HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (190 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere az alapanyagokról, írásról Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Ram1rez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 21. 18:19

Hi.Nem tudja vki esetleg hogy hol kaphatnék Teac 4x +/- os DVD írót?Ha Tud vki vmit ide,privibe v mail ba.Elöre is Tanx
Dfi Nf4 Ultra-D,AMD a64 3200+,2x512mb Kingmax 500mhz,ATI Sapphire x800 xl 256mb,Maxtor 6y200m0,Pioneer 108B,ACer 1721,Chieftec Dragon,Noistaker 1.0 475w

#62 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 21. 19:52

Némi tanácsra lenne szükségem, mert egy kicsit elbizonytalanodtam. A CCE-vel kapcsolatban furcsa dologra lettem figyelmes.

Mb: MSI K7N2G
CPU: AMD Barton 2500+/2800+
RAM: 512Mb 333Mhz DDR
HDD: 2x120Gb Seagate 7200RPM

A CCE sebessége azonban csak 0.98 és 1.03 között mozog. Ez marhakevés. Ennél még a Tb 2100+ is többet teljesített. Van ötletetek, mi foghatja vissza a teljesítményt?
Mother always says, Sharing is Good

#63 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 19:54

VFAPI vagy Avisynth a frameserver megoldásod?

#64 Felhasználó inaktív   jampi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 20:01

P Péternek

A következő problémára szeretnék megoldást találni
Van egy TEAC dvd íróm 4x2x10x16 ,cd írással semmi gondom ,de a DVD írás sajnos nem tökéletes .A 2x-res írásnál semmi gond de ha 4x-resen akarok írni win xp alatt akkor lassabban irja meg mintha 2x-resen írnám.A buffer visszaesik 15%-ra majd felugrik 95%-ra és ez így folytatódik amig végez a dvd írással.A kábelokat kicseréltem,az operációs rendszert ujratelepitettem / fat 32/.Ismerősöm tanácsára kipróbáltam win98 op rendszerrel és láss csodát tökéletesen írja a dvd-t 4x-resen ,de ez nem vigasztal nekem XP-alatt kellene 4X-resen irni .
Néró 6.019 iró programmal irok ,de ugy gondoltam talán más iróprogrammal megszünik ez a probléma .Kipróbáltam a Pinnacle instant cd/dvd programot az eredmény elszomoritó még lassabb írás a buffer mégjobban kiürül. Más ,DVDSHRINK szintén lassan irja .
A vas: ASUS p4 533s –p4 1600-/2133/ ati 9000 radeon.-snazzi digitalizáló kártya .
Megpróbáltam a processort alapon/1600/ de nem változott semmi.
Ha tudnál segiteni nagyon megköszönném ,szinte mindent kipróbáltam ami eszembejutott és amit tanácsoltak. Előre is kösz
Üdv: Jampec
jampi

#65 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 20:16

idézet:
Ezt írta PPeter:
VFAPI vagy Avisynth a frameserver megoldásod?[/quote]

AviSynth (253) a frameserver.

.

[ 2004. január 21.: MamaSaid szerkesztette a hozzászólást ]

#66 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 20:21

idézet:
Ezt írta jampi:
P Péternek
kicseréltem,az operációs rendszert ujratelepitettem / fat 32/.Ismerősöm tanácsára kipróbáltam win98 op rendszerrel és láss csodát tökéletesen írja a dvd-t 4x-resen ,de ez nem vigasztal nekem XP-alatt kellene 4X-resen irni .
[/quote]

Tanácsos lenne átállni NTFS fájlrendszerre.

#67 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 22:34

idézet:
Ezt írta MamaSaid:
...A CCE sebessége azonban csak 0.98 és 1.03 között mozog. Ez marhakevés. Ennél még a Tb 2100+ is többet teljesített. Van ötletetek, mi foghatja vissza a teljesítményt?[/quote]
Tévedsz, ennél még egy alapon futó 1700+ is többet tud. :D (1.03-1.09, néha több, most pl.: 1,35). Szal ott valami nagy gáz van. :( Nem fut semmi a háttérben?

