HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 19. 12:30

Üdv!

HP Color Laserjet 2840 multifunkciós csoda. A dobegységére azt hozza a hp oldala, hogy kb. 20.000 oldalt bir és kb. 5000 szines oldalt, 5%-os fedettség mellett. 220 bruttó körül volt a cucc. Most 1 fekete tonert cseréltünk benne ami 6.000 oldalt birna gyárilag valóságban ez azért jóval kevesebb de nem probléma. Második tonerrel nyomtak vele valamennyit kb. felénél lehet. Most kiirja, hogy cseréljünk dobot (40.000 bruttó). Kérdem én, hogyan hiszen a dob élettartamát nem befolyásolja a lefedettség. Hivtam a HP-t, ezt a választ kaptam: :)
"A dob nem 20.000 oldalt bir, hanem 20.000 körbefordulást!!! (mondtam, hogy a weboldalon nem ez van leszarták), és ha szürke árnyalatos képet nyomunk akkor mivel azt a szines tonerekből nyomja 3x fordul körbe a dob (eddig azt hittem, hogy a szürkeárnyalatos képeket fekete tonerből nyomják a nyomtatók) szóval azt mondta, hogy a 7000 oldal nyomtatása egy dobbal reális. Kérdem én ha ezt tudja valaki előre ki vesz ilyen lomot? Mert 7000 fekete/szines oldal 40.000+a tonerek áráért nem sok egy kicsit?

#1502 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 15:00

Ezekkel a vacak nyomtatókkal minden típusba igy jársz akármit veszel. Régen  tintasugaras nyomtatókat adták félig töltött patronokkal most meg a tonert cserélheted secc pec alatt.Volt is erröl valahol egy cikk hogy a gyártók megkárosítják a fogyasztókat.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1503 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 18:42

Idézet: Lacima - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 12:30

Üdv!
HP...

Nálunk hasonló volt a helyzet előző melóhelyemen. Közbeszerzésben lehetett venni HP Color LaserJet 3550 (vagy ilyesmi, pontos tipusra már nem emlékszem) nyomtatókat. Vettünk is két darabot. Közben nézegetem a HP honlapján, hogy a 4db toner, ha cserélem, többe kerül, mint egy új nyomtató tonerekkel együtt... A nyomtató volt 150k, a 4 toner összesen 160k vagy valami ilyesmi. Jobban megéri az egész vackot egyben kidobni (lesejeltezni, hulladékak elvitetni) és venni egy újat, mint tonereket cserélni benne.
Ilyesmi már fel sem merült, hogy ha egy dobot kell benne cserélni vagy bármi más alkatrészt, akkor az mennyibe kerül majd.

A szürke árnyalatokat ez is a szinesekből keverte ki (HP sajátosság) így azok is jobban fogytak, akkor is, ha csak fekete-fehér szöveget nyomtattunk...
+

#1504 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 20:57

Viszont az, hogy a dobra azt irja, hogy kb. 20.000 lap feketével az akkor is azt jelenti. Nem pedig azt, hogy 20.000 dobátfordulás. Átbaszás. Én meg magyarázkodhatok a cégnek...:(

#1505 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 19. 21:18

Idézet: Lacima - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 20:57

Viszont az, hogy a dobra azt irja, hogy kb. 20.000 lap feketével az akkor is azt jelenti. Nem pedig azt, hogy 20.000 dobátfordulás. Átbaszás. Én meg magyarázkodhatok a cégnek...:(

Van nálam idestova sokadik laserjet 4 sorozatú dobozka. Ezeket szét szoktam szedni, kifújkodni belőlük a szmötyit, ojjjkor ragasztgatni ezt-azt :Đ és összetenni itt-ott zsírral, wd40-nel kezelve. És mennek tovább. Szerintem azt sem tudják, mi az a dobcsere. Lehet, hogy többet fogyasztanak 20-30%-kal, mint a maiak, ámbár a 4l az lemegy készenlétbe, meg lassúak, de basszameg, akkoris venni kell bele tonert, azzal elnyomtat a franc tudja, mennyit oszt ennyi. Nem egyszerűbb így az élet? F.szom ebbe a fogyasztói környezetvédelembe. Suliban is van egy színes Konikaminolta, félek bekapcsolni, olyan kerregést-csattogást ver le, az önkormányzat ugye nevéhez méltóan önadakozó, patronra már nincs fedezet, úgyhogy a suliban is ezeket a pp..pályázaton nyert szarokat cserélem le a 15 éves 4-esekre. Amikor az igazgató elé letettem, mibe kerül a toneradag a KM-be, hát leültek a szemei. Évente egyszer lehet pályázni kellékekre, fix összeggel, hát hamar eldől, hogy akkor a 15 évesbe vegyünk 1 tonert, amivel elketyeg 4000 oldalt, vagy a KM-be akárcsak egy feketét, amivel elköhög 1500 oldalt, és színeshez meg inkább veszünk a színes tonerek árából BCI24-es patronyokat, kurvasokat :Đ .
Aztán ha Lajos4 úgy dönt, hogy mégiscsak elhasal valami nagyobb hibával, 5k körül lehet felhajtani másikat. Pályázni sem kell, 3 nap és ott van a másik.
Lehet jobbat mutatni, kedves HP-meg-a-többiek. :down:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1506 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 20:48

