HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 16. 16:57

Hú, nagykirály vagy. Személyesen rendezzük le, mert ugye szó esett némi sörről, meg amúgy is majd mindennap vagyok a büdösbe.
Ja! De mennyibe kerül? :) Ez azért jelen anyagi állapotomban agyonis jelentős kérdés (meg aennyibe került a nyomtató, tudod.. :D )
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#402 Felhasználó inaktív   kovpe 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 16. 18:53

AMD 2000+  SOHA
Aki fel merte vette vele a harcot :
- ASUS A7V8X (2x)
- ASUS A7N8X-E Deluxe Wireless Edition (1x)
- PQI 512/400

Mikor megvettem a gépem nem volt semmi baja kb. 2 óráig.
Azután minden 1 óra  után fagyott.
Vissza a szervizbe az egész gépet => semmit nem találtak, csináltak 1 BIOS frissétést, azt gondolta a kedves szervízes (kékhal) emebrke, hogy 1 BIOS frissítéssel letudja a dolgot. (Ez nekem több mint 3000 Ft-ba fájt)
Hazaviszem megint 2 óra után kékhalál (fizikai memória listázása stb. stb.)
Mi lehet a probléma? A memória (SAMSUNG 256/333)  nem ment 333-on DE 334,332 simán ment. (mai napig nemtudom miért)
3/4 évig ment a gép. Első áldozat:ASUS A7V8X (garanciális csere)
Megint fél év teljes nyugalom.  Az alaplap megint  elszállt.
(Tápcsere 20 eHFt-s Coolink)
Alaplapcsere : Asus A7N8X-E ment 1 napig
Garis csere. Gép összerakás semmi, hajtépés, idegeskedés, tesztelés.
Alkatrészenként az összes alkatrész kipróbáltam másik gépben.
Memóriahalál (PQI)
Memóriacsere.
Gépösszerakás. Power gomb SEMMI
VÉGRE A PROCI IS ELSZÁLL.
Procicsere azóta semmi gond a gépemmel.

#403 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 16. 19:05

Philips CD írót senki ne akarjon venni :reklamacio:
régen legalább dizájnos volt (engem is az fogott meg), de ami belül van:  :down:
most meg a dizájn is eltűnt
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#404 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 19:24

Idézet: Syner - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 19:05

Philips CD írót senki ne akarjon venni :reklamacio:
régen legalább dizájnos volt (engem is az fogott meg), de ami belül van:  :down:
most meg a dizájn is eltűnt

Hja, aki csak a dizájnt nézi... :D
... a trip back in time is all I need ...

#405 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 19:27

Idézet: kovpe - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 18:53

AMD 2000+  SOHA
Aki fel merte vette vele a harcot :
- ASUS A7V8X (2x)
- ASUS A7N8X-E Deluxe Wireless Edition (1x)
- PQI 512/400

Mikor megvettem a gépem nem volt semmi baja kb. 2 óráig.
Azután minden 1 óra  után fagyott.
Vissza a szervizbe az egész gépet => semmit nem találtak, csináltak 1 BIOS frissétést, azt gondolta a kedves szervízes (kékhal) emebrke, hogy 1 BIOS frissítéssel letudja a dolgot. (Ez nekem több mint 3000 Ft-ba fájt)
Hazaviszem megint 2 óra után kékhalál (fizikai memória listázása stb. stb.)
Mi lehet a probléma? A memória (SAMSUNG 256/333)  nem ment 333-on DE 334,332 simán ment. (mai napig nemtudom miért)
3/4 évig ment a gép. Első áldozat:ASUS A7V8X (garanciális csere)
Megint fél év teljes nyugalom.  Az alaplap megint  elszállt.
(Tápcsere 20 eHFt-s Coolink)
Alaplapcsere : Asus A7N8X-E ment 1 napig
Garis csere. Gép összerakás semmi, hajtépés, idegeskedés, tesztelés.
Alkatrészenként az összes alkatrész kipróbáltam másik gépben.
Memóriahalál (PQI)
Memóriacsere.
Gépösszerakás. Power gomb SEMMI
VÉGRE A PROCI IS ELSZÁLL.
Procicsere azóta semmi gond a gépemmel.

Nem lehetetlen, hogy jól lesarkazták azt a procit (elég ám annak egy hajszálrepedés is, hogy ilyeneket produkáljon), és az volt a baja.

Az ASUS AMD-s lapjait mostanság elég sokan szidják, különösen az A7N8X sorozat bizonyos tagjait - lehet, nem ok nélkül?
... a trip back in time is all I need ...

#406 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 19:28

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 19:24

Hja, aki csak a dizájnt nézi... :D

Megtanultam, hogy csak a legrondább dolgokat szabad megvenni :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#407 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 19:32

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 19:27

Az ASUS AMD-s lapjait mostanság elég sokan szidják, különösen az A7N8X sorozat bizonyos tagjait - lehet, nem ok nélkül?

