszito. Adatabazis kezelesert felelos. Ez kell elvileg az mmc-ben talalhato Library tokeletes mukodesehez. Persze ezt az mmc kiegeszitot semmire nem lehet hasznalni, mert tok ertelmetlen a felepitese.
3. Fel kell rakni az alap windows-os tv tuner drivert.(ha eddig nem tetted meg.)
(eddigi sorrend felcserelheto)
4. Rakd fel a 9.09-ben talalhato wdm_all-t. Nekem csak ezutan ismeri fel az mmc a tunert.(gondolom nalad is igy lesz)
5.Telepitsd fel a MMC 9.13-at.
6. nezzel tv-t  "

és így tovább.....
Olvassátok el, azért tettem be a linket.

CHrisTV-- most veszek egy ilyen kártyát 25000-ért, aztán egy progit, mert állítólag jó hozzá, aztán rájövök, hogy mégse jó, akkor mi van?

Szerk: Még mindig nem tudom, hogy az MPEG2 kikerülhető-e benne, erről senki nem írt semmit.
A színekről meg ilyenekről csak akkor tudnék írni, ha kipróbálhatnék egy ilyen kártyát, meg a Christvről is, valahol van két kép egy kosármeccsről abban a fórumban, úgy a közepe felé, szerintem mindkettő elég szar, nincs különbség az 550 meg a másik kártya képe között.

Szerkesztette: argon 2006. 03. 17. 00:23 -kor

#1714 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 08:54

Na ennyit szívni a pinnacle cuccaival is lehet.  :D
A ChrisTV-ből le tudod szedni a 30 napos próbaverziót, tehát ki tudod próbálni, milyen a tunerrel. Szóval ha megveszed és mégsem tetszik, eladod. ;)
Különben amit a srác írt tényleg elég nagy vacakolásnak tűnik, nem egy leányálom. Én a fórum utolsó oldalait néztem meg, és azt láttam, hogy sok tanácstalan júzer bolyong ott...

#1715 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 09:28

Semmit nem kell vacakolni, letöltöd a GBPVR-t és kész.
Szerintem gyönyörű képe van, a felvételt összehasonlítottuk egy Leadtek PVR2000-el, és nem látni eltérést.
Attól, hogy DV kamerám van és nem digizek be VHS kazettát még nem vagyok igénytelen.
A tv kártyát mint a neve is mutatja tv nézésre, felvételre találták ki.
Nekem tökéletesen felment a gépemre mindenféle hekkelés nélkül.
Ha mindenáron ki akarod kerülni a HW-es MPEG encoder-t olcsóbb lenne egy olyat venni amiben elve nincs.

#1716 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 09:39

Ebben a tunerben a beépített szűrők a csábítók... Mert nekem pl. van már olyan tunerem, ami már nem HW MPEG-es. ;)

#1717 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 19:47

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 10:28

Semmit nem kell vacakolni, letöltöd a GBPVR-t és kész.
Szerintem gyönyörű képe van, a felvételt összehasonlítottuk egy Leadtek PVR2000-el, és nem látni eltérést.
Attól, hogy DV kamerám van és nem digizek be VHS kazettát még nem vagyok igénytelen.
A tv kártyát mint a neve is mutatja tv nézésre, felvételre találták ki.
Nekem tökéletesen felment a gépemre mindenféle hekkelés nélkül.
Ha mindenáron ki akarod kerülni a HW-es MPEG encoder-t olcsóbb lenne egy olyat venni amiben elve nincs.

