HWSW Informatikai Kerekasztal: Sony Ericsson K700 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (77 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sony Ericsson K700

#521 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 17. 16:08

Idézet: Samm - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 15:44

Én beszéltem a T-Mobile-osokkal, aztr mondták, kifutott, de már rendeltek egy csomót belőle. Szóval sztem megint lehet kapni dögivel :)

Nekem lassan egy hónapja ezt mondják, szóval hiszem, ha látom.

#522 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 16:25

Idézet: tutis - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 16:33

Nekem is először nem ment, azt hiszem a tűzfal miatt de nem biztos. De valahogy megoldottam. Próba cseresznye. (azt hiszem a kékfog hálózati beállításoknál kikapcsoltam a tűzfalat)

Hm. Hol van ott tűzfal?
Hálózati kapcsolatoknál a ténylegeseken kivül  egy darab Bluetooth Network van, a BLuetooth LAN acces szerver eszközön keresztül, ami viszont mindig azt írja ki, hogy a hálózati kábel nincs bedugva.

#523 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 17:39

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 15:25

Hm. Hol van ott tűzfal?
Hálózati kapcsolatoknál a ténylegeseken kivül  egy darab Bluetooth Network van, a BLuetooth LAN acces szerver eszközön keresztül, ami viszont mindig azt írja ki, hogy a hálózati kábel nincs bedugva.

Hazamegyek és megnézem hogy hogy van nekem beállítva és írok
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#524 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 23:36

Idézet: tutis - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 18:39

Hazamegyek és megnézem hogy hogy van nekem beállítva és írok

köszi.

Tényleg, honnan lehet ingyenesen java-s játékokat letölteni?

#525 Felhasználó inaktív   Dchris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 12:28

Meg lehet oldani valahogy, hogy a neroval keszitett mp4 kiterjesztesu fajlokat csengohangkent lehessen hasznalni? Esetleg valami tomorebbet mint az mp3? Ugy vettem eszre, mp3pro-t nem kezeli rendesen a telo...

Frissitest honnan lehet letolteni, hogyan lehet felrakni?
"Tapasztalat a bölcsesség kezdete." - Alkman

Travian meghívó

#526 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 15:16

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 22:36

köszi.

Tényleg, honnan lehet ingyenesen java-s játékokat letölteni?

:D Nem tudom sajnos hogy hogy oldottam meg a távirányítást. Nem emlékszem.Bocs.

Játékokat találsz a k700.com-on. Vagy dc-n. Én Onnan szedtem (dc++)van vagy 200 játékom. :D  :D  :D  :D

#527 Felhasználó inaktív   gedi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 09:42

A k700i-ben nem tudom a gépről Bt-n keresztül átküldött mp3-t beállítani csengőhangnak?
Ez normális?

#528 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 09:59

az a normális, h az ember átnézi a (pláne ilyen rövid) topikot még vásárlás előtt, és nem vesz Vodafone által lebutítottat...

#529 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 12:00

Idézet: gedi - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 8:42

A k700i-ben nem tudom a gépről Bt-n keresztül átküldött mp3-t beállítani csengőhangnak?
Ez normális?

Nem normális mert nekem mp3 csengőhang van beállítva. Bár lehet egy bizonyos méret felett nem enged:Azt ajánlom hogy vágjál ki mp3 számból egy 10mp-s részt,és az nézd meg hogy lehet-e csengőhangnak.Ha ez megy akkor a "méret a lényeg" :D  :D 

#530 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 18:59

Sziasztok, arra lennék kíváncsi hogy melyik a legújabb sony ericssonos firmware ehhez a telefonhoz? Szeretném, frissíteni s nem akarom hogy olyan kerüljön rá ami nem a legújabb.
Más: honnan tudok olyan sztereo headset-et vagy mit venni mint amilyet alapból adnak a készülékhez, s persze mennyiért? Köszi.

Szolti

#531 Felhasználó inaktív   gedi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 19:36

Nem tudom berakni továbbra sem az mp3-at csengőhangnak.(pedig csináltam javaslatodra kis méretűt is)

Mi lehet a probléma?