+5v és tsai. => lassú ill. gyors halál.

#408 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 21:02

Megkérdeztem az öregemet a behúzógörgőről, aszongya cca 300 ft a görgő ára. Amugy, a Philips irók fikázása, csodákat tényleg nem szabad várni tőle, de arra hogy neroval a képeidet kibrenneld meg időnként irjál két mp3as cdt meg 3 audiot, arra jó az is. Igénytelenségben nálam a NEC meg a TEAC viszi a pálmát. Röhej, hogy az őskövület 4xes TEAC ugyanazzal az előlappal megy, mint a 40es. Érdekes, anno mikor még SCSIben nyomatták a 2xest, akkor még tudtak előlapot csinálni.

#409 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 21:30

Ó, naccerű. holnap pesten vagyok, ha van merszed sörgyárban kóstolni és éppen nem igát hajtasz, akkor félegy körül van találkozó. Datáimnbál van szám.
Philips: Na ja.
AMD2000+ : Most megint egy terméket húzunk le? :)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#410 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 21:40

A gond az hogy alsó zajon is 1/2 5, 3/4 5ig melózom, ha vidéki móka van, akkor meg a jóisten tudja. Megvetetem az öregemmel, ő szambázik napközben városszerte mindenfelé, aztán jelentkezem ha megvan.

#411 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 22:01

Allah áldja nevedet :respect: :D
Akkor meg ne forgassatok napirendet miatta, két hete bírom nélküle, pár nap nemodabuda.

#412 Felhasználó inaktív   Imot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 20:14

szeva mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!

#413 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 22:15

Most telepítettem újra egy masinát, mert nem volt gazdája (ellepte vírus, féreg, ...); most már lesz. Amit telepítéskor láttam, tapasztaltam, azon úgy felhúztam magam, hogy ezt ide kellett írnom!

1, Amennyiben a szolgáltatás áru, akkor EZ pocsék!

Közoktatási intézmény vásárol egy helyi, magát nagymenőnek mondó cégtől egy gépet - puccos központ a belváros főutcájáról nyíló kis utcában, nagyon-nagy-arc-emberekkel.
A nagymenő Cég nagymenőgépösszerakószagembere (sic!) az alaplaphoz adott 80 eres IDE kábelre kötötte a Master helyre slaveként a CD-t, és a Slave helyre masternek a HDD-t - mert ugye a házban csak így fér el. Csak az alaplapnak és a chipsetnek köszönhető, hogy megy! A kétszázezer(plusz) nagyságrendű árba nem fért bele egy 40 eres IDE kábel! Természetesen a laphoz adott színes plakát méretű rajzos, fotós színes csilli-villi Guide-ban is olvasható színessel kiemelve:
"Important Notice: Please connect first harddisk to IDE1 and connect CDROM to IDE2."
Némi szakértelem még nyelvtudás hiányában is elvárható, vagy mégsem?

2, Hiába a minőségi alaplap...

Az alaplap gyártója ezt a típust a következő jelöléssel látta el: GA-8IR533.
Mi következik ebből, ...nem, ...nem, ... az nem. A lap NEM támogatja az 533FSB-jű P4 procikat! Hoppá!
Nesze neked: P4 Titan 533.
Upgrade your Life!

3, Minőségi laphoz jár telepítő CD is

Gondolom, ha már kezembe kaptam az eredeti telepítő CD-t használom, ...igazából az irodába nem nagyon kellenek a legfrissebb driverek. Telepítő CD-t beraktam az olvasóba. Ilyen borzalmas hangot még ennek az eldzsínek a testvéreitől sem hallottam soha. Brrrr, a hideg kirázott. De nem történt semmi. Gondoltam most megfeküdt a drive, vagy ez már a furcsa IDE kábel bekötésnek is sok(k). Nem. Bármilyen optikai meghajtóba tettem semmi sem történt (LiteOn, NEC, ...). Egy söralátéten is több olvasható adat van!
Gigabyte Unique Feature, ...oh yeah.

Szerkesztette: F-UzR 2004. 11. 18. 22:20 -kor

#414 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 21:28

1., Az IDE kábelen ha két eszköz pihen, és nem CSEL-t használsz, TÖK MINDEGY, hogy ki master avagy slave-ezt az eszközök döntik el, nem a kábel. Az egésznek azért van jelentősége, hogy ha egy eszközt használsz, annak le kell zárnia a kábel végét, valamint CSEL esetén tudjad, hogy hova dugod.
A CD és az ATA66 vagy afeletti eszközök egy csatornára helyezése nem hiba, csak ostobaság. Működnie kell, de mivel ATA66-os CD nem nagyon van :) , le fogja butítani a buszt ATA33 maximumra és a CD elérési ideje meg az IDE gyatra logikája miatt nagyon lehúzza a teljesítményt.
Szóval a csipkészletnek és az alaplapnak ezügyben ne köszönj semmit...

