Mégis mi van a hibridben ? 

Egy analóg tuner, ami jó esetben hardveres és egy digitális vevő, ami pusztán a tömörített digi adást nyomja a CPU-nak. Ez jelenleg MPEG2 jel (tudtommal mindenhol), általában 8 megabiten.
Tény, hogy a legtöbb HW-s kártya nem tud tömörítetlen adatot küldeni a rendszernek, de hidd el: egy 12mbps (szabvány szerinti maximális) MPEG2 nem (észrevehetően) rosszabb a tömörítetlen jelnél. Itt lép be a hardver: az ATI kártya egyik előnye a 3D fésűszűrő (egyebek közt) amelyek mind a tömörítés minőségét javítják. De már a nagyon régi PVR-350-es kártyán is olyan szép a 12mbps CBR felvétel(nézés), hogy én legalábbis nem tapasztaltam különbséget az analóg, tömörítés nélküli kártyák képével összehasonlítva (egyébként pont egy Leadtek TV2000XP Expertem volt).
Hardveres kicsomagolás kb. értelmetlen: az MPEG2 lejátszást gyakorlatilag már minden videókártya támogatja, és még ha nem is, bármilyen mai számítógép jelentéktelen terheléssel le tudja játszani. Egyéb kodeket pedig logikusan nem: lehetetlenség lenne.
Természetesen jobb a digitális, nem kérdés (már ha megfelelő minőségű a tömörítés), de belátható időn belül nem várható bármilyen előrelépés. Az a pár (kísérleti) adás, ami ma Mo. néhány részén fogható, semmit nem ér.
És akkor még nem is volt szó a felvételről. A HW-s kártya gyakorlatilag nem terheli a rendszert, mivel pusztán az általa generált, már tömörített adatot kell vinyóra írni. A szoftveres kártyával pedig vagy valami nagyon gyors (kis tömörítésű) kodekkel veszel fel, amit utólag mindenképpen újra kell tömöríteni, vagy valami olyan kodekkel, ami kis méretű eredményt produkál, nagyon jó minőségű, és a legerősebb gép is összefossa magát tőle 

Persze itt is jobb a digitális, mivelhogy a kész jelfolyamot csak vinyóra kell írni.
Még annyit, hogy a Leadtek analóg kártyát lecseréltem digitálisra. És így fater nyomi Duron 1400-asán is simán lehet felvenni anélkül, hogy összetojná magát a gép.
Ja megmég: mostanában minden komolyabb TV-néző, felvevő, HTPC szoftver szinte kizárólag HW-s kártyákat támogat (pl. a Media Center, de Media Portal is egyre inkább).
Nah ez nagyon hosszú lett, ígérem, a jövőben tartózkodom a hasonló megnyilvánulásoktól.