[ 2004. január 21.: FakeJack szerkesztette a hozzászólást ]

#68 Felhasználó inaktív   redanger 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 23:14

hi mindenkinek

köszi az eddigi segítséget csak újabb probléma merült fel. az ifoedittel megcsináltam a dolgokat, csak most 3 VIDEO_TS.BUP és 3 VIDEO_TS.IFO van, ebből szeretnék 1 darabot csinálni. a másik kérdésem, hogy mivel tudok image file-t csinálni, hogy mondjuk a daemon tools-al be tudjam mountolni.

köszi

bye

#69 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 23:41

(E-mail értesítő eltávolítása.)

#70 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 01:57

idézet:
Ezt írta FakeJack:

Tévedsz, ennél még egy alapon futó 1700+ is többet tud. :D (1.03-1.09, néha több, most pl.: 1,35). Szal ott valami nagy gáz van. :( Nem fut semmi a háttérben?

[ 2004. január 21.: FakeJack szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Nos nem biztos ám... Tudni kellene milyen eklektikumok kerültek abba az avs scriptbe :D
Amikor éppen TMF9 vagy VH1 ripeket achiválok akor van nálam egy TomMoComp egy logoaway (alpha maskos képecskével) egy crop egy lanczos 3. Nos ez a cucchalmaz még egy barton 3200+-t is le tud konyítani úgy 0.4x-re :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#71 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 07:17

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

Nos nem biztos ám... Tudni kellene milyen eklektikumok kerültek abba az avs scriptbe :D
Amikor éppen TMF9 vagy VH1 ripeket achiválok akor van nálam egy TomMoComp egy logoaway (alpha maskos képecskével) egy crop egy lanczos 3. Nos ez a cucchalmaz még egy barton 3200+-t is le tud konyítani úgy 0.4x-re :D
[/quote]

Magam is a scriptre gyanakszom.
A meghívott dolgok:
import("C:Program FilesDoItFast4Unew.avsaddaudio.avs")*
LoadPlugin("C:Program FilesDoItFast4Unew.avsmpeg2dec3.dll")
Mpeg2Source("VTS__01_P01.4~3_1.d2v",idct=0)
LoadPlugin("C:Program FilesDoItFast4Unew.avsdecomb.dll")*
FieldDeinterlace()
AddAudio()
ConvertToYUY2(interlaced=true)

Megjelöltem *-al azokat a sorokat, amikről nem igazán tudom biztosan, hogy szükségem van rájuk.

#72 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 08:55

idézet:
Ezt írta redanger:
hi mindenkinek

köszi az eddigi segítséget csak újabb probléma merült fel. az ifoedittel megcsináltam a dolgokat, csak most 3 VIDEO_TS.BUP és 3 VIDEO_TS.IFO van, ebből szeretnék 1 darabot csinálni. a másik kérdésem, hogy mivel tudok image file-t csinálni, hogy mondjuk a daemon tools-al be tudjam mountolni.

köszi

bye
[/quote]

Tedd az egészet egy Video_ts könyvtárba. Indítsd el az IfoEditet, töltsd be a video_ts.ifo-t, majd kattints a Disc Image gombra. Voilá!
Ha a Deamon Toolssal mountolásnál nem találnád az imaget, akkor vagy minden fájlt állíts be a megnyitáshoz, vagy az img-t nevezd át isora. De használhatod az ImgTools nevű programot is.

