HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 24. 14:53

:up:

Nehogy mán a süllyesztőbe kerüljünk.  ;)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#322 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 24. 22:21

Láttuk odaát az öntisztító tápról fakadt történetét :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#323 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 09:33

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 23:21

Láttuk odaát az öntisztító tápról fakadt történetét :D

Melyiket? Amikor a porrobbanás kitisztította a gépet ?  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#324 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 10:37

Da :Đ
Vörös Csillag MGTSZ-es tápot én is tartottam kézben, el is fogom hiénálni, remek darab :Đ . csak azt nem tudom, hogy mé MGTSZ volt :think: :D
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#325 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 11:09

Mezőgazdasági Termelő SZövetkete.
Akkoriban állattenyésztésen, és növénytermesztésen kívül, még sok minden mással is foglalkoztak, de te ezt korodnál fogva nem tudhatod. :D
Üdvözlettel:
Gabi

#326 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 15:08

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 11:37

Da :Đ
Vörös Csillag MGTSZ-es tápot én is tartottam kézben, el is fogom hiénálni, remek darab :Đ . csak azt nem tudom, hogy mé MGTSZ volt :think: :D

És Perőcsényben volt a melléküzemág.

A cucc még '98-ban is hajtott egy K5-ös konfigot.  ;)

#327 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 20:39

És ott mi volt? Disznófarm? :Đ

#328 Felhasználó inaktív   Penya 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 01. 13:22

Jo a topic.

Enis megosztok egy aranyos sztorit ennek oromere. Apam autoszerelo. Par napos megfeszitett meloval megcsinalta egy ficko ~30 eves fiat 127eset. A hapsi meg mondta hogy fizetni nem tud de hoz nagyon jo szamitogepet a melo fejebe. Na mondom ok. Erre masnap megjelenik es compaq 386sx20-al. No comment...

#329 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 22:14

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 12:09

Mezőgazdasági Termelő SZövetkete.
Akkoriban állattenyésztésen, és növénytermesztésen kívül, még sok minden mással is foglalkoztak, de te ezt korodnál fogva nem tudhatod. :D

hehehee :p És ez hogy volt? Nő a kukoricaszár és kondenzátor terem a cséve helyett? vagy kukoricagránát? :D vagy már akkor készültek a kapitalista több lábon állás módszerére? :D

#330 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 08:42

:D Volt esztergaműhelytől kezdve minden xir-xar. Apámék még tengelyt is öntöttek a kombájnhoz. :omg:
Üdvözlettel:
Gabi

#331 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 07:32

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 9:42

:D Volt esztergaműhelytől kezdve minden xir-xar. Apámék még tengelyt is öntöttek a kombájnhoz. :omg:

Hümm...Mibe fogadjunk, hogy üreges volt a belseje és erősen hasonlított bizonyos páncélos járművek ágyúcsövéhez? :Đ
:offtopic: Holnap össze kéne futnunk cd-ügyben :) . Még ma írok asszem, ha eljutok odáig :) .

#332 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 09:01

Jó volt nagyon, nem kellett gyakrabban hegeszteni, mint a gyárit. :D

Ui.: ok, itthon vagyok, csak szólj, ha kitöltsem még valamivel :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#333 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 16:45

Litium (övé az érdem) linkelte be -> ezt.
Kötelező darab!

Kommentár :  :nevet2:  :nevet:

A Főlámatopik maradjon meg a hwsw lámáinak (és mostanában a hajléktalanság kérdéseinek  :mad: ) alapon  :up: polom ezt a jó kis topikot, ebben már úgyis van hagyománya a terminálos lángelméknek  :D
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#334 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 07:24

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 8:01

Jó volt nagyon, nem kellett gyakrabban hegeszteni, mint a gyárit. :D

Ui.: ok, itthon vagyok, csak szólj, ha kitöltsem még valamivel :up:

Ja az öntvényt sűrün szokták hegeszteni...

#335 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 20:53

Helyszín, szükség, és Főnöki utasítás válogatja. :omg:
Üdvözlettel:
Gabi

#336 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 13:47

Tomcat polóblogját olvasgatva az ember szembesül azzal a ténnyel, hogy ahol él, annak nem is Magyarország a neve, nem is Kelet Balkáni Népköztársaság, sőt még az Abszurdisztán sem igazán jellemző.

Elvtársak !

Mi itten kis hazánkban most már ideje, hogy ráébredjünk arra, hogy Alkotmányunk hibás, és országunk igazi neve Droidisztán. Punktum!

