Tv tuner kártya van amelyik jó?

Elküldve: 2006. 05. 03. 21:35

Elküldve: 2006. 05. 03. 22:12
Idézet: BigBear - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 19:32
A Hauppauge HVR modelljei pl. hibrid tunerek, DVB+analóg kivitelben.
A HVR1300-as kártya (gyak. mint a PVR150, csak itt van pluszban DVB-T is) segítségével még nem fordult elő, hogy 10% felett lett volna a prociterhelésem felvételkor. Mpeg2, átlag 6-8000 Kbps mellett szoktam felvenni az anyagokat. Ez azért nem rossz.
Az egyetlen problémám vele az, hogy sajnos a saját szoftverében nem tudok freki szerint hozzáadni tv csatornákat, csak csatornánként lehet. Auto keresés mellett meg a felét nem találja meg az adóknak. Finomhangolás ugyan van, de kissé kényelmetlen így egyenként, kézzel végigmenni az összes csatornán.
Bár őszintén szólva ha tehetném, akkor lecserélném egy külsőre. (Ugyanilyenre, csak külsőben. Valahogy azokat kényelmesebb kezelni szerintem, meg könnyebb hurcolászni ha kell.)
A HVR-1300-on van külön antennacsatlakozója az analóg és a DVB-T-nek is vagy csak egy közös?
A képen két RF csatlakozó látszik, a második valszeg az FM rádióé.
Config 2: AsRock K8NF4G-SATA2, Sempron 2800+@2000Mhz (250*8 ), 1 Gb KingMax DDR 400, Samsung 80 Gb, LG 16* DVD-ROM, LG1510S

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:20
Idézet: kutyuska - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 23:12
A képen két RF csatlakozó látszik, a második valszeg az FM rádióé.
Csak 1 közös van.
A szoftver illetve a kártya viszont némely egyéb cuccal ellentétben képes egyszerre kezelni az analóg és a digitális csatornákat.

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:20
Club-3D ZAP-TV1101
http://www.club-3d.com/productshow_zaptv.p...ZAP-TV1101&l=en
Szerkesztette: D3n!-L 2006. 05. 04. 14:25 -kor

Elküldve: 2006. 05. 05. 14:09
Idézet: BigBear - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:20
A szoftver illetve a kártya viszont némely egyéb cuccal ellentétben képes egyszerre kezelni az analóg és a digitális csatornákat.
Földi sugárzás esetén ez igy jó is lehet, de kábeltv és DVB-T közös használatakor már nem.
Az analóg kábeltv és a DVB-T jelet ebben az esetben közösíteni kell, amihez elég komoly szűrő szükséges ( rákérdeztem a Konpat-nál ). Gyakorlatilag a DVB-T egyetlen csatornáját kell beleilleszteni a kábeltv sávjába. ( ha szerencséd van és az adott csatorna éppen nem foglalt. )
A Leadtek ebből a szempontból előnyösebb a két csatlakozóval
Config 2: AsRock K8NF4G-SATA2, Sempron 2800+@2000Mhz (250*8 ), 1 Gb KingMax DDR 400, Samsung 80 Gb, LG 16* DVD-ROM, LG1510S

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:40
Idézet: OssianFan - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 19:18
10e alatt tudod szerintem...

Elküldve: 2006. 05. 07. 12:40
http://www.st-lab.com/m180.htm

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:00

Elküldve: 2006. 05. 08. 17:12
Idézet: Mykee - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 19:45
Attól függ:
ha PC-s szemmel nézzük akkor tényleg 768*576*25, mert az a 3:4-es oldalarányú. Ha a szabványos PAL DVD-t nézzük akkor 720*576*25. Mivel a rögzítés eredménye nálam legtöbbször DVD, ezért én a másodikat tartom fontosabbnak.
Szerkesztette: wassermann 2006. 05. 08. 17:13 -kor

Elküldve: 2006. 05. 08. 17:42
Szeretnék egy HTPC-t építeni, és ehhez lenne szükségem tuner kártyára. Abszolút nem értek ehhez mert sohasem foglalkoztam ilyen és ehhez hasonló témával.
Amire szükségem lenne, hogy szép minőségben lehessen vele TV műsort felvenni, amit akár DVDre is írhatok. Valamint TV-t is ezen keresztül néznénk, ha egyszer elérhető közelségbe kerülnek az LCD TV-k. Kellene hogy legyen hozzá távírányító, mert Media Center szoftvert szeretnék futattni rajta.
PCI csatolású legyen. Első körben ezeket néztem, de fogalmam sincs mi a különbség az árukon kívül:
Hauppauge WinTV-PVR-150 és Hauppauge WinTV-PVR-350. Melyikkel járnék jobban, esetleg valami más ötlet?
Előre is köszi!