Nem mondtam azt, hogy igénytelen, aki nem használja az S-video bemenetet, csak sajnos nem tud tanácsot adni ezzel kapcsolatban. A TV-ből készített felvételek még az én ősrégi Pinnacle Rave, vagy mi a franc kártyámmal is jók, de a videobemenetről iszonyat szart tud produkálni. Egyik ismerősöm is pont ettől ideges, ezt a kérdést ő tette fel, miért van az, hogy egy jó napfényes HI8-as felvétel, ami TV készüléken, vagy a monitoron a tunerkártya ablakában (teljes képernyőn is, mielőtt még valaki szóvá tenné) teljesen jó, majdnem olyan, mint a sugárzott adás (tudom, a HI8 kevesebb sor, 0.3 MP-nek megfelelő kissebb felbontású stb.),  a felvételre meg rá sem lehet ismerni. Ez alól kivétel, ha tömörítetlen AVI-ban készül a felvétel, de ez megoldhatatlan (1 perc után akad a rendszer is meg a kép is). Már azt latolgatta, hogy más vidobemenetet használ a tuner, meg az S-video az A/D chipnél, vagy a program van így megírva (összeesküvés elmélet indul).

HW-s MPEG az kellene, de jó lenne, ha megkerülhető lenne, ez szerintem nem olyan nagy kérés, nem igényel semmi fejlesztést, különleges és drága megoldást a kártyán.

A tv kártyát valóban tévézésre találták ki, de van rajta videobemenet is, innentől nem kérdés, hogy miért szeretném azt is használni. Mellesleg sokszor a tv-zés is macerás sokaknak (nincs hang, nem lehet kilépni a SECAM-ból (Hát nem lehet ezt megváltoztatni??? Egyáltalán próbált már valaki ebből az országból hivatalosan megkeresni egy kurva céget, hogy mi van, miért nem javítják már ki?))

DV kamerát is veszek hamarosan, de van egy bökkenő, mégpedig az, hogy a 10-15 évvel ezelőtt készített videofelvételeimet ezzel még nem tudom digitalizálni.
Tehát szükségem lenne egy viszonylag olcsó (20-30 EFt és nem 2-300 EFt) eszközre, az ATI Theater 550 Pro pont ilyen lenne, mindent tud fizikailag/áramkörileg ami kell, de érdekes módon nem lehet kihasználni, pedig valós igény lenne rá, olyan érzésem van, mintha az ATI túl nagyot dobott volna, és mintha ezt nem lett volna szabad, ezért lapítanak.
A GBPVR mit tud, mennyire állítgatható, egyáltalán mi ez?
Leadtek PVR2000 mit tud, milyen az A/D-je, hány bites? Annyit találtam így hirtelen, hogy van HW-s mpeg. Összevethető a két kártya egyébként, tehát melyiknek dicséret az összehasonlítás eredménye?
Ezt találtam:http://www.leadtek.com/multimedia/winfast_pvr2000_1.html
10 bites.

Szerkesztette: argon 2006. 03. 17. 20:11 -kor

#1718 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 20:31

Ezt most találtam itt-  http://mobilarena.hu...145060&start=30

Talán ezért szeretném néha megkerülni az MPEG chippet?
Idézet indul...

"ChrisTV:
Szerintem próbáld ki, sokan dicsérik.
(Ha jól láttam, csatornánként lehet a képbeállításokat alakítani. )

Nálam valamiért nem fut rendesen.
Amikor van kép, akkor az egy kicsit szebbnek tűnik a PVR-énél, de nincs hang (csak Channel Surf alatt van... ); a csatornakeresés hol talál valamit, hol nem; a csatornaváltáskor akad a kép 1-2 mp-ig, néha folyamatosan akadozik, csak a (prog-)újraindítás segít... Tovább nem is jutottam.
A PVR pedig röccenés nélkül fut..., tehát a driver jól megy.
Még egy kis időt szánok rá, aztán lehet, hogy csak egy új rendszer telepítése után próbálom újra. De mindenképpen visszatérek rá, ígéretesnek látszik.

PVR program:
- A hardveres SVCD felvételi formátumhoz a popup-infó 480*576-ot mutat, de a Capture Profile Setting-ben csak 358-as és 720-as felbontás közül lehet választani.  (Ezt nem vártam a Leadtek-től.) Remélem, hogy a felvételt azért 480-assal csinálja. Nálad is van ilyen?
Megpróbálom a honlapon található (frissebb) programmal is... (Ha azzal is ilyen, akkor megkérdezem az expert-topikban is.)

