Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni...
Elküldve: 2007. 02. 26. 15:08
Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 1:59
Egyébként nálunk a cégnél minden FuSi, olyan is. Főleg a serverek meg a monitorok. Hihetetlen történeteim vannak..
Szia!
De jó, végre vki ért hozzá. Igazából hirtelen kellett gép, azért vettem meg. A szerviztől azt akarják rám verni, hogy ráraktam a táskámat. De tudom, hogy nem. A monitort "kinyitott állapotban" minek fogdosnám. Amennyiben csukott állapotban egy 55kg-os nő megfog egy notebook-ot, az selejt, ha jól tudom. A hugomnak Acer travelmate van, azt hurcolja, előírás szerint használja stb, olyan, mint új korában. Csak egy monitor cserét akarok, természetesen a garanciajegyre. Egyébként a Fujinak elég sok van a rovásán: 1. garanciajegyet 2-3hónap elteltével mellékelték, garihosszabbitásról lecsúsztam
2. szerviz hozzáállása, ügyintézés (1óra munkaidőt irtak ventillátor cserére, nem 2 lapot kaptam, hanem csak egyet, amikor bekerült, azt lenyelték?)
3. Legalább 3 hete szervizben van a gép, a semmire, 74000+munkadijat állapitottak meg, tényleg "megfolyik" az LCD, de még a programozó párom is csak lesett, miért. (Mivel garis nem szedte szét)
Egyébként mikor hazaállitottam e csodával, fogta a fejét. Már beszéltem egy ügyvéddel, szerinte semmiképp se fizessek, irjak levelet a FujMagyarországhoz, aztán KERMI, Fogyasztóvédelmi Felügyelőség
Amint cserélik a monitorom, eladom és veszek drágábbat, normálisat. Mi a véleméyned a story-ról? Ha valóban én töröm el a monitort, akkor elismerem és fizetek. Milyen gépet ajánltok? Én Dell-re gondoltam, mivel az bevállt.
Elküldve: 2007. 02. 26. 15:09
Idézet: Omega - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 14:11
Nem a Profi szerviz. ŐKet nem ismerem.
Elküldve: 2007. 02. 26. 17:13
Idézet: niki24 - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 16:08
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...?showtopic=1424
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2007. 02. 26. 21:56
Idézet
Nem csodálom, legalább olyan rossz a híre, mint mondjuk a Thomsonnak, az LG-nek és a többi "nagynevű" gyártónak.
Kedves Niki, ha saját bevallásod szerint a párod ért a számítógépekhez (bár egy programozó matematikus nem feltétlenül jó hardverben), akkor miért nem kérted meg rá, hogy segítsen a megfelelő gép kiválasztásában? Vagy ha őt nem, akkor egy szakértőt. Egy több százezres laptopot, amely ráadásul munkaeszköz is, nem lehet az első boltba beesve megvenni ("azt a pirosat kérem"). No és most már talán azt is sejted, hogy miért FuSi-nak becézik informatikus körökben az általad választott gyártót...
Idézet
Mi lenne, ha nem a reklámok, brandek vonzására vagy a szomszéd kissrác elmondására hagyatkoznál, hanem először azt tisztáznád, hogy mire és hol szeretnéd használni a számítógépedet. Mert esetleg megkíméled magad egy újabb drága csalódástól. Ha szakértő segítségével sikerült összeállítani egy listát, amely a "feltétlenül szükséges", "nem árt, ha van" és "felesleges" oszlopokba írt paramétereket tartalmazza, neki lehet állni keresgélni egy olyan gépet, amely megfelel ezeknek a kritériumoknak. Azt is vedd figyelembe, hogy ezek a gépek nem igazán bővíthetők (illetve igen drágán és körülményesen), így a döntésed valószínűleg hosszú távra fog szólni. Nem biztos, hogy megéri a legdrágábbat megvenni, mert talán soha nem térül meg az ára. Láttam már majdnem egymilliós laptopot, amelyen kizárólag Wordöt és Excelt futtattak...
Elküldve: 2007. 02. 26. 23:21
Gyári firmwarrel eldobálják a hálót, nagyker szerint csak frissíteni kell. Visszavittük nekik, két hét múlva kaptunk zsír csomagolású routereket. Szóval mégsem frissítés... 10-ből négy.
Pedig az SMC 7004 VBR vezetékes routerek jól teljesítettek.
Edimax EW....UG sorozatú USB hálókarik.
Elveszti a hálót, melegszik, minden baja van.
Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"
Elküldve: 2007. 02. 26. 23:25
Nem indult el hibátlan 533-as Kingmax, Kingston, Samsung Ramokkal, ill. táp lehúz, visszadug után néha hajlandó volt beröffenni, de akkor kékhalálozott.
