HP Color Laserjet 2840 multifunkciós csoda. A dobegységére azt hozza a hp oldala, hogy kb. 20.000 oldalt bir és kb. 5000 szines oldalt, 5%-os fedettség mellett. 220 bruttó körül volt a cucc. Most 1 fekete tonert cseréltünk benne ami 6.000 oldalt birna gyárilag valóságban ez azért jóval kevesebb de nem probléma. Második tonerrel nyomtak vele valamennyit kb. felénél lehet. Most kiirja, hogy cseréljünk dobot (40.000 bruttó). Kérdem én, hogyan hiszen a dob élettartamát nem befolyásolja a lefedettség. Hivtam a HP-t, ezt a választ kaptam:
"A dob nem 20.000 oldalt bir, hanem 20.000 körbefordulást!!! (mondtam, hogy a weboldalon nem ez van leszarták), és ha szürke árnyalatos képet nyomunk akkor mivel azt a szines tonerekből nyomja 3x fordul körbe a dob (eddig azt hittem, hogy a szürkeárnyalatos képeket fekete tonerből nyomják a nyomtatók) szóval azt mondta, hogy a 7000 oldal nyomtatása egy dobbal reális. Kérdem én ha ezt tudja valaki előre ki vesz ilyen lomot? Mert 7000 fekete/szines oldal 40.000+a tonerek áráért nem sok egy kicsit?

Súgó
A téma zárva.