HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2341 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 01. 09:01

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 10:43

Nagyon régen volt PC-ben TV tunerem (egész pontosan egy tunerrel egybeépített Tseng ET6100 VGA), ott pl. a fogható csatornák felét tudtam csak behangolni, ilyesmire, más problémákra lehet számítani?

:offtopic: Héééj, nekem is TSENG ET6100-asom volt ;) Nem is tudtam, hogy tuner-es változata is létezett... :confused: Van esetleg egy fényképed róla? Nagyon megnézném... :think:

Szerkesztette: pmikloska 2007. 04. 01. 09:08 -kor

#2342 Felhasználó inaktív   ghostie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 19:12

Hello!

Mit gondoltok van esély arra, hogy egy Angol Pal-I rendszerű Hauppauge WinTv USB tunert rávegyünk arra, hogy Mo-n is adjon hangot?

Köszi
Ghostie

#2343 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 03. 00:03

Idézet: ghostie - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 20:12

Mit gondoltok van esély arra, hogy egy Angol Pal-I rendszerű Hauppauge WinTv USB tunert rávegyünk arra, hogy Mo-n is adjon hangot?

Ha szines kepet ad, akkor a tuner magatol beallt az itteni PAL B/G kepnormara.

Ahogy nezem, Angliaban Nicam hang van, idehaza azzal adjak a 3 orszagos foldi csatornat (m1/tv2/rtlklub), szoval azok biztosan sztereoban fognak szolni.
Tobbi meg csak akkor, ha atallitod az orszag beallitast mondjuk nemetre.
Addig csak monoban.

Egyebkent Europaban forgalomba hozott tunerek legtobbje ismeri az osszes errefele szokasos kep+hangnormat, nincs kulon tuner minden orszagnak. (mint ahogy az USAnak/Japannak)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 03. 00:04 -kor

#2344 Felhasználó inaktív   ghostie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 09:15

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 23:03

Ha szines kepet ad, akkor a tuner magatol beallt az itteni PAL B/G kepnormara.

Ahogy nezem, Angliaban Nicam hang van, idehaza azzal adjak a 3 orszagos foldi csatornat (m1/tv2/rtlklub), szoval azok biztosan sztereoban fognak szolni.
Tobbi meg csak akkor, ha atallitod az orszag beallitast mondjuk nemetre.
Addig csak monoban.

Egyebkent Europaban forgalomba hozott tunerek legtobbje ismeri az osszes errefele szokasos kep+hangnormat, nincs kulon tuner minden orszagnak. (mint ahogy az USAnak/Japannak)

A tuner Angiliában volt használva.

A képnormát be lehet állítani PAL B/G-re, és így ad is szines képet.

Viszont a tunert nem lehet I-ről másra állítani, így a hang nem jó. Alapvetően zúgást lehet hallani, amin kicsit átszűrődik a TV-adás hangja. Ezen kellene valahogy változtatni, hogy ne csak az I hangszabvány szerint menjen.

Van esetleg valakinek ötlete?

ÜDv
Ghostie

#2345 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 16:55

Idézet: ghostie - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 8:15

Van esetleg valakinek ötlete?

Jól látom, hogy ez a ketyere a hangot nem az USB-n, hanem külön vezetéken küldi be a gépbe? - mert akkor a hangkártya beállításainál kell valahol babrálni!

#2346 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 19:41

Az lesz a gond, hogy az I rendszerben a hang vivofrekije 6MHz-cel magasabban van, mint a kepe, mig a nalunk most hasznalt B/G rendszerben 5.5MHz-cel van eltolva.
Tunered meg x+6MHz-nel keresi a hangot, es ott nincs semmi.

Valahogy ra kene venni, hogy B/G szerint keresse a hangot.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 03. 19:45 -kor

#2347 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 20:43

Vezerlopult/Eszkozkezelo/Hang-Video eszkozokhoz milyen neven telepult a tuner?
Hauppauge WinTV USB Tuner (I)?

Probalom megfejteni a telepitojet, de eleg hulyen van szerkesztve a drivere.

#2348 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 21:42

Ahogy elnezem, fixen belekodoltak a kutyu eszkoz azonositojaba, hogy hova szantak, eszerint telepiti fel a Windows oket:
4D01= PAL B/G verzio
4D02= PAL I verzio

De a ket eszkoz inf-je csak egy lenyegi ponton ter el egymastol.

Keress ra regedittel a TunerParams0 kulcsszora, osszes talalatra nyomj jobb klikk/binaris adatok modositat.

Elmeletileg valami ilyesmi erteket kell latnod (ez van a PAL I verzio inf-jeben, ami szerint telepult a tunered):
c2 00 01 00 00 90 3c e0 02 50 14 fa 32 20 91 51 02 40 bc 12 0a 80 7d 0f 1b e0 24 37 05 a0 90 30 a5 01 32

Ezt modositsd erre: (ez van a PAL B/G verzio inf-jeben.)
c2 10 00 00 00 90 3c e0 02 50 14 fa 32 20 91 51 02 40 bc 12 0a 80 7d 0f 1b e0 24 37 05 a0 90 30 a5 01 32

(Csak a masodik+harmadik szam ter el egymastol, tobbi ugyanaz)

Ezutan inditsd ujra a Wint, aztan probald a tunert, hatha jo lesz a hangja.

