HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerzői jogok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerzői jogok Mit szabad, mit nem, mi mennyit ér Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 25. 15:00

Idézet: playback - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 15:52

viszont ha olcsobb a korlatozottan hasznalhato?

Tök mindegy. Olcsóbban sem veszem meg. Ne korlátozzák azt, hogy én min nézem/hallgatom a művet.

Ez kicsit olyan, mintha elkezdenének kiadni olyan filmeket, amik csak és kizárólag Incsucsunna plazmalézervákuumgauss TV-n lennének nézhetők. Hát nem.  :mad:  :reklamacio:
42

#102 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 19:19

Idézet: playback - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 15:52

viszont ha olcsobb a korlatozottan hasznalhato?

Wake up, Neo you're dreaming again :p

Ismerve a politikájukat a kiadóknak, azaz az utolsó fillérig mindent kisajtolni a vásárlóból, a lehető legkevesebb jogot biztosítva neki, és a haszonból egy két morzsát, ami már úgyis kihullik az óriás kezek közül, azt felcsipegetheti a szerző.

Kb a jelenlegi áron, max 15.20%-al olcsóbban lehet majd hozzájutni a korlátozotthoz, a korlátlant (ha egyáltalán lesz) 5x áron fogják árulni.

Egyébként a "korlátozott" az nekem egyenértékű a demóval, próbaverzióval, triallal, de semmiképpen nem tudom elképzelni pénzért vásárolt termékként egy korlátozott valamit. Ez olyan mintha a Microsoft 30 napos próbaverziókat adna, a windowsból, picivel olcsóbban a rendesnél.

Egyébként ha a DRM bejön egyszerűen nem lesz korlátlan felhasználhatóság, ez a véleményem, mindenben lesz valemennyi korlát vagy kényelmetlenség.

Mint pld. a PVR, amivel a rögzített filmeket csak ugyanabban lehet lejátszani.  :omg: Most ide rohadt csúnyákat írtam, de önmegtartóztatást gyakoroltam és kitöröltem.

Ha pedig ez a kor eljön, mérget vehetnek rá, én akkor sem fogok fizetni semmiért, ha esetleg olyan anyagi helyzetben leszek, hogy vígan kipengethetném. Sőt harcolni fogok, hogy mások sem menjenek bele a mókuskerékbe, ha a felhasználók engednek, a kiadók és az "érdekképviseletek" egyre több ajtót fognak lezárni. Tudom szélmalomharc lenne, de nem érdekel, már a Valve féle steam is feszegeti azt a bizonyos határt, sőt.

Hogy miért nem tetszik nekem a steam sem? Mert hiába vásároltam meg a programot, zenét akármit, ha le akarom játszani/játaszani akarok, egy központi szervertől kell "engedélyt" kérnem. Mi van, ha lemondom az internet előfizetésem közben? Vagy teszem azt, a szolgáltatónál éppen valami gond és én akkor úgy döntök megnézem az egyik filmem a kieső időben, nade nem tehetem, mert a DRM nem tudja online ellenőrizni.

A másik pedig, hogy mivel tőlük függük, egy hiba a rendszerben, egy gombnyomás, és máris eltűnt a jogom, én meg nézhetek nagyokat. Vagy bármikor dönthetnek úgy, hogy most megvonjuk a jogot, mert így döntöttünk, kérem dobjon be még 10000000000000ft-ot. ha tobább akar játszani.

Szerkesztette: Mumia 2004. 07. 25. 19:28 -kor

#103 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 20:21

Korlátozni lehet -- egy darabig. Ha majd Gipsz Jakab, különösen ha Joe Sixpack nem tudja majd lejátszani az új CD-t v DVD-t a nem túl régi készülékén, akkor szakad minden. A birka szépen béget, de ha megindul egymillió birka egy irányba, akkor mindennek vége.

#104 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 20:41

Idézet: bean - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 21:21

Korlátozni lehet -- egy darabig. Ha majd Gipsz Jakab, különösen ha Joe Sixpack nem tudja majd lejátszani az új CD-t v DVD-t a nem túl régi készülékén, akkor szakad minden. A birka szépen béget, de ha megindul egymillió birka egy irányba, akkor mindennek vége.

Sajna ez még odébb van.  :(
42

#105 Felhasználó inaktív   Bogyosz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 07:40

Idézet: scaurus - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 15:22

Itt a 2004. évre az ÜRES ADATHORDOZÓK-ra vonatkozó díjtábla azért, hogy lássátok, azért nem ez a díj 2x-i meg az adathordozó árát.

[...]

Egyéb
Minidiszk 64 Ft/db
MP3 lejátszóba integrált memóriakártya 530 Ft/32 MB-onként
MP3 típusú lejátszóhoz kártya 530 Ft/32 MB-onként
Audió lejátszásra alkalmas memóriakártya 320 Ft/32 MB-onként

Jelzem ez utóbbit (mármint a kártyákat) használjuk a digitális kameráinkban is. Arra is jogdíjat fizetünk, hogy a saját felvételeinket, stb. stb. ...  :reklamacio:
Ha kiszámolom, hogy mennyibe kerül mondjuk egy 256-os vagy 512-es SD kártya jogdíja, és összehasonlítom az árával... :eek:  :reklamacio: 
Nagyon nem szeretem az ARTISJUS-t.  :(
HP Pavilion dv5-1180 Notebook (C2D T5800@2.0 GHz, 3GB RAM, GeForce 9600M VGA, 15,4" widescreen, Vista Home Premium)  -  BenQ E2200HDA 22" Wide LCD  -  MS Bluetooth Notebook Mouse 5000  -  Neonode N2  -  Ford Galaxy Ghia 2.8VR6 :D  -  Anna Veronika, szül.: 2007/04/30  -  Blanka Viktória, szül.: 2008/09/18.

#106 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 08:51

jól sejtem, hogy az "mp3 típusú lejátszóhoz kártya" az minden kártya, amit mp3lejátszóba is lehet rakni?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#107 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 07. 26. 10:06

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 9:51

jól sejtem, hogy az "mp3 típusú lejátszóhoz kártya" az minden kártya, amit mp3lejátszóba is lehet rakni?

Nehéz lenne másképp sejteni, de én nem merném mondani, hogy nincs olyan.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#108 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 10:25

És még a szobából is ki kell küldeni majd a vendégeket, ha meg akarom hallgatni a zenét, mert ők nem fizettek érte.  :D
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#109 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 07. 26. 10:31

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 11:25

És még a szobából is ki kell küldeni majd a vendégeket, ha meg akarom hallgatni a zenét, mert ők nem fizettek érte.  :D

Nézd, ezt már Vazul tapasztalta.
Állítólag darazsat ültettek a fülébe és azt zárták le az ólommal, hogy más ne hallja.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#110 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 10:32

Idézet

Azért, mert TE, mint végfelhasználó, szabadfelhasználás keretében nem teheted közzé é nem közvetítheted a nyilvánosság felé a szerzői műveket engedély és/vagy díjfizetés nélkül!

Szóval autóban csak óvatosan a wattokkal, mert sokba' lesz... :eek:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#111 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 14:36

Idézet: scaurus - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 15:22

Itt a 2004. évre az ÜRES ADATHORDOZÓK-ra vonatkozó díjtábla azért, hogy lássátok, azért nem ez a díj 2x-i meg az adathordozó árát.

Fizetendő jogdíj:

DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW 150 Ft/db

Bocsi, de matrica nelkul mar kapni 100-150 forintert nyers DVD-t... ez se duplazas?

Idézet: bean

Utolsó szemét mocsokság. A DVD-RAM számítógépes adatok tárolásán kívül ugyan mire jó? (Arra persze nagyon, kedvenc backup médiám.) A számítógépen kívül lejátszani se lehet.

Ha jol tudom a Panasonic asztali DVD felvevok ezt hasznaljak.

+ meg egy: ha a TV/radio fizet jogdijat a sugarzasert, nekem miert kell megegyszer fizetnem ugyanannak a munek a rogziteseert?

...es mottokent (altalam mar sokadszor idezett) figyelmeztetes az Emil.RuleZ! honlapjarol:

Idézet

Fenyegetés
A közölt anyagok kizárólag rajongásra és kultuszkeltésre használhatók. Minden egyéb felhasználás (pl. másolás, sokszorosítás, ne adj Isten: máshol való közzététel) mély megvetést, jogi szankciókat és cipőmadzagra kötött, kerekes falovacskát von maga után. Aki pedig netán le találja nyúlni valamelyik zenét vagy szöveget,  azt szimplán agyonütjük egy zongorával. Nem fenyegetésképpen, de egy zongora kurva nehéz és kemény dolog.

Jogvédelem
Állítjuk továbbá, hogy értelmetlen lenne az önmagunk hirdetésére felhasznált saját szerzeményeink letöltése után letöltésenként 29 Ft jogdíjat fizetni a Szerzői Jogvédő Egyesületnek, amelyből ők majd egyszer visszautalnának nekünk letöltésenként kb. ötven fillért. Lehet, hogy ideje lenne átgondolni a szabályokat, b+!?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#112 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 17:15

Idézet: Samott - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 13:36

Idézet

Minden egyéb felhasználás (pl. másolás, sokszorosítás, ne adj Isten: máshol való közzététel) mély megvetést, jogi szankciókat és cipőmadzagra kötött, kerekes falovacskát von maga után. Aki pedig netán le találja nyúlni valamelyik zenét vagy szöveget,  azt szimplán agyonütjük egy zongorával. Nem fenyegetésképpen, de egy zongora kurva nehéz és kemény dolog.

Kerály! :D
Lehet hogy beteszem aláírásnak.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#113 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 26. 17:50

Idézet: Samott - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 15:36

Bocsi, de matrica nelkul mar kapni 100-150 forintert nyers DVD-t... ez se duplazas?

Azért áfás számlát ne kérj az eladótól, mert lehet, hogy furcsán nézne rád.  :p

#114 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 07. 26. 19:30

Idézet: cyberde - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 16:50

Azért áfás számlát ne kérj az eladótól, mert lehet, hogy furcsán nézne rád.  :p

Jelentem matricásan 200-ért vettem számlával Imation nyersanyagot, szóval a márkásabb cuccok is követik a nonamek által lenyomott árakat.
Make love not Wor.

#115 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 19:43

de ez is a forgalmazónak rossz, gondolom nem az artisjus engedett az árból

#116 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 26. 19:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 20:30

Jelentem matricásan 200-ért vettem számlával Imation nyersanyagot, szóval a márkásabb cuccok is követik a nonamek által lenyomott árakat.

http://www.artisjus..../ures_2004.html

150 ruppó a matrica, az azt jelenti, hogy btto 50 ruppón osztozkodik a gyártó, a forgalmazó, a kereskedő, + az állam (a vám + az adók) :eek:

vagy sokat vettél, ( kétmillió darabnál, már 1 ft/db nyereség is kifizetődő lehet) vagy vki elszámolta magát, vagy hamis a matrica, vagy kitudja.  :think:

#117 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 07. 26. 20:09

Idézet: cyberde - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 18:55

http://www.artisjus..../ures_2004.html

150 ruppó a matrica, az azt jelenti, hogy btto 50 ruppón osztozkodik a gyártó, a forgalmazó, a kereskedő, + az állam (a vám + az adók) :eek:

Ezt elolvastam. Szolid legyek? Mennyenek a kurva annyukba. És most szolid voltam :-) Szerintem elszámolták magukat, meglestem másnapi számlát, ott 400 volt. Előző nap úgylátszik hogy a beetetés volt :-I 150 pénz. Bazzeg, bazzzeg, bazzeg.
Make love not Wor.

#118 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 26. 20:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 21:09

Szolid legyek? Mennyenek a kurva annyukba. És most szolid voltam :-) ... 150 pénz. Bazzeg, bazzzeg, bazzeg.

ne legyél szolíd! :omg:

#119 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 20:46

Emil.RuleZ!:

egyrészt

Idézet

ROHADÁS!  03.03.31. 20:38:33  Hajós András

Nagyon sajnálom a most következő sorokat, de nem tudom máshol kompenzálni a megaláztatásom miatti tehetetlen sértett dühömet.

ROHADJON MEG AZ EGÉSZ TETVES ARTISJUS!!!!!!!!

DÖGÖLJÖN MEG A TEHENE? SZÁRADJON LE A KEZE? CSAPJON BELE A VILLÁM?
NEM:

KAPJA BE AZ ÖSSZES FARKAMAT!

Amiért két negyedévnyi várakozás után, a náluk levő minimum többszázezer forintnyi keresményemből van pofája kiutalni nekem 356 azaz háromszázhatvanöt kiutalásáról.

Szétbasz az ideg.

másrészt ez egy nemtommikori bejegyzés, ami eltűnt a lapjukról, viszont én megtaláltam kinyomtatva: >> klikk <<

#120 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 12:59

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 21:46

Emil.RuleZ!:

Ez zsenialis... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.