Idézet: PPeter - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 11:48
B. Korrupt (eltérő) adatok vannak a lemezen
Ebben az esetben a fájlok gond nélkül elérhetők a lemezen, általában sebességcsökkenés nélkül visszamásolhatók (látszólag minden rendben van), de a tömörített állományok CRC hibát adnak a kicsomagoláskor, a multimédiás (kép-video-audio) fájlok hibásak lesznek, az exe állományok visszavonhatatlanul használhatatlanokká válnak - tehát az állomány jellegétől és a hibák mennyiségétől függően válik részlegesen vagy teljesen hasznavehetetlenné az anyag.
Tóvábbra is ez a problémám és már kezdek morcos lenni. A legutoljára megírt lemezem 2 darab file is crc hibás lett. (vissza lehet olvasni, de nem egyezik meg az eredeti állománnyal - kb 8Kb eltérő adat van benne)
Etele a következőket javasolta:
"Kábelcsere, drivesorrend cserélgetés, esetleg meg kell nézni egy másik gépben is az írót, hátha az IDE vezérlőd rakoncátlankodik. Ja, meg egy intenzív memtest86 és golmemory szeánsz sem árthat, hátha... "
Kábelcsere megvolt (két ide kábel volt a gépben, a winyóét raktam most a íróhoz)
Nem segített
Drivesorrend csere : az alaplapon megcseréltem az ide kábelek sorrendjét (ide2 helyett ide 1-be ment a LG olvasó és a NEC író, ide2-be ment a vinyó meg a Lg cd író)
Nem segített
VIA_hyperion_4_in_1 telepítése:
sem az újabb sem a cd-n kapott változat feltelepítése után nem változott a helyzet(bár nem tudom van e köze a cd íráshoz)
"meg kell nézni egy másik gépben is az írót":
Felesleges, mert most cseréltem le a NEC1300-at NEC3520-ra, és ez is ugyanazt csinálja - nem valószínű hogy egymás után két rossz írót fogtam ki
Memtest86 : ezt azért nem próbáltam, mert amióta (több mint 1 éve) be van kötve az adsl, gyakorlatilag nincs kikapcsolva a gép, és stabilan működik. ha memória hiba lenne akkor illene néha azért lefagynia
Op. rendszerem egyébként XP sp2, alaplap ECS KT600-A.
És nem tudom mit tegyek.