#73 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 10:04

Sziasztok!
Problémám a következő:
Adva van egy backup, menüvel és némi extrával. (Emlékeim szerint leellenőrizve és hiba /probléma mentesség megállapítva).
Pihen a gépemen úgy két hónapig majd azt tapasztalom, hogy az extra nem indul.
IFOedit elő: GET VTS Sectors negatív, de Menu és VOB extras plusz némi egyéb bűvészkedés után indul az extra. PC-n minden faintos.
Lemezre felkarcol, majd meglepődés: a filmet BÁRHOGY indítva mindig a 2. fejezet startol és nem az első. Kipróbált variációk: Lejátszás menüpont, lejátszás indítása után távirányítón fejezet visszaléptetés, Fejezet választó menüből az első fejezet kiválasztása. A film eleje megvan, gyors visszatekeréssel vissza lehet menni és lehet nézni...
(Két lejátszón /Panasonic RA-61 enyhén háklis gépezet és KISS DP-450, lényegében célszámítógép/ próbáltam - egységes a viselkedésük.)

Vajon hogy lehetne meggyógyítani a cuccost?
(DVD2DVD-R is dobott egy hátast tőle - legalábbis a fejezetei tökre elszálltak a filmnek.)

Építő hozzászólásokat köszi előre is!

#74 Felhasználó inaktív   ttlacika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 10:15

idézet:
Ezt írta mackosajt111:
Vajon hogy lehetne meggyógyítani a cuccost?
[/quote]

Hali,

Szerintem demuxold a cuccot és rakd össze Maestro-val. Ha ezzel kapcsolatban van valami kérdésed, akkor valszeg tudok segíteni, csak írj!

Üdv,
Lacika.
"R.F.M."

#75 Felhasználó inaktív   redanger 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 10:20

idézet:
Ezt írta biglaci:

Tedd az egészet egy Video_ts könyvtárba. Indítsd el az IfoEditet, töltsd be a video_ts.ifo-t, majd kattints a Disc Image gombra. Voilá!
Ha a Deamon Toolssal mountolásnál nem találnád az imaget, akkor vagy minden fájlt állíts be a megnyitáshoz, vagy az img-t nevezd át isora. De használhatod az ImgTools nevű programot is.
[/quote]

hi mindenkinek

szóval ezeket a .vob file-kat több dvd-ről szedtem le és mindegyik leszedésnek van egy video_ts.ifo és video_ts.bup file-ja. ha ezeket bemásolom egy könyvtárba és odamásolom ezeket a file-t akkor mindig felülírja a régi ugyan olyan file-t és ezek a file-k csa az utolsó dvd-ről leszedett dolgokat tartalmazza. amit probáltam eddig. az ifoeditben megnyitottam az első video_ts.ifo-t utána rögtön megnyitottam a 2. video_ts.ifo-t és a felső ablakban meg is jelent, hogy mintha hozzáfűzte volna az első után, majd megnyitottam a 3. video_ts.ifo-t és ezt is szépen elraktározta a megfelelő helyre. ezek után nyomtam egy save gombot és nem az összefűzött .ifo-t mentette el, hanem csa az elsőt. lehet, hogy az összefűzögetést jól csináltam csak a mentésnél volt valami gond, vagy lehet, hogy az alapötlet is már eleve rossz volt?

bye

#76 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 10:20

idézet:
Ezt írta MamaSaid:

Magam is a scriptre gyanakszom.
A meghívott dolgok:
import("C:Program FilesDoItFast4Unew.avsaddaudio.avs")*
LoadPlugin("C:Program FilesDoItFast4Unew.avsmpeg2dec3.dll")
Mpeg2Source("VTS__01_P01.4~3_1.d2v",idct=0)
LoadPlugin("C:Program FilesDoItFast4Unew.avsdecomb.dll")*
FieldDeinterlace()
AddAudio()
ConvertToYUY2(interlaced=true)

Megjelöltem *-al azokat a sorokat, amikről nem igazán tudom biztosan, hogy szükségem van rájuk.
[/quote]

Szigorúan "vak tyúk is talál szemet" alapon:
- az elején van egy addaudio.avs a végén pedig egy addaudio() ez nem duplikáció? és ráadásul csak a 2.5-ös CCE-hez kell emlékeim szerint
- minek az a decomb.dll??? (mi a forrás?)
- azt se értem hogy előbb az van hogy FieldDeinterlace() aztán meg a ConvertToYUY2-ben Interlaced=True. Ez nem oda-vissza ugyanaz??
- az mpeg2dec3.dll biztos hogy gyors mint állat? Nincs nála gyorsabb verzió? (DVD2DVD-Rnél is kettőből lehet választani, az egyik gyorsabb, a másik viszont kezeli az NTSC forrást)
- talán még annyi hogy vélhetőleg (esetleg) egy 4:3-as anyaggal több szöszölni való van, mint egy 16:9-essel...