Ezt valoszinuleg minden tuner telepites utan el kell majd jatszanod, mivel a driver egy szem exebol all, es az telepit mindent, nem pedig a szokasos inf+driver fajlokbol.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 03. 21:59 -kor

#2349 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 22:06

Ha nem akarsz a regedittel bajlodni, akkor:

0: komplett driver uninstall, USB tuner kihuz
1: Driver letolt, futtat.
2. mellekelt zip tartalmat a c:\windows\inf-be kibontani, felulirva a driver altal felmasoltat.
3. reboot
4. USB tuner bedug
5. Mikor felismeri, akkor telepitse automatikusan.
6. Ha nem szurtam el, es a tuner fizikailag is tudja a B/G normat, akkor orul. :D

Az osszes PAL I normas WinTV USB verzio inf-jet atirtam, igy elmeletileg a WinTV USB Pro, WinTV USB Live angol verziojaval is mukodik a hack, nem csak a sima WinTV USB-vel.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 03. 22:20 -kor

#2350 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 20:18

Megtudná valaki mondani,hogy a Hauppauge Win-TV-HVR3000 és az 1300-as típusok kozött mi a különbség??Mivel árban nem nagy van,de a 3000-ről semmit nem találtam,vagyis nemnagyun tudtam lefordítani:)
Melyiket lenne érdemesebb megvenni?(nekem a lényeg,hogy rca vagy valamilyen külön bemenet legyen rajta)

Szerkesztette: reddragon 2007. 04. 07. 20:22 -kor

#2351 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 20:52

vagy esetleg valamelyik PVR sorozat-????(350 és 500??)
Mi lenne a legjobb?A képminőség számítana igazán

#2352 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 10:43

Van egy PVR-350-em, de az Istenért se találok az IR-hez Vista drivert. Van esetleg ilyen tunerje valakinek és Vista alatt használja?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2353 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 10:45

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 10:43

Van egy PVR-350-em, de az Istenért se találok az IR-hez Vista drivert. Van esetleg ilyen tunerje valakinek és Vista alatt használja?

Próbáltad a 2.7-es PVR CD-t? (Gondolom igen, és bocsi, ha triviális, de azért gondoltam, megkérdem)

http://www.hauppauge...ions/vista.html
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#2354 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 10:53

Próbáltam, de ugyanaz a hiba.. Az IR működése leállt, probléma keresése..  :rolleyes:

Szerkesztette: Hippo 2007. 04. 08. 10:54 -kor

Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2355 Felhasználó inaktív   ghostie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 19:05

Szia Nyunyu!

Igazán nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Megpróbáltam amit írtál, de sajna nem működött. (mármint amit írtál az működött, a driver már a Pal B/G-t mutatta, de sajnos hang továbbra sincs.). Utánanéztem picit és úgy látom sikerült kifognom egy olyan tunert amiben olyan Philips tuner van ami csak az angliai hangnormát tudja.

Bár nem nagyon értem, akkor miért támogat mindenféle képnormát a SECAM-tól az NTSC-ig.

Most már csak egy lehetőséget látok a magyarországi használatra, ha fizikailag belenyúlnánk a tunerbe. Úgy mint régen a nyugatról behozott videóknál, itt is biztosan van lehetőség az áthangolásra. Csinált esetleg már valaki ilyet?

Nyunyunak tényleg mégegyszer szeretném megköszönni a segítségét!

Üdv
Ghostie

#2356 Felhasználó inaktív   Gyongyver 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 08. 19:06

Sziasztok!

Előre is elnézést, hogy anélkül kérdezek, hogy nem olvastam vissza, ill. hogy esetleg "okosan" írom le a helyzetet, de sajnos jóformám semmi időm nem volt, másrészt meg igencsak kezdő vagyok a témában...

Második nekifutásra sikerült venni egy pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick-et, amit egy Packard Bell Easynote MZ35-213D típusú laptopban használok / használnék (paraméterek: Intel® Celeron M 410 1.46 GHz, 1024 kB, 1024MB (512*2), 60 GB).

A Pinnacle PCTV PMC 4 nevű programjának második installálásán is túl vagyok már, először a saját kis antennájával remekül lehetett fogni az MTV1-et, MTV2-t, Duna TV-t, Duna TV 2-t, de az RTL KLUB, TV2, és a fix TV nagyon kásásan, ill. zizegve jött be. Bedugtam a másik kábelt, amin a parabola antenna is bejön, újra kellett keresni a programokat, és az összes -azzal fogható- csatorna zizegve / rosszul jött be (MTV2, Duna TV, Duna TV nem, csak az MTV1). Harmadszorra megpróbáltam úgy, hogy a videót csatlakoztatom, és azon keresztül fogom az adásokat – az eredmény ugyanaz + videó csatornája, szintén zizisen!=(

Kaptam egy tippet, hogy installáljam újra a programot, és a tartózkodási helyül Németország-ot jelöljem meg. Na, ez nagyjából be is jött, most már azért sokkal élvezhetőbb a kép, de még azért messze van az első körben, a kis antennával fogott adóktól… Újrakerestem megint a csatornákat úgy, hogy a videó van csatlakoztatva – be is jönnek ugyanazok az adások, mint a kábel esetén, kb. ugyanabban a minőségben, viszont a videó saját csatornája nem jön be...