Erről mindazok meggyőződhetnek, illetve igazoló nyilatkozatot állíthatnak ki, akiket a sors valamely különös kegye költségvetési intézményben, közalkalmazotti jogállásban az Ámítástechnika mocsaras talajú, tövisekkel bőségesen ellátott dzsungelébe vetett.

Miről is van szó tulajdonképpen? Hát az adatszolgáltatásról.
A költségvetési intézmények évente többször jelentik vagyoni helyzetük változásait, ebben a tevékenységükben DOS alapú dibézes rütyőkék segítik munkájukat.

Adatszolgáltatási időszak lévén - itt a bányában - megbirkóztunk a DOS alapú dibézes rütyőkével és mivel tudásunk elégtelennek bizonyult a feladat végrehajtásához a felügyeleti szerv gondoktól redőzött felhős homlokú informatikusához fordultunk segítségért. A gondoktól redőzött felhős homlokú informatikus annak rendje és módja szerint időpontot egyeztetett, bekérte a szükséges állományokat - mij csodás technikai haladás, floppyt és Popov féle szikratávirót mellőzve - emilben csatolt állományokként. A megfelelő buherálások után szintén emilben csatolt állományokként szépen visszakaptuk a szükséges cucómucókat és a szükséges sátánista wudu ráolvasások közepette megfelelő módon elegyítettem őket a DOS alapú dibézes rütyőkével.

Immáron semmi sem állhatta útját a Szent Adatszolgáltatásnak.

Elkészült 8 db - azaz nyolc darab - ún. jelentésfájl irtóztató 53 kB - azaz ötvenhárom kilobájt - terjedelemmel.

Én ostoba, korlátolt agyú, alávaló söpredéke a közalkalmazotti társadalomnak - aki a magyar nép véres verejtékkel megtermelt adóforintjait herdálja a köz pénzéből - úgy gondoltam, hogy mindez ráfér egy floppy-ra, és annak rendje és módja szerint egyesével - igen, jól olvassátok EGYESÉVEL - rámásolgattam a DOS alapú dibézes rütyőkéből a Szent Adatszolgáltatást 1 db - azaz egy darab - három egész egyketted collos adathordozóra.

Mindezek után a Szent Adatszolgáltatásért felelős kolléga tömegközlekedési eszközök igénybevételével az érvényes havi bérlet többszöri felmutatása árán bevitte a három egész egyketted collos adathordozót a felügyeleti szervhez.

Mindezek után a következővel okmánnyal kellett szembesülnünk:

"-------------------------------------------------------------------------------------------
Hihetetlenül Rettenetes Ámde Isteni Fényben Tündöklő Felügyeleti Szerv
Alsó-Felső-Középső Droidisztáni Regionális Igazgatósága
------------------------------------------------------------------------------------------

Adatszolgáltatás elutasító igazolás

Iktatószám......:
Adatszolgáltató: (Történetünk szempontjából teljesen lényegtelen.)
Beérkezés dátum: (Bármelyik évben legalább 4 alkalommal.)
Ingyombingyom rubrika 1: (Történetünk szempontjából teljesen lényegtelen.)
Ingyombingyom rubrika 2: (Történetünk szempontjából teljesen lényegtelen.)

Tisztelt XXXXXXXXXXXXXXXX !

Az Ön(ök) által benyújtott adatszolgáltatás a számítógépes formai ellenőrzésen hibásnak bizonyult. Az adatszolgáltatást elutasítottuk.
Az elutasítás indoka:
- Több, mint egy file van a lemezen !

------------------------------                                ---------------------------
stbstbstb                                                            stbstbstb

"

Elemezzük a történteket. Akár még statisztikai adatokkal is.
- van az országban legalább 5000 - azaz ötezer - költségvetési intézmény.
- ezek az intézmények a Szent Adatszolgáltatás keretében az illetékes minisztériumok fölött is uralkodó Hihetetlenül Rettenetes Ámde Isteni Fényben Tündöklő Felügyeleti Szervhez eljuttatják jelentéseiket a mintegy 25.000 km vasuti sín és 35.000.000 db sárgaréz facsavar állapotában beállt változásokról. A bútorokat, gépeket és berendezéseket továbbá ingatlanokat szándékosan kihagytam.
- A Hihetetlenül Rettenetes Ámde Isteni Fényben Tündöklő Felügyeleti Szerv mindezeket a jelentésekt időt, pénzt, vért és verejtéket nem kímélve öszzesíti, és Droidisztán megfelelő szakminiszterének saját szent kezeihez eljuttatja.
- Mindezen tevékenysége közben 3 kB-nyi -azaz három kilobájtnyi - jelentés állományért be kell szerezni, felhasználni, továbbítani, beolvasni, adminisztrálni, archiválni, a pincébe lehordani, hypóval és sósavval leönteni, csatornalével elárasztani egy-egy darab három és fél collos adathordozót.
-Ennek folyományaként a Felügyeleti Szerv Alsó-, Felső- és Középső-Droidisztáni pincéiben annyi műanyag halmozódik fel, amennyivel évekig lehet fűteni egy teljes 424-es gőzmozdony flottillát.

