sziasztok!
korábban kérdezgettem sokat a N6230 és Sony Ericsson K700 készülékekről. aztán azzal fenyegetőztem, hogy elolvasom a leírásokat és újra kérdezek. hát, most eljött az idő
olvasom végig a K700 leírását és felmerült néhány kérdés, ami foglalkoztat:
- le lehet némítani egy hívást, ha nem akarom kinyomni piros gombbal, de a csörgést sem akarom hallgatni tovább? (a kis Siemens CF62 kagylójának kinyitása nem veszi fel alapból a hívást, csak elnémítja a csörgést. ideális, ha valaki hív egy meeting alatt és nem akarom a csörgést tovább hallgatni, de beszélni sem tudok vele. meeting alatt rezgőre teszem, de még az is abbamarad ilyenkor, nagyon hasznos feature!)
- a telefonkönyvben hány kontakthoz tudok definiálni azonosító képet? vannak arcképeim, amiket igazi fényképezőgéppel csináltam és azokat tölteném fel a készülékbe és használnám arcképnek. ez jobb minőség lenne még lekicsinyítve is, mint a beépített "fényképezővel" készített képecskék.
- a kontaktok arcképeit mekkora méretben mutatja meg a készülék? teljes kijelzőn vagy csak egy kicsi képecskét a szöveges infók mellett? a kijelző méretéhez viszonyítva is elég megadni, nem kell pixelre, ha nincs pontos adat...
- tud a készülék percenként pittyenteni egyet hívás közben, hogy hozzávetőlegesen követni lehessen az időt?
- sms írásnál a készülék alapból hosszú üzenetnek számol vagy vissza tud számolni 160 karaktertől is? én szinte mindig teleírom az sms-t, de láncoltat nem szeretek küldeni, mert barátnőm készülékén nem mindig jól olvasható (macerás a szétdarabolt sms-t olvasni)
tehát lehet következtetni rá, hogy hol is tartok a karakterekkel vagy nem?
- tudja számolni az sms-eket a telefon a hívásinfóban? ez nem ártana, mert írok rendszeresen
- a hívásinfó ki tudja jelezni a hívott számokhoz tartozó beszélgetési időt? az Ericsson R380-ban imádtam ezt a lehetőséget, szépen vissza lehetett nézni az egyes hívások hosszát, amiből lehetett számolni is akár. mindezt csoportosítva napi, heti és havi bontásban, kimenő és bejövő hívásokra is. ilyen jó hívásinfót sehol máshol nem láttam, csak az "okos telefonok" tudják szerintem.
- tud olyan csöngést ez a telefon, mint a régi Ericsson-ok? arra gondolok, hogy először csak rezeg, aztán a rezgés mellett elkezdődik egy "vuty-vuty" hang, majd csak ezután kapcsol be erősödő hangerővel a tényleges csengés. ez szerintem nagyon hasznos volt, van most is ilyen csöngési mód?
- a rádió nagyon érdekelne. nézegettem sokáig a N6600-as készülékét, ami elég jónak tűnik (okos telefon, akár az Ericsoon R380-as volt, kvázi "menedzser kalkulátor", csomó jó funkcióval, de a rádió monó, ami skandallum)
ha működik a rádió és leminimalizálom, akkor az jelent valami extra akku fogyasztást? elvileg nem kellene, de érezhetően rövidíti a standby időt? munka közben hallgatnám sokat, ezért érdekel.
- a telefonkönyvet hogyan lehet szinkronizálni? valamiféle specifikus bináris formátumba teszi a kontaktokat vagy esetleg lehet egy sima táblázat is a forrás? esetleg lehet Outlook alapján szinkronizálni?
- olvasom, hogy az ébresztés működik rendesen (van egyszeri és ismétlődő is, mint a T600-ban volt, ami jó). lehet akármilyen csengőhangot (akár mp3 is) tenni ébresztésnek?
- a profilok tartalmazzák a háttérvilágítás erősségét is? a kis Siemens CF62 például tudja ezt, nagyon hasznos (munkahelyi profil nem világít nagyon, mert látszik így is, az egyéb profil viszont erős világítással fut)
- a készülék tud olyat, mint a régi Ericssonok, hogy a hangerő gombbal alapból kiírja a profilt, az ébresztési időt és a hozzávetőleges maradék időt az akksi kimerüléséig? az nagyon hasznos volt...
nézegettem sokat a www.gsmport.hu tesztjeit és nagyon tetszett ez a K700, valamint a Nokia 6600 és a Siemens SX1. mivel ezek a készülékek elég nehezek (nekem az etalon súly a T600 60 grammja), ezért alighanem úgyis övtáskában hordanám, tehát a méret ebből a szempontból nem korlát. persze ha 150 gramm, akkor az már sok, mert nem akarom az asszimmetrikus terheléssel elferdíteni magamat (ez gyenge volt)
a lényeg a nagy tudás lenne, felesleges sallangoktól mentesen. nagyon tetszene, ha olyan hívásinfó és naptár lenne benne, mint az Ericsson R380-ban volt (hívások hossza is, csoportosítható kigyűjtés, sms-ek száma, a naptár pedig legyen nagyon komoly).
kis luxus, de érdekelne a rádió is. a munkahelyen kifejezetten nem lehet zenét hallgatni, de egy kis fülhallgatóval a rádió talán még beleférne. ezért is esik ki gyakorlatilag a N6600, mert monó. tetszene tudásban még a Siemens S65 is, de abban se rádió, se mp3 (pedig memóriája lehet). a Siemes SX1 pedig a lötyögő gombjai és rádió hiánya miatt kerül hátrányba.
egyébként még mindig nagyon gondolkodom a N6600/SX-1 párosban, mert ezekbe le lehet tölteni mindenféle okos kis programot. ezekkel elvileg lehet olyan hiányosságokat is pótolni, ami esetleg nincs benne a készülékben, de itt rákérdeztem, nem? milyen programok futnak ezeken a készülékeken? tudtok példákat mondani?
köszi előre is a segítséget!
üdv!
.
.
.