Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény)
Elküldve: 2005. 03. 28. 22:55
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.
Elküldve: 2005. 03. 29. 00:42
Hja, 6 évesen egy besárgult fehér Junosztyon C64ezni... régi szép idők. eredményét bolhán úgyis láttátok, gondolom
Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!
Elküldve: 2005. 03. 29. 06:11
Zakó Mester, a gépében a házhoz dukáns táp ketyeg? Mert az veszélyes darab
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 03. 29. 06:36
Idézet: zako - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 23:25
Hogy a címben szereplő rövidítés mit takar? A kis történetem végére kiderül...
A sztori stílusában nagyon klassz - szokásosan -, de a "fanyalgásomat" mégis kiélem. Az igazi luzer mégsem szegény Mariska néni, hanem azok, akik itt és most teleszájjal röhögnek. Szóval dramaturgiából még van előre.
(Creation in Théatre-Lyrique, on March 19, 1859)
Elküldve: 2005. 03. 29. 09:11
Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 6:36
Zako maestro viszont szerintem nem is célzott az adminisztrátor hölgy esetleges vesztességére
Elküldve: 2005. 03. 29. 18:34
Idézet: zako - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 22:25
És ez még a szerencsésebb helyzet. Képzeljétek el, ha az ilyen okosságokat több különálló papírfecnin tárolják!
Elküldve: 2005. 03. 29. 21:25
Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 6:36
Olvasd el Zakó korábbi történeteit is. Nekem nem a leszerencsétlenezés jön le, hanem csöppnyi iróniával taglalt "ez van" helyzet. Amiben nem az a fontos, hogy ez valaki hibája, vagy bűne, hanem az, ami van, amit meg kell nap-nap után oldani és amit így is elő lehet adni. Nekem tetszik és nem sajnálok senkit sem. Mert ez van.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 03. 30. 07:58
Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 22:25
Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 1:10
2 percig magyarazta, hogy biztos elallitottuk a rendszeret, mikor par napja nala jart a kollega, meg programhiba, elotte mindig elfogadta.
Kollega turelmesen hallgat, egyszer csak visszakerdez: - Tessek mondani, eg a harom lampa a billentyuzeten?
Ugyfel: - Mlyen harom lampa?
Kollega: - Altalaban a billentyuzet felso sarkanal oldalan szoktak lenni.
Ugyfel: - Nem.
Kollega: - Jo, akkor legyen szives megnyomni a Num Lock gombot, es ugy probalja ujra.
Ugyfel: - Jeeee, mukodik.
Kollega erre igencsak fogta a fejet, en meg majdnem felrenyeltem az ebedet a rohogestol.
Idézet: Robi19 - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 14:48
Olvasd el ezeket is - megtetted - és próbáld meg végiggondolni, miről is beszélünk.
Elküldve: 2005. 03. 30. 08:42
Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 7:58
Olvasd el ezeket is - megtetted - és próbáld meg végiggondolni, miről is beszélünk.
Idézet: Tőled
Nem tudom, tán én nem értem, de Te itt Zakóra hivatkoztál, s nem az előbb linkelt vendégekre.
Szóval nem egyről beszélünk? A dramaturgia tehát a válaszokra vonatkozik. Oké.
Elküldve: 2005. 03. 30. 08:56
Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 9:42
Idézet: Tőled
Nem tudom, tán én nem értem, de Te itt Zakóra hivatkoztál, s nem az előbb linkelt vendégekre.
Szóval nem egyről beszélünk? A dramaturgia tehát a válaszokra vonatkozik. Oké.
Igen. zako szösszenete kapcsán mondtam egy - mondjuk úgy - véleményt.
Melynek alapján a dramaturgia nem a válaszokra vonatkozik ugyan, de - szerintem - szoros összefüggést mutatnak.
Szerkesztette: Öregördög 2005. 03. 30. 08:57 -kor
Elküldve: 2005. 03. 30. 11:41
"Láma" meg az én olvasatomban azt jelenti, hogy valaki - félinformációk, innen-onnan összeszedett pletykák és előítéletek alapján - szakértőnek hiszi magát, gépet szerel, tanácsokat osztogat. Akit azonban ötvenéves fejjel kényszerítettek egy számára addig ismeretlen technológia elsajátítására és használatára, és aki bevallottan nem ért hozzá még most sem, azt inkább segíteni kell, ahogy én is teszem Marika nénivel. Eközben adódnak mulatságos helyzetek, ezeket megosztom Veletek, de ettől Marika néni szerintem senki szemében nem lesz kevesebb vagy rosszabb ember.
Részemről ezzel lezártam ezt a témát, utálok viccet és bizonyítványt magyarázni...
Elküldve: 2005. 03. 30. 12:14
Egy kis emlék abból az időből amikor még ilyeneket olvasott az ember és reménykedett, hogy előbb-utóbb nem csak papíron fogja használni a gépet....
Csatolt fájl:
-
File0016.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2005. 03. 30. 13:23
Idézet: zako - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 12:41
Drága zako úr, mondotta valaki ennek szükségét?
Elküldve: 2005. 04. 08. 13:28
Ez az az érzés, amikor két zsák szózagyvalék tömődik az ember fejébe, és az agya processzor RESET-ért sikolt.
Muterom szomszédasszonyánál elromlott A Számítógép. Nézzem meg. Csak hétvégén tudtam. Hát mit látok.
Zenith vagy pitBull márkájú 486SX2/50 processzoros csodagép, benne a rosszemlékű 40 megás Conner vincseszter. Jelenség magyarra fordítva (természetesen az összes tyukbél csatlakoztatása után) nincs vincseszter vagy rossz típus. Plíz beállítani. Állítanám, csak csoda spéci bios van. Olyan, hogy a buta felhasználó el ne buzerálhassa a cuccot. Francia találmány. (Eszem a szívüket. Ilyet utoljára 1990 márciusában láttam amikor a Meine Hitler Bankban leváltunk az MNB "nagyszámítógépéről" és a Mágus ilyen ZenithPitBull márkájú PC csodával szedte ki az adatokat az MNB francia PitBullTerrier márkájú nagygépéből.)
A ZenithPitBull "csodagép" eredeti csoda speciális CMOS-SETUP-BIOS beállító Configuration Utility Disk természetesen hiányzik. A szomszédok csak játszani szoktak a géppel, amikor rossz a műsor a TV-ben. (MTV1, csigatévékettő, ertéelklubb)
A 40 megás Conner vincseszter kb. 13 éves, az a típus, ami már éppen IDE-nek nevezhető, de az Identify Disk parancsot még nem ismeri, úgyhogy "Autodetect Hard Disk" lehetőség kilőve. W95-ös bootfloppyt természetesen nem eszi a dög. BIOSilag még az ibmbio.sys ibmdos.sys command.com triót várná 1989-ből.
A Conner az az utálatos dögvész vincseszter, amelyet 2 év alatt többen gyűlöltek meg, mint mostanra Maxtor+Hitachi+Samsung+IBM együttes kumulatív ellendrukker tábor száma.
Megelehete javítanie ? (Anyám borogass.) Igen. (Új/újabb alaplap+proci+ram+vga+floppy+vinyó lehet, hogy még CDROM is.)
Öcsémnél van a sógornőm P1 100-as lapja 16 mega EDO rammal, plusz a csodálatos S3Trio64MZperXjelkezz vga kártya, ami kihullott az akkori gépkorszerűsítésből amikor P1 166MMX-es alaplapot gyömöszöltem a csodagépbe 64 mega SDRAMmal + 4 megás Matrox Mistyque vga kártyával és közben segített a két éves keresztlányom gépet szerelni. Pesten. A francokat. Budán. Budatétényben. Én a Budavári palotában húzom az igát. Kb. 3 óra szívderítő buszozás ami rám várhatna.
Kellene szerezni számítógépházat is. Menjek át Pöstre a hét mega nyóckerbe az ismerős bontóba, hogy másfél óra bumlizás után egy öreg AT házzal zsúfoljam az albérleti szobámat? (Hmmm...
Vagy inkább csináljam a következőt. Rendeljek a cégnek két HP Compaq gépet :confused: (úgy is kell rendelni) és ezzel kiváltsam a Tua celeronos Compaqokat, amik mennek a bérre, ahonnan a 466 Celeronos Compaqok kibuknak, amik win2k újrainstall után kiváltják a beléptető rendszer összegányolt noném gépeit. Ekkor a két rozzant noném gépet leselejteztetem, az egyiket - amelyiknek használhatóbb a háza - megveszem, elhurcolom szülővárosomba 200 km-re vonaton (helyjegy elfogyott az IC-re, kalauznál bünti fizetés, büfé kocsiban ennek örömére egy fél pálinka meg a következő sör).
Otthon a 10-15 ócska számítógépházból '98-ban kétheti munkával működőképesre moddolt házból átszerelem a cuccokat az "új szerzeménybe" és lesz a szomszéd Matuska anyónak egy működöképes szuper AT háza, amibe beszerelhetem a budatétényből három óra buszozással az albérletbe gyűjtött alaplapot meg vga kártyát. Ehhez előszedem a szorgos munkával tizenöt év alatt összegyűjtött alaplap rögzítő gumibabákat, a fiókban őrzött tartalék kisfloppyt, meg a 850 megás tíz éves Szeagatyát a Ringyózkilencvenöttel.
Ezekután meg kell mondani Matuska anyónak, hogy összesen hatezer forinttal tartozik, amit nem kell kifizetni, mert úgyis elkezdődnek a zöldmunkák a hegyen a szőlőben és majd "le tetszik segíteni édesanyámnak".
Hát megéri ez az egész hercehurca? Hát hogy a fenébe ne érné meg! Az ángya térdekalácsát nekíjje.
U.i.: Ezekután két hét múlva Matuska anyót (
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2005. 04. 09. 19:15
Egyyébként 40-es conner-em nekem is volt, egy 286-os laptop(nak nevezett) tiszteletreméltó szépségben. Semmi baj nem volt vele, kőkemény 600k körül olvasott... :Đ
Elküldve: 2005. 04. 11. 19:13
Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 20:15
Egyyébként 40-es conner-em nekem is volt, egy 286-os laptop(nak nevezett) tiszteletreméltó szépségben. Semmi baj nem volt vele, kőkemény 600k körül olvasott... :Đ
didyman kolléga!
Nem vitatom én el Zakó Mester Örök Dicsfényét egy szóval sem.
Egyébként is. olyan szomjúság gyötör mostanában.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2005. 04. 11. 22:15
Idézet
Nem vitatom én el Zakó Mester Örök Dicsfényét egy szóval sem.
De még milyen jól írtad, kedves kolléga!
Elküldve: 2005. 04. 12. 08:39
Idézet: zako - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 23:15
(A régi reklámszlogen alapján:) Ezen könnyen segíthetünk.
Elküldve: 2005. 04. 12. 09:50
Jaja, Zsivágóra gondoltam, de Te is ugyanúgy megérdemled.
Összeülünk és megbeszéljük a kiadandó könyvetek címét :Đ
Szerkesztette: didyman 2005. 04. 12. 09:52 -kor
Elküldve: 2005. 04. 26. 09:13

Súgó
A téma zárva.