#532 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 19:37

Idézet: Szolti - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 19:59

Sziasztok, arra lennék kíváncsi hogy melyik a legújabb sony ericssonos firmware ehhez a telefonhoz? Szeretném, frissíteni s nem akarom hogy olyan kerüljön rá ami nem a legújabb.
Más: honnan tudok olyan sztereo headset-et vagy mit venni mint amilyet alapból adnak a készülékhez, s persze mennyiért? Köszi.

Szolti

Adnak a telcsihez alapból egy headsetet.
A rádió csak azzal működik (a vezetéket használja antennának).

#533 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 19:54

Idézet: gedi - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 19:36

Mi lehet a probléma?

user szövegértelmezési probléma...
(gyk még1x: vodafone)

#534 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 20:02

Idézet: DarkChild - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 19:37

Adnak a telcsihez alapból egy headsetet.
A rádió csak azzal működik (a vezetéket használja antennának).

Ok, tudom hogy jár hozzá, de pl elromlik, elhagyom vagy olyan helyről jön a telefon ahol nem adnak hozzá, akkor már venni kell egyet s az a kérdés továbbra is hogy hol?

S melyik a legújabb software?

#535 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 20:27

Idézet: Szolti - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 21:02

Ok, tudom hogy jár hozzá, de pl elromlik, elhagyom vagy olyan helyről jön a telefon ahol nem adnak hozzá, akkor már venni kell egyet s az a kérdés továbbra is hogy hol?

S melyik a legújabb software?

Ahham... Hát ez esetben mind2 kérdést passzolom :)
Headset ügyben érdeklődj mobilos boltokban, vagy nézz körül mobilos weblapokon (mondjuk indulj a Google-tól :) ).
Firmware ügyben az EVIC biztosan tud segíteni.

gedi: a "kolléga" az előbb már kissé röviden ugyan, de megválaszolta kérdésedet :D
Hosszabban: a Vodafone LIVE!-os K700-asokban NEM lehet mp3-at betenni csengőhangnak. (A Voda egyszerűen szétgyilkolta a készülék menüjét... Próbálj meg rá gyári szoft-ot töltetni - szintén EVIC - de persze ez esetben a garival játszol... Szal' gondold át :D )

#536 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 19:09

Már több mint egy hete nyüstölöm a Pannonos K700i-t. Nagyon bejön. Töltöttem rá 5 játékot, 4-5 új témát, sok-sok képet, és 20 megányi mp3-at. Fantasztikus.

Nem fagy, nincs semmi bug, jól bírja az akksi(első nap volt, hogy 8 óra alatt lemerűlt, de rendesen volt használva, most már 1-2nap).

A képek egész jók, szerintem a pillanat megörökítésére. Jó, hogy lehet videót felvenni rajta, bár azért nem ez a legfőbb erénye :).

Ha értékelnem kéne, tőlem 95%-ot simán kapna. Fantasztikus telefon  :up:
JóSebesség

#537 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 19:24

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 20:09

Nem fagy, nincs semmi bug, jól bírja az akksi(első nap volt, hogy 8 óra alatt lemerűlt, de rendesen volt használva, most már 1-2nap).

Nekem a FiveStones nevű JAVA játék (amőba) már vagy kétszer lefagyasztotta :D
Akksi le, aztán vissza.
Igaz, ha jól tudom ezt nem az SE adta ki.
(És csak akkor fagy, ha a hang be van kapcsolva. Ha 'némán' játszunk, akkor nincs baj.)

Szerkesztette: DarkChild 2005. 01. 01. 19:25 -kor

#538 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 13:27

sziasztok!

korábban kérdezgettem sokat a N6230 és Sony Ericsson K700 készülékekről. aztán azzal fenyegetőztem, hogy elolvasom a leírásokat és újra kérdezek. hát, most eljött az idő :)

olvasom végig a K700 leírását és felmerült néhány kérdés, ami foglalkoztat:

- le lehet némítani egy hívást, ha nem akarom kinyomni piros gombbal, de a csörgést sem akarom hallgatni tovább? (a kis Siemens CF62 kagylójának kinyitása nem veszi fel alapból a hívást, csak elnémítja a csörgést. ideális, ha valaki hív egy meeting alatt és nem akarom a csörgést tovább hallgatni, de beszélni sem tudok vele. meeting alatt rezgőre teszem, de még az is abbamarad ilyenkor, nagyon hasznos feature!)

