HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#1291 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 15:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 14:51

Namost hate ilyen notebook javitsassal foglalkozol, akkor te nem a smartmicrousa-tol veszed az LCD-t, hanem kozvetlen csatornad  van a philipshez, es akkor az a $179 is $150, nagytetlben veszed, mondjuk 10-esevel, 20-asaval ergo a szallitasi koltseg sem $40/panel, hanem $10

Persze, de el fogy nagy tételben? Többnyire nem. Egy csomó ember beesik összetört TFTvel, fele egyből kap infarktust az ára láttán, másik fele meg csak 5 perc múlva. Alig 1-2 ember fizeti ki, amiért marhára nem érdemes ezekből raktárkészletet fentartani. Van ezer +1 féle kijelző, ami éppen kell, kap árat, oszt biza 1 darabos rendelés.

Valamint ne feledd, ezeken meg kell keresni a helységbérletet, a szkópot, az állásidőt, a nem fizető júzereken bukott lóvédat, vagy ha megvetted az egyedi panelt, júzer meg fogta magát, oszt nem jött el a cuccérrt, mert közben megjött az esze.
Make love not Wor.

#1292 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 18:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 19:43

niki, nemtom hogyan jott ki nekik a 95 ezer forintos vizsgalati koltseg, marcsak azert sem, mert polo itten lehet kapni csere LCD-t, ara $178, magyarorszagra $40-ert szallitanak, ez 42 ezer penz. AFA+Vam ra kb 10kHUF, szamoljunk 1 oranyi munkadijjal, mert aki nem csereli k az LCDt 1 ora alatt az inkabb adja vissza a mestervizsgajat. Szoval zsiruj philips LCD-vel, 1 oras munkadijjal, afaval, vammal ez az ugy 60kHUF.

Szia!
Nagyon köszi. Hol lehet azt az LCD-t kapni? A gép szerintem selejtes, nem akarom megcsinátatni, mivel darbjaira hullik szét. A fogyasztóvédelemhez küldtem az összes papirt, a vizsgálatra várok. A Fujitsu-val egy életre befejeztem, de még látványszinten is. (Munkaeszköz, nem érek rá hónapokig szórakozni a szervizzel.) Azt is hallottam, hogy az LCD-t bonyolult megcsinálni. Ha megbízható üzletet, vagy helyet tudtok, ahol notebook-ot lehet vásárolni, nagyon megköszönném. (Ez nem idevaló, bocs. A gépben már kiment a ventillátor, a WLAN selejtes, valamint a kijelző tropára ment.) Mindenképpen olyan notebook-ot keresek, amihez normális szervizhálózat is társul.

#1293 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 20:52

Idézet: niki24 - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 18:09

Ha megbízható üzletet, vagy helyet tudtok, ahol notebook-ot lehet vásárolni, nagyon megköszönném. (Ez nem idevaló, bocs.

Ez nem üzletfüggő, de szerintem jó szervizháttérrel a Dell rendelkezik. Azt meg is veheted, 3 év garancia, sokat nem szívóznak, nem is romlik el. Acernek is jó a szerivzháttere, 1 hét alatt megfordul a cucc, de sokszor lehet rá szükséged. Acernél nekem speciel elkavartak egy garanciakiterjesztést, aztán a végén majdnem 2 hónapig lett servicelgetve  :(
Make love not Wor.

#1294 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 22:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 15:10

Persze, de el fogy nagy tételben? Többnyire nem. Egy csomó ember beesik összetört TFTvel, fele egyből kap infarktust az ára láttán, másik fele meg csak 5 perc múlva. Alig 1-2 ember fizeti ki, amiért marhára nem érdemes ezekből raktárkészletet fentartani. Van ezer +1 féle kijelző, ami éppen kell, kap árat, oszt biza 1 darabos rendelés.
egyéb oknál foga kicsit elmélyedtem a notebook LCDk világában. Az azonos képátlójú modellek szinte kivétel nélkül csereszabatosak (villamosan, csatira, protokollra) az eltérés a drágább/olcsóbb szinten annyi, hogy valami babásabb IPS panel-e, PVA, vagy dzsunka TN. Magyarországon a legtipikusabb panel a 12.1"-os 1024x768 meg a 15.4" 1280x768.

