HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 28. 22:55

zako: :respect: :respect: :respect: :up: :taps:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#302 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 00:42

Zako mester újabb gyöngyszemet alkotott...

Hja, 6 évesen egy besárgult fehér Junosztyon C64ezni... régi szép idők. eredményét bolhán úgyis láttátok, gondolom :)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#303 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 29. 06:11

Igen! Én emlékszem! Videoton! Mert nekem nem futotta C64-re és a Vidi kömben is jobb volt :p :p ! TVC! És fut az emu a gépemen! :Đ Véégre, a régi játékok-100Hz-en, nem 50-en :) .
Zakó Mester, a gépében a házhoz dukáns táp ketyeg? Mert az veszélyes darab
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#304 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 29. 06:36

Idézet: zako - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 23:25

NNLH

Hogy a címben szereplő rövidítés mit takar? A kis történetem végére kiderül...  ;)

A sztori stílusában nagyon klassz - szokásosan -, de a "fanyalgásomat" mégis kiélem. Az igazi luzer mégsem szegény Mariska néni, hanem azok, akik itt és most teleszájjal röhögnek. Szóval dramaturgiából még van előre. :)
FAUST
(Creation in Théatre-Lyrique, on March 19, 1859)

#305 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 09:11

Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 6:36

A sztori stílusában nagyon klassz - szokásosan -, de a "fanyalgásomat" mégis kiélem. Az igazi luzer mégsem szegény Mariska néni, hanem azok, akik itt és most teleszájjal röhögnek. Szóval dramaturgiából még van előre. :)

Zako maestro viszont szerintem nem is célzott az adminisztrátor hölgy esetleges vesztességére :). Amellett például én is jót mosolyogtam a művön, főleg, hogy nekem is van 3-4 ilyen típusú ügyfelem :). Eszembe nem jutna őket lelúzerezni, bár időnként fennakadnak a szemeim a feladványaikon :D.

#306 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 18:34

Idézet: zako - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 22:25

... Ez neki egy kis füzetben szépen le van írva, és ő ezt szolgaian végrehajtja, mint egy makró script...

És ez még a szerencsésebb helyzet. Képzeljétek el, ha az ilyen okosságokat több különálló papírfecnin tárolják!  :omg:

#307 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 21:25

Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 6:36

Olvasd el Zakó korábbi történeteit is. Nekem nem a leszerencsétlenezés jön le, hanem csöppnyi iróniával taglalt "ez van" helyzet. Amiben nem az a fontos, hogy ez valaki hibája, vagy bűne, hanem az, ami van, amit meg kell nap-nap után oldani és amit így is elő lehet adni. Nekem tetszik és nem sajnálok senkit sem. Mert ez van. :)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#308 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 07:58

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 22:25

Olvasd el Zakó korábbi történeteit is. Nekem nem a leszerencsétlenezés jön le, hanem csöppnyi iróniával taglalt "ez van" helyzet. Amiben nem az a fontos, hogy ez valaki hibája, vagy bűne, hanem az, ami van, amit meg kell nap-nap után oldani és amit így is elő lehet adni. Nekem tetszik és nem sajnálok senkit sem. Mert ez van. :)

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 1:10

Multkor kollegamat ebed kozben zaklatta az egyik ketsegbeesett ugyfel telefonon, mert hiaba uti be a darabszamokat a raktarkezelo programba, a program nem fogadja el oket, nem jelenik meg semmi a mezoben.
2 percig magyarazta, hogy biztos elallitottuk a rendszeret, mikor par napja nala jart a kollega, meg programhiba, elotte mindig elfogadta.

Kollega turelmesen hallgat, egyszer csak visszakerdez: - Tessek mondani, eg a harom lampa a billentyuzeten?
Ugyfel: - Mlyen harom lampa?
Kollega: - Altalaban a billentyuzet felso sarkanal oldalan szoktak lenni.
Ugyfel: - Nem.
Kollega: - Jo, akkor legyen szives megnyomni a Num Lock gombot, es ugy probalja ujra.
Ugyfel: - Jeeee, mukodik.

Kollega erre igencsak fogta a fejet, en meg majdnem felrenyeltem az ebedet a rohogestol.

Idézet: Robi19 - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 14:48

Újjabb nagy eset. Tegnap egyik haverral elmentünk billárdozni, és meséli hogy osztálytársának öreganyja szülinapjára vett egy rádiós billt vmi chicony volt :) Persze öreganyja kibontja mint tapasztalt user és lám látott 4 db elemet (amire az eladó hívta fel a figyelmét) és mondta magában hogy "de jó majd jó lesz a rádióba", és kivette a csomagból majd egyszerű mozdulattal berakta a zsebrádióba. Hogy ezt mi honnan tudjuk hogy íígy történt? Hát onnan hogy haver osztálytársa kajakra nézegeti az új bill+egér combót, és látja hogy a csomagolásban ott a helye az elemeknek de hát azok meg sehol. Erre szól öreganyjának hogy hol vannak az elemek tán az eladó kivette? Erre öreganyja: hát nem  kisfiam azt én vettem belőle ki mert az eladó azt mondta "GRÁTIS" és gondoltam az minek oda. Mivel a billentyűzet úgyis a géphez van kapcsolva, meg amúgy is eddig se vettetek a billentyűzetbe elemet. Erre haver osztálytársa mondja: de hiszen ez rádiós mama! Az mit jelent kis fiam? tán bejön rajta a Kossuth rádió?? Erre nagy röhögés majd osztálytársam haverja enyhén kuncogva kiment a szobából és elment a legközelebbi közértbe 4 db ceruzaelemért. Hát ez is egy mókás történet bízom benne tetszik majd neketek. UI még milyen szerencse hogy az elemek nem újratöltehetőek voltak.

Olvasd el ezeket is - megtetted - és próbáld meg végiggondolni, miről is beszélünk. :)
FAUST

#309 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:42

Idézet: Öregördög - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 7:58

Olvasd el ezeket is - megtetted - és próbáld meg végiggondolni, miről is beszélünk. :)

Idézet: Tőled

A sztori stílusában nagyon klassz - szokásosan -, de a "fanyalgásomat" mégis kiélem. Az igazi luzer mégsem szegény Mariska néni, hanem azok, akik itt és most teleszájjal röhögnek. Szóval dramaturgiából még van előre.

Nem tudom, tán én nem értem, de Te itt Zakóra hivatkoztál, s nem az előbb linkelt vendégekre.
Szóval nem egyről beszélünk? A dramaturgia tehát a válaszokra vonatkozik. Oké. :)

#310 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:56

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 9:42

Idézet: Tőled

A sztori stílusában nagyon klassz - szokásosan -, de a "fanyalgásomat" mégis kiélem. Az igazi luzer mégsem szegény Mariska néni, hanem azok, akik itt és most teleszájjal röhögnek. Szóval dramaturgiából még van előre.

Nem tudom, tán én nem értem, de Te itt Zakóra hivatkoztál, s nem az előbb linkelt vendégekre.
Szóval nem egyről beszélünk? A dramaturgia tehát a válaszokra vonatkozik. Oké. :)

Igen. zako szösszenete kapcsán mondtam egy - mondjuk úgy - véleményt. :)

Melynek alapján a dramaturgia nem a válaszokra vonatkozik ugyan, de - szerintem - szoros összefüggést mutatnak.

Szerkesztette: Öregördög 2005. 03. 30. 08:57 -kor

FAUST

#311 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 11:41

Hú, micsoda kritikai vihart kavartam! :) Nyilván nem azért írom ezeket a kis sztorikat, mert bárkit is nevetségessé akarnék tenni vagy lúzerként, lámaként (nevezzük, ahogy akarjuk) szeretnék láttatni. Ezek mind megtörtént esetek és egy kis humorérzékkel jól lehet szórakozni rajtuk - no nem a szereplőkön, hanem a szituációkon. Egyébként meg az összes szereplővel nagyon jó a kapcsolatom, remekül elbeszélgetünk és gyakran ők is derülnek ezeken a sztorikon.

"Láma" meg az én olvasatomban azt jelenti, hogy valaki - félinformációk, innen-onnan összeszedett pletykák és előítéletek alapján - szakértőnek hiszi magát, gépet szerel, tanácsokat osztogat. Akit azonban ötvenéves fejjel kényszerítettek egy számára addig ismeretlen technológia elsajátítására és használatára, és aki bevallottan nem ért hozzá még most sem, azt inkább segíteni kell, ahogy én is teszem Marika nénivel. Eközben adódnak mulatságos helyzetek, ezeket megosztom Veletek, de ettől Marika néni szerintem senki szemében nem lesz kevesebb vagy rosszabb ember.