#77 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 10:30

idézet:
Ezt írta ttlacika:

Hali,

Szerintem demuxold a cuccot és rakd össze Maestro-val. Ha ezzel kapcsolatban van valami kérdésed, akkor valszeg tudok segíteni, csak írj!

Üdv,
Lacika.
[/quote]

Kösz, de mint ahogy már írtam, a demux /remux ki lett próbálva (a DVD2DVD-R által) és megbukott.

A bibi valószínűleg nagyon primitív, valami olyasmi tán hogy az első fejezet indulásához kapcsolódóan van egy PreCommand ami a 2. fejezetre léptet. Vagy csak szimplán egy pointer íródott át (mondjuk valami fals értékre) és ettől ugrik a 2. fejezetre (míg mondjuk a szgépes lejátszó progi máshogy kezeli a fals értéket). Csakhát nem tudok sehonnan épkézláb DVD doksit felhajtani és hiába sasoltam az IFOeditben, nem láttam (vettem észre) semmit...

#78 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 10:40

idézet:
Ezt írta redanger:

hi mindenkinek

szóval ezeket a .vob file-kat több dvd-ről szedtem le és mindegyik leszedésnek van egy video_ts.ifo és video_ts.bup file-ja. ha ezeket bemásolom egy könyvtárba és odamásolom ezeket a file-t akkor mindig felülírja a régi ugyan olyan file-t és ezek a file-k csa az utolsó dvd-ről leszedett dolgokat tartalmazza. amit probáltam eddig. az ifoeditben megnyitottam az első video_ts.ifo-t utána rögtön megnyitottam a 2. video_ts.ifo-t és a felső ablakban meg is jelent, hogy mintha hozzáfűzte volna az első után, majd megnyitottam a 3. video_ts.ifo-t és ezt is szépen elraktározta a megfelelő helyre. ezek után nyomtam egy save gombot és nem az összefűzött .ifo-t mentette el, hanem csa az elsőt. lehet, hogy az összefűzögetést jól csináltam csak a mentésnél volt valami gond, vagy lehet, hogy az alapötlet is már eleve rossz volt?

bye
[/quote]

Alapötlet nem jó.
Próbáld meg a 3.1.x-es (ma épp nem tudom hogy még "csak" 3-e vagy már több :) ) DVDShrinket bevetni.

#79 Felhasználó inaktív   redanger 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 12:32

hi mindenkinek

köszönöm ötletede, azt is megpróbáltam. nagyon jó kis program, csak azzal is az a gond, hogy leszedtem a dvd-ről azokat a dolgokat amik kellenek és akkor itt megállt a tudomány. van 3 könyvtár amik külön-külön jók, de nem tudom egyesíteni őket. a lényeg, hogy nem 1 "nagy" dvd-ről akarok dvd-r-t hanem sok file-ból szeretnék 1 dvd-r-t.

bye

#80 Felhasználó inaktív   extraric 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 12:42

jampi: tipp: DMA engedélyezése (XP nem mindig adja alapértelmezetten), esetleg a beépített cd-író szolgáltatás kilövése, meg hát wincsi töredezettmentesítés is elkel néha, ha nem NTFS.
Ha jó nézem inkább külön topicot kellene nyitni a DVD írás hardver-szoftver problémái ügyében, mert itt a rippelésről megy csak igen nagy iparban a téma, és ezek nem annyira összetartozók.
KoRi
Chaintech 7NJL1, Barton2500+, 1GB DDR400MHz, R9500@9700

Téma megosztása:

• (190 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »