Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere az alapanyagokról, írásról
Elküldve: 2004. 01. 21. 18:19
Elküldve: 2004. 01. 21. 19:52
Mb: MSI K7N2G
CPU: AMD Barton 2500+/2800+
RAM: 512Mb 333Mhz DDR
HDD: 2x120Gb Seagate 7200RPM
A CCE sebessége azonban csak 0.98 és 1.03 között mozog. Ez marhakevés. Ennél még a Tb 2100+ is többet teljesített. Van ötletetek, mi foghatja vissza a teljesítményt?
Elküldve: 2004. 01. 21. 19:54
Elküldve: 2004. 01. 21. 20:01
A következő problémára szeretnék megoldást találni
Van egy TEAC dvd íróm 4x2x10x16 ,cd írással semmi gondom ,de a DVD írás sajnos nem tökéletes .A 2x-res írásnál semmi gond de ha 4x-resen akarok írni win xp alatt akkor lassabban irja meg mintha 2x-resen írnám.A buffer visszaesik 15%-ra majd felugrik 95%-ra és ez így folytatódik amig végez a dvd írással.A kábelokat kicseréltem,az operációs rendszert ujratelepitettem / fat 32/.Ismerősöm tanácsára kipróbáltam win98 op rendszerrel és láss csodát tökéletesen írja a dvd-t 4x-resen ,de ez nem vigasztal nekem XP-alatt kellene 4X-resen irni .
Néró 6.019 iró programmal irok ,de ugy gondoltam talán más iróprogrammal megszünik ez a probléma .Kipróbáltam a Pinnacle instant cd/dvd programot az eredmény elszomoritó még lassabb írás a buffer mégjobban kiürül. Más ,DVDSHRINK szintén lassan irja .
A vas: ASUS p4 533s –p4 1600-/2133/ ati 9000 radeon.-snazzi digitalizáló kártya .
Megpróbáltam a processort alapon/1600/ de nem változott semmi.
Ha tudnál segiteni nagyon megköszönném ,szinte mindent kipróbáltam ami eszembejutott és amit tanácsoltak. Előre is kösz
Üdv: Jampec
Elküldve: 2004. 01. 21. 20:16
idézet:
Ezt írta PPeter:
VFAPI vagy Avisynth a frameserver megoldásod?[/quote]
AviSynth (253) a frameserver.
.
[ 2004. január 21.: MamaSaid szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 21. 20:21
idézet:
Ezt írta jampi:
P Péternek
kicseréltem,az operációs rendszert ujratelepitettem / fat 32/.Ismerősöm tanácsára kipróbáltam win98 op rendszerrel és láss csodát tökéletesen írja a dvd-t 4x-resen ,de ez nem vigasztal nekem XP-alatt kellene 4X-resen irni .
[/quote]
Tanácsos lenne átállni NTFS fájlrendszerre.
Elküldve: 2004. 01. 21. 22:34
idézet:
Ezt írta MamaSaid:
...A CCE sebessége azonban csak 0.98 és 1.03 között mozog. Ez marhakevés. Ennél még a Tb 2100+ is többet teljesített. Van ötletetek, mi foghatja vissza a teljesítményt?[/quote]
Tévedsz, ennél még egy alapon futó 1700+ is többet tud.(1.03-1.09, néha több, most pl.: 1,35). Szal ott valami nagy gáz van.
Nem fut semmi a háttérben?
[ 2004. január 21.: FakeJack szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 21. 23:14
köszi az eddigi segítséget csak újabb probléma merült fel. az ifoedittel megcsináltam a dolgokat, csak most 3 VIDEO_TS.BUP és 3 VIDEO_TS.IFO van, ebből szeretnék 1 darabot csinálni. a másik kérdésem, hogy mivel tudok image file-t csinálni, hogy mondjuk a daemon tools-al be tudjam mountolni.
köszi
bye
Elküldve: 2004. 01. 22. 01:57
idézet:
Ezt írta FakeJack:
Tévedsz, ennél még egy alapon futó 1700+ is többet tud.(1.03-1.09, néha több, most pl.: 1,35). Szal ott valami nagy gáz van.
Nem fut semmi a háttérben?
[ 2004. január 21.: FakeJack szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nos nem biztos ám... Tudni kellene milyen eklektikumok kerültek abba az avs scriptbe
Amikor éppen TMF9 vagy VH1 ripeket achiválok akor van nálam egy TomMoComp egy logoaway (alpha maskos képecskével) egy crop egy lanczos 3. Nos ez a cucchalmaz még egy barton 3200+-t is le tud konyítani úgy 0.4x-re![]()
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 01. 22. 07:17
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Nos nem biztos ám... Tudni kellene milyen eklektikumok kerültek abba az avs scriptbe
Amikor éppen TMF9 vagy VH1 ripeket achiválok akor van nálam egy TomMoComp egy logoaway (alpha maskos képecskével) egy crop egy lanczos 3. Nos ez a cucchalmaz még egy barton 3200+-t is le tud konyítani úgy 0.4x-re[/quote]
Magam is a scriptre gyanakszom.