Részemről ezzel lezártam ezt a témát, utálok viccet és bizonyítványt magyarázni...  ;)
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#312 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 12:14

Ne is magyarázz, hanem kezd el fejben fogalmazni az újabb történetet...
Egy kis emlék abból az időből amikor még ilyeneket olvasott az ember és reménykedett, hogy előbb-utóbb nem csak papíron fogja használni a gépet.... ;)

Csatolt fájl:

#313 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 13:23

Idézet: zako - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 12:41

Részemről ezzel lezártam ezt a témát, utálok viccet és bizonyítványt magyarázni...  ;)

Drága zako úr, mondotta valaki ennek szükségét? :)
FAUST

#314 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 13:28

A számviteles kolléganőnek épp az imént sikerült elmagyaráznom - több példával illusztrálva és alátámasztva -, hogy a szoftver karbantartási szerződés éves díja nem, hangsúlyozom NEM növeli a szoftver értékét.
Ez az az érzés, amikor két zsák szózagyvalék tömődik az ember fejébe, és az agya processzor RESET-ért sikolt.  :reklamacio:

Muterom szomszédasszonyánál elromlott A Számítógép. Nézzem meg. Csak hétvégén tudtam. Hát mit látok.

Zenith vagy pitBull márkájú 486SX2/50 processzoros csodagép, benne a rosszemlékű 40 megás Conner vincseszter. Jelenség magyarra fordítva (természetesen az összes tyukbél csatlakoztatása után) nincs vincseszter vagy rossz típus. Plíz beállítani. Állítanám, csak csoda spéci bios van. Olyan, hogy a buta felhasználó el ne buzerálhassa a cuccot. Francia találmány. (Eszem a szívüket. Ilyet utoljára 1990 márciusában láttam amikor a Meine Hitler Bankban leváltunk az MNB "nagyszámítógépéről" és a Mágus ilyen ZenithPitBull márkájú PC csodával szedte ki az adatokat az MNB francia PitBullTerrier márkájú nagygépéből.)

A ZenithPitBull "csodagép" eredeti csoda speciális CMOS-SETUP-BIOS beállító Configuration Utility Disk természetesen hiányzik. A szomszédok csak játszani szoktak a géppel, amikor rossz a műsor a TV-ben. (MTV1, csigatévékettő, ertéelklubb)

A 40 megás Conner vincseszter kb. 13 éves, az a típus, ami már éppen IDE-nek nevezhető, de az Identify Disk parancsot még nem ismeri, úgyhogy "Autodetect Hard Disk" lehetőség kilőve. W95-ös bootfloppyt természetesen nem eszi a dög. BIOSilag még az ibmbio.sys ibmdos.sys command.com triót várná 1989-ből.

A Conner az az utálatos dögvész vincseszter, amelyet 2 év alatt többen gyűlöltek meg, mint mostanra Maxtor+Hitachi+Samsung+IBM együttes kumulatív ellendrukker tábor száma.

Megelehete javítanie ? (Anyám borogass.) Igen. (Új/újabb alaplap+proci+ram+vga+floppy+vinyó lehet, hogy még CDROM is.)
Öcsémnél van a sógornőm P1 100-as lapja 16 mega EDO rammal, plusz a csodálatos S3Trio64MZperXjelkezz vga kártya, ami kihullott az akkori gépkorszerűsítésből amikor P1 166MMX-es alaplapot gyömöszöltem a csodagépbe 64 mega SDRAMmal + 4 megás Matrox Mistyque vga kártyával és közben segített a két éves keresztlányom gépet szerelni. Pesten. A francokat. Budán. Budatétényben. Én a Budavári palotában húzom az igát. Kb. 3 óra szívderítő buszozás ami rám várhatna.