- Hardveres kódolásnál az Audio Recording Line-t nem engedi a program változtatni (szürke). Ez azért van, mert ilyenkor a hangot is az mpeg-chip kódolja?
(Miért nem ad a Leadtek erről (is) leírást..?  )

- Sajnos az első (vagy inkább nulladik) benyomásom az, hogy a hardveres és a szoftveres felvételek (azaz _realtime_ kódolások) közül is mintha a szoftveres lenne jobb.

Kicsit csodálkozom, mert bár az mpeg-chip a dedikáltsága ellenére nyilván korlátozott számítási kapacitással bír, de azért egy SVCD-vel meg kéne bírkóznia.
Vagy csak ilyen gyenge a kodek, amit a hardweres kódolás használ? Ez ugye a chipbe van égetve? Akkor nem csoda...
(Az mp3-lejátszók recorder-része is nyilván hasonló okokból gyenge.)
Úgy tűnik az egész hardveres kódolás tényleg csak a proc tehermentesítésére jó, és arra is csak kompromisszummal...
Milyen chip-pel, számítási képességű hardverrel dolgoznak az asztali dvd-felvevők?

Egyébként a processzorterhelés A64 3000-rel szoftveresen az SVCD minőségnél 50-60%, a DVD minőségnél ~80, szemben a hardveres kódolás állandó 25-30%-ával. Közben néztem is a filmet.

Hardveres felvétel után megtapogattam az mpeg-chipet. Szinte süt. Hm.
Nem véletlenül rak a Hauppauge ugyanerre a chip-re egy szép bordát...
Lehet, hogy én is rakok rá valamit.

A szoftveres felvételt a cd-n kapott kodekkel csináltam. Nem is tudom miféle, ezt hogy tudom megnézni? Ha mást akarnék használni, hogyan tudom cserélni? Hova kellene felrakni, hogy a PVR lássa? A Leadtek ilyesmiről sem ír, meg hát most ismerkedem a műfajjal... "

Na igen. Most mondtam le a Leadtekről is. Mi marad a végén?

Szerkesztette: argon 2006. 03. 17. 20:32 -kor

#1719 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 21:19

Idézet: argon - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 19:47

Nem mondtam azt, hogy igénytelen, aki nem használja az S-video bemenetet, csak sajnos nem tud tanácsot adni ezzel kapcsolatban. A TV-ből készített felvételek még az én ősrégi Pinnacle Rave, vagy mi a franc kártyámmal is jók, de a videobemenetről iszonyat szart tud produkálni. Egyik ismerősöm is pont ettől ideges, ezt a kérdést ő tette fel, miért van az, hogy egy jó napfényes HI8-as felvétel, ami TV készüléken, vagy a monitoron a tunerkártya ablakában (teljes képernyőn is, mielőtt még valaki szóvá tenné) teljesen jó, majdnem olyan, mint a sugárzott adás (tudom, a HI8 kevesebb sor, 0.3 MP-nek megfelelő kissebb felbontású stb.),  a felvételre meg rá sem lehet ismerni. Ez alól kivétel, ha tömörítetlen AVI-ban készül a felvétel, de ez megoldhatatlan (1 perc után akad a rendszer is meg a kép is). Már azt latolgatta, hogy más vidobemenetet használ a tuner, meg az S-video az A/D chipnél, vagy a program van így megírva (összeesküvés elmélet indul).

HW-s MPEG az kellene, de jó lenne, ha megkerülhető lenne, ez szerintem nem olyan nagy kérés, nem igényel semmi fejlesztést, különleges és drága megoldást a kártyán.

A tv kártyát valóban tévézésre találták ki, de van rajta videobemenet is, innentől nem kérdés, hogy miért szeretném azt is használni. Mellesleg sokszor a tv-zés is macerás sokaknak (nincs hang, nem lehet kilépni a SECAM-ból (Hát nem lehet ezt megváltoztatni??? Egyáltalán próbált már valaki ebből az országból hivatalosan megkeresni egy kurva céget, hogy mi van, miért nem javítják már ki?))