A meghívott dolgok:
import("C:Program FilesDoItFast4Unew.avsaddaudio.avs")*
LoadPlugin("C:Program FilesDoItFast4Unew.avsmpeg2dec3.dll")
Mpeg2Source("VTS__01_P01.4~3_1.d2v",idct=0)
LoadPlugin("C:Program FilesDoItFast4Unew.avsdecomb.dll")*
FieldDeinterlace()
AddAudio()
ConvertToYUY2(interlaced=true)
Megjelöltem *-al azokat a sorokat, amikről nem igazán tudom biztosan, hogy szükségem van rájuk.
Elküldve: 2004. 01. 22. 08:55
idézet:
Ezt írta redanger:
hi mindenkinek
köszi az eddigi segítséget csak újabb probléma merült fel. az ifoedittel megcsináltam a dolgokat, csak most 3 VIDEO_TS.BUP és 3 VIDEO_TS.IFO van, ebből szeretnék 1 darabot csinálni. a másik kérdésem, hogy mivel tudok image file-t csinálni, hogy mondjuk a daemon tools-al be tudjam mountolni.
köszi
bye[/quote]
Tedd az egészet egy Video_ts könyvtárba. Indítsd el az IfoEditet, töltsd be a video_ts.ifo-t, majd kattints a Disc Image gombra. Voilá!
Ha a Deamon Toolssal mountolásnál nem találnád az imaget, akkor vagy minden fájlt állíts be a megnyitáshoz, vagy az img-t nevezd át isora. De használhatod az ImgTools nevű programot is.
Elküldve: 2004. 01. 22. 10:04
Problémám a következő:
Adva van egy backup, menüvel és némi extrával. (Emlékeim szerint leellenőrizve és hiba /probléma mentesség megállapítva).
Pihen a gépemen úgy két hónapig majd azt tapasztalom, hogy az extra nem indul.
IFOedit elő: GET VTS Sectors negatív, de Menu és VOB extras plusz némi egyéb bűvészkedés után indul az extra. PC-n minden faintos.
Lemezre felkarcol, majd meglepődés: a filmet BÁRHOGY indítva mindig a 2. fejezet startol és nem az első. Kipróbált variációk: Lejátszás menüpont, lejátszás indítása után távirányítón fejezet visszaléptetés, Fejezet választó menüből az első fejezet kiválasztása. A film eleje megvan, gyors visszatekeréssel vissza lehet menni és lehet nézni...
(Két lejátszón /Panasonic RA-61 enyhén háklis gépezet és KISS DP-450, lényegében célszámítógép/ próbáltam - egységes a viselkedésük.)
Vajon hogy lehetne meggyógyítani a cuccost?
(DVD2DVD-R is dobott egy hátast tőle - legalábbis a fejezetei tökre elszálltak a filmnek.)
Építő hozzászólásokat köszi előre is!
Elküldve: 2004. 01. 22. 10:15
idézet:
Ezt írta mackosajt111:
Vajon hogy lehetne meggyógyítani a cuccost?
[/quote]
Hali,
Szerintem demuxold a cuccot és rakd össze Maestro-val. Ha ezzel kapcsolatban van valami kérdésed, akkor valszeg tudok segíteni, csak írj!
Üdv,
Lacika.
Elküldve: 2004. 01. 22. 10:20
idézet:
Ezt írta biglaci:
Tedd az egészet egy Video_ts könyvtárba. Indítsd el az IfoEditet, töltsd be a video_ts.ifo-t, majd kattints a Disc Image gombra. Voilá!
Ha a Deamon Toolssal mountolásnál nem találnád az imaget, akkor vagy minden fájlt állíts be a megnyitáshoz, vagy az img-t nevezd át isora. De használhatod az ImgTools nevű programot is.[/quote]
hi mindenkinek
szóval ezeket a .vob file-kat több dvd-ről szedtem le és mindegyik leszedésnek van egy video_ts.ifo és video_ts.bup file-ja. ha ezeket bemásolom egy könyvtárba és odamásolom ezeket a file-t akkor mindig felülírja a régi ugyan olyan file-t és ezek a file-k csa az utolsó dvd-ről leszedett dolgokat tartalmazza. amit probáltam eddig. az ifoeditben megnyitottam az első video_ts.ifo-t utána rögtön megnyitottam a 2. video_ts.ifo-t és a felső ablakban meg is jelent, hogy mintha hozzáfűzte volna az első után, majd megnyitottam a 3. video_ts.ifo-t és ezt is szépen elraktározta a megfelelő helyre. ezek után nyomtam egy save gombot és nem az összefűzött .ifo-t mentette el, hanem csa az elsőt. lehet, hogy az összefűzögetést jól csináltam csak a mentésnél volt valami gond, vagy lehet, hogy az alapötlet is már eleve rossz volt?
bye
Elküldve: 2004. 01. 22. 10:20
idézet:
Ezt írta MamaSaid:
Magam is a scriptre gyanakszom.