#415 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 18:06

Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 21:28

1., Az IDE kábelen ha két eszköz pihen, és nem CSEL-t használsz, TÖK MINDEGY, hogy ki master avagy slave-ezt az eszközök döntik el, nem a kábel. Az egésznek azért van jelentősége, hogy ha egy eszközt használsz, annak le kell zárnia a kábel végét, valamint CSEL esetén tudjad, hogy hova dugod.
A CD és az ATA66 vagy afeletti eszközök egy csatornára helyezése nem hiba, csak ostobaság. Működnie kell, de mivel ATA66-os CD nem nagyon van :) , le fogja butítani a buszt ATA33 maximumra és a CD elérési ideje meg az IDE gyatra logikája miatt nagyon lehúzza a teljesítményt.
Szóval a csipkészletnek és az alaplapnak ezügyben ne köszönj semmit...

Amit írtál, az igaz; én csak azt szerettem volna mondani, hogy találkoztam már olyan chip-pel, ami random módon nem boot-olt hasonló kábelezés mellett. Gondolom, anno kipróbálták a szervízben, és mivel ment így nem érdekelte őket a sebesség. Eddig ez azért nem volt gond, mert senki nem tett CD-t a meghajtóba szerintem rajtam kívül, és csak én láttam, ahogy a rendszer slowmotion-ba kapcsol egy néhány megás file másolásakor! :(

A szervíz részéről, ahogy írtad ez legalábbis: ostobaság.
...vagy: kicsinyesség, nemtörődömség, hozzá nem értés - nem kívánt rész törlendő! :)

#416 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 22:20

:) nem kell törölni egyet sem sokszor... :(
ATA-s dolog javítása: Sok CD-eszköz lehúzza (a PIO módosok és az ATA33-ak egy része), de nem mind. De emellett a többi probléma megvan.
Én sem tudom hova tenni ezt a fene nagy spórolást, pláne, ha az alaplap doboza sok esetben tartalmazza a kábelt mindkét csatornához.

#417 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 22:53

Nem minden esetben. Pl most rengeteg az annyira OEM LG, hogy semmi nincs hozzá. Ilyen esetben a cég egyéni jófejsége, ha ad kábelt hozzá.
Pl az 1500x fikázott mistral, vagy a fefo, ill az egyéb cora meg teszkó alá dolgozó cégek meglepően korrekt tesztelést végeznek mielőtt kiszállitanák a cuccot. Miért? Mert 20as annyi a szopás. A nagyobb céges tendereknél viszont az a baj, ha csóró a cég, hogy a szállitás előtt 3 percel jön be a cuccos. Namost olyankor, amikor napi 30-40 gépnek kell elkészülnie, akkor max egy memtest fér bele, meg az hogy valaki végigjárja és gyorsban megnézi, minden OK e, de nincs összes USB teszt, XP install, 3d teszt, CDERR, PowerMax v DFT, DLDiag, Seatools, se DVD teszt, se próbairás, se semmi. Csak igy járás és utólagos oblák. Ez sajnos saját tapatsztalat jórészt, ez van. Főleg ott, ahol aki összeállitja a konfigot papiron, annak fingja nincs arról, hogy mi megy mivel.

#418 Felhasználó inaktív   Ominozia 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:16

asrock P4i45E

aki nem akar öngyilkos lenni az ne vegyen ilyet! :reklamacio:

#419 Felhasználó inaktív   skyork 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 09:10

... repotec printservert olyan messzire kerüljétek el ahogyan csak lehet . Drága... és nem beszélve arról hogy olyan logikátlan az egész hogy az valami borzasztó  egy hulladék már elnézést de tényleg mostmár működik itt nálunk de ..... hagy ne mondjam ez mennyi kínlódással jár. Állítottam már be nem is egyet  különböző tipusúakat de ez ... hát valami rettenet.

#420 Felhasználó inaktív   Zsebpénz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 17:04

Hy all!

Valami csóró vidéki pc boltos (erre mifelénk csak ilyenek vannak :( ) ám akart sózni egy Sappire PCI-E X800XT 256MB VIVO VGA kártyát 36200ft-ért. csodálkoztam is mert a PCi tech a legújabb és gondolom hogy még a legdrágább és persze furcsa volt, hogy az ati X800 kártyája 100e fölött van itt meg 40e alatt. Szóval megvegyem, vagy mivan? Nem akarom átbaszatni a fejem, ezért inkább megkérdek itten mindenkit.

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.