- a telefonkönyvben hány kontakthoz tudok definiálni azonosító képet? vannak arcképeim, amiket igazi fényképezőgéppel csináltam és azokat tölteném fel a készülékbe és használnám arcképnek. ez jobb minőség lenne még lekicsinyítve is, mint a beépített "fényképezővel" készített képecskék.

- a kontaktok arcképeit mekkora méretben mutatja meg a készülék? teljes kijelzőn vagy csak egy kicsi képecskét a szöveges infók mellett? a kijelző méretéhez viszonyítva is elég megadni, nem kell pixelre, ha nincs pontos adat...

- tud a készülék percenként pittyenteni egyet hívás közben, hogy hozzávetőlegesen követni lehessen az időt?

- sms írásnál a készülék alapból hosszú üzenetnek számol vagy vissza tud számolni 160 karaktertől is? én szinte mindig teleírom az sms-t, de láncoltat nem szeretek küldeni, mert barátnőm készülékén nem mindig jól olvasható (macerás a szétdarabolt sms-t olvasni)
tehát lehet következtetni rá, hogy hol is tartok a karakterekkel vagy nem?

- tudja számolni az sms-eket a telefon a hívásinfóban? ez nem ártana, mert írok rendszeresen

- a hívásinfó ki tudja jelezni a hívott számokhoz tartozó beszélgetési időt? az Ericsson R380-ban imádtam ezt a lehetőséget, szépen vissza lehetett nézni az egyes hívások hosszát, amiből lehetett számolni is akár. mindezt csoportosítva napi, heti és havi bontásban, kimenő és bejövő hívásokra is. ilyen jó hívásinfót sehol máshol nem láttam, csak az "okos telefonok" tudják szerintem.

- tud olyan csöngést ez a telefon, mint a régi Ericsson-ok? arra gondolok, hogy először csak rezeg, aztán a rezgés mellett elkezdődik egy "vuty-vuty" hang, majd csak ezután kapcsol be erősödő hangerővel a tényleges csengés. ez szerintem nagyon hasznos volt, van most is ilyen csöngési mód?

- a rádió nagyon érdekelne. nézegettem sokáig a N6600-as készülékét, ami elég jónak tűnik (okos telefon, akár az Ericsoon R380-as volt, kvázi "menedzser kalkulátor", csomó jó funkcióval, de a rádió monó, ami skandallum)
ha működik a rádió és leminimalizálom, akkor az jelent valami extra akku fogyasztást? elvileg nem kellene, de érezhetően rövidíti a standby időt? munka közben hallgatnám sokat, ezért érdekel.

- a telefonkönyvet hogyan lehet szinkronizálni? valamiféle specifikus bináris formátumba teszi a kontaktokat vagy esetleg lehet egy sima táblázat is a forrás? esetleg lehet Outlook alapján szinkronizálni?

- olvasom, hogy az ébresztés működik rendesen (van egyszeri és ismétlődő is, mint a T600-ban volt, ami jó). lehet akármilyen csengőhangot (akár mp3 is) tenni ébresztésnek?

- a profilok tartalmazzák a háttérvilágítás erősségét is? a kis Siemens CF62 például tudja ezt, nagyon hasznos (munkahelyi profil nem világít nagyon, mert látszik így is, az egyéb profil viszont erős világítással fut)

- a készülék tud olyat, mint a régi Ericssonok, hogy a hangerő gombbal alapból kiírja a profilt, az ébresztési időt és a hozzávetőleges maradék időt az akksi kimerüléséig? az nagyon hasznos volt...

nézegettem sokat a www.gsmport.hu tesztjeit és nagyon tetszett ez a K700, valamint a Nokia 6600 és a Siemens SX1. mivel ezek a készülékek elég nehezek (nekem az etalon súly a T600 60 grammja), ezért alighanem úgyis övtáskában hordanám, tehát a méret ebből a szempontból nem korlát. persze ha 150 gramm, akkor az már sok, mert nem akarom az asszimmetrikus terheléssel elferdíteni magamat (ez gyenge volt)

a lényeg a nagy tudás lenne, felesleges sallangoktól mentesen. nagyon tetszene, ha olyan hívásinfó és naptár lenne benne, mint az Ericsson R380-ban volt (hívások hossza is, csoportosítható kigyűjtés, sms-ek száma, a naptár pedig legyen nagyon komoly).
kis luxus, de érdekelne a rádió is. a munkahelyen kifejezetten nem lehet zenét hallgatni, de egy kis fülhallgatóval a rádió talán még beleférne. ezért is esik ki gyakorlatilag a N6600, mert monó. tetszene tudásban még a Siemens S65 is, de abban se rádió, se mp3 (pedig memóriája lehet). a Siemes SX1 pedig a lötyögő gombjai és rádió hiánya miatt kerül hátrányba.

egyébként még mindig nagyon gondolkodom a N6600/SX-1 párosban, mert ezekbe le lehet tölteni mindenféle okos kis programot. ezekkel elvileg lehet olyan hiányosságokat is pótolni, ami esetleg nincs benne a készülékben, de itt rákérdeztem, nem? milyen programok futnak ezeken a készülékeken? tudtok példákat mondani?

köszi előre is a segítséget!
üdv!
.
.
.

#539 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 14:26

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 14:27

sziasztok!
(...)
köszi előre is a segítséget!
üdv!

Pfűű, nah, megpróbálok néhányra válaszolni :D

- le lehet némítani egy hívást, ha nem akarom kinyomni piros gombbal, de a csörgést sem akarom hallgatni tovább?
lehet - bejövő hívás közben megnyomod a hangerőszabályzó gombot az oldalán és elhallgat (a rezgés is kikapcsol, de amíg csörgetnek, fogadható marad a hívás)

- a telefonkönyvben hány kontakthoz tudok definiálni azonosító képet?
passz, úgy tudom ez nincs korlátozva, csak a hívókhoz rendelhető csengőhang mennyisége: ez utóbbi pontosan 10 darab lehet max

- a kontaktok arcképeit mekkora méretben mutatja meg a készülék?
nagyjából akkora méretben, mint amekkora egy pop-up ablak rajta (menj be egy üzletbe és csekkold) majdnem teljes szélességben jelenik meg, a magasság valamivel kisebb

- tud a készülék percenként pittyenteni egyet hívás közben, hogy hozzávetőlegesen követni lehessen az időt?
tud, de szoftverből - legalábbis régebbiből, nekem az van - nem lehet bekapcsolni.
ám de van erre egy pró program, aminek a segítségével mondjuk Bluetooth-on keresztül be lehet kapcsolni és akkor percenként csilingelni fog :)

- sms írásnál a készülék alapból hosszú üzenetnek számol vagy vissza tud számolni 160 karaktertől is?
a 140-ik karaktertől elkezd visszafelé számolni, tehát 20, 19, 18.... stb :D

- tudja számolni az sms-eket a telefon a hívásinfóban? ez nem ártana, mert írok rendszeresen
számolja és az MMS-eket is

- a hívásinfó ki tudja jelezni a hívott számokhoz tartozó beszélgetési időt?
nah ezzel a funkcióval én még nem futottam össze - sztem nem tudja...

- tud olyan csöngést ez a telefon, mint a régi Ericsson-ok? ...
azt hiszem mind1ik Ericsson így csörög, amikor Erősödő hangjelzésre van állítva...
ezt most pontosan nem tudom, mert nekem szinte mindíg némítva - rezgőn - van

ha működik a rádió és leminimalizálom, akkor az jelent valami extra akku fogyasztást? elvileg nem kellene, de érezhetően rövidíti a standby időt? munka közben hallgatnám sokat, ezért érdekel.
biztos, hogy többletfogyasztást produkál a rádió, de nem hinném, hogy drasztikus mértékű lenne...
a legfőbb energiazabáló a készülékben a színes kijelző

esetleg lehet Outlook alapján szinkronizálni?
tudtommal lehet: van rá egy raklap szoftver (akár gyári is). Persze kell hozzá BT, infra, vagy kábel.

lehet akármilyen csengőhangot (akár mp3 is) tenni ébresztésnek?
lehet

- a profilok tartalmazzák a háttérvilágítás erősségét is?
a világítás erőssége nem állítható - ha le van zárva a bill és megnyomsz egy gombot, akkor csak "felezett fényerővel" fog bekapcsolni a kijelző, de mihelyst feloldod, maxigázra kapcsol.

- a készülék tud olyat, mint a régi Ericssonok, hogy a hangerő gombbal alapból kiírja a profilt, az ébresztési időt és a hozzávetőleges maradék időt az akksi kimerüléséig? az nagyon hasznos volt...
az akksi rendelkezésre állási idejét mérő sorok eltűntek belőle :(
profilt írja ki, illetve ha a Saját számnál beállítottad, akkor a telcsi számod is megjelenik benne

persze ha 150 gramm, akkor az már sok, mert nem akarom az asszimmetrikus terheléssel elferdíteni magamat (ez gyenge volt)
97 gramm az ismertetője szerint.
Nem gagyi fröccsöntött műanyag, hanem szépen kidolgozott, masszív háza van... az meg súllyal jár, ugye

...a N6600, mert monó...
ez meg sztereo

...Siemes SX1 pedig a lötyögő gombjai...
Masszív a billentyűzet - olyasmi, mint a T68-é volt. Bár a gombok eléggé közel vannak egymáshoz, szal' ha nagy kezed van... ööö... vágass le az ujjaidból ;) :D

milyen programok futnak ezeken a készülékeken?
JAVA... hadd ne kelljen példákat hoznom :)

Asszem ennyi - a többit majd mondják azok, akik jobban értenek hozzá (meg kijavítanak, ha az én kommentjeimben volt hiba, esetleg).
Üdv!

Szerkesztette: DarkChild 2005. 01. 03. 14:28 -kor

#540 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 16:25

kedves DarkChild!

köszönöm a kimerítő választ, pontosan ilyen részletes információra vágytam. korábban kérdezgettem már a készülékről, de akkor nem bontottam szét így pontokra a kérdést, inkább elbeszélő stílusban kérdeztem, nem is kaptam ilyen precíz választ, köszi még egyszer!

úgy tűnik, hogy a legjobban ezzel a K700 típussal járok majd. most még gyorsan végigolvastam a Mobile-Review oldalon a Siemens SX1 és a Nokia 6230 tesztjét, majd összehasonlítottam ezzel a készülékkel.

hát, az SX1 elkeserítően szerepelt. megtudtam, hogy van benne rádió, de a billentyűzet csapnivaló (nem az elrendezése, hanem a megvalósítása: nyomkodja a kijelzőt és lötyög is), a hardver lassú, a szoftver pedig nem igazán átgondolt. eleinte azt gondoltam, hogy ez is egy alternatíva, de most teljesen elvetettem.

a Nokia 6230 is tetszett egy ideig, de aztán kipróbáltam a valóságban is (egyik "rokony" vett egyet nemrég). ott a kijelző nem tetszett, és a gombok, meg a ház. bár a gyártó elég magasra pozícionálta a kijelzőt, de minőségben eléggé el van maradva. barátnőm kis belépő szintű Samsung X450-ese lazán lepipálja minőségben, méretben pedig inkább a kis Siemens CF62-esemmel hasonlítható össze (128x128, ami elég bélyegnyi méret sajnos).

tapasztaltam azt a hibát is, hogy sötét háttérképet berakva a telefon használhatatlanná válik, mivel a feliratok feketék. bár egyes menük és figyelmeztetések fehér kis lebegő ablakban jelennek meg, de az alap infók nem. a kedves rokon megkért, hogy töltsem fel a nótbúkjáról a kedvenc vadászkutyáját ábrázoló képet (igazi fényképezővel lefényképeztem neki, aztán átraktuk a gépre és onnan Bluetooth-on keresztül felmásoltuk) és drámai volt a jelenség. a kutya a sötét kövezeten álldogált, barnás-fekete csíkok vannak a bundáján (egy véreb) és gyakorlatilag olvashatatlanná vált a kijelző tőle. a tulaj mondjuk örült neki, mert csak telefonálásra használja a készüléket (az a tipikus középkorú felhasználó, aki telteszi a szemüveget, 5-10 másodpercig bámulja a képernyőt, majd lenyom egy gombot, tehát nem használja ki a végletekig a készülék képességeit) és imádja az ebet, de igazán figyelhettek volna erre. rögtön tudok ellenpéldát mondani a olcsó szegmensben: a kis CF62 körülveszi a sötét karatereket világos vonallal, ezért bármilyen háttéren olvashatóak. pedig az a kijelző nem is TFT, hanem valami STN vagy hasonló inferior megoldás. de a szándék megvolt, hogy megcsinálják.

fontolgattam, hogy esetleg mp3 hallgatásra előnyös lenne, de ahhoz kell egy jó füles, amit menet közben úgysem tudok magammal vinni (a buszon hülyén néz ki mondjuk egy AKG K66, bár van aki ilyet hord ott is). a rádió érdekel, mert munka közben tudnám hallgatni a muzsikát esetleg.

viszont a készülék kidolgozottsága meglehetősen kettős. elsőre tök jól néz ki, úgy tűnik, hogy patent minden. aztán egy hónap után elkezdett az illetőnek nyikorogni, kicsit lötyög a hátlap, szóval elkezd szétesni a készülék. ez mondjuk elég gáz, mert nem egy Siemens CF62, hogy szétpotyogjon mondjuk egy év után. egy kicsit csalódtam benne, miután láttam használat közben. mert elsőre a gombok kiosztása, a kellemes gumis bevonat nagyon ígéretesnek tűnt, azt gondoltam, hogy ez egy tartós dolog lehet.

még nagyon tetszett a kurzor is, egy kicsit bizonytalannak éreztem a joystick vezérlőket, amiket próbáltam. itt nem nagyon lehet eltéveszteni, elég jól elkülönültek az irányok a benyomástól. bár a tulaj nagyon keveset nyomkodja, idővel esetleg ez is elkezd lötyögni.

ellenben a SE K700 nagyon masszívnak tűnik minden tesztben, ott nem lötyög semmi. a kérdéseimre kapott válaszok és a teszt alapján gyakorlatilag egy dolog hiányzik: az R380-asból ismert tökéletes hívásinfó. ez nem nagy veszteség, a némítható csöngés és a sok szolgáltatás bőven ellensúlyozza a hiányát. mindenképpen megpróbálom majd megtekinteni egy bemutatóteremben, mert eddig még csak replica volt a kezemben.

sokáig használtam korábban egy SE T600-ast, az nagyon tetszett. bár igen nagy kezem van (CTRL-F9 lazán megy :) ), azon a kis nyomi billentyűzeten is tudtam sms-t írni, a profilokat szerettem, a csengése is nagyon jó volt. egyedül azért cseréltem le, mert elkezdett elmenni a hálózat és a hangszóró is elhalkult (használtan vettem sajnos). a naptár nagyon jól működött, bár igen korlátozott funkciókkal (nem egy R380), és sokat használtam a külön definiálható saját menüt is. telefonálásra tökéletes volt, csak elromlott.

ha egy ilyen K700-ast választanék majd tavasszal, akkor az megint visszahozná a jó kis SE-feelinget (gyors működés, használható funkciók). ha kiadnák a kamera nélküli szürkeárnyalatos verzióját mondjuk K700 Light néven, fele ilyen vastagon és két hét akku idővel, akkor azt venném meg a legszívesebben. de így alighanem egy sima K700-at próbálok majd einstandolni.

köszönöm még egyszer a tartalmas választ! már csak az a kérdés, hogy meddig érdemes várni a vásárlással? vagy függetlenül venném vagy Pannon lock-al (céges előfizu miatt)

üdv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (77 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28