Idézet: one - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 16:22
ha jól emléxem, én nem tagadtam meg a létezését. ezzel szemben te próbálod bizonygatni. (megint a "tudja-e már anyád, hogy buzi vagy?" típusú kérdés)
bizonygatni miért fontos?
Egyszer közvetlenül az után, hogy megismerkedtem a lelkészemmel, megkérdeztem tőle, hogy mit tegyek akkor, ha olyan kérdést kapok, amire nem tudom a megfelelő választ?
Azt mondta, hogy annak az embernek, aki érveket pakol egymás hátára és arra vár, hogy bizonygassanak neki, nem kell mondani semmit.
Nincs szükség rá, mert nem az a célja, hogy lelkileg épüljön a válaszokból, hanem egyre-másra okosabbként akar kikerülni egy beszélgetésből és ha úgy érzi, hogy valami hihetetlen nagy okosságot mondott, még az önbizalma is megnő.
Annak az embernek viszont, aki Istent keresi, annak pontosan a lelkészre van szüksége és mivel azt az embert Isten már előkészítette, így az a lelkész beszédét nyitott szívvel fogadja és hálás lesz érte.
Mivel ebben a topikban még nem hangzott el egyszer sem az: köszönöm guga, hogy ezt leírtad

így én sem tartom fontosnak azt, hogy érveket sorakoztassak fel (bizonygassam). Ellenben azt is mondta a lelkész, hogy arról bármikor beszélhetek, ami a szívemben van. Mert ha jelenleg nem is fogadja el valaki vagy dühösen szembe száll velem. Később azonban hasznát veszi, amikor Isten olyan helyzetbe hozza Őt és olyankor visszaemlékezik arra, hogy miről beszéltem. Azaz ha most okoskodik is, de szorult helyzetben hasznát veszi.
Ennyi, ezért fontos számomra, hogy beszéljek róla, mert már sok emberrel találkoztam, aki azzal jött, hogy olvastam, amit írtál. Vagy képzeld bejött, amit mondtál stb.
Ez rendkívül jó érzés, ha hosszú idő múlva hallod ezeket vissza, főleg olyantól, akiről álmodban sem gondolnád.
S mire legyek büszke halálomban? Ha ott áll a lelkem Isten előtt? Mit mondjak neki? Ilyen és ilyen jócselekedeteim voltak és milyen kafa jóember voltam? Tanultam, nem loptam, rendes csávó voltam?
Nem, ezek az emberek, akik hallották tőlem az Evangéliumot és rám fognak hivatkozni valamint, amit Isten cselekedett az én életemben, az lesz az, amit felmutathatok.
Semmi okosság nem segít senkin akkor majd. Nincs test sem, amiben bízhatnál, hogy erős vagyok, mert az már visszament a földbe a helyére.
Mit gondolsz mi a hasznom nekem abból, hogy itt pötyögök szombaton? Van 2 gyerekem, éppenséggel velük is lehetnék.
Tudod miért fontos dolog?
Ha vihar támad, akkor minden hajósnak jól jön egy világítótorony, ami nem más mint Isten bölcsessége és igazsága.
Inkább beszélek erről, mintsem magamat fényezzem itt mindenki előtt, hogy milyen jó arc vagyok és nézzetek fel rám, meg sütögetem el az okos mondatokat.