A meghívott dolgok:
import("C:Program FilesDoItFast4Unew.avsaddaudio.avs")*
LoadPlugin("C:Program FilesDoItFast4Unew.avsmpeg2dec3.dll")
Mpeg2Source("VTS__01_P01.4~3_1.d2v",idct=0)
LoadPlugin("C:Program FilesDoItFast4Unew.avsdecomb.dll")*
FieldDeinterlace()
AddAudio()
ConvertToYUY2(interlaced=true)
Megjelöltem *-al azokat a sorokat, amikről nem igazán tudom biztosan, hogy szükségem van rájuk.[/quote]
Szigorúan "vak tyúk is talál szemet" alapon:
- az elején van egy addaudio.avs a végén pedig egy addaudio() ez nem duplikáció? és ráadásul csak a 2.5-ös CCE-hez kell emlékeim szerint
- minek az a decomb.dll??? (mi a forrás?)
- azt se értem hogy előbb az van hogy FieldDeinterlace() aztán meg a ConvertToYUY2-ben Interlaced=True. Ez nem oda-vissza ugyanaz??
- az mpeg2dec3.dll biztos hogy gyors mint állat? Nincs nála gyorsabb verzió? (DVD2DVD-Rnél is kettőből lehet választani, az egyik gyorsabb, a másik viszont kezeli az NTSC forrást)
- talán még annyi hogy vélhetőleg (esetleg) egy 4:3-as anyaggal több szöszölni való van, mint egy 16:9-essel...
Elküldve: 2004. 01. 22. 10:30
idézet:
Ezt írta ttlacika:
Hali,
Szerintem demuxold a cuccot és rakd össze Maestro-val. Ha ezzel kapcsolatban van valami kérdésed, akkor valszeg tudok segíteni, csak írj!
Üdv,
Lacika.[/quote]
Kösz, de mint ahogy már írtam, a demux /remux ki lett próbálva (a DVD2DVD-R által) és megbukott.
A bibi valószínűleg nagyon primitív, valami olyasmi tán hogy az első fejezet indulásához kapcsolódóan van egy PreCommand ami a 2. fejezetre léptet. Vagy csak szimplán egy pointer íródott át (mondjuk valami fals értékre) és ettől ugrik a 2. fejezetre (míg mondjuk a szgépes lejátszó progi máshogy kezeli a fals értéket). Csakhát nem tudok sehonnan épkézláb DVD doksit felhajtani és hiába sasoltam az IFOeditben, nem láttam (vettem észre) semmit...
Elküldve: 2004. 01. 22. 10:40
idézet:
Ezt írta redanger:
hi mindenkinek
szóval ezeket a .vob file-kat több dvd-ről szedtem le és mindegyik leszedésnek van egy video_ts.ifo és video_ts.bup file-ja. ha ezeket bemásolom egy könyvtárba és odamásolom ezeket a file-t akkor mindig felülírja a régi ugyan olyan file-t és ezek a file-k csa az utolsó dvd-ről leszedett dolgokat tartalmazza. amit probáltam eddig. az ifoeditben megnyitottam az első video_ts.ifo-t utána rögtön megnyitottam a 2. video_ts.ifo-t és a felső ablakban meg is jelent, hogy mintha hozzáfűzte volna az első után, majd megnyitottam a 3. video_ts.ifo-t és ezt is szépen elraktározta a megfelelő helyre. ezek után nyomtam egy save gombot és nem az összefűzött .ifo-t mentette el, hanem csa az elsőt. lehet, hogy az összefűzögetést jól csináltam csak a mentésnél volt valami gond, vagy lehet, hogy az alapötlet is már eleve rossz volt?
bye[/quote]
Alapötlet nem jó.
Próbáld meg a 3.1.x-es (ma épp nem tudom hogy még "csak" 3-e vagy már több) DVDShrinket bevetni.
Elküldve: 2004. 01. 22. 12:32
köszönöm ötletede, azt is megpróbáltam. nagyon jó kis program, csak azzal is az a gond, hogy leszedtem a dvd-ről azokat a dolgokat amik kellenek és akkor itt megállt a tudomány. van 3 könyvtár amik külön-külön jók, de nem tudom egyesíteni őket. a lényeg, hogy nem 1 "nagy" dvd-ről akarok dvd-r-t hanem sok file-ból szeretnék 1 dvd-r-t.
bye
Elküldve: 2004. 01. 22. 12:42
Ha jó nézem inkább külön topicot kellene nyitni a DVD írás hardver-szoftver problémái ügyében, mert itt a rippelésről megy csak igen nagy iparban a téma, és ezek nem annyira összetartozók.
KoRi