Csodák csodájára egy 512/667-es PQI-val semmi baja.
Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"
Elküldve: 2007. 02. 27. 17:37
Elküldve: 2007. 02. 27. 19:57
Idézet: Hamrad - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 0:21
Gyári firmwarrel eldobálják a hálót, nagyker szerint csak frissíteni kell. Visszavittük nekik, két hét múlva kaptunk zsír csomagolású routereket. Szóval mégsem frissítés... 10-ből négy.
Pedig az SMC 7004 VBR vezetékes routerek jól teljesítettek.
Edimax EW....UG sorozatú USB hálókarik.
Elveszti a hálót, melegszik, minden baja van.
SMC mostmár teljesen kuka, pedig régen jó volt.
D-Link hálózati cuccai is mennek lefelé erősen...
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a> Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>
Elküldve: 2007. 02. 27. 23:19
Idézet: ReeChee - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 19:57
D-Link hálózati cuccai is mennek lefelé erősen...
Dlink a 604-es cuccal jött be hozzánk, az már belépésnek szar volt. Régebbi switchei jók, meg pár wlan cuccát láttam működni is, de én nem hiszek el semmi Dlinket.
Elküldve: 2007. 03. 04. 03:39
tehát ha rossz alkatrészt kap azt is belerakja, ha hasonlót azt is (műszak és dolgozó függő) - namost ha ezek átmennek az ellőrzésen akkor jónak minősülnek - ez az ellenőrzés a márkás tápoknál kicsit komolyabb (nem 3mp alatt döntik el hogy jó-e) és elvileg ott nem használnak "gagyi" alkatrészeket - (sajnos ez egyre inkább nem igaz) . Tehát : ha nagyon márkás tápot veszel elvileg jobb lesz de nem garantálja neked senki, hogy nem fog belerobbanni az arcodba. Az olcsó tápok pedig akár évekig is működhetnek, de az olcsóságuknál fogva a bennük rejlő védelmi áramkörök primitívek vagy hiányoznak - tehát, nem szidni kell, hanem elétenni egy (normális - egy másik probléma) szünetmentest és okosan márkát választani, és nem sajnálni a pénzt egy bevált nagyteljesítményű megbízható tápegységre. ennél jobban már csak mérgel fel amikor egy 250-300G winyót beletesznek egy 3e forintos mobil rack-be , és az istennek sem értik meg, hogy felelőtlenség
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mindenki hacker,phreaker,cracker - mindenki okosabb, ügyesebb rátermettebb nálam - mindenki jobban ért a PC-khez
én meg javítgatom a gépeiket pénzért
Elküldve: 2007. 03. 04. 04:13
Idézet: Hamrad - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 23:21
Sajnos nálam is 3-ból 2 dobja a hálót. Megpróbálom új tipusra cseréltetni.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
A nyugodt élet a szétvert számítógéppel kezdődik ...
Elküldve: 2007. 03. 06. 14:57
Idézet
300 gigát amúgy is életveszély, öngyilkosság tárolni, pláne ha fontos adatok vannak rajta. Nem is kicsit.
Én mondjuk ismerősömet már azért is b*szogattam, amikor Sata-s vinyót vett és nem scsi-t.
Mindig bad sectorokkal és crc hibákkal riogatom.
Ha nekem most azt mondaná valaki, hogy eddigi munkáim nincsenek archiválva és átmásolták egy satas felületű vinyóra, akkor asszem kezdene verejtékezni a homlokom erősem, rengeteg típusú kommersz vinyóm volt az évek során és nálam (pedig kiemelt figyelemmel vigyáztam) MINDEGYIK beadta hamar a kulcsot.
Szóval kommersz sata és ata vinyók ->
SCSI, SAS, FC ->
Elküldve: 2007. 03. 06. 15:16
Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 14:57
Szóval kommersz sata és ata vinyók ->
Annyira nem kell fikázni, nekem szerverekben is mennek 24 órában, most kezden a 4 éveseket kidobálni, de egyik régebbiben még egy lct20-ast is találtam. Az már tényleg meredek dolog, de általánosságban kár kijelenteni. Kommersz használatra teljesen jó, meg occsó, főleg ha 70 gigás SCSI árán kapsz 2x400G sata diszket, aztán nálam a SCSI is elhullott...
De persze szerverbe kötelező a SCSI.
Elküldve: 2007. 03. 06. 15:18
Ez kimaradt. szóval ez fasza, meg jó, de azért ezeknek az árán sok100 gigákat lehet redundánsan backupolni. Otthon nekem is 400G IDE uccok vannak a szerverekben, oszt külső USBre, meg SATÁra backupol.