Én egy Kyocera-t erőltettem volna, mert azokkal csak pozitiv tapasztalatom van. De hát színes lézer kellett :). Most viszont kiderült a turpisság dobcserénél :) Kedves munkatársak 9700 oldalt nyomtak ki aminek egy harmada színes. De még így is hol van a kb. 20.000 oldal...

#1507 Felhasználó inaktív   medium84 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 30. 13:54

Szasztok!
Nemrég vettem az OBI-ban egy düwi márkájú fogyasztásmérőt. Ami sajnos már nem működik. Persze a blokkot nem őriztem meg. Ha esetleg lenne valakinek ilyen készülékről blokkja vagy garija és meg is osztaná azt velem a probléma megoldására legyen szíves keressen fel. Kép itt: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
A probléma egyébként a következő: se kép, se hang.  Időközben kipróbáltam hátha az a baja, hogy lemerültek az elemek, és kiderült, hogy igen, ez volt. Most működik, de kétlem hogy egy 230V-os készüléknek elemről kéne mennie. Ezért gondolom hogy valami nincs rendben vele. A dobozára is az van írva, hogy az elemek csak tartaláknak kellenek, hogy ne felejtse el a tárolt adatokat.
Ezért kérem még egyszer, hogy akinek ilyen készüléke van és megvan a blokkja, ha teheti adja kölcsön nekem.
Előre is köszi.

#1508 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 30. 14:04

Ez eddig csalás volna. A másik az, hogy az elemek, ha merülés során elviszik a tápfeszt is, akkor normális a nemműködés.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1509 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 03. 30. 14:27

Idézet: medium84 - Dátum: 2008. márc. 30., vasárnap - 13:54

Időközben kipróbáltam hátha az a baja, hogy lemerültek az elemek, és kiderült, hogy igen, ez volt. Most működik, de kétlem hogy egy 230V-os készüléknek elemről kéne mennie. Ezért gondolom hogy valami nincs rendben vele. A dobozára is az van írva, hogy az elemek csak tartaláknak kellenek, hogy ne felejtse el a tárolt adatokat.

nekem is van hasonló óccsóság. és igen, elem nélkül nem megy, fura, nem fura. bár ebben újratölthető gombelemek/akkuk vannak és kb. fél órát volt konnektorban, mire használni lehetett. szóval lehetséges, h a készülék az ön hibájában van.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1510 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 07:38

Idézet: medium84 - Dátum: 2008. márc. 30., vasárnap - 13:54

Most működik, de kétlem hogy egy 230V-os készüléknek elemről kéne mennie.

nem "230V-os keszulek", hanem egy fogyasztasmero. ha veszel a boltban egy digit. multimetert azis elemrol megy, meg akkoris, ha eppen a fazist mered vele, vagy eppen a halozatra kapcsolt fogyaszto aramfelvtetelet. aztse felejtsd el, hogyha o is a halaozatrol taplakozik akkor kis fogyasztasu bernedezesek meresekor problemat jelenthet az, hogy a sajat fogyasztasat kikuszobolje a meresi eredmenybol. nem lehetetlen csak bonyasabb meresi eljarast feltetelez. lenyegesen eccerubb az a megoldas hogy elemrol, akksirol jar, tehat fuggetlen az energiaellatasa a merni kivant eszkoztol.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 31. 07:44 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1511 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 09:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 8:38

a sajat fogyasztasat kikuszobolje a meresi eredmenybol. nem lehetetlen csak bonyasabb meresi eljarast feltetelez.