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 15:10

Valamint ne feledd, ezeken meg kell keresni a helységbérletet, a szkópot, az állásidőt, a nem fizető júzereken bukott lóvédat, vagy ha megvetted az egyedi panelt, júzer meg fogta magát, oszt nem jött el a cuccérrt, mert közben megjött az esze.
Ó kérlek ebből élsz. beesik a júzer a géppel, jószemű becsüsként felméred 3 perc alatt a készülék várható piaci értékét ésha a cserélendő fődarab értéke ezen piaci érték legalább fele, akkor közlöd az ügyféllel, hogy nem érdemes megjavíttatni. amit érdemes, megjavítod de ottfelejtik annak tulajdonjoga X nap után rád száll. ezért van az, hogy elég sok helyen a készülék összes gyári cubehőrét elkérik...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1295 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 22:49

Idézet: niki24 - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 18:09

Szia!
Nagyon köszi. Hol lehet azt az LCD-t kapni? A gép szerintem selejtes, nem akarom megcsinátatni, mivel darbjaira hullik szét. A fogyasztóvédelemhez küldtem az összes papirt, a vizsgálatra várok. A Fujitsu-val egy életre befejeztem, de még látványszinten is. (Munkaeszköz, nem érek rá hónapokig szórakozni a szervizzel.) Azt is hallottam, hogy az LCD-t bonyolult megcsinálni. Ha megbízható üzletet, vagy helyet tudtok, ahol notebook-ot lehet vásárolni, nagyon megköszönném. (Ez nem idevaló, bocs. A gépben már kiment a ventillátor, a WLAN selejtes, valamint a kijelző tropára ment.) Mindenképpen olyan notebook-ot keresek, amihez normális szervizhálózat is társul.

no akkor szépen sorjában.
Ha a notebook szétesőfélben van akkor ne áldozz rá pénzt. Szvsz a linkben megírtam hol lehet kapni deha nincs elektroműszerészi gyakorlatod akkor hiába veszed meg, nem fogod tudni saját kezűleg kicserélni. Az LCD-t nem bonyolult megcsinálni, hanem nem lehet. Fődabrab, 1 az egyben kicserélik, pont úgy mint a meghibásodott merevlemezt. ez a csere nem bonyi. kb 10 perc (már annak aki ezt csinálja napi rendszerességgel). azt javaslom hogyha mindenképp ragaszkodsz a FuSi-hoz - én egy elegáns kézmozdulattal iktatnám akukába, keresd meg itt a fórumon didyman-t, ő kisegít - megkísérli megjavítani neked, ha érdemes.

Normális szervízháttér. Nos ezt el lehet felejteni. Ebben az országban mindenféle értelmes ipar - így az elektronikai is megszűnt, ergo ritka kevés a szakember aki télleg ért is hozzá. Másrészt sajnos kikell mondani, hogy a PC, mégha méregsrága notebook is, sajnos bóvli áru, pont úgy mint az 1x használható kínai fehérnemü. Tönkrement notebook-ot az esetek többségében csak megsiratni érdemes, megjavíttatni nen - hacsak nem triviális dologról van szó - merevlemez, cd vagy billentyűzet cseréje. Az a baj, hogy a cserealkatrész a fődarabokat nézve roppant drága, ennek a fő oka az, hogy a gyártó abban érdekelt hogy újat vegyél, nem pedig javítgasd, másrészt az alkatrésztermelés és elosztás a gyártásra van behúzva, ergo tartalék qalkatrészből kevés van és ezért drága.

Szóval én azt javallanám hogyha ez neked nélkülözhetetlen munkaeszköz akkor IBM/Lenovo Thinkpad-et vagy Toshiba tecra/protegé noteszeket vegyél, még akkoris ha az áruktól első körben a szívroham kerülget. Ja és (irodai) munkára javaslom inkább a 4:3 képarányt, mint a 16:10-et. Esetleg HP-t is megpróbálhacc, de ott képben kell lenni mert vannak igenjó masszív modelljeik, meg kutyaütően vacakok is.

#1296 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 23:05

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 22:30

Ó kérlek ebből élsz. beesik a júzer a géppel, jószemű becsüsként felméred 3 perc alatt a készülék várható piaci

Legalábbis próbálok élni, mert a nyakamon maradt cuccokért 30 küvecset kaptam, amiben 2x256 ram is volt, meg egy kijelzőhibás P4-es notesz, valamint egy jó kijelzős alaplapos Compaq. Gondoltam is, hogy töltőért legalább 10 küvecset kérnek, másik kijelzőjéért meg vagy 50-et, kérdés, beesik-e az az egy darab júzer. Mert a weller páka meg 25 ezer, oszt kell pár hegy, kis bizbasz, nem is nagyon ilyeneket javítok, de egy igényesebb szerszámkészletben van kb. 1millió pénzem, ezt valamiből ki kell termelni.