A következő dolgok érdekelnének:
1. hogyan lehet a videó csatornáját ismét megtalálni?
2. hogyan tudnék a minőségen javítani? (felvettem, kiírtam a felvett anyagot, de kb. ugyanaz volt a minőség)
3. hogyan tudom azt elérni, hogy ne kelljen újrakeresni minden egyes alakalommal a csatornákat, ha a kis antenna helyett a kábelt / videót akarom nézni? (a CD levő egyik manual-ban feltűntetnek egy olyan opciót, hogy a csatornakeresésnél az új csatornákat adja a meglévőkhöz, de abban a programban, ami nekünk van nincs meg ez az opció; egyébként más eltérést is találtam – lehet, hogy nem ehhez a programhoz tartozó manualt olvastam, de ha tudnátok ajánlani olyan programot, ami tud ilyet is, és jó lenne a masinához, akkor légyszi írjátok meg a nevét / elérhetőségét)?

Bocsi, hogy kissé hosszú voltam, előre is köszi a segítséget, és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!!

#2357 Felhasználó inaktív   hferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 06:26

tudnátok ajánlani olyan tv tuner progit aminek a kikapcsolási időzítője nem az egész gépet kapcsolja ki hanem csak magát a programot?

a dscaler-ben jól látom hogy nem látok semmilyen kikapcsolás időzítést?
az avermedia tunerem saját progija sajna kikapcsolja a gépet vagy hibernálja de a lényeg az hogy akkor nem megy semmi program, az pedig nekem nem jó.

#2358 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 13:15

Idézet: ghostie - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 20:05

Megpróbáltam amit írtál, de sajna nem működött. (mármint amit írtál az működött, a driver már a Pal B/G-t mutatta, de sajnos hang továbbra sincs.).

Persze, hogy B/G-t irt a driver, mivel atirtam az infekben az azonositot :)

Idézet

Utánanéztem picit és úgy látom sikerült kifognom egy olyan tunert amiben olyan Philips tuner van ami csak az angliai hangnormát tudja.

Lehet tudni, hogy konkretan milyen Philips tuner van benne?
Tuner fem burkolatara ra szoktak matricazni.

Idézet

Bár nem nagyon értem, akkor miért támogat mindenféle képnormát a SECAM-tól az NTSC-ig.

En Terratecemen levo FI1216MK2 elvileg csak B/G-t tud, de Dscalerben siman atallitom I-re, es akkor tenyleg nincs hang, tunerem atall arra a normara.
Driveremet hekkelve ugyanezt ertem el, szoval maga a 1216MK2 tuner valoszinuleg tudja az I-t is, megha az Angliaba szant tesojat FI1246MK2-nek hivjak a specifikaciok alapjan.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 09. 13:19 -kor

#2359 Felhasználó inaktív   ghostie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 19:01

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 12:15

Persze, hogy B/G-t irt a driver, mivel atirtam az infekben az azonositot :)

Lehet tudni, hogy konkretan milyen Philips tuner van benne?
Tuner fem burkolatara ra szoktak matricazni.

En Terratecemen levo FI1216MK2 elvileg csak B/G-t tud, de Dscalerben siman atallitom I-re, es akkor tenyleg nincs hang, tunerem atall arra a normara.
Driveremet hekkelve ugyanezt ertem el, szoval maga a 1216MK2 tuner valoszinuleg tudja az I-t is, megha az Angliaba szant tesojat FI1246MK2-nek hivjak a specifikaciok alapjan.

Szia!

Hát igen, ebben a vevőben is a "FI1246 Mk2/I hm" tuner van.

Szét is szedtem abban a reményben, hogy hátha lehet benne finomhangolni valamit. Lehet is.
Van benne egy potméter, de sajnos ezzel csak a frekvenciát lehet finomhangolni, tehát a kép és a hang együtt marad. Ennek segítségével lehet olyat csinálni, hogy legyen hang de kép nélkül.

Esetleg nem létezik valamilyen szoftver amivel a hangvivő finomhangolását el lehetne végezni a kép frekvenciájától függetlenül? Nem igazán kellene sok hangolás csak egy pici, mivel most is átszűrődik valami a magyar szabvány szerinti hangból.

Köszi

Üdv
Ghostie

#2360 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 05:18

Az lenne a kérdésem,hogy a hauooauge kártyák szoftvereiben is megtalálhatók a különböző szűrők használata úgy mint a leadtek PVR2000 és 3000-ben?
Utánanézegettem és valószínű,hogy az ilyenek nem elhanyagolhatók.lehet megérné jobban egy analóg PVR3000,mint egy hibrid HVR1300?

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.