DV kamerát is veszek hamarosan, de van egy bökkenő, mégpedig az, hogy a 10-15 évvel ezelőtt készített videofelvételeimet ezzel még nem tudom digitalizálni.
Tehát szükségem lenne egy viszonylag olcsó (20-30 EFt és nem 2-300 EFt) eszközre, az ATI Theater 550 Pro pont ilyen lenne, mindent tud fizikailag/áramkörileg ami kell, de érdekes módon nem lehet kihasználni, pedig valós igény lenne rá, olyan érzésem van, mintha az ATI túl nagyot dobott volna, és mintha ezt nem lett volna szabad, ezért lapítanak.
A GBPVR mit tud, mennyire állítgatható, egyáltalán mi ez?
Leadtek PVR2000 mit tud, milyen az A/D-je, hány bites? Annyit találtam így hirtelen, hogy van HW-s mpeg. Összevethető a két kártya egyébként, tehát melyiknek dicséret az összehasonlítás eredménye?
Ezt találtam:http://www.leadtek.com/multimedia/winfast_pvr2000_1.html
10 bites.

Azt kell megértened, hogy a PC-s TV tunerek nem arra lettek kihegyezve, hogy külső videojelet tökéletesen digitalizáljanak. Hogy miről is van szó? Arról, hogy a PC-s TV kártyákat gyártók nem fektetnek nagy hangsúlyt az alkatrészek minőségére valamint a videobemeneteknél nincs korrektül megtervezett szűrés. A kiváló A/D chip önmagában semmit sem ér ha nincsenek korrekt áramköri megoldások az analóg oldalon.
És ezek a hiányosságok pont a VHS, SVHS, Hi8 felvételeknél jelentkeznek. Ezeknél az analóg videorendszereknél természetesen jelenlévő zaj valamint a rögzítési rendszerből adódó instabil szinkronjel okozta sorcsúszkálások ha nincsenek korrektül lekezelve akkor igencsak gagyi lesz a digitális anyag. Mivel a PC-s TV tunerekben nincs kellő hangsúly fordítva az ilyen jel fogadására ezért lesz pocsék a végeredmény.
Erre a feladatra csak a capture eszközök alkalmasak de ezek közül is csak azok melyek ezen analóg videók feldolgozására is ki lettek hegyezve. Sajnos ezek az eszközök nem olcsóak azaz 20-30.000Ft-ból nem igazán tudsz olyan PC-s capture eszközt venni mely korrektül lekezeli a VHS, Hi8 anyagokat. Éppen ezért javaslom mindenkinek az asztali DVD felvevőt hiszen ezek a készülékek mindent tartalmaznak mely a kiváló eredmény eléréséhez szükséges. Mivel a DVD felvevő a kereskedelemben még csak mostanában jut olyan szintre, hogy leváltsa a jó öreg videomagnót ezért ha nem egetverően sürgős a digitalizálás én mindenképpen azt javaslom, hogy várj pár hónapot mivel a felvevők sokkal olcsóbbak lesznek és sokkal jobban jársz egy Pioneer, Panasonic, JVC, stb. felvevővel mint egy PC-s TV kártyával.

#1720 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 19. 11:07

Sziasztok!

Régóta követm a topikot, nekem Asus TV/FM kártyám van, nekem megfelel amire kell.

Barátnőméknek kéne beszereznem egy olyan kártyát, ami elsősorban TV adások rögzitésére szolgálna. an rá max 35 ezer forint.
A gépük nem valami bika, meg értenek a digizéshez, ezért gondolom a legegyszerűbb valami digi chipes kártya lenne. Néztem a ATI Theater 550 Pro-t, de az itt olvasottak nem győztek meg. AverMediank láttam a külső megoldásait, az is tetszik.

Szóval az lenne a lényeg, hogy normális minőségben, egyszerűen, utólagos tömörités nélkül lehessen anyagot rögziteni TVről.

Kösz
KomposztWC

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »