Idézet: playback - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 15:52
viszont ha olcsobb a korlatozottan hasznalhato?
Wake up, Neo you're dreaming again
Ismerve a politikájukat a kiadóknak, azaz az utolsó fillérig mindent kisajtolni a vásárlóból, a lehető legkevesebb jogot biztosítva neki, és a haszonból egy két morzsát, ami már úgyis kihullik az óriás kezek közül, azt felcsipegetheti a szerző.
Kb a jelenlegi áron, max 15.20%-al olcsóbban lehet majd hozzájutni a korlátozotthoz, a korlátlant (ha egyáltalán lesz) 5x áron fogják árulni.
Egyébként a "korlátozott" az nekem egyenértékű a demóval, próbaverzióval, triallal, de semmiképpen nem tudom elképzelni pénzért vásárolt termékként egy korlátozott valamit. Ez olyan mintha a Microsoft 30 napos próbaverziókat adna, a windowsból, picivel olcsóbban a rendesnél.
Egyébként ha a DRM bejön egyszerűen nem lesz korlátlan felhasználhatóság, ez a véleményem, mindenben lesz valemennyi korlát vagy kényelmetlenség.
Mint pld. a PVR, amivel a rögzített filmeket csak ugyanabban lehet lejátszani.

Most ide rohadt csúnyákat írtam, de önmegtartóztatást gyakoroltam és kitöröltem.
Ha pedig ez a kor eljön, mérget vehetnek rá, én akkor sem fogok fizetni semmiért, ha esetleg olyan anyagi helyzetben leszek, hogy vígan kipengethetném. Sőt harcolni fogok, hogy mások sem menjenek bele a mókuskerékbe, ha a felhasználók engednek, a kiadók és az "érdekképviseletek" egyre több ajtót fognak lezárni. Tudom szélmalomharc lenne, de nem érdekel, már a Valve féle steam is feszegeti azt a bizonyos határt, sőt.
Hogy miért nem tetszik nekem a steam sem? Mert hiába vásároltam meg a programot, zenét akármit, ha le akarom játszani/játaszani akarok, egy központi szervertől kell "engedélyt" kérnem. Mi van, ha lemondom az internet előfizetésem közben? Vagy teszem azt, a szolgáltatónál éppen valami gond és én akkor úgy döntök megnézem az egyik filmem a kieső időben, nade nem tehetem, mert a DRM nem tudja online ellenőrizni.
A másik pedig, hogy mivel tőlük függük, egy hiba a rendszerben, egy gombnyomás, és máris eltűnt a jogom, én meg nézhetek nagyokat. Vagy bármikor dönthetnek úgy, hogy most megvonjuk a jogot, mert így döntöttünk, kérem dobjon be még 10000000000000ft-ot. ha tobább akar játszani.
Szerkesztette: Mumia 2004. 07. 25. 19:28 -kor