Node miért van ez a teljesen áldott állapot, amelynek sűrűen fondorlatos útvesztőiben mindenki tökéletesen eligazodik már az első másodpercekben is?

Hát a következők miatt:
Él ebben az országban valahol egy főostoba programozódroid, aki összes megfeszített energiájával valamikor az IBM PC kompatibilis informatikai hőskorban képes volt megtanulni több hónap/év leforgása alatt egy dibéz alapú programnyelvet. Véges agyi kapacitásából további innovációra nem futotta.
Na szóval. Ezen programozódroid körülbelül tizenöt-húsz éve megalkotta a Szent Adatszolgáltató Programrendszert. (És azóta felveszi a fizetését + háromhavonta a megfelelő mennyiségű prémiumot.) Ezen Szent Adatszolgáltató Programrendszer szolgáltatja az adatot. OK. Ezzel nem is lenne probléma.
Csakhogy a főostoba programozódroid véges agyi kapacitásaiból már nem tellett a következő egyszerű ciklus megalkotására:

if (egynél több file van a lemezen) then create memóriaváltozó1
read to memóriaváltozó1 wiviel_file_befindet_sich_on_the_floppylemez
i=1; rem (béállítjuk az Szent Ciklusváltozó kezdőértékét)
do beszürcsölgetés_ciklus while memóriaváltozó1_el_nem_fogyik_valahogy; rem Vagy mi a rosseb.
szürcsöld be az aktuális_jelentés_filét
aggyá egyet a ciklusváltozóhoz
enddo; rem Pihenj, folytasd tovább!

Nos, emiatt a főostoba programozódroid miatt szidja legalább évente négyszer közel 10.000 - azaz tízezer - közalkalmazott valami ismeretlennek az összes ángya összes térdkalácsát.

Én, mint szabadidős agysebész, azaz a korlátolt véglények mintapéldánya nem értem ezt az egészet.

Ha valaki érti - nem úgy, mint én - azt ezennel a legtiszteletteljesebb alázattal szépen megkérem, hogy tegye meg a következőket:
-Alapítson Kft.-t, nyújtson be pályázatot, nyerje meg a szokásos 300.000.000 -azaz háromszázmillió- ócska magyar forintot, és szüntesse meg ezen áldatlan állapotot.
-Végezetül kössön szerződést az egyik kereskedelmi televízióval, hogy kizárólagosan csak Ők közvetíthetik azt az eseményt, amikor a főtéren nagy nyilvánosság előtt, dobszóra végrehajtják a főostoba programozódroidon a terminate(-1) utasítást.

Előre is köszönöm szépen legalább 10.000 sorstársam nevében.

#337 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 14:30

:respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#338 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 15:21

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 15:30

:respect:

Köszike. ;)

#339 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 22:34

Év vége van a közoktatásban, minden pedagógus "kedvenc" időszaka, kimutatások, statisztikák, stb. készítésének ideje. Persze az egész tantestületnek én csinálom a statisztikáját, merthogy én értek a számítógéphez, meg egyébként is én csak egy éve dolgozom itt. Egy ilyen projekt ugye számítógép után kiált, Mariska néni (emlékeztek ugye az adminisztrátor hölgyre?) gépéből egy könyvtár mélyéről sikerül is előbányásznom egy "Statisz. 2003-jan.xls"-t, bingó, csak átírom az adatokat és már mehet is a központba a cucc én meg haza. Hát persze, ahogy azt Móricka elképzeli. Szép akkurátusan csináltam egy másolatot a file-ról, kitöröltem minden adatot (a sorok végét és az összegzéseket meghagytam), kinyomtattam annyi példányban, ahány pedagógus van, kiosztottam nekik és megmondtam, hogy csak a rájuk vonatkozó rubrikákat töltsék ki és mit hagyjanak üresen. Hát, nem gondoltam volna, hogy ennyiféleképpen lehet egy rubrika mellé/fölé/keresztbe írni, de istenkém, valahogy csak kisilabizálom majd. Szerdán éjjel úgyis éjszakás leszek, gyorsan beviszem az excel táblázatba az adatokat, majd az szépen szummázni és átlagolni fogja, hiszen mindenhol ott vannak a képletek, ugye. Be is irogattam az adatokat, de a sorok végén és az oszlopok alján a számok gyanúsan nem változtak. Hm, persze hogy nem, hiszen rájuk kattintva kiderült: nem képletek, hanem puszta számok voltak. Amikor sírva rákérdeztem másnap, hogyan is készült ez a statisztika anno, Marika néni azzal az arckifejezéssel, amellyel kisgyerekeknek és értelmi fogyatékosoknak magyarázunk, elmondta, hogy szépen beirogatta a számokat, zsebszámológéppel összeadta az oszlopokat, elosztotta a darabszámmal és beírta a végösszeget. Hm, végül is ez is megoldás.