Elküldve: 2006. 05. 09. 15:08
Lehet, hogy megválnék nemrég vásárolt Pinnacle PCTV 310e-mtől, mert annyira nincs időm vele foglalkozni, meg TVt nézni, hogy fölösleges, hogy itt álljon.
Nagykerből hozták, tahát jó áron tudom adni, használva nem is volt igazán.
Számlát is tudok róla adni, mert a cégem nevére vettem.
Kisker ára, ha jól tudom 26e.
Itt van róla minden: http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/uk/P...R/PCTV+310e.htm
BBL

Elküldve: 2006. 05. 12. 12:12
Elromlott a cinergy 600-asom távirányítója, és visszavittem a bótba, ahol el is ismerték, hogy rossz. Eddig minden ok, csakhogy nincs 600-asuk már, ergo azt nem tudnak adni. Egy Cinergy 250-est adnának cserébe... miért érzem, hogy át akarnak verni?
Valami olyat mondott az ipse, hogy a 250-es ugyanaz, mitn a 600-as, csak más lett a design... :confused: nem tudom, ez mennyire állja meg a helyét...
Azt is mondta, hogy a 250-es olcsóbb, mert sokat rendeltek... ez is kicsit lol, mert hát nem hiszem, hogy a nagy rendelés miatt nyert plusz árrésről lemond a kedves vásárló kedvéért...
A neten most iziben nem találtam részletes specifikációkat a két tv tunerről, ezért aki tudja, pls írja meg, hogy mi a különbség/hasonlóság a két kártya között...
Elvileg, ha nem tud uolyan modellt adni, mint az eredeti, akkor visszjár az eredeti vételi ára a fogyasztóvédelmi tv alapján, nem?
Előre is köszi!!

Elküldve: 2006. 05. 12. 12:36
Idézet: PET^ - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 18:42
A 350-est felejtsd el, a 150-es jóval fejlettebb és olcsóbb
Ha igazán jót akarsz magadnak, beszerzel egy PVR-500MCE kitet (tuner, MS MCE távirányító + USB-s vevő), vagy ha nem kell dual tuner, akkor a 150MCE kitet. Ha nem találsz (miért is találnál, Abszurdisztánban élünk vagy mi) akkor kénytelen leszel megvenni külön a távirgát.
Bár jobban belegondolva, végülis a Hauppauge távirányítót is meg lehet tanítani az MCE kezelésére, és akkor nem kell az MCE-s. Viszont a kicsi 34 gombos erre nem a legjobb, akkor már inkább a 45 (?) gombos kell.
Egyéb lehetőség hasonló árkategóriában a Leadtek PVR2000 és az ATI Theater 550 (Sapphire Theatrix), esetleg AverMedia vagy NVTV. KWorld, izébigyó és egyéb dzsunkák kerülendők.
MS távbuzerálót legegyszerűbben a c.enter-nél tudsz venni. És ők árulnak MS Remote Keyboardot is, amit valsz. 1-2 héten belül megveszek, mert teljesen felizgatott
Vagy itt:
http://www.szoftverabc.hu/cgi-bin/show.cgi...tak&plist=msoem
Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 05. 12. 12:40 -kor

Elküldve: 2006. 05. 12. 12:51
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 12:36
Ha igazán jót akarsz magadnak, beszerzel egy PVR-500MCE kitet (tuner, MS MCE távirányító + USB-s vevő), vagy ha nem kell dual tuner, akkor a 150MCE kitet. Ha nem találsz (miért is találnál, Abszurdisztánban élünk vagy mi) akkor kénytelen leszel megvenni külön a távirgát.
Bár jobban belegondolva, végülis a Hauppauge távirányítót is meg lehet tanítani az MCE kezelésére, és akkor nem kell az MCE-s. Viszont a kicsi 34 gombos erre nem a legjobb, akkor már inkább a 45 (?) gombos kell.
Egyéb lehetőség hasonló árkategóriában a Leadtek PVR2000 és az ATI Theater 550 (Sapphire Theatrix), esetleg AverMedia vagy NVTV. KWorld, izébigyó és egyéb dzsunkák kerülendők.
MS távbuzerálót legegyszerűbben a c.enter-nél tudsz venni. És ők árulnak MS Remote Keyboardot is, amit valsz. 1-2 héten belül megveszek, mert teljesen felizgatott
Vagy itt:
http://www.szoftverabc.hu/cgi-bin/show.cgi...tak&plist=msoem
Köszönöm a választ! Mire jó a dual tuner?
Szuper hogy kaptam tőled linket távirányító beszerzésére.
Most már egy ház kellene hozzá...

Elküldve: 2006. 05. 14. 10:33
van egy Hauppauge WinTV tv-kártyám, de nem tudom működésre bírni.
WinXp Sp1, integrált alaplap integrált videókártyával, 2 pci-os slot-tal és már mindkettőben kipróbáltam. Letöltöttem a legfrissebb driver-t de a wintv2k lefagy. Feltelepítettem az Universal WDM Video capture driver-t, ezzel elindul az atv2000, de csak preview módban, overlay-ben ez is lefagy.
Induláskor a bios egy irq-t ír ki a hangkártyára és a tv-kártyára. Bios-ban letiltottam a hangkártyát, de ekkor is fagyott. Van valamilyen megoldás hogy működésre tudjam bírni a kártyát?
Segítségeteket előre is köszönöm.

Súgó

A téma zárva.