HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#2021 Felhasználó inaktív   pockalap 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 08. 18:06

Idézet: pittti - Dátum: 2008. okt. 7., kedd - 0:04

Szektortesztet, minőségi ellenőrzést csináltál, vagy csak ránéztél a DVD gyökérkönyvtárára?
Mi a hibaüzenet?

Nem nagyon értek hozzá, szóval semmiféle ellenőrzést nem csináltam, csak megnéztem, hogy a fájlok fent vannak-e.
Semmilyen hibaüzenet nem jön, csak ha például képet nyitok meg akkor a villámnézet létrehozásánál megakad, ha meg videót akkor azt írja ki a media player hogy a fájl kiterjesztése nem felel meg a formátumának :confused:

#2022 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 08. 18:51

Idézet: pockalap - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 18:06

Nem nagyon értek hozzá, szóval semmiféle ellenőrzést nem csináltam, csak megnéztem, hogy a fájlok fent vannak-e.
Semmilyen hibaüzenet nem jön, csak ha például képet nyitok meg akkor a villámnézet létrehozásánál megakad, ha meg videót akkor azt írja ki a media player hogy a fájl kiterjesztése nem felel meg a formátumának :confused:

Két esetben fordulhat ilyen elő:

1, Multisession (többmenetes) lemezt írtál, és az utolsóhoz nem fűzted hozzá a megelőzőket. Ilyenkor csak a legutolsó látható, de az olvasható is! (az előzőeket ISO Copyval lehet menteni)

2, Valamilyen hiba miatt az írás leállt, csak a tartalomjegyzék került felírásra. Viszont ilyen esetben az írószoftver ad egy hibaüzenetet! Ha ez történt, az adatok menthetetlenek, mert nem kerültek rá a lemezre.

Tesztet a Nero CDspeed nevű programjával a legegyszerűbb csinálni, de maga a Nero is utasítható rá, hogy az írás befejezése után ellenőrizze vissza az adatokat.

Apropó - milyen lemezre írtad és mekkora sebességgel?

Szerkesztette: pittti 2008. 10. 08. 18:53 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2023 Felhasználó inaktív   pockalap 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 20:25

Idézet: pittti - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 18:51

Két esetben fordulhat ilyen elő:

1, Multisession (többmenetes) lemezt írtál, és az utolsóhoz nem fűzted hozzá a megelőzőket. Ilyenkor csak a legutolsó látható, de az olvasható is! (az előzőeket ISO Copyval lehet menteni)

2, Valamilyen hiba miatt az írás leállt, csak a tartalomjegyzék került felírásra. Viszont ilyen esetben az írószoftver ad egy hibaüzenetet! Ha ez történt, az adatok menthetetlenek, mert nem kerültek rá a lemezre.

Tesztet a Nero CDspeed nevű programjával a legegyszerűbb csinálni, de maga a Nero is utasítható rá, hogy az írás befejezése után ellenőrizze vissza az adatokat.

Apropó - milyen lemezre írtad és mekkora sebességgel?

A lemez típusa: Maxell DVD+R, és ha jól emlékszem 4x-esen írtam meg.

Az első programot nem találom a neten, tudnál adni egy linket? Meg akkor mit kell nekem pontosan csinálni, hogy kimentsem az adatokat?

A Nero CDspeed-et letöltöttem, és csináltam is egy pár tesztet vele, de igazából nem tudom, hogy mit kell figyelni, és mik a jó értékek.

Egyébként az egyik program kiírta, hogy nincs lezárva a lemez, nem lehet hogy ez a baj?

Köszönöm az eddigi segítséged!

#2024 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 22:50

Idézet: pockalap - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 20:25

Egyébként az egyik program kiírta, hogy nincs lezárva a lemez, nem lehet hogy ez a baj?

De igen, ez is lehet  - az olvasók általában nem szeretik a lezáratlan lemezt. Bár ilyenkor egyáltalán nem is szokták látni! Viszont az írók (pláne amelyiken írtad) le tudják kezelni.
Mindenesetre próbáld először zárni, Nero - Disk info - ha szabad helyet talász rajta, akkor tényleg nincs lezárva - zárd le.
(Az InfoTool és a CD - DVDspeed a Nero része, nem kellett volna külön letölteni!)
Indulás után nyomjál F2-t, ha ilyet kapsz, akkor a lemez jó.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: pittti 2008. 10. 08. 22:54 -kor

#2025 Felhasználó inaktív   pockalap 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 19:39

Idézet: pittti - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 22:50

De igen, ez is lehet  - az olvasók általában nem szeretik a lezáratlan lemezt. Bár ilyenkor egyáltalán nem is szokták látni! Viszont az írók (pláne amelyiken írtad) le tudják kezelni.
Mindenesetre próbáld először zárni, Nero - Disk info - ha szabad helyet talász rajta, akkor tényleg nincs lezárva - zárd le.
(Az InfoTool és a CD - DVDspeed a Nero része, nem kellett volna külön letölteni!)
Indulás után nyomjál F2-t, ha ilyet kapsz, akkor a lemez jó.