Elküldve: 2007. 03. 06. 15:34
Már csak azt kellene tudni, mit jelent nálad a kiemelt figyelem.
Elküldve: 2007. 03. 06. 15:55
Lapozgatom és ezt találtam:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Az ellenség megtévesztése!
Sok ember hallot már a PSP-ről (Play Station Portable), és az MP4-ről. A legtöbb ember nem is tudja hogy az előbb felsoroltak mire jók! Például a legtöbb MP4 néven forgalmazott termék nem is játszik le MP4-et (nem hogy még videót), hanem csak színes a kijelzője, esetleg lehet vele képet nézegetni!
Szerkesztette: Primary 2007. 03. 06. 15:56 -kor
Elküldve: 2007. 03. 06. 18:28
Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 15:34
Azt, hogy lényegében sosem szállítottam őket, sérülés kizárva. Mozgatva sem volt. És amikor néhanapján szállítottam,akkor egy hátizsáknyi szivacs közepében utazott óvatosan, természetesen antisztatikus zacskóban. Peches vagyok velük, ez van.
Az meg sajnos természetes, hogy az SCSI lényegesen drágább, azokban viszont az elmúlt évek alatt nem csalódtam.
Elküldve: 2007. 03. 07. 14:26
Fujitsu Siemens Amilo L1310G laptopom (egész story a fórumon) további története: 2007. február 7-én bekerült a Karakter Kft. szervizbe. 2007. március 7-én tájékoztattak a kijelzőhibáról. (minő meglepő fordulat, azért adtam be.) Kíváncsi lettem volna, mi okozta a hibát, valószínűleg fogás!!!!! Némileg röhejes, mivel Dicota Perfect Skin 15,4-es tokban volt és "annyira bevált" hogy el akartuk adni. (El lehet gondolni, mennyire "igénybe volt véve". 2007. áprilisban jár le a garancia, a gépet Szolnokról küldték Pestre, hibakutatásra, a garanciális gépre ki akarták fizettetni a hibakutatást!!!! A kijelzőre először 84000Ft+munkadíj összeget, majd 96000Ft+munkadíj összeget állapítottak meg. Továbbra sem tudják, mi lett a kijelzővel. Tájékoztatást vártam volna, mi okozta a hibát. Az ügyfélszolgálatról annyit, hogy telefonon "tájékoztattak" az összegről, de hogy mi a hiba és mi okozta, azt nem tudták megmondani. Egy munkatárs hívott 12. 07-kor, de tanár vagyok, nem tudtam felvenni. (Természetesen visszahívtam őket, a másik "kolléga" közölte, a hölgy elment, megadtam az adatokat, kértem, keresse vissza, fogalma sem volt a hibáról, hol a gép, mikor került be.) Irodán belüli információáramlás......Átadtam a story-t az ügyvédnek, megy a dolog a Fogyasztóvédelemhez, de már hozzáértő emberek segítenek. Egyébként még az a véleményem, hogy néhány helyen a nőket próbálják hülyére venni. (nem általánosítás volt a célom) Ha ezt nem ide kellett volna írnom, akkor szóljatok. Ezzel az a célom, hogy más legalább ne kerüljön ilyen helyzetbe. Ha már ez előfordult, akkor ajánlatos ügyvédhez fordulni, valamint szakember vélemyényét kérni. És azért is bocs, ha hosszú lett, olyan bonyolult már az ügy, hogy próbálok egyszerűsíteni. Ha valóban attól tört el a kijelző belülről, hogy a tokban lévő gépet megfogtuk, akkor az a Fujitsu Siemens szégyene, nem is szabadna indokként felhozni. Úgy gondolom, az nem tájékoztatás, hogy felhív a szervízből egy akárki és közli mennyit fizessek. A tájékoztatás az, hogy közli, mi a hiba, miért stb. Tényleg bocs a hosszúság miatt, kíványcsi vagyok a véleményetekre. Egyébként írtam a Fuji Magyarország KFT-nek 2007. március 5-én, hogy 1 hónapja szervizben a gép, utána kéne nézni..... De nem válaszoltak és telefonon is elérhetetlenek....
Elküldve: 2007. 03. 07. 18:05
Idézet: niki24 - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 15:26
Egyébként írtam a Fuji Magyarország KFT-nek 2007. március 5-én, hogy 1 hónapja szervizben a gép, utána kéne nézni..... De nem válaszoltak és telefonon is elérhetetlenek....
Ne haragudj, lehet hogy csak rövidítettél, de nem lehet, hogy azért nem válaszolt a Fuji Magyarország kft, mert semmi közük a Fujitsu-Siemenshez, mint olyanhoz?

Súgó
A téma zárva.