Kellene szerezni számítógépházat is. Menjek át Pöstre a hét mega nyóckerbe az ismerős bontóba, hogy másfél óra bumlizás után egy öreg AT házzal zsúfoljam az albérleti szobámat? (Hmmm...  :think: )

Vagy inkább csináljam a következőt. Rendeljek a cégnek két HP Compaq gépet  :confused: (úgy is kell rendelni) és ezzel kiváltsam a Tua celeronos Compaqokat, amik mennek a bérre, ahonnan a 466 Celeronos Compaqok kibuknak, amik win2k újrainstall után kiváltják a beléptető rendszer összegányolt noném gépeit. Ekkor a két rozzant noném gépet leselejteztetem, az egyiket - amelyiknek használhatóbb a háza - megveszem, elhurcolom szülővárosomba 200 km-re vonaton (helyjegy elfogyott az IC-re, kalauznál bünti fizetés, büfé kocsiban ennek örömére egy fél pálinka meg a következő sör).

Otthon a 10-15 ócska számítógépházból '98-ban kétheti munkával működőképesre moddolt házból átszerelem a cuccokat az "új szerzeménybe" és lesz a szomszéd Matuska anyónak egy működöképes szuper AT háza, amibe beszerelhetem a budatétényből három óra buszozással az albérletbe gyűjtött alaplapot meg vga kártyát. Ehhez előszedem a szorgos munkával tizenöt év alatt összegyűjtött alaplap rögzítő gumibabákat, a fiókban őrzött tartalék kisfloppyt, meg a 850 megás tíz éves Szeagatyát a Ringyózkilencvenöttel.

Ezekután meg kell mondani Matuska anyónak, hogy összesen hatezer forinttal tartozik, amit nem kell kifizetni, mert úgyis elkezdődnek a zöldmunkák a hegyen a szőlőben és majd "le tetszik segíteni édesanyámnak".

Hát megéri ez az egész hercehurca? Hát hogy a fenébe ne érné meg! Az ángya térdekalácsát nekíjje.

U.i.: Ezekután két hét múlva Matuska anyót ( :lama: ) és Matuska apót ( :lama: ) meg kell tanítani a Ringyózkilencvenöt használatára. Mer eddig csak bekapcsolták a gépet, aztán amikor bejött a képpernyő akkor nekiálltak játszani az egérrel. De ez a képernyő nem olyan most, pedig azt nem is cserélte a szomszédasszony pesti informatikus nagyfia.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#315 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 19:15

Zakó, valamikor összefutunk és egy békés-sörözgetős est keretében mesélsz nekünk, mi meg hallgatjuk és fizetjük a következő sörödet is :)
Egyyébként 40-es conner-em nekem is volt, egy 286-os laptop(nak nevezett) tiszteletreméltó szépségben. Semmi baj nem volt vele, kőkemény 600k körül olvasott... :Đ

#316 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 19:13

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 20:15

Zakó, valamikor összefutunk és egy békés-sörözgetős est keretében mesélsz nekünk, mi meg hallgatjuk és fizetjük a következő sörödet is :)
Egyyébként 40-es conner-em nekem is volt, egy 286-os laptop(nak nevezett) tiszteletreméltó szépségben. Semmi baj nem volt vele, kőkemény 600k körül olvasott... :Đ

didyman kolléga!

Nem vitatom én el Zakó Mester Örök Dicsfényét egy szóval sem.  :respect:  Deja Matuska anyós sztorit azért csak én írtam.  :hemuveg:  :)

Egyébként is. olyan szomjúság gyötör mostanában.  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#317 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 22:15

Idézet

didyman kolléga!

Nem vitatom én el Zakó Mester Örök Dicsfényét egy szóval sem.  :respect:  Deja Matuska anyós sztorit azért csak én írtam.  :hemuveg:  :)

De még milyen jól írtad, kedves kolléga!  :respect: (egyébként meg az is lehet, hogy didyman egy korábbi sztorim miatt ajánlotta föl a sörözést... a legszebb az egészben, hogy absztinens vagyok  :D)
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#318 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 08:39

Idézet: zako - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 23:15

... a legszebb az egészben, hogy absztinens vagyok  :D)

(A régi reklámszlogen alapján:) Ezen könnyen segíthetünk.  :D  :reszeg:

#319 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 09:50

Vízválasztó! :Đ Akkor neked marad a bambi :p
Jaja, Zsivágóra gondoltam, de Te is ugyanúgy megérdemled.
Összeülünk és megbeszéljük a kiadandó könyvetek címét :Đ

Szerkesztette: didyman 2005. 04. 12. 09:52 -kor

#320 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 09:13

:up:

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.