Az a helyzet, hogy megpróbáltam lezárni a lemezt, de sehogy sem sikerült, mert a nero fel sem ismeri rendesen, tehát nem tudok már rá írni, és így lezárni sem. Esetleg nincs valami külön program erre amivel utólag le lehetne zárni?

A tesztet megcsináltam amit mondtál, és ez jött ki, nem tudom, hogy jó-e.
http://kepfeltoltes.hu/view/081009/nero_ww...ltoltes.hu_.jpg

#2026 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 20:45

Idézet: pockalap - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 19:39

...Az a helyzet, hogy megpróbáltam lezárni a lemezt, de sehogy sem sikerült, mert a nero fel sem ismeri rendesen,...
A tesztet megcsináltam amit mondtál, és ez jött ki, nem tudom, hogy jó-e.

Mivel a lezárás technikája adott, ezért ha a Nero nem tudja, akkor más sem fogja zárni. Ezek szerint a Disk Info sem lát semmit? Pedig mondtam, az írónak látnia kellene!
A teszt végigment tehát elvileg nincsen szektorhiba, bár az ugrásokat nézve nem valami király a lemez. Hosszú távon ilyenre archíválni nem szabad!

Nem tudok jobb tanácsot adni, ha az ismeretségi körödben valakinek van Plextor olvasója azon még érdemes volna megnézni (a gépemben lévő Plextor nagyon sok olyan lemezt mentett már, amit minden más kiköpött). Más módon olvasnak mint a többi, nagyon kifinomult stratégiával - szabályozzák az olvasási sebességet, ha kell egyszeresre is leveszik + hardveres hibakorrekciót végeznek.
Végső esetben ha semmire nem jutsz - küldd el, megnézem.

#2027 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 10. 06:05

Idézet: pockalap - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 22:50

Sziasztok!

Segítsetek légyszíves!

Kiírtam egy DVD-t, tele nagyon fontos adatokkal, majd ezeket letöröltem a gépemről. Előtte persze ellenőriztem, hogy rajta van-e a lemezen minden, és örömmel láttam, hogy igen. Megvolt a formázás, aztán DVD berak, és ekkor láttam, hogy valami nem stimmel. A mappák és a fájlok (tehát az adatok) rajta vannak maradéktalanul, azonban nem nyit meg semmit, se képet, se videót, se exe fájlt, pedig van mérete minden fájlnak.(nem 0 byte-osak) Próbáltam másik két gépen is és ugyanez történt.

Mi lehet a probléma, van esély, hogy megmentsem ezeket a fájlokat?

Bár nem hiszem, de Isobuster esetleg tud vele mit kezdeni. Maxell lemezre meg ne archiválj, Verbatimból keress Tayo yuden alapanyagút, arra ments.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2028 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 18:42

Üdv
Ma cseréltem le a 3 éve s DVD írómat egy SATA-s LG íróra de azóta az alábbi hibaüzenetet kapom íráskor:
Kép
Vigyem vissza gariba vagy más lehet a baj?

#2029 Felhasználó inaktív   pockalap 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 22:03

Idézet: pittti - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 20:45

Mivel a lezárás technikája adott, ezért ha a Nero nem tudja, akkor más sem fogja zárni. Ezek szerint a Disk Info sem lát semmit? Pedig mondtam, az írónak látnia kellene!
A teszt végigment tehát elvileg nincsen szektorhiba, bár az ugrásokat nézve nem valami király a lemez. Hosszú távon ilyenre archíválni nem szabad!

Nem tudok jobb tanácsot adni, ha az ismeretségi körödben valakinek van Plextor olvasója azon még érdemes volna megnézni (a gépemben lévő Plextor nagyon sok olyan lemezt mentett már, amit minden más kiköpött). Más módon olvasnak mint a többi, nagyon kifinomult stratégiával - szabályozzák az olvasási sebességet, ha kell egyszeresre is leveszik + hardveres hibakorrekciót végeznek.
Végső esetben ha semmire nem jutsz - küldd el, megnézem.

Sikerült lezárnom a lemezt a Nero-val, de nem segített rajta...gyanakszom, hogy tényleg csak a tartalomjegyzék ment fel rá. Még egy infós emberkének megmutatom, aztán feladom :(

Azért köszönöm a fáradozást!

didyman:

Próbáltam az Isobustert is de nem tud vele mit kezdeni. Egyébként nem tudtam, hogy jelentősége van a lemez márkájának, köszi a tanácsot. Már ki is néztem magamnak egy platina bevonatú Verbatim lemezt, állítólag 100 évig megtartja az adatokat. :eek:  Mindenesetre Maxell-re nem írok többet az biztos... :down:

#2030 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 22:27

Idézet: pockalap - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 22:03

Még egy infós emberkének megmutatom, aztán feladom :(

Egyébként nem tudtam, hogy jelentősége van a lemez márkájának, köszi a tanácsot. Már ki is néztem magamnak egy platina bevonatú Verbatim lemezt, állítólag 100 évig megtartja az adatokat.