Vannak ennél gusztustalanabb melósok is, mikor 10ezer a kiszállás, óradíj 20ezer, oszt első órában már indul. Tehát ha 5 percet hegeszt nekem, akkor 30ezer+FA. Elsőre csak lestem, majd rájöttem, van 2 ember az országban aki ért hozzá. Ehhez képest ingyé van  :D

Elektronikus műszereket, meg munkaerőket nézve, esetleg kemence, SMD állomás, ezazamaz, ami minden kezdő hozzáértő ára, az bizony mennyi is? 5millió forint? Több év alatt lehet összeszedni, oszt akkor tripla áron melóztál, megélhetésre meg alig jutott?

Fene tudja. Én már nem lepődök meg semmi, kolléga mikor mondta, hogy ha 2 ember már gondolkozik a melón, amin 1milliónál kevesebbet keresnek, akkor nem éri meg 10 percet sem rászánni. Elsőre hülyén néztem, oszt így pár év adózott jövedelem után rájöttem, hogy igaza van.
Make love not Wor.

#1297 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 23:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 23:05

Legalábbis próbálok élni, mert a nyakamon maradt cuccokért 30 küvecset kaptam, amiben 2x256 ram is volt, meg egy kijelzőhibás P4-es notesz, valamint egy jó kijelzős alaplapos Compaq. Gondoltam is, hogy töltőért legalább 10 küvecset kérnek, másik kijelzőjéért meg vagy 50-et, kérdés, beesik-e az az egy darab júzer. Mert a weller páka meg 25 ezer, oszt kell pár hegy, kis bizbasz, nem is nagyon ilyeneket javítok, de egy igényesebb szerszámkészletben van kb. 1millió pénzem, ezt valamiből ki kell termelni.

Vannak ennél gusztustalanabb melósok is, mikor 10ezer a kiszállás, óradíj 20ezer, oszt első órában már indul. Tehát ha 5 percet hegeszt nekem, akkor 30ezer+FA. Elsőre csak lestem, majd rájöttem, van 2 ember az országban aki ért hozzá. Ehhez képest ingyé van  :D

Elektronikus műszereket, meg munkaerőket nézve, esetleg kemence, SMD állomás, ezazamaz, ami minden kezdő hozzáértő ára, az bizony mennyi is? 5millió forint? Több év alatt lehet összeszedni, oszt akkor tripla áron melóztál, megélhetésre meg alig jutott?

Fene tudja. Én már nem lepődök meg semmi, kolléga mikor mondta, hogy ha 2 ember már gondolkozik a melón, amin 1milliónál kevesebbet keresnek, akkor nem éri meg 10 percet sem rászánni. Elsőre hülyén néztem, oszt így pár év adózott jövedelem után rájöttem, hogy igaza van.

Janho ne keseregjél már itt nekem, meg főleg ne add a jólértesültet. a notebookokban fődarabokat cserélnek, úgymint alaplap, drájvok, RAM, CPU, LCD. senki sem áll le SMD alkatrészeket ki/be forrasztgatni, mert az SMD alkatrész csak jó nagy kontingensben rendelhető, senki nem ad el neked 2-3 db SMD kondit, ellenállást, stb. Ha elszegődsz valami nagy mellé notebook szervizesnek akkor az franchise-ban megy, megkapod a gyártól a modellek szervizmanuáljait meg az egységesített mérőautómatát. gond esetén fődarabokat cserélsz, forrasztani nemnagyonfogsz.

ilyen 5milleres SMD forrasztgató állomásokat meg olyanok használnak akik prototype-olnak vagy kis szériában gyártanak valamit, de az elsózható heroinárban. ezek a cuccok ugyanis komolyabb termelésre még alkalmatlanok, szervizes munkákra meg már hihetelenül drágák - nem érik meg.

nézd énis javíttatam már meg rotel hangerősítőben alps kapcsolót, á 35eFt volt. A szevizes mandró úgy nyitott, ha gondolom megveszi tőlem 100 ezerért az erősítőt, miután megejtette a bevizsgálást 3 ezerért :D amikor 90'-ben megvettem a ramovillban 12 ezerért az erősítőt a francsegondolta hogy így megfog nőni az értéke :D de ez más eset, ez minőségi elektronika. notebook esetén ilyenről nemigazán beszélhetünk...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 09. 23:53 -kor

#1298 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 23:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 23:52

Janho ne keseregjél már itt nekem, meg főleg ne add a jólértesültet. a notebookokban fődarabokat cserélnek, úgymint alaplap, drájvok, RAM, CPU, LCD.