Nagy sóhajjal ereszkedtem le a tanáriban található szerver elé (amelyiken ugye nincs Office, a biztonsági kockázat miatt), amikor jött az egyik tanítványom, hogy számoljuk ki az átlagát. OK, Start menü,  Programok, Kellékek... ööö... affene, beégek a tanítványom előtt, itt kell lennie ennek a nyüves Számológépnek, kissé elbizonytalanodom, vagy mégsem itt van? fülcimpám színe kezd eltolódni a spektrum melegebb régiói irányába, hátamon érzem a gyerek gúnyos mosolyát, amelyben benne van "az-öreg-lúzer-aki-nem-ért-a-számítógéphez" lesújtó kritikája. Na, majd én megmutatom neked, ágaskodik fel bennem a DOS-on nevelkedett computer-junkie sértett önérzete, Start menü, Futtatás, Calc.exe - a traktorhangú öreg Maxtor vinyó sértetten felnyüszít, mint Csubakka a Csillagok háborújában, amikor a bundáját becsípte a Millenium Falcon hiperhajtóműve és veszettül keresni kezdi az ominózus .exe-t, persze hiába. Kérdő tekintetem L. tanár úrra (kvázi rendszergazdára) mered, "namostezmostmér", mire ő bicskanyitogató nyugalommal közli: "Telepítéskor kivettem előle a pipát." Csak így, ilyen egyszerűen. Szemeim összeszűkülnek, vérnyomásom felugrik, gyorsan tízenhatig számolok magamban hexadecimálisan és valahogyan lenyelem a kibukó kérdést: "Miért? Mit vétett szerencsétlen Calc.exe a maga 94 kilobyte-jával? Nincs hely vazzeg azon a 80 GB-os vinyón, hogy pont ennek a szerény kis applikációnak kellett pusztulnia a digitális háborúban? Vagy összeesküvést szőtt Smith ügynök ellen és Neót támogatta a Mátrix ellenében?" Persze egy szót sem szólok, előhalászom a mobilomat és a pirinyó kis billentyűzeten összeadogatom az osztályzatokat.

Néhány órával később furcsa kis cetlikre lettem figyelmes L. tanerő asztalán. Mintha papíron végzett alap számtani műveletek lettek volna - kérdő tekintetemet látva készségesen elmagyarázta, hogy ő papíron szereti kiszámolni az átlagokat (azt nem árulta el, hogy mi okból) és gyermeki örömmel mutatta, hogy két gyereknek tizedes pontosságra egyforma lett az átlaga és ő ezt nem számolta ám ki kétszer, hanem felhasználta az előző számítás végeredményét! Némán elétoltam egy zsebszámológépet, de úgy nézett rá, mintha döglött hallal kínáltam volna. Szörnyű gyanú kezdett körvonalazódni bennem: L. tanár úr gyűlöli a zsebszámológépeket, ezért ahol tudja, pusztítja őket - valószínűleg ennek esett áldozatául szegény kis calc.exe. Gondolom valami gyermekkori trauma állhat a dolog hátterében, esetleg egy abakusz-affér...

(Ja igen, a statisztika ma éjjel, pár perccel ezelőtt elkészült. Saját bénaságomnak köszönhetően (elfelejtettem kiosztani a pedagógusoknak egy kérdőívet) 125 gyerek iskoláját, tanulmányi átlagát és évfolyamát kellett begyűjtögetnem a naplókból és bevinnem egy táblázatba, amelyből már meg tudtam csinálni a különböző szempontú lekérdezéseket. Meg is érdemeltem.)
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#340 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 06:36

Uraim, könyv mikorra várható? :)

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.