Ja. A hálózatra csatlakozó dugójából kell leágazni, az árammérő hurok előtt, bonyolult :D

#1512 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 20:12

Láttatok már olyat, hogy egy alaplapon az usb csatlakozókra rosszul van "rányomtatva" a szín? A fekete (gnd) OK, de a piros-fehér-zöld fordított sorrendben van (a lapon egyébként piros-kék-zöld, pontosabban zöld-kék-piros van). Egy ilyen lapot láttam eddig, bekötöttem szín szerint az előlapi csatlakozókat, 1 pendrive-om megbánta, aztán próbából megfordítottam a bekötést, mert fura volt, hogy néztem gyári kockacsatlakozókat is, s azok fordított színekkel rendelkeznek (a feketén kívül). Érdekes, az alaplaphoz képesti "fordított" színekkel megy minden. Csak sajna a pendrive halott. Szerencsére mást nem ölt meg, nem volt ideje, a lap is megy, az összes usb működik (ha jól figyeltem). A pendrive is csak 1-2 másodpercig volt rajt', bár tudom, az is bőven elég a halálhoz. Konstrukciós kérdés. Az usb ma még nem biztonságos ilyen szempontból. De azt hittem, ha színek szerint kötöm be (mint ahogy eddig vagy 100-szor), akkor nem lehet baj. Naív voltam. Pedig a márka elvileg nem is olyan rossz.
Ez valami lga775-ös MSI lap, ha érdekel valakit, megnézem a pontos típusát. Ha esetleg szériahiba, akkor izgalmas. Ezentúl nem tudom, mit fogok tenni, ha usb-t kell bekötni. Imádkozni? :smoker:

ps.: utólag látom a pontos címet. Attól a lapot még lehet ajánlani, más gond nincs vele, de ebből a szempontból nem árt vigyázni. Simán megölhet egy eszközt/portot, stb.

Szerkesztette: Warrior 2008. 05. 08. 20:13 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1513 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 08:43

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 21:18

Van nálam idestova sokadik laserjet 4 sorozatú dobozka. Ezeket szét szoktam szedni, kifújkodni belőlük a szmötyit, ojjjkor ragasztgatni ezt-azt :Đ és összetenni itt-ott zsírral, wd40-nel kezelve. És mennek tovább. Szerintem azt sem tudják, mi az a dobcsere. Lehet, hogy többet fogyasztanak 20-30%-kal, mint a maiak, ámbár a 4l az lemegy készenlétbe, meg lassúak, de basszameg, akkoris venni kell bele tonert, azzal elnyomtat a franc tudja, mennyit oszt ennyi. Nem egyszerűbb így az élet? F.szom ebbe a fogyasztói környezetvédelembe.

Egy HP-s előadáson mondta az előadó, így szó szerint: "Régen sajnos túl jó nyomtatókat gyártottunk, még ma is működnek"...
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#1514 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 15. 09:47

Idézet

Láttatok már olyat, hogy egy alaplapon az usb csatlakozókra rosszul van "rányomtatva" a szín?

Még olyat se, amire egyáltalán rá volt nyoma. A szín legalábbis. Ha nem a laphoz adott csatlakozót kell bekötni, én meg szoktam nézni a leírást.

Idézet

Egy HP-s előadáson mondta az előadó, így szó szerint: "Régen sajnos túl jó nyomtatókat gyártottunk, még ma is működnek"...

HP4-5 sorozatú nyomtatóink dolgoznak 800.000 oldallal a számlálójukban. A "modern" 8150-es eddigre már 3* kihivatta velünk a szervízt. Ezek meg csak mennek, csak mennek és pusztítják a papírt.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1515 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 19:14

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 20:12

Láttatok már olyat, hogy egy alaplapon az usb csatlakozókra rosszul van "rányomtatva" a szín? A fekete (gnd) OK, de a piros-fehér-zöld fordított sorrendben van (a lapon egyébként piros-kék-zöld, pontosabban zöld-kék-piros van).

ps.: utólag látom a pontos címet. Attól a lapot még lehet ajánlani, más gond nincs vele, de ebből a szempontból nem árt vigyázni. Simán megölhet egy eszközt/portot, stb.