Persze, a szakszerviz, meg ha garanciás. IBM-nél is kontaktos volt az USB, oszt lett is alaplapcsere.

De ha LCD panel, meg nem gyári egyben szett, meg javítás, meg ilyenekről beszélünk, akkor biza nekilátnak forrasztani, ahogy azt illik, lásd notebook doktor, display, didyman, társaik. Ehhez meg néha advanced cucc kell. Ha webboltból tervezed az alaktrészbeszerzést, meg vám+áfa, meg bigyó, akkor kis maszekról beszélünk, aki biza forraszt.
Make love not Wor.

#1299 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 00:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 23:56

Persze, a szakszerviz, meg ha garanciás. IBM-nél is kontaktos volt az USB, oszt lett is alaplapcsere.

De ha LCD panel, meg nem gyári egyben szett, meg javítás, meg ilyenekről beszélünk, akkor biza nekilátnak forrasztani, ahogy azt illik, lásd notebook doktor, display, didyman, társaik. Ehhez meg néha advanced cucc kell. Ha webboltból tervezed az alaktrészbeszerzést, meg vám+áfa, meg bigyó, akkor kis maszekról beszélünk, aki biza forraszt.

Janho a szaxervíz nem azért cserél fődarabokat mert lusta, hanem pontosan azért mert leírtad mekkorák a profi eszközárak. didyman-nek valami hihetelen kézügyességge van, kőbaltával is ízekre tud szeletelni egy foghagymát ésmég szívesen is csinálja - ritka az ilyen. az LCD panelt meg kérlek hidd el nem tudod mecsinálni. ha lejött az FCC kábel róla akkor kb annyi. ha tönkrement rajta a driver IC akkoris annyi mert egyszerűen beszerezhetetlen - az LCD gyártók saját chipseteket használnak és pont annyit gyártanak, ahány LCDt adnak el készen. Persze vannak emberek, akiknek van ilyen bika forrasztóállomásuk vagy hozzáférnek ilyenhez, pl. Rive - és eljáccadoznak vele szivességből de szó sincs itt üzleti alapon való dologról... LCD panelekröl csak annyit, hogy a kész termék data sheetjének megkapaásához hetekig udvarolatm az LG.Philips LCD-nek, mer biza nem publikus. Részletes műszaki dokumentációhoz - enélkül hozzá sem tudsz szagolni javításügyileg a büdös életben nem férsz hozzá. Még a notebook gyártó IBM/Dell/Asus/Acer se...

#1300 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 09:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 0:19

az LCD panelt meg kérlek hidd el nem tudod mecsinálni. ha lejött az FCC kábel róla akkor kb annyi. ha tönkrement rajta a driver IC akkoris annyi mert egyszerűen beszerezhetetlen -

Ezt tudom, de nem csak LCDről beszéltem, hanem a "csókolom, elromlott a laptopom" problémáról. Ha nem indul, akkor szakszerviz alaplapot cserél, aztán húde drága lesz. Kis maszek meg lehet csak a biztosítékot forrasztja megfelé. Aztán itt kezdnek jönni a spéci szerszámok. Nyilván HDD-t, TFT-t, ilyemit nem javít, de DVDolvasójában mát elpöcsöl a mechanikával, fókusszal, szervóval, mert szakszervizben az is 60 küvecs, mert csere.
Make love not Wor.

#1301 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 10. 19:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 9:31

Ezt tudom, de nem csak LCDről beszéltem, hanem a "csókolom, elromlott a laptopom" problémáról. Ha nem indul, akkor szakszerviz alaplapot cserél, aztán húde drága lesz. Kis maszek meg lehet csak a biztosítékot forrasztja megfelé. Aztán itt kezdnek jönni a spéci szerszámok. Nyilván HDD-t, TFT-t, ilyemit nem javít, de DVDolvasójában mát elpöcsöl a mechanikával, fókusszal, szervóval, mert szakszervizben az is 60 küvecs, mert csere.

Köszi a válaszokat. A gép február 7 óta még szervizben van, szóval én magát a márkát nem bírom látni. Szerinted játsszam végig a KERMI vizsgálatot? Már sem időm, sem türelmem nincs hozzá. Szerencsére a párom is tud LCD-t cserélni, meg a rendszergazdájuk vette át az egész ügyet. Én a Dell-re voksolnék, nagyon jól bevált már nekünk. Esetleg mennyiért tudnék megszabadulni tőle, de minél hamarabb? (Bár még van kis esélyünk a Fogyasztóvédelmi vizsgálatra. Én egy barom vagyok, ha eszembe jut a 218 000Ft......ezen sajna nem tudok túljutni. Főleg, hogy a Dell egy nekem  már megfelelő típusa 227000Ft+hozzá jön, hogy a párom nem cseszeget érte, semmi szemrehányás, "hogy én megmondtam, hogy csak azt ne".....ez még durvább ) Ne haragudjatok, ha nem idevaló, amit írtam, de még mindig magam alatt vagyok a végösszeg miatt. Na meg amiatt, hogy van egy laptopom elvileg, és 20GB-os 'vésztartalék gépünkön' (a hugom kapta 8éves korában) szarakodom itthon. (elnézést)

#1302 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 14. 14:06

Sziasztok!
Fujistsu notebookom további storyja: ma 2007. március 14-én kaptam levelet a Fujitsu Magyarország Computers KFT-től. Hajszálrepedés okozta az LCD folyást, ami valószínűleg fogásra keletkezett. Ez utóbbit mi állapítottuk meg, mivel leírtam már az előző hozzászólásaimnál, hogy nem esett rá semmi. A nagyszerű szervízhalózatnak 1 hónap kellett, hogy erre rájöjjön. Még a Fogyasztóvédelmi vizsgálat hátra van. Mostmár biztosak vagyunk benne, hogy a nagyaszerű Amilo sorozat egy selejt darabját vásároltam meg. A tanulópénz drága volt, egy darab termékünk sem lesz, ami Fujitsu vagy hasonló. (Nem mondom, hogy mind szar ennek ellenére.) Ami a pofátlanság teteje, hogy a garanciális gépre a hibakutatást is ki akarják velem fizettetni!!!

#1303 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 14:25

Idézet: niki24 - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 14:06

Ami a pofátlanság teteje, hogy a garanciális gépre a hibakutatást is ki akarják velem fizettetni!!!

Mondjuk ezen a hibán nincs túl sok kutatnivaló, bontani sem kell, meg így TFT-t nem is nagyon szoktak. Minek? Be van törve, oszt jóvan.
Make love not Wor.

#1304 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 17:21

Idézet: niki24 - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 14:06

Ami a pofátlanság teteje, hogy a garanciális gépre a hibakutatást is ki akarják velem fizettetni!!!

ez igen mokas lenne, ha sikerulne nekik. az LCD mukodeskeptelensege nagyon gyorsan megallapithato es a dolog itt veget is er, teljesen folosleges az LCD pontos hibajanak a megallapitasa, mivel az LCD nem javithato fodarab.

#1305 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 17. 19:05

További fejlemény a laptopommal kapcsolatosan: megjött a FuSi M.o. Kft. szerinti vélemény: szerintük egy kb. 10 cm-es tárgyat zártam a laptopomba, az okozta a hibát. Ez azért mókás, mert a szerviz szerint "még a táskámat pakoltam rá". A független szakértő (jól menő vállalkozást vezet, ő maga is javít gépeket, megfelelő végzettsége is megvan) szerint lehetetlen, hogy nincs külsérelmi nyom, törés. Ha egy 10 cm-res tárgyat közé zárok, akkor annak látható sérülése lenne. (pl. kulcscsomó) Amit még furcsának tartott, hogy 2 pontnál "folyik" az LCD, nem a 2pont  között és tovább. (Ha tárgy okozta volna a törést, akkor az folyamatos lenne. A gép még szervízben van, mielőtt bevittük, azelőtt megnézte és összevetette a kapott papirokkal.) Természetesen az egész paksamétát odaadtam neki, már válogatni sem volt kedvem, szerinte műszaki hiba történt. Valamint azt is közölte, hasonló hibával vittek hozzá egy Acer Travelmate laptopot, először ránézett, megállapította, látható törés nincs, a gép garis, ezért felküldte a szakszervízbe, 2és fél hét alatt a cucc megfordult, cserélték a monitort. És eszébe sem jutott a szállítási díjat felszámolni. Bocs, ha megint hosszú lett, de még mindig tudnak meglepetést okozni. És azért írtam le, mert tanulságos. Amit még feltételeztek, mivel 3 hónapot késtek a garival, megkérdezte a független szakértő, hogy nem lehet, hogy előttem azt a gépet valaki már visszavitte. (Úgy gondolom, ez már nagyon meredek lenne, mivel 6 hónapig működött, meg dobozból vettem ki. Ha visszaemlékszem, minden fel volt rá telepítve. Ez utóbbi már nagyon gonosz feltételezés lenne. )

#1306 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 13:19

Írd meg nekik tértivevényes levélben, hogy az ő szakvéleményüket nem fogadod el és kéred független szakértő véleményét.
Amennyiben ezt megtagadják, úgy nem tszenk eleget a jótálási kötelezettségünknek, és elállsz a szerződéstől, amennyiben nem fizetik vissza x napon belül az árát felszámolást fogsz kezdeményezni ellenük. bla bla bla
A pontos levél a www.fogyasztovedelem.hu oldlán már meg lett fogalmazva ugyanitt megtalálod a független szakértők listáját is.

#1307 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 18. 14:29

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 13:19

Írd meg nekik tértivevényes levélben, hogy az ő szakvéleményüket nem fogadod el és kéred független szakértő véleményét.
Amennyiben ezt megtagadják, úgy nem tszenk eleget a jótálási kötelezettségünknek, és elállsz a szerződéstől, amennyiben nem fizetik vissza x napon belül az árát felszámolást fogsz kezdeményezni ellenük. bla bla bla
A pontos levél a www.fogyasztovedelem.hu oldlán már meg lett fogalmazva ugyanitt megtalálod a független szakértők listáját is.

Köszi a választ, így lesz.

#1308 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 15:57

igen mókásnak tarom, hogy egy usákiából 42 ezer forintért áfával/vámmal beimportálható alkatrész miatt a FuSi magyarország képes ezeket a köröket megfutni :(

#1309 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 24. 12:13

Sziasztok!
Laptopom további story-ja (merthogy még mindig nincs vége): tegnap felhívtam a szolnoki Karakter Kft-t, hogy elhoznám a gépet, erre közölték, hogy a garanciális gépre fizessek 7080Ft bevizsgálási díjat! Kérdeztem, mi alapján, de nem igazán tudtak válaszolni. (Ekkor már megkaptam a J-N-Sz megyei Fogyvédelmi felügyelőségtől a szükséges tájékoztatást, valamint a törvényeket és ahová ilyen esetben fordulni lehet) Szerintük 'garanciális gépre egy fillért sem kérhetnek, még szállítás címén sem, a válaszuk az volt rá: oldják meg, nem a maga dolga.' (Ezt sokan nem tudják.) Az agyam elöntötte a lila köd, felhívtam a FuSi Mo. kft-t (nem volt egyszerű, mert üzenetrögzítőre vannak állítva, és maguktól nem hívnak vissza) Beszéltem egy munkatársukkal, elmondtam a story-t, ebbe már volt Fogyvédelem, ügyvéd stb. Mondanom sem kell, készségesebbek lettek. Azt mondták, semmiképp se fizessek, írjak panaszlevelet. Erre én: maguk már válaszoltak is március 14-én kaptam meg a levelet. Mondták, nem tudják, írjam mégegyszer. (A szervíztől a hiba oka az: 'ráraktam a táskát', FuSi Mo. Közzézártam egy 10cm-es tárgyat.) Szóval valószínűleg írtak valamit, hátha leráznak...Úgy döntöttem, nem érdekel mostmár kivárom a végét. Ha nem idevaló, szóljatok. Azért írom, mert tanulságos és nem hiszem el, hogy ilyen megtörténhet. Egyébként ha nem tájékoztatnak, valószínűleg kidobtam volna azt a 7080ft-ot a rossz gépre. A T-com-nál jártam ügyintézni,(tőlük vásároltuk a hugom Acer notebookját)  a story-t elmondtam egy informatikus munkatársnak. Megkérdeztem nem vizsgálná-e meg a gépet ő is (már volt egy pár szakértőnél), természetesen fizetnék, erre nézett rám és közölte: 'hölgyem ezért nem kérek pénzt, de ha megvannak a papírok, és lehetséges, megnézzük.' Szóval vannak még rendes emberek, a J-N-Sz megyei fogyvédelem előtt is le a kalappal, nem hatáskörük, de segítettek. Tényleg bocs, ha hosszú, meg nem lejáratás a célom, ettől függetlenül még mindig nem állítom, hogy sz...r márka de sokan esetleg feladják a felénél és buknak kemény 100 000-reket.

#1310 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 22:04

Idézet: niki24 - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 12:13

A T-com-nál jártam ügyintézni,(tőlük vásároltuk a hugom Acer notebookját)

Hol vettétek a húgod notebookját?  :confused:
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.