Nem a lemez márkájának van jelentősége, hanem az alapanyagnak amiből készül! Más kérdés hogy a neves gyártók általában minőségi lemezeket hoznak forgalomba (ugyanis nem ők gyártják).

Fontos kérdés!: A DVD-n lévő könyvtárak megnyithatók? (ha a tartalmuk nem is olvasható, de látható?)

#2031 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 22:42

Idézet: Grass - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 18:42

Üdv
Ma cseréltem le a 3 éve s DVD írómat egy SATA-s LG íróra de azóta az alábbi hibaüzenetet kapom íráskor:
Kép
Vigyem vissza gariba vagy más lehet a baj?

Megpróbálhatod a SATA kábelt kicserélni, bár nem valószínű hogy ez a gond. A BIOS-ban mi a használt SATA beállítása? A Compatibile vagy a Standard IDE mód a megfelelő az íróhoz!
Végső esetben próba egy másik gépben.

Milyen szoftverrel írsz? Az is okozhat problémát ha nem korrektül ismeri az íródat.

Bocs, már látom. Másik szoftverrel (Nero, Alcohol) is ezt csinálja?

Szerkesztette: pittti 2008. 10. 10. 22:44 -kor

#2032 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 08:22

A BIOS-ba nem találtam ilyen beállítási lehetőséget csak olyat, hogy Extend IDE Drive Auto/None

#2033 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 09:01

Idézet: Grass - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 8:22

A BIOS-ba nem találtam ilyen beállítási lehetőséget csak olyat, hogy Extend IDE Drive Auto/None

Milyen alaplapod van?

#2034 Felhasználó inaktív   pockalap 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 11:34

Idézet: pittti - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 22:27

Fontos kérdés!: A DVD-n lévő könyvtárak megnyithatók? (ha a tartalmuk nem is olvasható, de látható?)

Igen, megnyitható minden könyvtár, és minden fájl is látszik kiterjesztéssel együtt, tehát ránézésre mintha csak egy normális lemez lenne. Ha jobb gomb tulajdonságokra kattintok egy mappán vagy fájlon, akkor még az eredeti méretét is kiírja nekem. A gondok a fájlok megnyitásakor jelentkeznek.

#2035 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 12:07

Idézet: pockalap - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 11:34

Igen, megnyitható minden könyvtár, és minden fájl is látszik kiterjesztéssel együtt, tehát ránézésre mintha csak egy normális lemez lenne. Ha jobb gomb tulajdonságokra kattintok egy mappán vagy fájlon, akkor még az eredeti méretét is kiírja nekem. A gondok a fájlok megnyitásakor jelentkeznek.

Körülbelül 3 éve volt egy igen érdekes esetem. Hoztak egy CD lemezt adatmentésre, ami kísértetiesen hasonló hibajelenséget produkált (látszott minden, de használhatatlan volt).
Az ugye tudott dolog, hogy az olvasófej a tartalomjegyzék alapján találja meg a keresett adatot. Viszont bármilyen hihetetlen a TOC nem fizikai címeket tárol, hanem időkódokat. Ezek alapján olvasható a lemez. (ez csak egy nagyvonalú megközelítés!)

A Neroval készített lemeztükör analizásakor vettem észre, hogy az időkódok szinkronizálása nem pontos, a pointerek eltérő szektorokra mutatnak - magyarán mondva az olvasás nem a megfelelő helyről történt. A mentési módszer bonyolult, Diskeditor használata szükséges - de megoldható, az adatok visszanyerhetők.

Hogy mi okozhat ilyen hibát azt ne kérdezd, ha a Tiédnek ugyanez a hibája akkor a második eset amivel találkoztam.

A labda most Nálad van...

#2036 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 15:44

Idézet: pittti - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 10:01

Milyen alaplapod van?

Gigabyte GA-M57SLI-S4

#2037 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 16:32

Idézet: Grass - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 15:44

Gigabyte GA-M57SLI-S4

SATA RAID CONFIG - NV SATA RAID function: DISABLED
NV SATA: ALL ENABLED (vagy amelyiken az eszköz van!)

Így mennie kell! Ha nem, akkor próba egy másik gépen, vagy csere.

#2038 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 18:06

THX, most legalább Neroval működik. Az IMGBurn-t még mindig nem szereti:(

#2039 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 18:16

Idézet: Grass - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 18:06

THX, most legalább Neroval működik. Az IMGBurn-t még mindig nem szereti:(

Tudom hogy működik, ugyanis egy ugyanilyen alaplappal, Pioneer 115-ös íróval 5 lemezt megírtam mielőtt válaszoltam! (az írószoftver Nero 6.6.0.15 - tehát elég régi!)

#2040 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 18:27

Jaah :p
Én Nero 8.3.2.1 -el próbáltam

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100