Kezdjük ott hogy az msi mindig ilyen marhaságokat csinál az alaplapjaival, nem egynél rugta már fel a szabvány ajánlásait is.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1516 Felhasználó inaktív   bilbo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 15. 20:36

Idézet: Thoty - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 18:42

Nálunk hasonló volt a helyzet előző melóhelyemen. Közbeszerzésben lehetett venni HP Color LaserJet 3550 (vagy ilyesmi, pontos tipusra már nem emlékszem) nyomtatókat. Vettünk is két darabot. Közben nézegetem a HP honlapján, hogy a 4db toner, ha cserélem, többe kerül, mint egy új nyomtató tonerekkel együtt... A nyomtató volt 150k, a 4 toner összesen 160k vagy valami ilyesmi. Jobban megéri az egész vackot egyben kidobni (lesejeltezni, hulladékak elvitetni) és venni egy újat, mint tonereket cserélni benne.
Ilyesmi már fel sem merült, hogy ha egy dobot kell benne cserélni vagy bármi más alkatrészt, akkor az mennyibe kerül majd.

A szürke árnyalatokat ez is a szinesekből keverte ki (HP sajátosság) így azok is jobban fogytak, akkor is, ha csak fekete-fehér szöveget nyomtattunk...

Ha új színes nyomtatót veszek az első, hogy az alapbeállításnál mindent "fekete-fehérre" veszek. Szoktam PS-ben (PostScript) színrebontani nyomdának az eleve csak feketét ismer a nyomathoz. De pl. a kémpöttyök sárgájával eleve nem tudok semmit csinálni azt fröcsköli ha kell ha nem és a sárga toner fogy ki a három színből mindig legelőször. A régebbi nyomtatóm HP CL 2550L képdobjával hadilábon állok nem tudom meddig bírja még, de már a harmadik fekete toner van benne és a második sárga a másik kettő még bírja pedig az új gépem (most múlt áprilisban 1éves) megvétele előtt már jelzett, hogy csere lenne esedékes. Pont a horror tonerárak miatt vettem új gépet ja meg még a garancia is belefért. Az új gépem HP CL 2605, egy hete fogyott ki benne a fekete toner a sárga szintén megfogyva de a másik két színből még jócskán van több mint fele, a szemétládája nem enged nyomtatni csak üzenget, hogy cseréljek feketét (hurrráááá 15e). De viszont ebben talán nincs képdob :think:
Régen volt az egyik tintasugarasam azzal szippantottam a toner leszorító billentyűje törött el. Szervíz adott volna 18e fölött csak az a két kis 2x5cm-es billentyüt beszerelés még nem volt benne. Fúró-ragasztó-drót azóta is jó csak már nem használom. :cool:

#1517 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 06:48

Idézet: Lacima - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 13:30

...
"A dob nem 20.000 oldalt bir, hanem 20.000 körbefordulást!!! (mondtam, hogy a weboldalon nem ez van leszarták), és ha szürke árnyalatos képet nyomunk akkor mivel azt a szines tonerekből nyomja 3x fordul körbe a dob (eddig azt hittem, hogy a szürkeárnyalatos képeket fekete tonerből nyomják a nyomtatók) szóval azt mondta, hogy a 7000 oldal nyomtatása egy dobbal reális. ...

gyakorlatilag azt mondta, hogy reális az, ha a dobot szinte a tonerrel egyszerre cseréled... de sz@r...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1518 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 20:18

Fujitsu-Siemens Amilo Pa1510

Eddig a fél gép cserélve lett, mégsem működik rendesen, melegszik, egy hdd-t már haza is vágott...

Ipari hulladék...  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#1519 Felhasználó inaktív   monguru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 20:52

"Fujitsu-Siemens"

Itt van a kutya elásva...

Lassan már eléri a Vargáné & TSA szinvonalat...

Üsz:

Operációs rendszerrel vett gép nem éri el az Internetet!

Oka a mellékelt linux nem ismeri az integrált háló karit!

Megoldást az Ü.SZ. szerint úgyis mindenki XP-t rak rá... :omg:

Szerkesztette: monguru 2008. 05. 19. 20:57 -kor

"Boldogság mindenkinek ingyen és senki ne maradjon elégedetlen!"

Redrick Schuchart 

#1520 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 08:33

Idézet: monguru - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 21:52

...
Oka a mellékelt linux nem ismeri az integrált háló karit!

Megoldást az Ü.SZ. szerint úgyis mindenki XP-t rak rá... :omg:

Nem "ismeri", vagy csak nem tudják, melyik modult kell behúzatni vele?

:offtopic: Vagy régi a disztribúció, oszt jó kis sk98lin driver kell, ami nincs lefordítva...

De az indoklás tényleg sz@r.

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.